jvgrjohn Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 χεχε Ναι αλλά πρέπει να επιλέξω έναν από αυτούς τους δυο για αλλαγή υπολογιστή στο γραφείο με περιορισμένο budget.
looproll Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 nvidia fanboy detected,10 χρονια αλλαζω amd καρτες μονο και δεν ειχα ποτε θεματα,οσο για το ποια ειναι καλητερη στα low-medium budget ειναι πολυ καλητερη η amd Επειδή δεν συμπαθώ καμμία εταιρία απλά αναβαθμίζω με ότι γρηγορότερο με παίρνει οικονομικ΄λα κάθε φορά, να σου πώ για κάρτα γραφικών που κόντεψα να τη πετάξω απο το παράθυρο της amd. HD4870x2 ένα τούβλο που ζητούσε κανα 500αρικο στην εποχή της,, την αγόρασα, τώρα να αραδιάσω τους τίτλους καιτους drivers ή τα παιχνίδια που πότε δούλευε το crossfire και πότε όχι, για χάρη του catalyst τα φορμάτ ήταν ψωμοτύρι, να σου πώ οτι στο nfs shift 2 δεν δούλεψε ποτε λόγω μη επαρκούς υποστήριξης του απο τον catalyst και έδινε το ιλιγγιώδες 12-15 fps την 'ιδια στιγμή που μια nvidia 8800GT δίνει 30++, Και σιγά να μην κάτσω να δώσω σημασία τι είναι optimized και τί όχι δεν ζούμε σε εποχές ati 9800pro ή nvidia tnt2, Με σωστούς drivers παίζουν τα πάντα απλά oi catalyst είναι για γέλια σε σχέση με το forceware ε αλλάζοντας κάθε χρόνο σχεδόν κάρτες γραφικών και των δύο εταιριών απο την diamond stealth γύρω στο 96 μεχρι τις guilmond, έχω ενα αρκετά καλό δείγμα 1
dimitrisOP Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 εγω παλι δεν ειχα θεματα με τους drivers σε οσες καρτες ειχα και στην μοναδικη nvidia που ειχα 9600gt ουτε με αυτην ειχα θεματα με drivers το μονο προβλημα ηταν οι θερμοκρασιες που ανεβαζε,οσο για τα crossfire/sli εκει υπαρχουν παντα προβληματα γι αυτο οι περισσοτεροι παιρνουν μονες δυνατες καρτες και ειναι οτι καλητερο εδω που τα λεμε
looproll Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Ρε μαγκες εχετε φαει κολλημα με τους επεξεργαστες,εχοντας χρησιμοποιησει i3 για αρκετο καιρο μου εχει σχηματιστει η εντυπωση οτι ολοι οι επεξεργαστες απο fx6300 και i3 και πανω την κανουν την δουλεια τους μια χαρα,σε εμας τους μεσους χρηστες τουλαχιστον,δεν ξερω για τους επαγγελματιες.Να αναφερω οτι παιζω παιχνιδια φουλ ακομα και τα τελευταια και δεν ειχα προβλημα ακομα.Προσωπικα δεν θα ειχα προβλημα να παρω εναν εξαπυρηνο amd με μια καλη καρτα γραφικων,μια χαρα θα εκανα την δουλεια μου πιστευω. Σωστό ΑΛΛΑ πρέπει οι εταιρίες να πωλούν επεξεργαστές οπότε πρέπει και οι καταναλωτές να πειστούν για την αναγκαιότητα της ενδεχόμενης αναβάθμισης. ΤΩΡΑ πώς απο τον υπερχρονισμένο ι7 920 στα 3,6Ghz, στον 6 πύρηνο Χeon X5650 στα 4,4Ghz ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ αντιληπτό απολύτως στα παιχνίδια, πλήν των benchmarks τί να πώ, (π.χ. Crysis 3) 1920*1080 με την ίδια Gpu, και επίσης το Crysis με core 2 duo E6700 @3.8 σε 1920*1080 ΕΠΙΣΗΣ να δίνει τα ίδια fps με τους ανωτέρω, όλα ήταν θέμα κάρτας γραφικών, τώρα σε πιο πάνω αναλύσεις ή dual gpu μπορεί να υπάρχρι διαφορά ίσως...
rfc Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 χεχε Ναι αλλά πρέπει να επιλέξω έναν από αυτούς τους δυο για αλλαγή υπολογιστή στο γραφείο με περιορισμένο budget. Για γραφειο οποιον και να βαλεις μια χαρα θα παιζει. Μαλλον τον i3 θα εβαζα. Οχι οτι αλλος υστερει.........
giorgosathens Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) Δυο φιλοι μου πηγαν στο portal (πρωην μουλτι) και ειπαν οτι ψαχνουν για λαπτοπ καλο για gaming.Ο τυπας εκει ειπε το εξης τιτανομεγιστο."Για να παιζεις ολα τα παιχνιδια θες ssd".Και τους εδειξε ενα λαπτοπ ΧΩΡΙΣ καρτα γραφικων αλλα ειχε ssd +10000 Ισχυει. Ετρεξα πρόσφατα το Watchdogs σε συστημα με Q9550, 2GB ram(?), SSD, HD5750 και εμεινα μ@#$%ας Το ετρεχε κανονικά και μάλιστα σε πολυ ικανοποιητική ανάλυση. Που το Watchdogs εχει τη φήμη του πλέον απαιτητικού παιχνιδιού ότι θέλει 8GB ram για να παίξει κ άλλα τέτοια. Αυτό το γράφω βέβαια για να καταλάβουμε ότι δεν είναι τα fps ο οδηγός του κάθε απλού gamer ούτε χρειάζονται πολλά λεφτά για να χτίσεις ένα αξιοπρεπές (gaming) pc. Οπως επίσης τα 8άρια και 16άρια ram που βλεπω σε κάποια συστήματα πολλές φορές είναι μόνο για εφέ. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2014 από giorgosathens
JimRdesign Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Καλημέρα σας, Μεταξύ αυτών των δυο επεξεργαστών ποιον θα επιλέγατε?? Intel Core i3 4150 3.50GHz AMD FX FX4300 3.80 GHz πάρε τον i3,οι δύο πυρήνες του πάνε σφαίρα.Επίσης είναι δροσεροί και έχουν χαμηλή κατανάλωση οπότε θα κάνεις την δουλειά σου και με μαμά ψύκτρα.
jvgrjohn Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Φίλε μου σε ευχαριστώ για τη βοήθεια. Θα επιλέξω τον i3.
NT1G Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Στην τιμή του 4130 μπορείς να πάρεις και FX6300.. 3
Alithinos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 +10000 Ισχυει. Ετρεξα πρόσφατα το Watchdogs σε συστημα με Q9550, 2GB ram(?), SSD, HD5750 και εμεινα μ@#$%ας Το ετρεχε κανονικά και μάλιστα σε πολυ ικανοποιητική ανάλυση. Που το Watchdogs εχει τη φήμη του πλέον απαιτητικού παιχνιδιού ότι θέλει 8GB ram για να παίξει κ άλλα τέτοια. Αυτό το γράφω βέβαια για να καταλάβουμε ότι δεν είναι τα fps ο οδηγός του κάθε απλού gamer ούτε χρειάζονται πολλά λεφτά για να χτίσεις ένα αξιοπρεπές (gaming) pc. Οπως επίσης τα 8άρια και 16άρια ram που βλεπω σε κάποια συστήματα πολλές φορές είναι μόνο για εφέ. Υπάρχει μια ρύθμιση στα Windows που λέγεται Εικονική Μνήμη. (Virtual Memory) Αυτή η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη by default όταν κάνεις format τον σκληρό δίσκο με Windows,αλλά μπορεί κάποιος χειροκίνητα να την απενεργοποιήσει.Αυτό που κάνει είναι να αποθηκεύει ορισμένα bits πληροφοριών από προγράμματα που τρέχεις στον σκληρό δίσκο προσωρινά σαν να ήταν RAM,όταν η RAM που έχει ένας υπολογιστής δεν είναι αρκετή. Τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα είναι έξυπνα και πλέον όσα προγράμματα και να ανοίξεις,ίσως να δουλεύει πιο αργά ο υπολογιστής,αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο να κρασάρει λόγο έλλειψης RAM,λόγο του οτί εδώ και κάποια χρόνια χρησιμοποιούν εικονική μνήμη. Το μέσο PC με Windows 7 έχει εικονική μνήμη 4 με 6gb. Το ζήτημα όμως ποιο είναι ? Ότι οι σκληροί δίσκοι είναι πολύ πιο αργοί από τη RAM. Έτσι αν π.χ. έχεις ανοιχτό στο chrome καμιά 15αρια σελίδες,και πατήσεις ελαχιστοποίηση,και αρχίσεις να παίζεις ένα παιχνίδι,και μετά από κάμια ώρα κλείσεις το παιχνίδι και πας να μεγιστοποιήσεις το παράθυρο του chrome που είχες αφήσει ανοιχτό,δεν θα μεγαλώσει στιγμιαία αλλά με καθυστέρηση μερικών στιγμών - δευτερολέπτων. Αυτό γιατί τα bits μεταφέρονται απ το σκληρό δίσκο στη RAM εκείνη τη στιγμή,ενώ αν ήταν όλες οι πληροφορίες στη ram,με το που θα έκανες κλικ στο παράθυρο θα μεγάλωνε αμέσως. Αν κάποιος έχει αρκετή RAM μπορεί να απενεργοποιήσει την εικονική μνήμη,και έτσι όλα τα bits των προγραμμάτων να είναι μονίμως στη RAM. Αυτό φυσικά θα ανεβάσει το ποσοστό RAM που χρησιμοποιεί ο υπολογιστής,για τα ίδια προγράμματα. Το θετικό θα είναι ότι θα αποφευχθούν οι μικρο-καθυστερήσεις όπως αυτή που περιέγραψα πιο πάνω. Η Microsoft πάντως συνιστά να μην απενεργοποιήσει κανείς την εικονική μνήμη αν δεν έχει πάνω από 4gb.
JimRdesign Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Το περιεργο ειναι οτι η microsoft προτεινει να βαζουμε την virtual σε διπλασια ποσοτητα απο οτι εχουμε δηλαδη εγω που εχω 8 gb αν το βαλω στη ρυθμιση να επιλεγει αυτοματα το λειτουργικο την ποσοτητα της εικονικης μνημης μου βαζει περιπου στο 150%της μνημης δηλαδη γυρω στα 12 gb.Μου εχει τυχει παντως να μου κρασαρει παιχνιδι οταν απενεργοποιουσα την εικονικη.
.::NikoS::. Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Καλά πως έφτασε η κουβέντα στην εικονική μνήμη; Να πω παράδειγμα και τα συμπεράσματα δικά σας. 4 γίγα ραμ έχω. Συνηθίζω να έχω άπειρες καρτέλες σε chrome και πολλές φορές δεν είναι καν φορτωμένες οι σελίδες. Παράλληλα τρέχω κάνα skype, Media Center για TV και ότι προξύψει...... Το θέμα είναι πως είχα κλείσει την εικονική μνήμη γιατί μου σερνόταν το PC ενώ δεν γέμιζε καν η ραμ! Άρχισα λοιπόν να έχω κρασαρίσματα του chrome και μηνύματα των windows για μη επαρκή μνήμη, και όταν το παρακολούθησα τι λέτε να είδα; Η ραμ δεν ξεπέρναγε καν τα 3.5γίγα σε χρήση απλά η microsoft σε συνδιασμό με ότι πιο άχρηστο από προγράμματα υπάρχουν είναι απλά για πέταμα. Όταν ο προγραμματιστής είναι τόσο καθυστερημένος που δεν έχει κάτσει να υπολογίσει το κάθε ενδεχόμενο και την κάθε περίπτωση τότε τρώει μεγάλο Χ. Chrome? Γιατί κύριε χρώμιε κρασάρεις επειδή τα windows λένε ότι δεν έχεις επαρκή μνήμη ενώ υπάρχουν 500-1000 γίγα ελεύθερα στη ραμ; Επειδή δεν έχεις εικονική μνήμη να συρθείς; Δικό μου συμπέρασμα; windows + chrome + no pagefile = Εύκολη λύση: windows + opera + pagefile 512MB έως 1024ΜΒ. (αν και ακόμα το δοκιμάζω... γιατι και η οπερα απο την έκδοση 15 και άνω έγινε chrome)
giorgosathens Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Γιατί κύριε χρώμιε κρασάρεις επειδή τα windows λένε ότι δεν έχεις επαρκή μνήμη ενώ υπάρχουν 500-1000 γίγα ελεύθερα στη ραμ; Επειδή δεν έχεις εικονική μνήμη να συρθείς; Μάλλον προτεραίοτητα των Windows είναι η χρήση της εικονικής μνήμης, όχι της φυσικής. :shock: 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα