Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

επειδη θελω να βγαλω απο πανω τον Vertex 3 128Gb που εχω τωρα τα win 8.1 και να μην ξανακανω ενα fresh install για να τα περασω στον νεο SSD που πηρα (500Gb) θελω να ρωτησω το εξης.

Επειδη τωρα εχει το γραμμα C: ο παλιος, και ο καινουργιος θα παρει ενα αλλο γραμμα οταν τον πρωτοβαλω ας πουμε H: προς χαριν παραδειγματος.

Εγω θελω να κανω ενα πιστο αντιγραφο αυτου του C: σκληρου με τα win 8.1 και οποια προγραμματα εχει μεσα στο νεο σκληρο. Ετσι ο νεος σκληρος οταν ξαναμπουταρω θελω να λειτουργησει σαν να ηταν ο παλιος, στην θεση του παλιου φυσικα που θα τον αφαιρεσω.

Η ερωτηση πια ειναι.

Πια διαδικασια πρεπει να ακολουθησω ετσι ωστε ο νεος σκληρος μετα το cloning να παρει και το γραμμα C απο τον παλιο σκληρο;

Σκεφτηκα το εξης και πειτε μου αν ειναι σωστο.

1. Πρωτα μπουταρεις και με τους 2 επανω. Ο παλιος θα εχει το C, και ο νεος το H: ας πουμε

2. Χρησιμοποιεις το προγραμμα της αρεσκειας σου (Acronis True Image 2014 στην περιπτωση μου) και κανεις πιστο αντιγραφο του C:

3. Κλεινεις τον υπολογιστη αφαιρεις τον παλιο C: και μπουταρεις, βαζοντας τον H: σαν δισκο για boot απο το bios.

Εδω ειναι η απορια μου. Ο νεος σκληρος H: θα μετονομαστει σε C: κανοντας boot πρωτη φορα μονος του τα Win 8.1 ή θα παραμεινει H: ;

Το ρωταω γιατι εχω καποια προγραμματα εγκατεστημενα σε αλλους σκληρους και οι συντομευσεις θα ψαχνουν για τον C: και αν ο καινουργιος δεν εχει παρει αυτο το γραμμα θα εχω θεμα.

Eιναι σωστος αυτος ο τροπος ή αν οχι ή υπαρχει καποιος πιο ευκολος μπορειτε να τον προτεινετε;

Ευχαριστω προκαταβολικα

Δημοσ.

Σώστα το σκέφτηκες. Θα αφήσεις τον νέο σκληρό μόνο του, το πολύ πολύ να τον συνδέσεις στην πρώτη SATA θύρα, τον ορίζεις σαν boot και θα γίνει ο νέος C:.

Έχω την εντύπωση πως δεν αποθηκεύεται πουθενά το γράμμα για τους σκληρούς. Η ανάθεση γραμμάτων γίνεται ανάλογα με την σειρά την οποία τους αναγνωρίζει το λειτουργικό, το BIOS, την σειρά σύνδεσης, γίνεται δυναμικά τέλος πάντων. 

Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Έτσι γίνεται όπως το σκέφτηκες. Και εγώ έτσι το έχω κάνει.

Δημοσ.

Ολα καλα το εχω κανει ηδη και με το προγραμμα της Samsung που ηρθε μαζι με τον Evo. Σε 10 λεπτα ειχα τελειωσει, εβγαλα τον Vertex,συνεδεσα τον evo στην θεση του  και μπουταρα σαν να ηταν ο παλιος μεσα, χωρις το παραμικρο προβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...