Tenshi Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Πειραματήσου λίγο με το vcore.Στα 4ghz εκτιμώ οτι είναι υπερβολή τα 1,392. Προσωπικά κατάφερα να έχω σταθερό τον δικό μου 8320@1,29.Θα έχεις και χαμηλότερες θερμοκρασίες σάν bonus... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TonyMetalizer Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 πως θα καταλαβω αν το vcore δεν ειναι αρκετο ? πρωτη φορα κανω oc οποτε αν γινεται να κανετε πιο λιανα αν γινεται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 πως θα καταλαβω αν το vcore δεν ειναι αρκετο ? πρωτη φορα κανω oc οποτε αν γινεται να κανετε πιο λιανα αν γινεται Θα παρατηρήσεις αστάθεια στο σύστημα αν τα ρεύματα δέν επαρκούν,μπλέ οθόνη ή ακόμα και reset.Αυτό φυσικά αν μιλάμε για οριακά χαμηλό vcore. Στην περίπτωση του prime95,θα βγεί μήνυμα οτι ο τάδε πυρήνας σταμάτησε να δουλεύει,οπότε εκεί αρχίζεις να ψάχνεσαι. Λογικά αυτή τι στιγμή τα ρεύματα προκύπτουν μέσω offset.Δές αν είναι στο auto.Αν ναί,επιλέγεις manual και θα δείς το πρόσημο (+).Το αλλάζεις σε (-) και δοκιμάζεις να κατέβεις κοντά στο 1,30~1,32 βάζοντας την τιμή που θα σου δώσει αυτά τα ρεύματα. Για παράδειγμα (και τελείως μπακάλικα),υπολογίζεις 1,392 -0,07x = 1,32.Απλά έχε κατα νού οτι κάθε μητρική και επεξεργαστής ανταποκρίνονται διαφορετικά στις τιμές που θα βάλεις,οπότε μήν το δέσεις σκοινί κορδόνι οτι με -0,07 θα δείς 1,32...μπορεί να θέλει λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TonyMetalizer Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 ok θα το δοκιμασω .τις αλλες ρυθμισης που μου προτινε ο πετρος τις κραταω ετσι χρειαζεται να αλλαξω κατι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Οτι σου είπε ο Πέτρος 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TonyMetalizer Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 ξερουμε γιατι δουλεβη σε μεγιστη συχνοτητα ενω το cool n q ειναι ενεργοποιημενο?μου το εκανε και πριν αλλα μετα απο λιγο ενεργοποιηθηκε μηπως επηδει δεν πειρακσα το cpu/nb offset και πειρακσα μονο το cpu offset? απο τη φενεται πεδες μπικε disabled by cpu μονο του να το αφισω να κανω ενα πριμε 95 και αν εχουμε σταθεροτητα το ξανα ανοιγω ετσι? α και κατι αλλο ητανε 1.380 και το βαζω (-)και γραφω στο κουτακι 0.06 επισης ακουγεται ενας περιεργος τσιριχτος θορυβος οταν τρεχει το πριμε 95 τι ειναι αυτο ξερουμε? vcore στα 1.296 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alithinos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Μιας και έχω και εγώ τον ίδιο επεξεργαστή και ψύκτρα,γράφω εδώ και τις δικές μου ερωτήσεις. Μέχρι τα 4ghz τα πήγα καλά,με vcore στα 1.28. Το πρόβλημα έρχεται με το 4.1. Έτρεξα το stability test του AMD Overdrive (οχι prime),και μου έβγαλε το μήνυμα λάθους "hardware failure : illegal sumout". Το vcore φταίει για αυτό ? Μέχρι πόσο είναι ασφαλές να το ανεβάσω,δεδομένου και της μητρικής μου ? (μέχρι 8350 παίρνει max,τους 9XXX δεν τους σηκώνει) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TonyMetalizer Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 . μετα απο 30 λεπτα blend test εχουμε αυτα τα αποτελεσματα cool n quiet off(κλιματιστικο στους 26c) δεν μου πεταξε καποιο μυνημα το prime 95 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alithinos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 πιστεύω πως σε 4ghz είσαι καλά. και εγώ τα κατάφερα μέχρι εκεί,και σε μένα έτυχε και χωρίς να πειράξω το vcore (1.28) Τώρα για πέρα από 4ghz δεν ξέρω να σου πω τι να κάνεις. Πάντως οι θερμοκρασίες σου καλές μου φαίνονται. Βασικά εγώ φοβάμαι να πειράξω τα volts λόγο του ότι η μητρική μου δεν είναι και ειδική για overclocking,και ήταν από τις πιο value for money επιλογές. Το μάξιμουμ που έχω σκοπό να δοκιμάσω είναι να κάνω τον 8320 να λειτουργεί μονίμως σαν 8350. (4.2ghz) Αλλά όπως είπα και στο προηγούμενο μήνημα,στα 4.1 μου βγάζει error. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TonyMetalizer Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 οχι δεν θελω να τον παω παραπανω ειμαι ευχαριστιμενος αυτος ο τσιριχτος ηχος απο mobo μερια καθως ετρεχα το πριμε με φωβισε αρκετα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Αν ο ήχος ξεκίνησε με το που πάτησες το "οκ" στο prime,ενδεχομένως να πρόκειται για coil whine,το οποίο προέρχεται απο τους πυκνωτές.Προσωπικά, το έχω συναντήσει μόνο σε τροφοδοτικά και κάρτες γραφικών... Αν ο ήχος δυναμώνει σταδιακά,πιθανότατα να είναι ο ανεμιστήρας της 212evo,ο οποίος δέν είναι και ιδιαίτερα αθόρυβος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TonyMetalizer Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Tenshi πρεπει να ειναι των πυκνωτων ειναι κακο αυτο? και δεν μου ειπες τις θερμοκρασιες πως τις ειδες ολα καλα ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Για την ακρίβεια είναι ήχος που προέρχεται απο τα πηνία και όχι απο τους πυκνωτές per se.Μπορείς να διαβάσεις μερικά πράγματα εδώ για το φαινόμενο.Ακόμα καλύτερα,μπορείς να ακούσεις εδώ.Ενοχλητικό θα έλεγα οτι είναι μόνο,αν και έχω διαβάσει σε μερικά fora οτι είναι προπομπός για κάτι χειρότερο.Η Gigabyte 7950 που έχω στο σύστημα έχει coil whine και παρόλο που είναι και o/c,δέν πήρε φωτιά... Για τις θερμοκρασίες,με προβλημάτισε το 64 °C ΜΑΧ στο package.Αν ήταν κάτι στιγμιαίο και η πραγματική θερμοκρασία κινείται κοντά στους 45 °C,είσαι πολύ καλά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TonyMetalizer Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) ητανε κατι στιγμιαιο ειχε σταθεροποιηθει στους 45C τα διαβασα και γω αυτα που λες εχω δει και το video.ας ακουσουμε και καμια αλλη γνωμη δεν νομιζω να αξιζει να επιστρεψω την mobo αφου ακουγετε μονο σε πριμε 95 και οχι σε βαρη gaming Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2014 από TonyMetalizer Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dennisbest Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Αυτό με τη μητρική , επειδή έχω κι εγώ παρόμοιο θέμα και έχω ψάξει αρκετά στο ίντερνετ, δεν είναι κάτι στάνταρ. Άλλοι λένε πως θέλει αλλαγή η μητρική , άλλοι λένε πως δεν υπάρχει πρόβλημα , απλώς είναι ενοχλητικό. Εγώ αυτό που έχω παρατηρήσει είναι πως ο θόρυβος αυτός εξαρτάται από το ρεύμα που περνάει εκείνη τη στιγμή στον επεξεργαστή.Στα fft test του prime95 η κατανάλωση ανεβαίνει πολύ περισσότερο απ' ότι σε συνθήκες gaming πχ. γι αυτό και το ακούς. Ίσως με κανα linpack να το ακούς περισσότερο , καθώς και αν ανεβάσεις κι άλλο τον επεξεργαστή , πχ στα 4.5 να το ακούς λίγο και σε νορμάλ χρήση τύπου gaming/encoding κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα