Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και οταν το παιδί γίνει 30 χρόνων θα αναρωτιέται γιατί ειναι μαμούχαλο και ζει παρθένος ακομα με την μανα του .

Fixed

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

η συσκευη αυτη ειναι για τα κινεζακια που ειναι ολα ιδια για να μην τα μπερδευουν.

:)

To ιδιο λεει και ενας κινεζος για μενα και εναν φιλο μου.

:)

Δημοσ.

+1 άλλα αυτά τα καλά που πέρασα και εγώ θα τα περάσει και το παιδί μου,και δεν θα το πετάω σε μια γωνία με ένα psp ή ένα ταμπλετ και να γίνει ένα αποβλακωμένο ον που θα με μισεί για το υπόλοιπο της ζωής του.

+1000

Τα έχουμε δει τα αποτελέσματα. Μην καταντήσουνε και τα δικά μας σαν τα πιτσιρίκια στη Κορέα που αντί να πηδήξουνε από το πλοίο να σωθούνε στέλνανε SMS. Ρε στα χωράφια με τα ποδήλατα όπως το παλιό καιρό, μπακ του δε βιλαντζ ουρεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!

Δημοσ.

Πόσο ανίκανος θα γίνει ο μέσος ενήλικας πλέων?

Όπως έκανε ο πατέρας σου, όπως έκανε ο παππούς έτσι και εσύ λειτούργησε σαν γ***μενος γονίος και κάνε παιδία, όχι οργανικά gadgets.

Αν παρατηρήσεις τι άνθρωποι γίνονται γονείς... Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου. Πως σου φαίνεται πατέρας να μεγαλώνει το παιδί του έχοντας φόντο στο κινητό ένα παιδί απο την αντίπαλη ομάδα απο αυτήν που υποστηρίζει, με ανοιγμένο κεφάλι και αίματα και να λέει στο παιδί "κοίτα τι τους κάναμε".

Δημοσ.

+1 άλλα αυτά τα καλά που πέρασα και εγώ θα τα περάσει και το παιδί μου,και δεν θα το πετάω σε μια γωνία με ένα psp ή ένα ταμπλετ και να γίνει ένα αποβλακωμένο ον που θα με μισεί για το υπόλοιπο της ζωής του.

Κι εγώ τα ίδια σχέδια έχω... Ναι μεν θα γίνει γκατζετάκιας σαν τον πατέρα του, αλλά θα φροντίσω να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο με εμένα.

Δημοσ.

Έτσι είναι το σωστό. Πρέπει τα παιδιά από μικρά να μαθαίνουν να δέχονται τον "Μεγάλο αδελφό" πάνω απ' το κεφάλι τους για να μεγαλώσουν και να γίνουν ελεύθερα και πρωτοποριακά άτομα με σκέψη έξω από τα καθιερωμένα !!!!!

Δημοσ.

δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά εγώ το πρώτο πράγμα που παρατήρησα μόλις είδα το post  ήταν το όμορφο κινεζάκι δίπλα στα παιδιά...Αχαχαχα :)

Δημοσ.

Το πρώτο πράγμα που μου ρθε στο μυαλο μου είναι να βάλω ενα στο λουρί του σκυλου μου. αν εχει και "αuto respond" τοτε θα νε πενα. "ΡΕΞ ΣΠΙΤΙ ΓΡΗΓΟΡΑ"

Δημοσ.

Amateurs.

Έχω σχεδιάσει συσκεύη για παν ενδεχόμενο.

Κολάρο. Με 3g, gps, wifi, όλα μέσα. Κάμερα. Μικρόφωνο. Μεγάφωνο. Και το πιο βασικό απ' όλα. Δυνατότητα ηλεκτροσοκ!

Είχα ένα πρόβλημα με το power source, γι αυτό δεν έχω γίνει ακόμα πλούσιος.

Εννοείται ότι δεν είναι μόνο για μικρά παιδιά, αλλά για όλους. Το concept ήταν για έφηβους.

¨Μπαμπά, θα πάω με τη Μαρία λίγο στα μαγαζιά."

Ανοίγεις gps. Είναι στο πάρκο. Ανοίγεις κάμερα. Είναι απέναντι ένας μαντράχαλος. Ανοίγεις μικρόφωνο. "Έλα βρε μωρό μου, θα είναι ωραία." 

Φώναζεις από το μεγάφωνο. "Τώρα την έβαψες φίλε."

Πάει η κόρη να το βγάλει για να γλιτώσει τη ρομπιά. Κανένα πρόβλημα. ΜΠΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ.

Δημοσ.

Δυστυχώς, όπως έχει γίνει ο κόσμος σήμερα, δικαιολογείται η υπαρξη τέτοιων συσκευών.

Έχοντας μεγαλώσει κι εγώ τις δεκαετίες 1980-1990 (34 ετών) συμφωνώ με την αποβλάκωση και την έλλειψη βασικών ικανοτήτων που εμφανίζουν τωρινές γενιές, ίσως και από τον βομβαρδισμό απανωτών αφιλτράριστων ερεθισμάτων. 

Η απλότητα που υπήρχε στην καθημερινότητά μας τότε, μας βοήθησε να γίνουμε μια γενιά αρκετά ισορροπημένη συναισθηματικά, καθώς δεν στερηθήκαμε τίποτα, ούτε από υλικά αγαθά, αλλά ούτε και από ώρες ελευθερίας και παιχνιδιου.

Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει.

Σαν νέος πατέρας, μιας κορούλας 2 ετών, δεν μπορώ να μην ανησυχώ ότι η κόρη μου θα κινδυνεύει αρκετά από κάθε λογής ανώμαλο, όταν θα αρχίσει να πηγαίνει στο σχολείο.

Ειδικά όταν θα είναι στην προεφηβική ηλικία και θα (θέλει να) πηγαίνει μόνη της στο σχολείο (εμείς πηγαίναμε μόνοι μας από το δημοτικό), ποιος μπορεί πλέον να εγγυηθεί για την ασφάλειά της;

Το να έχεις την δυνατότητα να εντοπίσεις το παιδί σου αν έχει αργήσει αρκετά χωρίς να σε έχει ειδοποιήσει μπορεί να αποδειχθεί θέμα ζωής ή θανάτου.

Επίσης, παρόμοιες συσκευές σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν στην περίπτωση συγγενούς με άνια ή Αλτσχάιμερ. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν πλήρη επίγνωση του περιβάλλοντός τους και πρέπει να μπορεί κάποιος να τους εντοπίσει οποιαδήποτε στιγμή. Δυστυχώς έχω τέτοιο άτομο στον άμεσο περίγυρό μου και μια τέτοια συσκευή θα ήταν ανεκτίμητη.

Μην καταδικάζουμε λοιπόν την τεχνολογία που μας δίνει μια δυνατότητα, να καταδικάζουμε την κατάχρηση της δυνατότητας αυτής από εμάς τους ίδιους.

Εγώ σαν πατέρας οφείλω να σεβαστώ την ιδιωτικότητα της κόρης μου στην εφηβεία της, αλλά νωρίτερα που θα είναι κοριτσάκι, δεν βλέπω τον λόγο να μην έχω την δυνατότητα να έχω άμεσο τρόπο επαφής σε περίπτωση ανάγκης.

Και κάτι τελευταίο για τους "επαναστάτες" χωρίς παιδιά που καταδικάζουν αυτη την τεχνολογία ως "Μεγάλο Αδελφό" :

Όταν θα κάνετε παιδιά, θα καταπιείτε πολλές απόλυτες κουβέντες που έχετε πει, όπως ακριβώς έκανα κι εγώ.

• Like 1
Δημοσ.

Μην καταδικάζουμε λοιπόν την τεχνολογία που μας δίνει μια δυνατότητα, να καταδικάζουμε την κατάχρηση της δυνατότητας αυτής από εμάς τους ίδιους.

Που τα ίδια ακριβώς ή/και παρόμοια λέγανε λογής - λογής παππούδια όταν βγήκε το internet, όταν βγήκε το ραδιόφωνο, όταν βγήκε ο ασύρματος, όταν βγήκε η τυπογραφία, όταν βγήκε η μουσική. 

Για την αλλαγή της χιλιετίας να μην σχολιάσω... τα θυμόμαστε ήδη. 

Μεγάλωσα σε γειτονιά όπου το 10% των παιδιών που πηγαίνανε λύκειο πέθαναν από ναρκωτικά. Στο '80 - '90. Τότε. Τότε που ναι μεν υπήρχε η αλητεία στις πλατείες, αλλά δεν υπήρχε βουλγάρικη, ρώσικη κ.α. μαφίες. Θα έπαιζες ξύλο αλλά θα ήταν με μπουνιές, κλοτσιές άντε και κανένα ρόπαλο ή αλυσίδα. Όχι μαχαίρια. Θα υπήρχαν ναρκωτικά, αλλά όχι αυτά τα νέα, συνθετικά και φθηνά που είναι άκρως θανατηφόρα. 

Εν ολίγης, ο κόσμος εξελίσσεται και όλο το νόημα βρίσκεται στην φράση που παραθέτω στην αρχή του μηνύματος.

Έτσι λοιπόν, εγώ δεν φοβάμαι για την νέα αυτή τεχνολογία αλλά για τους ανθρώπους που έχω γύρω μου και σε ένα τέτοιο νέο το πρώτο που σκέφτονται είναι κάτι τέτοιο όπως οι περισσότερες προηγούμενες γνώμες.... γιατί το πρώτο που σκέφτονται είναι και αυτό που θα κάνουν μόλις έχουν την ελευθερία και τον έλεγχο να το κάνουν. 

Δημοσ.

Ενα μπορεί να σχολιάσει κανείς..Η τεχνολογία της εποχής μας έχει μόνο ένα στόχο..Να κάνει δυσκοίλιους τους πάντες..Μηδαμινή άμεση επαφή παιδιού γονέα..Η ολοκλήρωση της απομόνωσης. Το παιδί δεν είναι ακίνητο ώστε να το παρακολουθείς με κλειστό κύκλωμα ασφαλείας κάμερας με dvr...Αν είναι δυνατόν να βασίσεις την ασφάλεια του παιδιού σου σε μία τεχνολογία..Άλλο η διευκόλυνση άλλο η ασφάλεια...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...