Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλήμερα παίδες. Λοιπόν η κατάσταση έχει ως εξής, οι RAM τις υπογραφής βγήκαν από το PC και δόθηκαν. Συνεπώς πάμε για αγορά RAM και επειδή λέω να βάλω κάτι δυνατό θέλω κάτι σε περισσότερα mhz Από αυτά που είχα (1333). Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται με τα Mhz και πως ακριβώς λειτουργούν τα πολλά mhz. H μητρική μου υποστηρίζει 1600-1866-2133 και το Link.png Site: compatibility list, είναι κάπως απαρχαιωμένο. Ο προβληματισμός έγκειται στο εάν εγώ αποφασίσω να βάλω ένα κιτ ας πούμε αυτό Link.png Site: Hyperx Beast θα κάνει απλά downgrade μόνο του σε 2133 ή θα πέσει στα 1333 και θα θέλει ρύθμιση για να πάει στα 2133; Είναι καλλίτερο να βάλω κιτ με ακριβώς τα mhz που υποστηρίζει, θα αποφύγω έτσι τις ρυθμίσεις (aka plug-and-play) ή ότι και αν βάλω με περισσότερα από 1600 θέλει ρύθμιση ούτως ή άλλως;

Δημοσ.

Στην αρχή θα μπουν τα JEDEC Values (πχ. στη συγκεκριμένη 1333 @ CL9-9-9 1.5V). Μετά, αν mobo-ram υποστηρίζουν XMP, βάζεις κάποια profiles που ουσιαστικά είναι presets από τον κατασκευαστή, πχ. (2400 CL11-13-13 1.65V). Η συγκεκριμένη RAM που επέλεξες έχει XMP proflie (το #2) για 2133, οπότε τη κουμπώνεις, βάζεις XMP Profile #2 και είσαι έτοιμος, παίζει στα 2133 CL11-12-11 @1.6V. Aν επιλέξεις RAM που δεν υποστηρίζει XMP, τότε α) βάζεις το auto και βλέπεις τι θα διαβάσει η μητρική και αν δεν μπουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις τότε β)χειροκίνητα βάζεις εσύ mhz,timings,volts.

Να ξέρεις πάντως πως ο επεξεργαστής σου υποστηρίζει τυπικά μέχρι 1333MHz, από εκεί και πάνω δε ξέρω κατά πόσο θα επωφεληθείς ( και γενικά, σε τι εφαρμογές θα είχες όφελος -και πόσο- ακόμη και αν ο memory controller υποστήριζε παραπάνω ), το μόνο που ξέρω είναι ότι παλιότερης γενιάς επεξεργαστές πιο πολύ όφελος παίρναν από χαμηλότερα CL timings, παρά από το bandwith που κέρδιζαν από τα MHz.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...