Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λυπάμαι αλλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο για τον απλούστατο λόγο οτι το SAS σημαίνει Serial attached SCSI

Δηλαδή είναι σειριακό SCSI interface και όχι ATA type interface που είναι οι απλοί δίσκοι.

https://www.google.gr/search?q=sas+to+sata+adapter&client=firefox-a&hs=5Ia&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=b8O_U7n0EcKm0AWN2IGICQ&ved=0CB4QsAQ&biw=2560&bih=1329

Ότι υπάρχει,υπάρχει.. και για να υπάρχει μάλλον θα λειτουργεί κιόλας γιατί αλλιώς δεν θα είχε λόγο..

Αλλά any way to post μου είχε κ μια χιουμοριστική διάθεση :)

Δημοσ.

Καλά πριν χρόνια στις 10000 στροφές υπήρχαν και οι Raptors, δεν γκρεμίστηκε και κανάς φούρνος...

Η ειδηση ειναι μαλλον γιατι 10000 στροφες σε αυτη τη χωρητικοτητα ειναι καινουριο.

Και 15000 στροφες υπαρχουν εδω και χρονια εξαλλου

Ο raptor βεβαια ειναι ο μονος SATA δισκος νομιζω στις 10000 στροφες και αρα προσβασιμος στους απλους καταναλωτες

• Like 1
Δημοσ.

είχα αγοράσει πριν χρόνια τον wd velociraptor 74 gb για να εγκαταστήσω εκεί τα windows και θεωρώ οτι είναι μία απο τις χειρότερες αγορές που έχω κάνει,τσάμπα λεφτά και καμία διαφορά στις επιδόσεις.

Δημοσ.

είχα αγοράσει πριν χρόνια τον wd velociraptor 74 gb για να εγκαταστήσω εκεί τα windows και θεωρώ οτι είναι μία απο τις χειρότερες αγορές που έχω κάνει,τσάμπα λεφτά και καμία διαφορά στις επιδόσεις.

εξαρταται πριν ποσα χρονια.

Δημοσ.

Ακόμα ασχολούνται με HDD? είχα την εντύπωση πως θα παρατούσανε τους σκληρούς δίσκους σιγά σιγά και θα εστιάζανε στους SSD

εχω 3 hdd στο pc και ενα ssd

3tb+3tb+3tb+120gb ssd)

τα πλυροσα 105 eyro τα 3tb το καθενα και 95 των ssd

βρες μου ssd χωρητικότητας 3 tb και τιμής μεχρι 150 160 ευρώ κανω με την μία την μετάβαση............... τα αρχεία μου δεν τα πετάω πάντως για να λέω εχω ssd για αποθήκευση ..................

• Like 2
Δημοσ.

Ακόμα ασχολούνται με HDD? είχα την εντύπωση πως θα παρατούσανε τους σκληρούς δίσκους σιγά σιγά και θα εστιάζανε στους SSD

και εγω αυτο ειπα...αφου οι SSD ειναι πολυ πιο αποδοτικοι

Δημοσ.

και εγω αυτο ειπα...αφου οι SSD ειναι πολυ πιο αποδοτικοι

δε νομιζω οτι θα ρισκαρουν ακεραιοτητα αρχειων για λιγη οικονομια ρευματος.

Δημοσ.

Μην μπερδεύετε τους SSD με τέτοιου είδους δίσκους. Δεν απευθύνονται στην οικιακή αγορά αλλά προορίζονται για εγκατάσταση σε servers και όπως σχολίασε και ο "Black Demis" λίγο παραπάνω, δεν μιλάμε για ίδια κόστη σε καμία περίπτωση. 3TB σε αυτές τις στροφές και τύπο σύνδεσης (SAS-12) με ανθεκτικότητα να δουλεύουν 24x7 δεν είναι για να στήσεις τα Win8 και να τρέχεις κανένα παιχνιδάκι... Αντίστοιχος SSD με σύνδεση PCIe για server θα πρέπει να κοστίζει σήμερα πάνω από 10.000€...

Ενδεικτικά: http://www.newegg.com/global/uk/Product/Product.aspx?Item=N82E16820228114&cm_re=PCIe_SSD-_-20-228-114-_-Product

• Super Moderators
Δημοσ.
Δημοσ.

Μηπως εννοεις raptor, σε κανονικο μεγεθος 3.5"?

Και εγω ειχα τον 74ρη απο το 2006 και οντως δεν μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα.

Οι velociraptor ηταν η επομενη γενια, στις 2.5" αλλα με heatsink ενσωματωμενο για να φτανει σε διαστασεις 3.5"

Η διαφορα μεταξυ τους ειναι αρκετα μεγαλη τοσο σε επιδοσεις οσο και σε θορυβο. Οι πρωτοι raptor ηταν φασαριοζοι

Σιγουρα πλεον δεν αξιζουν σε σχεση με ssd αλλα την εποχη που βγηκαν οι πρωτοι velociraptor και με ολες τις παιδικες αρρωστιες των τοτε ssd ηταν καλη αγορα αν ηθελες επιδοσεις και αξιοπιστια

Δημοσ.

Μηπως εννοεις raptor, σε κανονικο μεγεθος 3.5"?

Και εγω ειχα τον 74ρη απο το 2006 και οντως δεν μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα.

Οι velociraptor ηταν η επομενη γενια, στις 2.5" αλλα με heatsink ενσωματωμενο για να φτανει σε διαστασεις 3.5"

Η διαφορα μεταξυ τους ειναι αρκετα μεγαλη τοσο σε επιδοσεις οσο και σε θορυβο. Οι πρωτοι raptor ηταν φασαριοζοι

Σιγουρα πλεον δεν αξιζουν σε σχεση με ssd αλλα την εποχη που βγηκαν οι πρωτοι velociraptor και με ολες τις παιδικες αρρωστιες των τοτε ssd ηταν καλη αγορα αν ηθελες επιδοσεις και αξιοπιστια

o velociraptor ήταν με το heatspreader ναι.Θυμάμαι τότε που έιχα ξενερώσει απο το πρώτο κιόλα boot των windows που η ταχύτητα που φόρτωναν είχαν ελάχιστη διαφορά απο απλό hdd.Η βλακεία μου ήταν οτι κυκλοφορούσαν οι ssd είδη αλλά δέν αγόραζα λόγω τον προβλημάτων που υπήρχαν.Μετά απο λίγους μήνες αγόρασα τελικά εναν ocz ssd και ακόμα δουλεύει άψογα.

Δημοσ.

Δισκος για server και καθεστε και ασχολειστε πως θα τον τοποθετησετε στο pc σας, αν κανει θορυβο κτλ. Δεν ειναι ο καινουριος raptor, δεν υπαρχει κανενα νοημα σε pc οικιακο να ασχολεισε ακομα με γρηγορους HDD. Αν ομως θελεις απο 10-20TB χωρο και πανω ακομα και σε εναν μικρο server με 10 θεσεις το κοστος για ssd ειναι πολλαπλασιο, οποτε εχουν νοημα αυτοι οι δισκοι. Και μην νομιζετε οτι π.χ. το youtube, το facebook και ολες οι cloud υπηρεσιες τρεχουν σε ssd, δεν υπαρχει περιπτωση, σε τετοιους δισκους τρεχουν. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...