Προς το περιεχόμενο

μπαταρια στο MacBook Air

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

@xanaried Υπαρχει και κατι αλλο που αγνοεις και ρωτησα το δικηγορο μου, μπορω να επιστρεψω εντος ευρωπαικης ενωσης Ο ΤΙΔΗΠΟΤΕ εντος 14 ημερων, χωρις καν να πω το λογο. Απλα ενημερωτικα

@iLuxus Φιλε μου, φορτιζει μεσα σε 50 λεπτα... Με το SMC δεν αλλαξε τπτ γιαυτο και το πηγα πισω

Δημοσ.

Δείχνει ότι φόρτισε σε 50 λεπτά. Δεν είναι απαραίτητο να είχε  όντως φορτίσει. Ειδικά αν ο αλγόριθμος ήταν λάθος.

Αν τον άφηνες όμως για 2 ώρες τουλάχιστον, και ας έδειχνε πράσινο, ποσο θα σου κράταγε μετά; 

Με την απορία θα μείνουμε! ;-)

Καλα έκανες πάντως και το πηγες πίσω, ειδικά αφού δεν άλλαξε τίποτα και μετά από της ΄οδηγίες΄ της αντιπ.της Αππλ.

Αν είναι όντως έτσι όπως ακούγεται το πρόβλημα, έχεις όλα τα δικια με το μερος σου. 

Μην το αφήσεις έτσι.

Καλο κουράγιο γιατί δυστυχώς στο Ελλαδισταν θα το χρειαστείς.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Βασικα αυτο που λες, δε μπορουσα να πειραματιστω αλλο και να μετραω τα λεπτα σε ενα ολοκαινουριο λαπτοπ, τυπου ποτε το φορτισα ποση ωρα κτλ. Προσπαθησα να το κανω και μετρησα οτι μου κραταει κανα 5ωρο max αφου δειξει 100%.... Να σου πω κιολας πως out of the box δεν ανοιγε και φορτισε μεσα σε 10 λεπτα απο 0-100%

Faulty product not my fault ;)

Δημοσ.

Εντάξει μεσα είσαι (στην εγγύηση)

Γιατί από 9 μάξι που αναφέρει η Αππλ, έως 5 που σου έβγαλε εσένα, έχουμε κάμποσες χαμένες 'εργατοώρες'! ;-)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Απλα με εχουν σκοτισει απο το πλαισιο και απο την αππλ μλκιζονται φουλ και εν τελει θα ζητησω τα λεφτα μου πισω αν δε το εχω μαξ μεθαυριο. Και δε ξερω αν γινεται να τα παρω χερατα και οχι πιστωτικο γιαυτο αναρωτιεμαι ποση φασαρια θα κανω :P

Δημοσ.

Απλα με εχουν σκοτισει απο το πλαισιο και απο την αππλ μλκιζονται φουλ και εν τελει θα ζητησω τα λεφτα μου πισω αν δε το εχω μαξ μεθαυριο. Και δε ξερω αν γινεται να τα παρω χερατα και οχι πιστωτικο γιαυτο αναρωτιεμαι ποση φασαρια θα κανω :P

Δικαίωμα να τα πάρεις πίσω έχεις βάσει νόμου. Φυσικά, δε θα στο αναφέρουν καν και θα σου πουν κατευθείαν για πιστωτικό. Θα επιμείνεις ότι δεν θες πιστωτικό αλλά επιστροφή χρημάτων. Αν συνεχίσουν να σου λένε πως δεν μπορούν, πες τους ότι θα καλέσεις το συνήγορο του καταναλωτή (δε θα χρειαστεί καν να καλεσεις, διότι το γνωρίζουν εξαρχής ότι δικαιούσαι επιστροφής χρημάτων).

Δημοσ.

Άλλο πράγμα είναι το doa (είναι για ελαττωματικά προϊόντα και είναι στην ευχέρεια του καταστήματος αν θα το δώσει και για πόσες μέρες) και άλλο η υπαναχώρηση εντός 14 ημέρων που παίρνεις πίσω τα χρήματά σου (λογικά θα έχει και κάποιους όρους, να έχεις τη συσκευασία κλπ, δεν ξέρω ακριβώς)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@xanaried Υπαρχει και κατι αλλο που αγνοεις και ρωτησα το δικηγορο μου, μπορω να επιστρεψω εντος ευρωπαικης ενωσης Ο ΤΙΔΗΠΟΤΕ εντος 14 ημερων, χωρις καν να πω το λογο. Απλα ενημερωτικα

@iLuxus Φιλε μου, φορτιζει μεσα σε 50 λεπτα... Με το SMC δεν αλλαξε τπτ γιαυτο και το πηγα πισω

Σύμφωνα με το άρθρο 4, παρ. 10 του ν. 2251/94, σε κάθε σύμβαση από απόσταση ο καταναλωτής έχει δικαίωμα να υπαναχωρήσει αναιτιολογήτως εντός 14 ημερολογιακών ημερών (από την ημερομηνία παραλαβής του προϊόντος) και σε περίπτωση μη παροχής από τον προμηθευτή υποδείγματος δήλωσης υπαναχώρησης, εντός τριών μηνών (επιστρέφοντας το προϊόν στην αρχική του κατάσταση, χωρίς επιβαρύνσεις εκτός από τα έξοδα επιστροφής). Μπορείτε να υποβάλετε σχετική καταγγελία στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

οδηγία 2011/83/ΕΕ

Οι καταναλωτές θα προμηθεύονται ένα τυποποιημένο έντυπο για την υπαναχώρηση, το οποίο θα μπορούν (χωρίς να είναι υποχρεωμένοι) να χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση που θελήσουν να υπαναχωρήσουν από σύμβαση την οποία έχουν συνάψει εξ αποστάσεως ή κατόπιν επίσκεψης του πωλητή στο σπίτι. Το έντυπο αυτό διευκολύνει και επιταχύνει τη διαδικασία υπαναχώρησης από συμβάσεις που έχουν συναφθεί σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ.

Απόφαση  Ζ1-891/2013- (ΦΕΚ 2144 B’)

"εξ αποστάσεως σύμβαση": κάθε σύμβαση η οποία 
συνάπτεται μεταξύ του προμηθευτή και του καταναλωτή 
στο πλαίσιο ενός οργανωμένου συστήματος πωλήσεων εξ 
αποστάσεως ή παροχής υπηρεσιών χωρίς την ταυτόχρονη 
φυσική παρουσία του προμηθευτή και του καταναλωτή, με 
αποκλειστική χρήση ενός ή περισσότερων μέσων επικοι−
νωνίας εξ αποστάσεως, όπως ενδεικτικά το ηλεκτρονικό 
ταχυδρομείο, το τηλέφωνο, το φαξ ή το διαδίκτυο, μέχρι 
και τη στιγμή σύναψης της σύμβασης·

Η δικιά σου περίπτωση είναι σύμβαση εξ' αποστάσεως?

Επίσης εσύ εφόσον δεν προμηθεύτηκες έντυπο υπαναχώρησης έχεις δικαίωμα 3μήνου και όχι 14 ημερών!

υ.γ. 

http://www.efpolis.gr/el/diasfalisi-oikonomikon-symefronton-katanaloton/exasfalisi-asfalon-synallagon/59-polisi-apo-apostasi.html

http://www.synigoroskatanaloti.gr/docs_ecc/law/gr/N2251-1994-enc2007-el.pdf

Επεξ/σία από xaniared
Επισκέπτης
Δημοσ.

Εχω θεμα τελικα... Εκαναν κατι διαγνωστικα τεστ και μου λενε οτι ειναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ να κραταει η μπαταρια του 6 ωρες λεει με χρηση utube χωρις καμμια περαιτερω διευκρινιση.... "ΜΕΧΡΙ 9 ΩΡΕΣ" δε σημαινει μεχρι 6............. (που εμενα 6 ωρες δεν κραταγε....)

Επισης λεει ειναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ να φορτιζει σε τοσο λιγο χρονο (max 1 ωρα).

Οποτε τωρα εχω μπλεξει μεταξυ apple πλαισιου και infoquest και κανεις δε μπορει να κανει τπτ γιατι ολα λεει ειναι καλα... Γενικα το βλεπω για εξωδικο το ολο θεμα γιατι εδω περα παιζουμε με τις λεξεις.... Για καποιο λογο το γεγονος οτι ο υπολογιστης δεν ανοιγε out of the box, το εχουν διαγραψει στις σκεψεις τους.. Οποιαδηποτε σοβαρη εταιρια θα μου εδινε ενα αλλο μηχανημα ή θα μου εκανε επιστροφη χρηματων χωρις πολλα πολλα.... 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το στορυ τελιωσε με τον εξης τροπο, απλα ηρθε πισω υστερα απο 17 μερες..... Μου εξηγησε ο νομικος μου τι ακριβως συμβαινει με το πλαισιο και την απλε και γινεται ολο αυτο αντι να ειναι κυριοι... Το κερασακι στην τουρτα? Λειπει το extension του φορτιστη απο μεσα απο το κουτι και τωρα που τους πηρα αρχισαν τα δε φταιω εγω.... χαχαχααχ

Χειροτερο customer service απο απλ σε συνδιασμο με πλαισιο εχω συναντησει μονο στη  wind. Cheers ;)

Δημοσ.

Οχι.... Θεωρουν πως το 5ωρο χρησης (τοσο ειναι αυτη τη στιγμη) με χαλαρο browsing και το να φορτιζει σε 50 λεπτα οτι "περναει τα tests της apple". Μου δωσαν και ενα χαρτι ταχα μου επισημο τυπου "mission complete", με μια υποτιθεμενη επισημη αναφορα που λεει οτι η μπαταρια ειναι οκ χωρις κανενα αλλο στοιχειο, λες και μιλανε σε κανεναν καθυστερημενο.

Φιλε μου, μη σου τυχει τπτ αλλο... Θα του παρω καποια στιγμη καινουρια μπαταρια i guess διοτι να το ξαναπαω πισω και να περιμενω τοσο καιρο και να μη το αλλαζουν κιολας, δε το ξανακανω. Δεν ειναι τοσο για τα λεφτα το θεμα οσο για το απαραδεκτο attitude που εχουν στο πλαισιο περα απο το οτι ειναι ανικανοι γενικα και δεν ειναι η πρωτη μου κακη εμπειρια μαζι τους...

Ειμαι σιγουρος αυτη τη στιγμη πως θα τους κυνηγαω κανα 10ημερο να μου φερουν το extension του φορτιστη που καπου μυστηριωδως εξαφανιστηκε......

Δημοσ.

Παρτό και πήγαινε το στη document και ότι σου πουν..

Εάν διαπιστώσουν πρόβλημα τότε κάτι μπορεί να γινει μιας και οι άλλοι το αρνούνται..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...