Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρώτα τον απο κάτω σου που είναι η δική του πρίζα, λογικά θα πρέπει να ήταν και στο ίδιο σημείο και η δική σου.

Δημοσ.

Να θυμίσω σε κάποιους πιο νέους ότι οι παλίες τηλεφωνικές γραμμές (επειδή λέει σπίτι του 80) μερικές φορές μοιάζανε με του ρεύματος, αλλά λίγο πιο μικρές.

Μήπως έχει τέτοια πρίζα κι όχι RJ11;

Επίσης κι εμένα στο σπίτι του ιδιοκτήτη έχει ακόμα το κουτάκι που γράφει ΟΤΕ πάνω.

Δημοσ.

Τα πολυ παλια σπιτια τωρα που το θυμηθυθηκα του 80 ταξης εχουν μια πριζα στοργγυλη που μπαινει ενα εμβολο μεσα την εχει η γιαγια μου την μπριζα αυτη :P

Δημοσ.

Καλησπέρα, θέλω να κάνω μία σύνδεση στο Internet, στο σπίτι που νοικιάζω. Το πρόβλημα που έχω, είναι ότι δεν βλέπω ΠΟΥΘΕΝΑ μέσα στο σπίτι (σε κανένα δωμάτιο και χώρο του σπιτιού) πρίζα τηλεφώνου, ούτε καν κάποια σχετικά χρωματιστά καλώδια και ανησυχώ. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάπου μέσα σε κάποιον σωλήνα στους τοίχους και να μπορέσει μόνο ο τεχνικός να το δει όταν θα κάνει τη σύνδεση??? Η ιδιοκτήτρια μου είπε ότι υπάρχει κανονικά γραμμή τηλεφώνου, αλλά όχι ενεργή. Παρόλα αυτά, εγώ καλώδια δεν βλέπω για τηλέφωνο... 

μπλε κοκκινο καλωδιο θα βρεις.να εχει δικτυου δυσκολο.ο τεχνικος δεν θα βοηθησει.βρες εσυ την ακρη και μετα κανονισε το ραντεβου για να στα ενωσουν.ναι λογικα ο προηγουμενος εκανε διακοπη ή μπορει να μην ειχε ουτε καν αυτος τηλεφωνο οποτε η ζημια μπορει να εχει γινει ακομα πιο παλια

Να φέρεις την ιδιοκτήτρια να σου δείξει την πριζα

Πόσων χρόνων είναι το σπίτι

αυτη απλα ηξερε οτι καπου ειναι στο περιπου .αν εχει καλυφτει ουτε αυτη θα την βρει.επισης πολλες φορες αν εχει καλυφτει και βαφτει φαινετε καποιες φορες που ειναι γιατι σε εκεινο το σημειο συνηθως ο τοιχος δεν ειναι λειος και εχει μερικες ανωμαλιες στην επιφανεια του εκτος αν εχει γινει τελειο μερεμετι

einai kataskeuis tou '80 peripou, kapou ekei. i idioktitria mou eipe peripou pou einai to simeio pou eixe to tilefono palia otan emene, alla elegksa kai den ipirxe kati ekei. polu pithano na to kalipsan oi epomenoi pou noikiazan, diladi an erthei o texnikos gia na kanei ti sindesi den tha mporesei na kanei kati?

οχι δεν θα ασχοληθει.θα τσεκαρει κατω στον κατανεμητη θα δει οτι ειναι οκ και μετα θα σου πεει φωναξε ηλεκτρολογο

να τραβήξει τα καλώδια για να τα συνδέσει, υπάρχει σίγουρα καλωδίωση, απλά το θέμα είναι που βρίσκεται και αν θα χρειαστεί να πληρώσω εξτρά για ηλεκτρολόγο...

αν δεν το κανεις εσυ μονο απο ηλεκτρολογο θα γινει.αλλιως μετα πας για εξωτερικο καλωδιο απο καμια σκαλα ,φωταγογο.ο τεχνικος δεν θα στο κανει εκτος αν οκ εχει ορεξη να το ψαξει 5-6 λεπτα που δυσκολο συνηθως

Αν είσαι τυχερός και έχει κουτάκι απο πάνω είναι εύκολο.. θα σου πει η σπιτονοικοκυρά που ήταν το τηλέφωνο παλιά.

Θα κοιτάξεις αν έχεις κουτάκια διακλάδωσης από πάνω..

αν έχεις θα πάρεις την ευθεία του κέντρου του τελευταίου κουτιού από πάνω προς τα κάτω και με το πίσω μέρος ενός κατσαβιδιού θα χτυπάς ελαφριά περίπου 40-50 cm απο το έδαφος θα διαπιστώσεις ότι κάπου θα ακουστεί ο ήχος διαφορετικός,πιο "κούφιος" εκεί είναι τα καλώδια σου ή η μπριζα σου.

λογικα για να μην φαινεται καποιος θα τα εκοψε συριζα απο τον τοιχο.οποτε θα σπασει και λιγο τοιχο για να φανει ο σωληνας και να τον κοψει λιγο για να βρει το καλωδιο και να κανει ματιση

Υπαρχει ενα μαραφετη που ξεχνω το ονομα του που οταν βρισκει καλωδιο πισω απο τον τοιχο αρχιζει και χτυπαει μαλλον μπορει να βοηθουσε αυτο αν το αγοραζες

γεννητρια ηχητικου και ακουστικου σηματος αλλα σε αυτην την περιπτωση θα πρεπει να βαλει το αλλο κομματι στον κατανεμητη και δεν ξερει ποιο εειναι το ζευγαρι.εκτος αν παρει ανιχνευτη καλωδιων που θα χτυπησει οταν βρει λογικα χαλκο.

ισως να μην υπαρχει πριζα, ποιος ειναι αυτος που θα την καλυπτε? κουφο μου φαινετε

καθολου.θα δεις πολλες βλακειες τετοιες.κομενα καλωδια καλυμενα πριζακια και οτι μπορεις να φανταστεις.ναι ειναι κουφο και ομως γινεται.πολλα ατομα ειναι κακοβουλοι για να χαλασουν πραγματα πριν φυγουν απο το σπιτι

Βασικα αν εισαι σε πολυκατοικια γιατι δεν κοιτας το κεντρικο κουτι να δεις σε ποιο διαμερισμα φευγουν καλωδια και ετσι να δεις αν οντως υπαρχει μπριζα απο το να ανοιγεις ολα τα κουτακια που υπαρχουν

ειναι πολυ δυσκολο να εχουν ολα τα διαμερισματα και οχι αυτο.επισης σπανια θα βρεις σε κατανεμητη να λεει που πηγαινει το καθε καλωδιο οποτε δυσκολο να βρει σε ποια διαμερισματα πηγαινουν.επισης ειναι και αναπληρωματικα ζευγαρια οποτε ο αριθμος των καλωδιων μπορει να ειναι επι 2 τα διαμερισματα ή και επι 3 μερικες φορες.

Για αρχή,νοίκιασες σπίτι χωρίς να κοιτάξεις που είναι η γραμμή του τηλεφώνου;Να μην ξέρεις που θα βάλεις τον υπολογιστή σου;

Τς τς τς  :devil:

Τέλος πάντων,ψάξε εκεί που ήταν παλιά το τηλέφωνο να δεις αν κάλυψαν την τρύπα με στόκο,οι στόκοι.Ψηλά θα βρεις και το κουτί της διακλάδωσης,σε περίπτωση που δεν βρίσκεις τα καλώδια χαμηλά.Ό,τι είπε και ο MoviemakerGr

Ηλεκτρόλογο,τεχνικό και παπά γιατί να φέρεις;

Βρες τα καλώδια,και ένωσε τα με πρίζα τηλεφώνου.Δεν είναι πυρηνική φυσική,ένα κατσαβίδι θες και 3-4 δοκιμές.

Ετοιμάσου να μείνεις άναυδος..ανιχνευτής καλωδίων ονομάζεται. :-D :-D :-D

λεγεται επισης και γεννητρια ηχητικου και ακουστικου σηματος .την μια πλευρα την βαζεις κατω και με την αλλη πλευρα ψαχνεις.υπαρχουν και καποιες οι οποιες βρισκουν καλωδια και πισω απο τον τοιχο δηλαδη ειναι ευαισθητες αρκετα.καποιες αλλες αν εχει καλυφτει το καλωδιο δεν θα το βρουν.οι fluke που το βρισκουν και πισω απο τοιχο ειναι ακριβες.τωρα υπαρχει και  ανιχνευτη καλωδιων για ρευμα αλλα εκει παμε αλλου.εκει δεν θα βρει το τηλεφωνικο γιατι  οσο ξερω ειναι για εναλασσομενο και για 220 volt και οχι για συνεχες που ειναι του τηλεφωνου συν οτι μπορει να μην ειναι συνδεδεμενο και να μην εχει ταση καν(ή να ειναι voip).καποιοι αλλοι δεν λειτουργουν οταν τα καλωδια ειναι υπο ταση κτλ.

http://www.bestprice.gr/search.html?q=%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82+%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%89%CE%B4%CE%AF%CF%89%CE%BD

και δυστυχως σωστα ειπες οτι πολλοι πανε καιι στοκαρουν η βαφουν την τρυπα.μπορει ο προηγουμενος να εκοψε τα καλωδια και αυτος που εβαψε το σπιτι να εκλεισε την τρυπα γιατι δεν ειδε κατι.εκει οχι μονο πρεπει να βρεις την τρυπα αλλα πρεπει να σκαψεις και λιγο τον τοιχο για να βγαλεις το καλωδιο πιο εξω και να καταφερεις να κανεις ματιση και να βαλεις πριζακι.μου εχει τυχει.αναγκαστηκα να σκαψω κανα ποντο γυρω απο το πριζακι ωστε με πενσακι να πιασω το καλωδιο και να κανω ματιση για να μπει πριζακι.τωρα που να φανταστεις οταν πας να δεις το σπιτι οτι ο αλλος εχει κανει βλακεια και εχει εξαφανιστει το πριζακι.

θα φωνάξω ηλεκτρολόγο, δεν υπάρχει άλλη λύση, υπάρχουν κάτι κουτάκια στους τοίχους, είναι βαμμένα από πάνω όμως, αλλά είναι σε ψηλά σημεία και λογικά είναι του ρεύματος (κάτι στρογγυλά)  κάτι άλλο δεν βλέπω, εκτός και αν δεν κοίταξα καλά. Μα είναι δυνατόν να μην το βρίσκω??? Τα υπόλοιπα διαμερίσματα έχουν τηλέφωνο, (το ακριβώς κάτω μου έχει). Αυτό βοηθάει λέτε?? Ελπίζω να κάνει δουλειά ο ηλεκτρολόγος τουλάχιστον... Τι να πω... Ακόμα και την κεραία της τηλεόρασης έχουν βγάλει και πρέπει να βάλω δικιά μου καινούργια...

ναι τα κουτακια ειναι βαμενα οποτε αν δεν μπορεις να βρεις το κουτακι κατω τοτε πρεπει να ανοιξεις τα πανω και να δεις τι γινεται.αλλα ναι θα χαλασεις την μπογια κτλ αυτο ειναι το κακο.λογικα για να ειναι διαμερισματα οπως λες δεν γινεται να μην εχει.εκτος αν νοικιασες κανα υπογειο το οποιο ηταν αποθηκη και το εκαναν σπιτι και το νοικιαζουν γιατι εχω δει κατι τετοια οποτε ναι λογικο να μην εχει εκει.γενικως καποιες φορες οταν φευγει  ο προηγουμενος κανεει οτι νανε.βγαζουν πριζακια τηλεορασης κοβουν καλωδια και παει λεγοντας.

Ρώτα τον απο κάτω σου που είναι η δική του πρίζα, λογικά θα πρέπει να ήταν και στο ίδιο σημείο και η δική σου.

+1.πολλες φορες επειδη καποια διαμερισματα ειναι ιδια πετυχαινει αυτο

Να θυμίσω σε κάποιους πιο νέους ότι οι παλίες τηλεφωνικές γραμμές (επειδή λέει σπίτι του 80) μερικές φορές μοιάζανε με του ρεύματος, αλλά λίγο πιο μικρές.

Μήπως έχει τέτοια πρίζα κι όχι RJ11;

Επίσης κι εμένα στο σπίτι του ιδιοκτήτη έχει ακόμα το κουτάκι που γράφει ΟΤΕ πάνω.

οποιος εχει τετοιες πριζες καλο ειναι να τις αλλαζει με rj11.αν ειναι του οτε εχουν και τιποτα πυκνωτες και δημιουργουν προβληματα.

Τα πολυ παλια σπιτια τωρα που το θυμηθυθηκα του 80 ταξης εχουν μια πριζα στοργγυλη που μπαινει ενα εμβολο μεσα την εχει η γιαγια μου την μπριζα αυτη :P

οχι και εμβολο.διπολικη πριζα λεγεται και ηταν σαν του ρευματος δηλαδη με 2 αρσενικα να κουμπωνουν μεσα

επισης σε καποια σπιτια δεν υπαρχει ουτε rj11 πριζακι ουτε διπολικο.υπαρχει ενα στρογγυλο που το λενε ροζετα.εχει μια βιδα στην μεση.το ανοιγεις και εκει ενωνες παλια τα καλωδια αφου τα εγδυνες.αν εχει τετοιο το καταργεις και παιρνεις ενα αυτοκολλητο πριζακι που βγαζει rj11

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...