tsakonass Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Γεια, εχω βάλει στο router (alcatel lucent cellpipe) τους opendns servers και εχω κανει setup απο το dashboard της σελιδας opendns να μπλοκάρει μεταξύ άλλων τα p2p sites το οποίο δεν συμβαίνει.Έχω πρόσβαση σε όποια μηχανή αναζήτης torrent θέλω, οπότε κατι δεν εχω κάνει σωστά.Στο λειτουργικό (W7) είτε αφήσω αυτόματους DNS είτε βάλω χειροκίνητα opendns στα tcp/ipv4 settings ένα και το αυτό.
infin1tyGR Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Το blocking βασίζεται στη διεύθυνση IP που είχες όταν δημιούργησες το network και τις ρυθμίσεις του από το dashboard οπότε αν αυτή αλλάξει δεν έχει πια νόημα, εκτός αν χρησιμοποιείς τον OpenDNS Updater (και έχεις επιλέξει «Enable Dynamic IP update» από το Advanced settings στο network) που ενημερώνει τις ρυθμίσεις αυτόματα όταν αλλάζει η διεύθυνσή σου. Παρεμπιπτόντως, το συγκεκριμένο router ποτέ δεν κατάφερα να το κάνω να χρησιμοποιεί DNS πέραν των default που είχε οπότε καλό είναι το ρυθμίσεις σε κάθε συσκευή ξεχωριστά.
tsakonass Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Σε ευχαριστώ για τις πληροφοριές, είχα υποψίες οτι το firmware του router είναι πετσοκομμένο απο την HOL απλά τωρα μου τις επιβεβαίωσες.Ούτε το port blocking καταφερα να λειτουργήσω ποτέ.Το θέμα είναι οτι θέλω να μπλοκάρω πασης φύσεως p2p sites απο άλλο υπολογιστή στο δίκτυο, στον οποίο δεν μπορώ να "βάλω χέρι" οπότε μάλλον πάω για άλλο router.
infin1tyGR Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Εγώ τους πήρα τηλέφωνο (αφού κατέβαζε 1 λεπτό max στα torrent και μετά reboot / χωρίς torrent 2-3 φορές τη μέρα reboot / το wifi ό,τι να 'ναι) και μου έστειλαν άλλο. ZTE βέβαια αλλά δεν έχω παράπονο προς το παρόν σαν router, σαν modem ίσως να μπορούσε να συγχρονίζει καλύτερα. Η καλύτερη λύση, βέβαια, είναι να αγοράσεις δικό σου (εκτός αν έχεις hol TV ή VOIP οπότε θα πρέπει να έχεις της hol για modem και με bridge το router, αν και δεν το έχω ψάξει πολύ, ο poulinos μπορεί να σε διαφωτίσει σε αυτό ). Αν δεν μπορείς να βάλεις καθόλου χέρι στον άλλο υπολογιστή τότε μια καλή λύση είναι αυτό που έκανες με το openDNS αρκεί να τρέχει ο DNS updater σε κάποιον υπολογιστή του δικτύου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα