Zam732 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Πρακτικα μιλωντας και με βαση το αρθρο Mε την ύπαρξη περισσοτέρων του ενός υπολογιστών σε κάθε σπίτι τα τελευταία χρόνια, έχει πια αρχίσει να διαφαίνεται για τους περισσότερους από εμάς η ανάγκη για προσπέλαση των πάσης φύσεως αρχείων μας από ένα κεντρικό σημείο του οικιακού μας δικτύου. Το θεωρω 100% αχρηστο για οικιακη χρηση.Ειναι πολυ ευκολο να στησεις ενα οικιακο δικτυο μεσω wi-fi και να προσθεσεις 1-2 HDD στο desktop pc, με σαφως χαμηλοτερο κοστος.Πιστευω πως και με την εξελιξη του cloud σε μερικα χρονια θα εκλειψουν τετοιες λυσεις.
Nomedor Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Κατοχος HP Microserver N54L, το προοριζα για χρηση FreeNAS αλλα ετυχα σε κατι Buggy εκδοσεις και ξενερωσα.. Του βαλα XPenology (OS της Synology του τεστιν) και παει σφαιρα και εχω ολα τα καλουδια που προσφέρει (NZB/Transmission/Plex). Αν του βγαλω το USB μπουτάρει σε Windows 8.1 και έχω εναν φοβερό XBMC Player/ Βασικό Gaming PC (με τη βοήθεια της 5750 σαφως) Τέλος παίρνει 6 δίσκους άνετα δίχως μόντες.. (4 για το Synology, 1 SSD+1 HDD για Windows) Δεν έχω βρεί άλλο μηχανακι σε αυτή την τιμή να παίρνει τόσα πολλά διαφορετικά OS's επίσημα+ανεπίσημα. Εδω παίρνει και Hackintosh (μέχρι Snow Leopard όμως δυστηχως που ναι αρκετα παλιά έκδοση) Εγώ του έβαλα Win8.1 που bootάρουν γρήγορα, και έχω κάνει και shares, και φορτώνει αυτόματα στην εκκίνηση το XBMC. Έχω τα πάντα σε ένα, media player, "nas server" & torretnt downloader με remote interface μέσω transsmision.
menthol1979 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Πρακτικα μιλωντας και με βαση το αρθρο Το θεωρω 100% αχρηστο για οικιακη χρηση. Ειναι πολυ ευκολο να στησεις ενα οικιακο δικτυο μεσω wi-fi και να προσθεσεις 1-2 HDD στο desktop pc, με σαφως χαμηλοτερο κοστος. Πιστευω πως και με την εξελιξη του cloud σε μερικα χρονια θα εκλειψουν τετοιες λυσεις. Όπα κόψε κάτι από το 100% Πόσο έυκολο είναι να έχεις το PC 24/7? Think about it. 1
dream21 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Synology και μετά το χάος. Σωστός DS214Play με 6 ΤΒ έχω πάνω και Άγιος ο Θεός 1
fingolfingr Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Εγώ μια χαρα κάνω την δουλεια μου με ένα MyCloud και ένα MyBook World II. Παρόλα αυτά ψάχνομαι για ένα N54L κυρίως λόγω χωρητικότητας δίσκων.
darklordvader77 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Εγώ του έβαλα Win8.1 που bootάρουν γρήγορα, και έχω κάνει και shares, και φορτώνει αυτόματα στην εκκίνηση το XBMC. Έχω τα πάντα σε ένα, media player, "nas server" & torretnt downloader με remote interface μέσω transsmision. Μια χαρά το χεις! Το κάθε Setup βέβαια πάει ανάλογα τις αναγκες/συσκευές που χεις σπίτι π.χ. εγώ λόγω πολλών "μήλων" θέλω AFP (Apple File Protocol) αν και διαβάζει CIFS Shares απο Windows, αλλα: -Time Machine δουλεύει άψογα, κατί που στα Windows δεν υπάρχει καν σαν επιλογή και ειναι λογικο.. -Η κατανάλωση σε Watt/Θερμοκρασίες για 24/7 πάει περίπατο σε σχέση με το Synology OS αφού αυτό τρέχει μόνο τα Daemons που χρειάζεται και όχι γραφικό περιβάλλον.. Φαντάσου απ τα 6GB ECC Ram που φοράω έχω δεί να γεμίζει το 1 μετά απο πολύωρο λιώσιμο/ταυτόχρονο Streaming Βέβαια NAS δε το λές με Win 8.1, HTPC με NAS Capabilities το λες λόγω του ότι τρέχει Antivirus p.s. Transmission Rulezzzzz λεμε!
me3ikan Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Aυτο η ενα pemtium III που εχω που παιρνει μονο δισκους IDE και 256 mb RAM για media server?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Απο ταχύτητα πως σας φάνηκε παιδιά; Κάνατε τίποτα μεταφορές αρχείων για να τεστάρετε; αν κοιτάξεις το review θα δεις πινακάκι...
darkdragon Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Απαιτεί Java ξέρει κανείς σαν κάτι μικρά και φθηνά με δίσκο NAS της WD; Καλύτερα όχι απλώς απενεργοποιημένη αλλά εκτός υπολογιστή η Java για εμένα δεν μου είναι απαραίτητη αλλού. Προσωπικά αν πάω σε κάτι θα είναι Synology για την βέβαιη διαρκής υποστήριξη και γιατί βαρέθηκα αντίγραφα σε διάσπαρτους δίσκους και μαζί μια υπηρεσία online real back up έτσι νομίζω η αυτοματοποίηση θα είναι εύκολη χωρίς πονοκεφάλους.
menthol1979 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Απαιτεί Java ξέρει κανείς σαν κάτι μικρά και φθηνά με δίσκο NAS της WD; Καλύτερα όχι απλώς απενεργοποιημένη αλλά εκτός υπολογιστή η Java για εμένα δεν μου είναι απαραίτητη αλλού. Προσωπικά αν πάω σε κάτι θα είναι Synology για την βέβαιη διαρκής υποστήριξη και γιατί βαρέθηκα αντίγραφα σε διάσπαρτους δίσκους και μαζί μια υπηρεσία online real back up έτσι νομίζω η αυτοματοποίηση θα είναι εύκολη χωρίς πονοκεφάλους. Προσωπική άποψη απέφυγέ τα. WD και Seagate βγάζουν τρομερούς δίσκους αλλά σε NAS είναι πολύ αργά. Αν το κόστος σε περιορίζει πήγαινε σε φθηνές λύσεις της Synology (DS214se) ή Qnap, επίσης καλά σχόλια έχει και η Asustor. Αν θες να έχεις εργαλείο όχι μισές δουλειές...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα