Προς το περιεχόμενο

Shuttle KS10 NAS Review

zanskou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Mε την ύπαρξη περισσοτέρων του ενός υπολογιστών σε κάθε σπίτι τα τελευταία χρόνια, έχει πια αρχίσει να διαφαίνεται για τους περισσότερους από εμάς η ανάγκη για προσπέλαση των πάσης φύσεως αρχείων μας από ένα κεντρικό σημείο του οικιακού μας δικτύου. Με αυτό τον τρόπο αρκετοί χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα ταυτόχρονης πρόσβασης. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος για τον οποίο τα NAS ξεκίνησαν εδώ και μερικά χρόνια (και εξακολουθούν) να κερδίζουν έδαφος, καθώς πέρα από την ευελιξία που παρέχουν στους χρήστες, πολλά από αυτά διαθέτουν πλέον και πληθώρα άλλων δυνατοτήτων, όπως για παράδειγμα FTP server, δυνατότητα μεταφόρτωσης torrents και άλλα πολλά.

Στη σημερινή μας παρουσίαση θα δούμε τον πρώτο καρπό της συνεργασίας μας με τη Shuttle, το KS10 NAS, μια δικτυακή συσκευή η οποία φιλοδοξεί να κερδίσει τις εντυπώσεις μας προσφέροντας αθόρυβη λειτουργία (δεν διαθέτει ανεμιστήρα), χαμηλή κατανάλωση, WiFi αλλά και διάφορες άλλες λειτουργίες.

Το αν τα καταφέρνει θα το εξετάσουμε λίγο παρακάτω, αφού πρώτα δούμε τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και μερικές φωτογραφίες του.

Link.png Site: Αναλυτική Παρουσίαση Shuttle KS10 NAS

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβό μου φαίνεται. Αν είχε κοντά στα 70-80 ευρώ θα ήταν πολύ καλό, στα 100 ευρώ δύσκολα... 

Ειδικά με 256mb RAM. Εδώ κινητά και πλέον έχουν τουλάχιστον 1GB. Άντε ας του βάζαν 512mb.

Raspberry Pi (512mb ram) + USB HDD

= Homemade NAS,

Κοστος = 30/50 (αγορά από εξωτερικό/Ελλαδα)

+ο HDD

Βαζοντας το πανω σε WiFi ρουτερ -> Εγινε WiFi,

Αντί του FTP(χακάρεται ευκολα) , βάζεις κι ένα sFTP και τελειωσε η δουλεια ....

• Like 1

Raspberry Pi (512mb ram) + USB HDD

= Homemade NAS,

Κοστος = 30/50 (αγορά από εξωτερικό/Ελλαδα)

+ο HDD

Βαζοντας το πανω σε WiFi ρουτερ -> Εγινε WiFi,

Αντί του FTP(χακάρεται ευκολα) , βάζεις κι ένα sFTP και τελειωσε η δουλεια ....

Ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων όμως;

Zyxel για φτηνα, Synology/Qnap στα ακριβα, και μετα το χαος.

Στο πρώτο συμφωνω, μετά πιο πολύ αξίζει να πας σε έναν hp proliant κατά τη γνώμη μου, ρίχνεις και 16g ecc και ένα freenas και είσαι κομπλέ.

• Like 1

Κατοχος HP Microserver N54L, το προοριζα για χρηση FreeNAS αλλα ετυχα σε κατι Buggy εκδοσεις και ξενερωσα..

Του βαλα XPenology (OS της Synology του τεστιν) και παει σφαιρα και εχω ολα τα καλουδια που προσφέρει (NZB/Transmission/Plex). Αν του βγαλω το USB μπουτάρει σε Windows 8.1 και έχω εναν φοβερό XBMC Player/ Βασικό Gaming PC (με τη βοήθεια της 5750 σαφως)

Τέλος παίρνει 6 δίσκους άνετα δίχως μόντες.. ;)

(4 για το Synology, 1 SSD+1 HDD για Windows)

Δεν έχω βρεί άλλο μηχανακι σε αυτή την τιμή να παίρνει τόσα πολλά διαφορετικά OS's επίσημα+ανεπίσημα.

Εδω παίρνει και Hackintosh (μέχρι Snow Leopard όμως δυστηχως που ναι αρκετα παλιά έκδοση)

100e για 1-bay NAS; Πάμε καλά;

Έλα'μ ντε. Με 140 ευρά παίρνεις το Synology DS214se, 2-bay και με λογισμικό που κάνει παπάδες, έτη φωτός μπροστά.

Βασικά να το γράψουμε λίγο καλύτερα. Qnap/Synology ή μετά μια ωραία λύση όπως HP Micro ή κάτι αντίστοιχο custom built. Τα φθηνά τα βρίσκω και επικίνδυνα ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...