mary Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Από χθες οι Χάρτες της Google έχουν προσθέσει τη δυνατότητα μέτρησης της ακριβούς απόστασης μεταξύ δύο (ή και περισσοτέρων) σημείων στο χάρτη.Η μέτρηση γίνεται κάνοντας δεξί κλικ οπουδήποτε πάνω στους Χάρτες που βρίσκονται online και κάνοντας ξανά δεξί κλικ σε κάποιο άλλο σημείο τους, επιλέγοντας στο τέλος τη "μέτρηση απόστασης". Στη συνέχεια θα εμφανιστεί ένας ψηφιακός χάρακας που θα σας πει πόσο μακρινή είναι η απόσταση μεταξύ των σημείων. Δεν υπάρχει περιορισμός για τη μέτρηση της απόστασης -όπως για παραδειγμα μόνο μεταξύ των δρόμων- αλλά η μέτρηση μπορεί να γίνει μεταξύ οποιονδήποτε σημείων, ακόμα και αν το ένα βρίσκεται μέσα στη θάλασσα και το άλλο σε κάποια άλλη άκρη της Υδρογείου. Τέλος, μπορεί να προστεθεί και τρίτο ή περισσότερα σημεία επιτρέποντας στο χάρακα να προσαρμοστεί στις κατευθύνσεις. Παρ' ότι οι Χάρτες της Google πάντα έδιναν τη δυνατότητα μέτρησης της απόστασης, αυτή περιοριζόταν σε δρόμους κατά μήκος μιας διαδρομής. Αν κάποιος ήθελε να μετρήσει την απόσταση μεταξύ δυο σημείων θα έπρεπε να βασιστεί στη μικροσκοπική κλίμακα που έδινε προκειμένου να την υπολογίσει. Site: TheVerge Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skylined Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Τόσο καιρό με την παλιά έκδοση 6.14.4 είχα αυτή τη δυνατότητα. Όπως και να διαλεγω με ευκολία την offline αποθήκευση περιοχών, καλύτερα από την τωρινή νομίζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arc Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Τόσο καιρό με την παλιά έκδοση 6.14.4 είχα αυτή τη δυνατότητα. Όπως και να διαλεγω με ευκολία την offline αποθήκευση περιοχών, καλύτερα από την τωρινή νομίζω. Η είδηση αφορά την online εκδοση (http://maps.google.com ) και οχι το google earth. Όντως έλειπε η μέτρηση αποστασης και ήταν βασικός λόγος που αναγκαζόμουν να χρησιμοποιήσω το google earth 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skylined Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Καλά ότι να 'ναι. Είχα στο μυαλό μου την έκδοση για android. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Colonel Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Το βασικό ειναι να μετράει εμβαδά... εκεί να δεις δουλείες! το pro φαντάζομαι έχει τέτοια δυνατότητα σωστά; αλλα ειναι άραγε αρκετά ακριβές; (για να μετράς οικόπεδα χωράφια κτλ ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evoracing Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Καλά το έχω λιώσει εδώ και 1 ώρα μετράω αποστάσεις για ποδηλασία! Πολύ ωραία είδηση! μπράβο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mojiro Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 μια χαρά υπήρχε δυνατότητα να μετράς αποστάσεις, απλά... είναι κρυμμένη στα map labs, τα οποία δε ξέρω πως τα ενεργοποιείς πλέον (εμένα μου έχει μείνει? ενεργός ο χάρακας και τον χρησιμοποιώ ακόμη). η λειτουργία αυτή υπάρχει στους παλαιούς χάρτες καθώς και στο παλαιό android app. μάλιστα στο παλαιό android app σου έβγαζε και υψομετρικό γράφημα... απλές λειτουργίες και σωστές που όμως επειδή η πλειοψηφία του κόσμου δε τις χρησιμοποιεί, τις αφαιρούν σταδιακά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mojiro Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 https://support.google.com/maps/answer/1628031?hl=en 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zam732 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Πφ μιλαμε τρομερη καινοτομια! Και ελεγα ποσο μακρυα ειναι η μυκονος να το παρω κολυμπωντας! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Conan2046 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Το βασικό ειναι να μετράει εμβαδά... εκεί να δεις δουλείες! το pro φαντάζομαι έχει τέτοια δυνατότητα σωστά; αλλα ειναι άραγε αρκετά ακριβές; (για να μετράς οικόπεδα χωράφια κτλ ) Αν μπορείς να προσδιορίσεις με ακρίβεια την περίμετρο σε επίπεδες επιφάνειες δεν νομίζω να είναι τίποτα δύσκολο. Αν το έδαφος έχει κλίση δεν ξέρω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Makis38 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 μια χαρά υπήρχε δυνατότητα να μετράς αποστάσεις, απλά... είναι κρυμμένη στα map labs, τα οποία δε ξέρω πως τα ενεργοποιείς πλέον (εμένα μου έχει μείνει? ενεργός ο χάρακας και τον χρησιμοποιώ ακόμη). η λειτουργία αυτή υπάρχει στους παλαιούς χάρτες καθώς και στο παλαιό android app. μάλιστα στο παλαιό android app σου έβγαζε και υψομετρικό γράφημα... απλές λειτουργίες και σωστές που όμως επειδή η πλειοψηφία του κόσμου δε τις χρησιμοποιεί, τις αφαιρούν σταδιακά. Καλά λες...το θυμάμαι από παλιά και έλεγα που στο διάολο το είχα βρει τότε και τώρα δεν μπορώ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nplatis Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 «τη δυνατότητα μέτρησης της *ακριβούς* απόστασης» Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis_k6 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 εγω θελω να βαλουν στην fucking εφαρμογη που εχουμε στα κινητα την δυνατοτητα οταν παταω σε ενα σημειο να παταω πλοηγηση και το δευτερο σημειο να το επιλεγω παλι απο τον χαρτη και οχι να το πληκτρολογω η κατι τετοιο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bounce2 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Νομίζω πάντως οτι στο labs παλιά έδιναν ακριβώς αυτή τη δυνατότητα. Οχι κατα μήκος δρόμων αλλά σε ευθεία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gregdel Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 @The_Colonel, το ιδανικό είναι να μετρας από το κτηματολογιο, όπου έχει δυνατότητα να μετρας και αποστάσεις και εμβαδόν. Η ακρίβεια του κτηματολογίου είναι σαφώς καλύτερη και πιο αξιόπιστη, και σου δίνει και συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ ώστε να μπορείς να τις βρεις και στο έδαφος ή να τις βρεις στο χάρτη από το έδαφος. Την εφαρμογή του κτηματολογίου την βρίσκεις εδώ: http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα