Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές για στρώματα/ανωστρώματα/επιστρώματα

tripialosgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, prefuse είπε

Έχεις πρόχειρα τα λινκ;

Υποτίθεται έχουν εγγύηση αν βουλιάξει πάνω από 1-2cm (δεν θυμάμαι ακριβώς, το αναφέρουν πάντως)

Το λινκ για την εγγυηση; Οχι δεν τα εχω..το θεμα ειναι οταν εγω τους ρωτησα για την εγγυηση κ τους ειπα αν ειναι αυτη που μετα απο καποιο διαστημα πληρωνεις ενα ποσοστο μου είπαν να μπω στο σαιτ τα γραφει ολα! Γιατι να μην μου εξηγησουν εκει; Βεβαια κ εγω δεν επεμεινα περισσοτερο. Μπορει αν γινει μεσα στο εξαμηνο να στο αντικαθιστουν αλλα μετα παλι το ιδιο θα συμβει θα κατσει..

Το βρηκα..

https://grecostrom.gr/diaxeirisi-eggyiseon/ Ειναι προς το τελος

Επεξ/σία από nikiangel
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

16 λεπτά πριν, nikiangel είπε

Το λινκ για την εγγυηση; Οχι δεν τα εχω..το θεμα ειναι οταν εγω τους ρωτησα για την εγγυηση κ τους ειπα αν ειναι αυτη που μετα απο καποιο διαστημα πληρωνεις ενα ποσοστο μου είπαν να μπω στο σαιτ τα γραφει ολα! Γιατι να μην μου εξηγησουν εκει; Βεβαια κ εγω δεν επεμεινα περισσοτερο. Μπορει αν γινει μεσα στο εξαμηνο να στο αντικαθιστουν αλλα μετα παλι το ιδιο θα συμβει θα κατσει..

Το βρηκα..

https://grecostrom.gr/diaxeirisi-eggyiseon/ Ειναι προς το τελος

ευχαριστώ αλλα τα λινκ αναφέρονταν σε αυτό

"Εγω μετα απο ερευνα αγορας κ διαβασμα σε διαφορα φορουμ, διαβασα οτι τα στρωματα της grecostrom καθονται μετα απο μερικους μηνες.."

1 ώρα πριν, prefuse είπε

ευχαριστώ αλλα τα λινκ αναφέρονταν σε αυτό

"Εγω μετα απο ερευνα αγορας κ διαβασμα σε διαφορα φορουμ, διαβασα οτι τα στρωματα της grecostrom καθονται μετα απο μερικους μηνες.."

Ειναι κυριως απο το συγκεκριμενο φορουμ που γραφουμε απο ανθρωπους που αγορασαν κ ειπαν δεν θα ξαναεπελεγαν την εταιρια για τον συγκεκριμενο λογο. Προς θεου δεν εχω κανενα θεμα με την εταιρια ετσι, πηγα δοκιμασα πολλες κ ακομα κ αυτη που επελεξα δν ξερω αν εκανα καλα…ο χρονος τα δειχνει ολα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, nikiangel είπε

Ειναι κυριως απο το συγκεκριμενο φορουμ που γραφουμε απο ανθρωπους που αγορασαν κ ειπαν δεν θα ξαναεπελεγαν την εταιρια για τον συγκεκριμενο λογο. Προς θεου δεν εχω κανενα θεμα με την εταιρια ετσι, πηγα δοκιμασα πολλες κ ακομα κ αυτη που επελεξα δν ξερω αν εκανα καλα…ο χρονος τα δειχνει ολα!

Συγνώμη, χωρίς κόμματα, ειναι δύσκολο να σε καταλάβουμε. 

μαλλον συγκεκριμένο φορουμ εννοείς το insomnia.

ολα πιστέυω οτι εχουν αστοχίες, φίλος νευροχειρουργός, μου πρότεινε, ότι στρώμα, όσο ακριβό και να είναι.. κάθε 10 χρόνια, θέλει αλλαγή.

όχι η μονη του δουλειά ειναι νευροχειρουργός και δεν εμπορεύεται στρώματα. :)

Επεξ/σία από prefuse

5 ώρες πριν, prefuse είπε

Συγνώμη, χωρίς κόμματα, ειναι δύσκολο να σε καταλάβουμε. 

μαλλον συγκεκριμένο φορουμ εννοείς το insomnia.

ολα πιστέυω οτι εχουν αστοχίες, φίλος νευροχειρουργός, μου πρότεινε, ότι στρώμα, όσο ακριβό και να είναι.. κάθε 10 χρόνια, θέλει αλλαγή.

όχι η μονη του δουλειά ειναι νευροχειρουργός και δεν εμπορεύεται στρώματα. :)

Καλα αυτο εννοειται, δεν ξερεις τι θα σου βγει οσα λεφτα κ αν κανει..ενταξει μετα απο δεκα χρονια λογικο να εχει κ καποια φθορα..το θεμα ειναι μην βγαλει στον πρωτο χρονο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τελικά λέω να αγοράσω τις τάβλες του ΙΚΕΑ που λογικά θα εχουν την ίδια κλίση, με αυτες που κρεβατιού (και αυτό απο ΙΚΕΑ) και να τις βάλω ενδιάμεσα σε αυτές του κρεβατιού.

το στρώμα που έχω επιλέξει, greco trilion ειναι 51 κιλά, οι τάβλες άλλα ~6 κιλά, πάμε στα 57 κιλά.. το κρεβάτι, στις προδιαγραφές λέει οτι αντέχει μέχρι 50 κιλά στρώμα.. λέτε να το δοκιμάσω ή θα πάρω το μηχανισμό στο χέρι, στο ΙΚΕΑ μου είπαν οτι μέχρι 51 κιλά δεν υπάρχει θέμα. 

ο μηχανισμός θα ανοιγει ελάχιστα, 2-3 φορές το χρόνο αφου θα ειναι αποθηκευτικός χώρος για χαλιά κτλ

0.jpg

1.jpeg

Στις 24/8/2022 στις 7:11 ΜΜ, Dantε είπε

Και για τις ταβλες,επειδη αυτες που εχω εχουν αποσταση μεταξυ τους 7 εκατοστα, σκεφτομαι αυτη τη λυση.

IMG_20220824_185001.jpg.c7954a732238d044aa530613ffc62a00.jpg

Βγαινει πιο οικονομικα να παρω απο ΙΚΕΑ (που ειναι και το κρεβατι) τετοιες ταβλες και ειναι και πιο ακαμπτο. Εβαλα τη γυναικα πανω και κοιταζα απο κατω και βουλιαζει πολυ ελαχιστα. Θα συμβαλει πιστευω δηλαδη και στην ακαμψια.

τελικά έβαλες τάβλες ΙΚΕΑ, στο κρεβάτι του ΙΚΕΑ και εχουν την ίδια ακριβώς κλιση οι διαφορετικές τάβλες; εντυπώσεις μέτα την χρήση;

Επεξ/σία από prefuse

11 ώρες πριν, prefuse είπε

τελικά έβαλες τάβλες ΙΚΕΑ, στο κρεβάτι του ΙΚΕΑ και εχουν την ίδια ακριβώς κλιση οι διαφορετικές τάβλες; εντυπώσεις μέτα την χρήση;

Ναι το εκανα οπως ειχα αναφερει. Την ιδια κλιση εχουν και ολα μια χαρα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/12/2022 στις 9:26 ΜΜ, prefuse είπε

τελικά λέω να αγοράσω τις τάβλες του ΙΚΕΑ που λογικά θα εχουν την ίδια κλίση, με αυτες που κρεβατιού (και αυτό απο ΙΚΕΑ) και να τις βάλω ενδιάμεσα σε αυτές του κρεβατιού.

το στρώμα που έχω επιλέξει, greco trilion ειναι 51 κιλά, οι τάβλες άλλα ~6 κιλά, πάμε στα 57 κιλά.. το κρεβάτι, στις προδιαγραφές λέει οτι αντέχει μέχρι 50 κιλά στρώμα.. λέτε να το δοκιμάσω ή θα πάρω το μηχανισμό στο χέρι, στο ΙΚΕΑ μου είπαν οτι μέχρι 51 κιλά δεν υπάρχει θέμα. 

ο μηχανισμός θα ανοιγει ελάχιστα, 2-3 φορές το χρόνο αφου θα ειναι αποθηκευτικός χώρος για χαλιά κτλ

0.jpg

Από περιέργεια πες μου πόσο θα κρατήσει, αν και αναφέρεις ότι δε θα χρησιμοποιείς πολύ το μηχανισμό. Έχω δει τις τάβλες από το Ικεα σε διπλό κρεβάτι και ήταν τελείως ψεύτικες, μετά από λίγο καιρό άρχισαν να παραμορφώνονται από το βάρος, και τελικά πήραν τελάρο οι άνθρωποι. Ούτε τους μηχανισμούς τους εμπιστεύομαι .. (ούτε τα κρεβάτια θα έλεγα).

Στις 29/9/2022 στις 1:11 ΜΜ, paiktaras69 είπε

Αντε με το στρώμα πες ότι το αποφασισα, όταν όμως είναι με ανεξάρτητα ελατήρια 3 cm διαμέτρου και το κρεββάτι έχει το παρακατω τελάρο TELARO49049.jpg?w=623&ssl=1με αποστάσεις 7 cm τάβλα με τάβλα , είναι φρόνιμο και για το θέμα εγγύησης αλλά και για πρακτικούς λόγους να τοποθετηθεί Mdf 12-14-16 mm ώστε να εδράζεται σε μία μονοκόμματη επιφάνεια το στρώμα ?

Συνήθως δε βάζουν στα στρώματα από κάτω μονοκόμματη επιφάνεια (ειδικά σε ξύλο), για να μην πιάσει υγρασία ή ακόμη και μούχλα το στρώμα. Το στρώμα πρέπει να αερίζεται, γι'αυτό και το κενό στα τελάρα, αλλά και στις τάβλες. Κατά τη γνώμη μου, αν έχεις ανεξάρτητα ελατήρια, κοιτα για τελάρο με πυκνές λάττες 18+18 τλχ απο την κάθε πλευρά ή απο αυτά που έχουν τις φαρδιές και μη βάλεις μονοκόμματη επιφάνεια από κάτω.

Επεξ/σία από geodevil

1 ώρα πριν, geodevil είπε

.............Συνήθως δε βάζουν στα στρώματα από κάτω μονοκόμματη επιφάνεια (ειδικά σε ξύλο), για να μην πιάσει υγρασία ή ακόμη και μούχλα το στρώμα. Το στρώμα πρέπει να αερίζεται, γι'αυτό και το κενό στα τελάρα, αλλά και στις τάβλες. Κατά τη γνώμη μου, αν έχεις ανεξάρτητα ελατήρια, κοιτα για τελάρο με πυκνές λάττες 18+18 τλχ απο την κάθε πλευρά ή απο αυτά που έχουν τις φαρδιές και μη βάλεις μονοκόμματη επιφάνεια από κάτω.

Tελικά έβαλα 3 κομμάτια κ. πλακέ σήμιδα 12mm πάχους με διαστάσεις όλο το πλάτος και με απόσταση 2 cm μεταξύ τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/12/2022 στις 9:18 ΠΜ, geodevil είπε

Από περιέργεια πες μου πόσο θα κρατήσει, αν και αναφέρεις ότι δε θα χρησιμοποιείς πολύ το μηχανισμό. Έχω δει τις τάβλες από το Ικεα σε διπλό κρεβάτι και ήταν τελείως ψεύτικες, μετά από λίγο καιρό άρχισαν να παραμορφώνονται από το βάρος, και τελικά πήραν τελάρο οι άνθρωποι. Ούτε τους μηχανισμούς τους εμπιστεύομαι .. (ούτε τα κρεβάτια θα έλεγα).

Συνήθως δε βάζουν στα στρώματα από κάτω μονοκόμματη επιφάνεια (ειδικά σε ξύλο), για να μην πιάσει υγρασία ή ακόμη και μούχλα το στρώμα. Το στρώμα πρέπει να αερίζεται, γι'αυτό και το κενό στα τελάρα, αλλά και στις τάβλες. Κατά τη γνώμη μου, αν έχεις ανεξάρτητα ελατήρια, κοιτα για τελάρο με πυκνές λάττες 18+18 τλχ απο την κάθε πλευρά ή απο αυτά που έχουν τις φαρδιές και μη βάλεις μονοκόμματη επιφάνεια από κάτω.

Έχουμε ήδη ΙΚΕΑ το απλό malm πάνω απο 10ετια σε ενοικιαζόμενο και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. 

Επειδή το έψαξα αρκετά, το ανέφερα και παραπάνω, ο μηχανισμός είναι standard σε όλα τα κρεβάτια που είδα σε όλα τα επώνυμα καταστηματα που πήγα αλλά και σε μαγαζί που δίνει μόνο χοντρική σε ξενοδοχεία κτλ

Του ΙΚΕΑ κοστίζει 549€ και έχει τον ίδιο μηχανισμό (δεν εννοώ τα σίδερα αλλά αυτό που κάνει την ανύψωση) με κρεβάτια από Greco/Candia κτλ που κοστίζουν διπλάσια/τριπλάσια.

Η μόνη διαφορά είναι ότι τα ακριβά έχουν ύφασμα που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μας βολεύει, καθώς μπορεί να λερωθεί και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αποσπάται για να πλυθεί.

Το μόνο θετικό των ακριβότερων υλοποιήσεων είναι ότι κάποια, έχουν τάβλες με απόσταση 3-4cm και δεν χρειάζονται πατέντες. δεν είναι πάντα βέβαιο, γιατί στο polis/entos (κόστος κρεβατιού με έκπτωση 900€) που πήγα, είχαν κρεββάτι με ύφασμα, με τον ίδιο μηχανισμό, ίδια εταιρεία, αλλά με 1250 Νιούτον (αντί για 1200 του ΙΚΕΑ, αμελητέα διαφορά) αλλά είχε και αυτό 7-8cm κενό από τάβλα σε τάβλα και θέλει και αυτό πατέντα για στρώμα με ανεξάρτητα ελατήρια.

Εξάλλου και να χαλάσουν οι τάβλες μπορείς να τις αλλάξεις με μικρό κόστος.

Όλες οι τιμές είναι για κρεββάτι 160Χ200 με αποθηκευτικό χώρο 

Greco nefeli με 40% έκπτωση 1040€

Candia με έκπτωση 20% 1350€

Polis με έκπτωση 50% 800-1000+ ανάλογα το ύφασμα

Πηγα σε καμία 10+ μαγαζιά..μη κουραζω με προσφορές 

Μόνο σε αυτό που πουλάει χονδρική υπάρχει η επιλογή για μηχανισμό με 1500 Νιούτον και σηκώνει περισσότερο βάρος και ήταν η δεύτερη επιλογή αλλά δυστυχώς είναι χωρίς αποσπώμενο ύφασμα και 500€ ακριβότερο. Δηλαδή ακόμα και να χαλάσει αυτό που πήρα από ΙΚΕΑ, βάζω ακόμα 49€ και το ξανά αγοράζω. 

Αντιγράφω από το προηγούμενο ποστ...

ΥΓ ειναι το φθηνότερο κρεβάτι με μηχανισμό ανύψωσης. Σε ολες τις εταιρίες που πήγα, ειχαν τον ίδιο μηχανισμό, STABILUS.

Συγκεκριμένα το ΙΚΕΑ εχει το LIFT O MAT BF το οποιο ειναι 1200 N (νιουτον), εχει και αλλα που σηκώνουν μεγαλύτερο βάρος με 1500 Ν αλλα ειναι κατα παραγγελία

Επεξ/σία από prefuse

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Τελικά γύρισα πίσω το στρώμα από το jysk το f115 δεν μπορούσα να κοιμηθώ με τίποτα ούτε εγώ ούτε η σύζυγος. Κατέληξα μετά από δοκιμές στο serta ritz από τα entos στα 790. Μια εβδομάδα τώρα είμαι φουλ ικανοποιημένος ο χρόνος θα δείξει 

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Ψάχνω νέο στρώμα διπλό, με την προϋπόθεση να μπει χωρίς κρεβάτι. Να είναι κατευθείαν στο πάτωμα χωρίς να μαζεύει υγρασία. Υπάρχει κάτι τέτοιο?

Κατευθείαν στο πάτωμα μπορείς να βάλεις εφόσον από κάτω μπει ένα υπόστρωμα.

Το υπόστρωμα μπορεί να είναι φελος, xps ή ακόμα καλύτερα τα αφρωδη υποστρώματα τύπου παζλ που βάζουν σε παιδότοπους όπως αυτό 

https://www.e-jumbo.gr/organosi-spitiou-kathariotita/ergaleia-eidi-aftokinitou/eidi-chromatopoleiou-anakainisis-spitiou/tapites-genikis-chrisis-pazl-dapedou/tapitas-pazl-dapedou-gkri-57x57x0.8-cm-4-tmch._161667/

Πάντως ότι κ να βάλεις καλό θα είναι να αερίζεις αρκετά συχνά το στρώμα γτ από κάτω θα μαζέψει υγρασία 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...