Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές για στρώματα/ανωστρώματα/επιστρώματα

tripialosgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω εδώ και 2.5 χρόνια περίπου κρεβάτι και στρώμα από ΙΚΕΑ 160x200, με ελατήρια. Είναι ακόμα άριστο, σαν καινούριο μετά από τα 2.5. χρόνια χρήσης. Προσωπικά τα βρίσκω αρκετά αξιόλογα τα στρώματα, χωρίς βέβαια να έχω δοκιμάσει από άλλη μεγάλη εταιρεία. Θα έλεγα όμως να μην ακούσεις κανέναν μας από εδώ, και να πας στο κατάστημα να ξαπλώσεις σε όλα, για να βρεις τι σου ταιριάζει. Εμείς προτιμήσαμε σχετικά σκληρό, γιατί χρειαζόμαστε τη στήριξη στη μέση. Σίγουρα πάντως να πάρεις και ανώστρωμα ή/και καλύμματα, για να μπορείς να τα αλλάζεις και να τα πλένεις, και να μένει το στρώμα σαν καινούριο.

Επεξ/σία από thanasis00
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ειχαμε 15 χρόνια κρεβάτι και στρώμα από ΙΚΕΑ. Το στρώμα δεν έπαθε τίποτε μέχρι σήμερα.

Αγοράσαμε άλλα δύο πριν τρία χρόνια και είναι εξίσου άψογα. Δυστυχώς τα κατάργησε τα μοντέλα που είχαμε πάρει και τα καινούργια είναι πλέον πιο ακριβά.

• Like 1

30 λεπτά πριν, Insane84 είπε

Το ποιο θα με βολεύει σίγουρα πρέπει να το δοκιμάσω. Πιο πολύ ρωτάω για την αντοχή του στο χρόνο. Ποιο έχεις πάρει αν επιτρέπεται? 

Νομίζω αυτό είναι: https://www.ikea.gr/domatia/upnodomatio/stromata/stromata-me-elatiria/dipla-uperdipla/valevag-strwma-me-elatiria-se-thikes-metria-skliro-160x200-cm/40450680

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/11/2022 στις 11:38 ΠΜ, Insane84 είπε

Επειδή θα αγοράσω κρεβάτι από τα ΙΚΕΑ σκέφτομαι να πάρω από εκεί και το στρώμα. Έχει κανείς αγοράσει στρώμα από ΙΚΕΑ και μπορεί να πει την γνώμη του βάση εμπειρίας? Προτείνετε αφρού ή με ελατήρια? Ευχαριστώ πολύ.

Δεν γνωρίζω το budget σου, και εννοείται πρέπει να πας από κοντά σε τουλάχιστον 3-4 διαφορετικά μαγαζιά και να δοκιμάσεις για να έχεις άποψη και καλύτερη αντίληψη.

Αν σου φαίνεται μπελάς και δεν μπορεις να αφιερώσεις 2-3 απόγευμα, πάρε ένα στην τύχη ευελπιστώντας ότι θα σου αρέσει. 

Τα ΙΚΕΑ εμ μακράν ήταν από τα χειρότερα που είδα. Είχα και εγώ παλιότερο μοντέλο αλλά καμία σχέση με αυτά που έχουν τώρα. Παλιότερα είχαν διαφορετικές ποιότητες και μεγαλύτερη ποικιλία.

Πλέον αν τα πιάσεις από τα πλάγια, περιμετρικά, δεν βάζουν αφρό ή ότι άλλο βάζουν και πιάνεις τις σούστες. Ακόμα και να μην έχει επίπτωση όταν ξαπλώνεις, είναι πολύ φθηνός τρόπος για να κόψεις το κόστος ή να μεγιστοποιήσεις το κέρδος σου.

Τους τελευταίους μήνες πήγα σε 8+ μαγαζιά. Αυτά που ξεχώρισα είναι Greco, Candia, imperial storm και αν έχουν εκπτώσεις ακόμα τα dunlopilo, είχαν κάποια καλα. μια αλλη φθηνή λύση είναι και το mediastrom τώρα που έχουν 55%, το 50% το έχουν μόνιμα από το καλοκαίρι.

Αν το Budget σου φτάνει τα 850 για 160x200 δες την σειρά λίθος και ειδικότερα το trillion ή αν θέλεις σκληρό το emerald που έχουν 10 χρόνια εγγύηση. 

Η γνώμη μου όμως αν δεν ξαπλώσεις πάνω τους όμως δεν έχει καμία σημασία. Από candia μου άρεσε το papingo στα 750 αυτές της μέρες. Και 2 από dunlopilo και τα imperial ήταν υπέροχα (ίσως και τα καλύτερα) αλλά είχε μόνο 2 στην έκθεση και ηταν ακριβά για τον χορό που τα θέλω.

https://www.bestprice.gr/item/2155810372/greco-strom-trillion-diplo-160cm.html?bpref=share

https://www.bestprice.gr/item/2155810319/greco-strom-emerald-diplo-160cm.html?bpref=share

Στις 21/10/2022 στις 11:34 ΠΜ, Navy1731 είπε

Ευχαριστώ!!! Λογικά θα το παραλάβω την επόμενη εβδομάδα, όπου θα αναρτήσω και τη κριτική μου.

Τελικά ευχαριστημένος;

Επεξ/σία από prefuse

15 ώρες πριν, prefuse είπε

Καλημέρα σε όλους,

Τι γνώμη έχετε για Grecostrom? Σκέφτομαι να αγοράσω το Bounce Bodytopia΄. Τι γνώμη έχετε?

Το έχει κανείς να μας πει γνώμη για την ποιότητα των υλικών και την αντοχή του στο χρόνο?

Σας ευχαριστώ

Καλημέρα σε όλους,

Τι γνώμη έχετε για Grecostrom? Σκέφτομαι να αγοράσω το Bounce Bodytopia΄. Τι γνώμη έχετε?

Το έχει κανείς να μας πει γνώμη για την ποιότητα των υλικών και την αντοχή του στο χρόνο?

Σας ευχαριστώ

1 ώρα πριν, georgetsole είπε

Καλημέρα σε όλους,

Σας ευχαριστώ

Καλημέρα σε όλους,

Σας ευχαριστώ

Μόνο ο χρόνος θα δείξει. Σε όλες τις εταιρίες από την πιο φθηνή ως την ακριβότερη, μπορεί να υπάρχουν αστοχίες, οι οποίες συνήθως φαίνονται στους πρώτους μήνες χρήσης.

Ρωτήστε τι ακριβώς καλύπτει η εγγύηση γιατί υπάρχουν μαγαζιά που δίνουν μέχρι 25 χρόνια εγγύηση πχ jusk.

Αλλά συνήθως θα βρουν κάποια δικαιολογία για να αποφύγουν την δωρεάν επισκευή ακόμα και στα ακριβά στρώματα. 

Αυτές τις ημέρες πάντως παίζει από cocomut:

Ένα στρώμα Άτλας 1 60 επί 2,00  στα 2190 ευρώ και μαζί πάπλωμα Αλκαίος 2 20 επί 240 πούπουλο 268 € + μαξιλάρια ύπνου νάρκισσος 50 επί 70 126 € + άνω στρώμα ιβίσκος 160 επί 2,00 960 €

όλα τα παραπάνω μαζί 2459 €

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/11/2022 στις 4:46 ΜΜ, johnythedirector είπε

Αυτές τις ημέρες πάντως παίζει από cocomut:

Ένα στρώμα Άτλας 1 60 επί 2,00  στα 2190 ευρώ και μαζί πάπλωμα Αλκαίος 2 20 επί 240 πούπουλο 268 € + μαξιλάρια ύπνου νάρκισσος 50 επί 70 126 € + άνω στρώμα ιβίσκος 160 επί 2,00 960 €

όλα τα παραπάνω μαζί 2459 €

χωρίς να εχω πάει να δοκιμάσω τα cocomat καθως ειχα διαβάσει πολλά αρνητικά σχόλια, τοσο για τα στρώματα τους, όσο και για συμπεριφορά των ιδιοκτητών, τα αναφέρουν και στο googlemaps

ουτως ή αλλως θεωρώ οτι για την χρήση που θέλω ειναι εκτός budget αλλα θα πάω μια φορά για να εξακριβώσω ή οχι τις φήμες. 

αν δεν έχεις δοκιμάσει αλλες εταιρίες πχ greco, candia, imperial κτλ κάνε μια βόλτα γιατί μπορεί να βρεις την ίδια αίσθηση με τα μισά λεφτά, ίσως και όχι.

πάντα παίζει και ο ψυχολογικός ρόλος της φήμης ή η εμπιστοσύνη σε φιλικά πρόσωπα (πολλές φορές χωρίς να έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο) πχ φίλος άκουσε τον πατέρα του οτι η σειρά optimum της mediastrom ειναι απο τα καλύτερα στρώματα, δεν έκανε καμία έρευνα αγοράς, πήγε σε ένα κατάστημα και μάλιστα το αγόρασε σε περίοδο που δεν έκαναν εκπτώσεις και πλήρωσε 1000-2000€ επιπλεόν για το ίδιο ακριβώς στρώμα, γιατί ακουσε τον πατέρα του...("εκπτώσεις" κάνουν σχεδόν όλο τον χρόνο πλεον) κατανοητό αν δεν έχεις άλλο στρώμα να κοιμηθείς, αν ομως ήδη έχεις ενα και θέλεις απλά να το αλλάξεις λόγο χρόνου, το θεωρω έλλειψη καταναλωτικής παιδείας.

αν πας και σε άλλες εταιρίες και τις δοκιμάσεις, γράψε μας την γνωμη σου, κάποια στιγμή θα πάω και εγώ cocomat και royal matt που δεν πρόλαβα να πάω. αν και ήδη εχω αγοράσει.

καλές δοκιμές/αγορές!

Επεξ/σία από prefuse

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/8/2022 στις 7:11 ΜΜ, Dantε είπε

Και για τις ταβλες,επειδη αυτες που εχω εχουν αποσταση μεταξυ τους 7 εκατοστα, σκεφτομαι αυτη τη λυση.

IMG_20220824_185001.jpg.c7954a732238d044aa530613ffc62a00.jpg

Βγαινει πιο οικονομικα να παρω απο ΙΚΕΑ (που ειναι και το κρεβατι) τετοιες ταβλες και ειναι και πιο ακαμπτο. Εβαλα τη γυναικα πανω και κοιταζα απο κατω και βουλιαζει πολυ ελαχιστα. Θα συμβαλει πιστευω δηλαδη και στην ακαμψια.

Στις 21/5/2022 στις 3:10 ΠΜ, anathema00 είπε

Από αυτά που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό, έμαθα ότι:

1) ιδανικο σενάριο, είναι άκαμπτες τάβλες με κενά μικρότερα των 3 εκ. μεταξύ τους. 
ή
2) Σανίδα osb πάχους 4 εκ(δεν είναι σίγουρος για το πάχος) , αλλά χωρισμένο ίσως σε 3-4 κομμάτια για να δημιουργούνται κενά και να «αναπνέει» το στρώμα κ να μην εγκλωβίζεται η υγρασία. 

αλλα ας με διορθώσει κάποιος από τα παιδιά που έχει γράψει και παλιότερα έδω. 

Στις 21/5/2022 στις 12:44 ΜΜ, Ilzals είπε

Καλησπέρα θέλω να κάνω αλλαγή στρώματος ,το παλιό μου στρώμα ήταν με pocket springs  από μια εταιρία άγνωστη .Σε αναζητηση νέου στρώματος σε καλές εταιρίες μου λενε ότι τα κενά στο ανατομικό τελάρο πρέπει να μην έχουν μεγάλη απόσταση γιατί θα έχω θέμα με την εγγύηση  .Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία αλλαγής τελάρου γιατί είναι βιδωτο πάνω σε μηχανισμό ,το κρεβάτι  εχει αποθηκευτικό χώρο .Τα κενά στο τελάρο είναι 8cm,τι στρώμα κοιτάζω ;

Στις 24/8/2022 στις 9:52 ΠΜ, greekfragma είπε

Η λύση είναι ποιοτικό μεταλλικό τελάρο που θα κρατάει το βάρος σας και δε θα βουλιάζει το στρώμα. 1 στρώση τάβλες 2-3-5-10 θα λυγίσουν και το στρώμα θα κάνει γούβα.

Η καλύτερη λύση είναι κρεβάτια που έχουν μια ενιαία πλάκα σταθερή από κάτω και το στρώμα αναπνέει από τα πλάγια αφού δε το περικλείουν τα τοιχώματα του κλασσικού κρεβατιού.

εγώ έπαθα και έμαθα.

Στις 24/8/2022 στις 11:28 ΠΜ, greekfragma είπε

Κάτι τέτοιο

Panel_yperdiplo1-1250x1250w.jpg

Panel_diplo-1250x1250w.jpg

Στις 29/9/2022 στις 1:11 ΜΜ, paiktaras69 είπε

Αντε με το στρώμα πες ότι το αποφασισα, όταν όμως είναι με ανεξάρτητα ελατήρια 3 cm διαμέτρου και το κρεββάτι έχει το παρακατω τελάρο TELARO49049.jpg?w=623&ssl=1με αποστάσεις 7 cm τάβλα με τάβλα , είναι φρόνιμο και για το θέμα εγγύησης αλλά και για πρακτικούς λόγους να τοποθετηθεί Mdf 12-14-16 mm ώστε να εδράζεται σε μία μονοκόμματη επιφάνεια το στρώμα ?

Στις 9/10/2022 στις 2:19 ΜΜ, camel555 είπε

Μετά από δοκιμή 2 ημερών σε ξενοδοχείο, οι γονείς μου κατέληξαν στο Queen της Matt & More. Μου είπαν ότι είναι πολύ ξεκούραστο και άνετο στρώμα. Θέμα χρόνου η αγορά του. 

Νομίζω ότι καλό θα ήταν είτε να αλλαχθεί το τελάρο με άλλο, με μικρότερο κενό ανάμεσα στις τάβλες, είτε να τοποθετηθεί στο υπάρχον τελάρο ξύλο osb (πρακτικερ). Νομίζω έχει προταθεί σε προηγούμενες σελίδες. Υπάρχει ο κίνδυνος να "πέσει" το ελατήριο στο κενό αυτό που αναφέρεις (7cm).

Στις 15/10/2022 στις 2:46 ΜΜ, paiktaras69 είπε

Τελικά πήρα το https://www.afronline.gr/proionta/stromata/stroma_elatiria/stroma_ultra_prime_pocket_5_zonon/ και μετά από μία εβδομάδας χρήση μπορώ να πω ότι είμαι σχεδόν απόλυτα ικανοποιημένος, το αναφέρω αυτό γιατί θα το ήθελα ένα κλικ πιο κάτω στην σκληρότητα. Ποιοτική κατασκευή από αυτά που μπορώ να καταλάβω.

Η επιλογή αυτή έγινε γιατί δεν ήθελα να δώσω μία περιουσία μεν και να μην έχει ανώστρωμα δε :)

Πάνω στο αραιό τελάρο που ανέφερα σε προηγούμενο μήνυμα μου τοποθέτησα κ. πλακέ 12mm σήμιδα σε 3 κομμάτια με απόσταση 2 cm μεταξύ τους το οποίο το πέρασα 3 χέρια διάφανο υδατοδιαλυτό βερνίκι με ελαφρύ αποχαρτάσισμα μετά από κάθε χέρι. Υλικά όπως osb και Mdf τα απέρριψα αν και φθηνότερα για λόγους υγιεινής καθαρά.

καλησπέρα

τελικά πως λύσατε το θέμα με τις αραιές σανίδες σε στρώμα με ανεξάρτητα ελατήρια; ευχαριστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα;

εχω παραγγείλει το παρακάτω κρεβάτι ΙΚΕΑ 160χ200, το οποιο δέχεται (κατα προδιαγραφές ΙΚΕΑ) μέχρι 50 κιλά στρώμα, ενω το στρώμα που παράγγειλα ειναι 51 κιλά. Με διαβεβαίωσαν οτι "μάλλον" δεν νομίζουν να υπάρχει θέμα για 1 κιλό παραπάνω.

το θέμα μου δεν ειναι τόσο το 1 κιλό παραπάνω αλλα την λύση που πρέπει να βρώ για να ειναι οι τάβλες μέχρι 2 δάχτυλα (3-5cm) ενω οι τάβλες του κρεβατιού ΙΚΕA εχουν 7-8cm κενό.

τι λύση προτείνετε ωστε να είναι να μην επιβαρύνω και άλλο τον μηχανισμό ανύψωσης αλλα να πετύχω και τα 3-5cm κενό απο τάβλα σε τάβλα;

ΥΓ ειναι το φθηνότερο κρεβάτι με μηχανισμό ανύψωσης. Σε ολες τις εταιρίες που πήγα, ειχαν τον ίδιο μηχανισμό, STABILUS.

Συγκεκριμένα το ΙΚΕΑ εχει το LIFT O MAT BF το οποιο ειναι 1200 N (νιουτον), εχει και αλλα που σηκώνουν μεγαλύτερο βάρος με 1500 Ν αλλα ειναι κατα παραγγελία.

https://www.ikea.gr/proioda/krevatia/krevatia-me-apothikeutiko-horo/dipla-uperdipla/malm-krebati-me-apothikeytiko-xwro-160x200-cm/70404804

2.jpg

Επεξ/σία από prefuse

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι απλό μάρκετινγκ ή μήπως με προστατευτικό τάπητα που λογικά θα έχει μικρό βάρος, καταφέρνουμε και να εξαλείψουμε τα μεγάλα κενά ανάμεσα στις τάβλες, για στρώματα με ανεξάρτητα ελατήρια και να αναπνέει το στρώμα μας, απο την κάτω πλευρά, που ειναι βασικό, για την καλύτερη συντήρηση του στρώματος αλλα και για θέματα υγιεινής;

https://shop.grecostrom.gr/shop/oikiakos-exoplismos/axesoyar-ipnoy/prostateytikos-tapitas/prostateytikos-tapitas/

Προστατευτικός τάπητας

Από αποστειρωμένες βαμβακερές ίνες.

Λειτουργεί μονωτικά μεταξύ του στρώματος και της επιφάνειας στην οποία αυτό εφάπτεται στο κρεβάτι. Προτείνεται η χρήση του κυρίως για κρεβάτια που φέρουν πλαίσιο τελάρου με ανατομικές σανίδες.

Άνετη κυκλοφορία του αέρα

Διαθέτει ιδιότητες που επιτρέπουν την άνετη κυκλοφορία του αέρα.

Tailor made

Παράγεται σε όλες τις επιθυμητές διαστάσεις και μέχρι τη διάσταση των δύο μέτρων

TAPITAS_FH.jpg

Επεξ/σία από prefuse

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, prefuse είπε

μήπως με προστατευτικό τάπητα που λογικά θα έχει και μικρό βάρος, καταφέρνουμε και να εξαλείψουμε τα μεγάλα κενά ανάμεσα στις τάβλες για στρώματα με ανεξάρτητα ελλατήρια και να αναπνέει το στρώμα μας, απο την κάτω πλευρά;

https://shop.grecostrom.gr/shop/oikiakos-exoplismos/axesoyar-ipnoy/prostateytikos-tapitas/prostateytikos-tapitas/

TAPITAS_FH.jpg

Πιστεύω ότι σε καμία περίπτωση αυτό δεν πρόκειται να προστατεύσει το στρώμα από τα μεγάλα κενά. Αυτό τοποθετείται για προστασία του στρώματος από το ξύλο και για μεγαλύτερη τριβή ώστε να μην πηγαινοέρχεται το στρώμα. Επιπλέον, πιστεύουν ότι το προστατεύσουν από τη σκόνη έτσι.

Επεξ/σία από -WISE-

Στις 30/11/2022 στις 10:52 ΠΜ, georgetsole είπε

Καλημέρα σε όλους,

Σας ευχαριστώ

Καλημέρα σε όλους,

Σας ευχαριστώ

Καλημερα σου! Εγω μετα απο ερευνα αγορας κ διαβασμα σε διαφορα φορουμ, διαβασα οτι τα στρωματα της grecostrom καθονται μετα απο μερικους μηνες.. ειχα δει κ εγω ενα της bodytopia το relief που μου αρεσε πολυ αλλα μετα το φοβηθηκα να σου πω, λεω αν ειναι να κατσει σε ενα χρονο κ να το μετανιωσω αστο καλυτερα..ολα ρισκο ειναι με το στρωμα. 

16 λεπτά πριν, nikiangel είπε

Καλημερα σου! Εγω μετα απο ερευνα αγορας κ διαβασμα σε διαφορα φορουμ, διαβασα οτι τα στρωματα της grecostrom καθονται μετα απο μερικους μηνες.. ειχα δει κ εγω ενα της bodytopia το relief που μου αρεσε πολυ αλλα μετα το φοβηθηκα να σου πω, λεω αν ειναι να κατσει σε ενα χρονο κ να το μετανιωσω αστο καλυτερα..ολα ρισκο ειναι με το στρωμα. 

Έχεις πρόχειρα τα λινκ;

Υποτίθεται έχουν εγγύηση αν βουλιάξει πάνω από 1-2cm (δεν θυμάμαι ακριβώς, το αναφέρουν πάντως)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...