Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, mindreader είπε

Οι αντλιες, απο αεροστρωματα κατακλισης, εχουν αρκετη καταναλωση ρευματος; Ειναι συνηθως 24x7 στην πριζα.

Γράφει επάνω ποσά watt είναι, και είναι πολύ ευκολο να υπολογίσεις αν είναι από αυτές που ξεφουσκώνουν και φουσκώνουν το στρώμα κάθε τόσο σε διαφορετικά σημεία. Δουλεύει συγκεκριμένη ώρα ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστηματα. Δεν είναι πάντως από τα έξοδα που μπορείς να κάνεις περικοπή. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, G.bar είπε

Γράφει επάνω ποσά watt είναι, και είναι πολύ ευκολο να υπολογίσεις αν είναι από αυτές που ξεφουσκώνουν και φουσκώνουν το στρώμα κάθε τόσο σε διαφορετικά σημεία. Δουλεύει συγκεκριμένη ώρα ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστηματα. Δεν είναι πάντως από τα έξοδα που μπορείς να κάνεις περικοπή. 

Δεν ειμαι εκει να το δω, θα το κοιταξω ομως.

Με ενα απλο γκουγλαρισμα ομως, βλεπω πολλες αντλιες για τετοια στρωματα, καινε περιπου 7 watt. Σημαινει οτι καιει 7 watt την ωρα; Δεν ειναι τοτε μια αξιοσημειωτη καταναλωση;

Γιατι να μην βαλω, μια υποδεεστερη λυση, λεω εγω τωρα, ενα μονιμο σταθερο φουσκωτο αεροστρωμα, πχ της intex, και να μην εχει αντλια; Δεν ειναι μια ενδιαμεση λυση, απο το απλο στρωμα, και αυτο με το αεροστρωμα κατακλισης;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

11 λεπτά πριν, mindreader είπε

Δεν ειμαι εκει να το δω, θα το κοιταξω ομως.

Με ενα απλο γκουγλαρισμα ομως, βλεπω πολλες αντλιες για τετοια στρωματα, καινε περιπου 7 watt. Σημαινει οτι καιει 7 watt την ωρα; Δεν ειναι τοτε μια αξιοσημειωτη καταναλωση;

Γιατι να μην βαλω, μια υποδεεστερη λυση, λεω εγω τωρα, ενα μονιμο σταθερο φουσκωτο αεροστρωμα, πχ της intex, και να μην εχει αντλια; Δεν ειναι μια ενδιαμεση λυση, απο το απλο στρωμα, και αυτο με το αεροστρωμα κατακλισης;

Οι κατακλίσεις προκαλούνται από τη συνεχόμενη πίεση στο ίδιο σημείο. Τα στρώματα κατακλίσεων -αυτά που ειναι σαν να κοιμάσαι πάνω σε μπαλάκια του τένις- φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν κάθε τόσο σε διαφορετικά σημεία, ώστε αλλάζουν τα σημεία πίεσης. Το intex εκτός του ότι θα ξεφουσκώνει κάθε 2 μέρες στην καλύτερη, θα δημιουργήσει κατάκλιση αντί να την προλάβει, όχι μόνο γιατί θα ασκείται συνεχώς πίεση στα ίδια σημεία, αλλα και γιατί είναι ναϋλον και δεν αφήνει το δέρμα να αναπνέει. Ειδικά σε ηλικιωμένο αν υπάρχει ήδη κατάκλιση τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και δεν είναι για τέτοιες δοκιμές.

Επεξ/σία από G.bar
  • Like 2
Δημοσ.

Σημαντικες οι παρατηρησεις σου G.bar. Απλα, 'πενία τέχνας κατεργάζεται'.

----

Ο διακοπτης στην αντλια απο το αεροστρωμα κατακλισης, τι ρολο παιζει; Στην ενταση ισως, ποσο φουσκωνουν τα μπαλακια στο στρωμα, ή στο καθε ποτε, ή τι ακριβως κανει αυτος ο διακοπτης;

Αν ειναι γυρισμενος στο πιο χαμηλο, προς το 1, ισως εχει και λιγοτερη καταναλωση;

Δημοσ.
Στις 9/6/2022 στις 2:35 ΜΜ, regresso είπε

Γνωρίζει κάποιος που ωφελεί στρώμα latex με μεγαλύτερο πάχος? Δηλαδή ποιά η διαφορά ενός στρώματος πάχους 20cm με ένα άλλο 28cm?

Προσφερουν καλυτερη στηριξη και ειναι απαραιτητα για τα υπερβαρα ατομα.

Στις 16/8/2022 στις 9:23 ΜΜ, ceatus είπε

Γεια σας ρε παιδιά είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που ασχολούμαι με το θέμα και από όλα αυτά που διάβασα πιστεύω ότι χρειάζεται όλος ο κόσμος να ασχοληθεί λίγο περισσότερο με τον ύπνο του Δεν ξέρω αν είναι επειδή μεγαλώνω αλλά αυτό το καλοκαίρι ο ύπνος ήταν κόλαση και μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα αυτή τη σελίδα Δεν έχω ιδέα καθόλου τίποτα θα πω ότι είμαι 90 kg κοιμάμαι στο πλάι 50% με το χέρι από κάτω από το μαξιλάρι είτε δεξιά είτε αριστερά αν αυτό παίζει σημασία επίσης να πω ότι σιχαίνομαι να ζεσταίνομαι το βράδυ προτιμώ να κρυώνω όποιος μπορεί να με βοηθήσει θα μου πει τη γνώμη του τον ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων.

Φιλτατε ορεξη χρειαζεται και χρονος για δοκιμες-δοκιμες-δοκιμες. Μονο εσυ μπορεις να κρινεις το τι σου κανει και το τι οχι. Σε καθε περιπτωση για το θεμα "ζεστο" υπαρχουν διαφορες λυσεις με στρωματα που περιεχουν gel, ανωστρωματα ή και καλυματα που μπορουν να αντιμετωπισουν το συγκεκριμενο προβλημα. Συμβουλη μου να προσεξεις παρα πολυ το θεμα μαξιλαρι... Και επισης κατι βασικο, αλλο θεμα ειναι η σκληροτητα και αλλο η στηριξη του στρωματος... Εν ολιγοις προσπαθησε να δοκιμασεις οσο το δυνατον περισσοτερα (και ακριβα και οικονομικα) μεχρι να βρεις τι σου ταιριαζει.

Δημοσ.

Κάλυμμα που να μην ανεβάζει θερμοκρασίες και να ταιριάζει σε στρώμα Sealy Majestic γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω online; 

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Έχω αγοράσει το serta regency από εντός, εδώ και 1 χρόνο. Κοιμούνται 2 άτομα και το έχουμε βάλει πάνω σε σκελετό istikbal σιδερένιο με τελείως ίσια ξύλα από κάτω τα οποία στηρίζονται πάνω σε κάθετα σίδερα (επειδή είδα και πιο πριν στο forum που ειπώθηκε ότι είναι δύσκολο να βρεις κρεβάτι με ίσια ξύλα αντί για τάβλες που είναι το ιδανικό, της istikbal είναι έτσι και φαίνονται στιβαρή κατασκευή). 

Παρατηρώ ότι αυτό το ανωστρωμα memory foam που έχει το στρώμα, το οποίο είναι και ραμμένο πάνω του, έχει κάνει μόνιμα βαθουλωματα στα σημεία που ακουμπάνε οι ώμοι μου όταν ξαπλώνω και κυρίως εκεί που ακουμπάει η λεκάνη. Το καταλαβαίνω δηλαδή ξεκάθαρα χαιδευοντας από πάνω μέχρι κάτω το στρώμα. Επίσης το ίδιο έχει κάνει και σε φίλο που έχει πάρει ακριβώς τα ίδια, και είμαστε 80 κιλά και 65 κιλά αντίστοιχα. 

Αυτό τώρα είναι λογικό? Είναι σαν να έχει πάρει τη μορφή του σώματος μου όταν ξαπλώνω αλλά δεν επιστρέφει στην αρχική του θέση. Και δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να μου δημιουργήσει προβλήματα, αν έχει κάποιος καμία ιδέα ας βοηθήσει! 

Δημοσ.

Ηρθε η ωρα να παρω και εγω ενα στρωμα.

Εκοψα χθες μια βολτα απο 6 καταστηματα (Greco ,Candia,Imperial,Elite,Linea,Media).

Γενικα εψαχνα για ενα σχετικα σκληρο μιας και κοιμαμαι και μπρουμυτα και ηθελα να αποφυγω και το memory foam αφου και εδω στο θεμα(οπως το απο πανω ποστ) και αλλου δε διαβαζω τα καλυτερα .Επισης δε θελει και η συζυγος οταν κουνιεμαι να το νιωθει, οποτε ετσι αποκλειστηκαν αρκετες κατηγοριες σε καθε εταιρεια απο τα αποδυτηρια.

Τα πιο οικονομικα τα βρηκα στη Greco.

Της Candia ηταν πανακριβα αλλα μου φανηκαν ωραια(αν και οχι κατι εξαιρετικο που να δικαιολογει τοσο τις τιμες).

Της imperia αδικαιολογητα τσιμπημενα για τη ποιοτητα που ειδα.

Elite-Linea τιμια και καλα και media συμπαθητικα αλλα ακριβουτσικα.

Γενικα δεν ειδα τρελες διαφορες (φυσικα παιρνοντας υποψη τις παραμετρους που εβαλα).Συνηθως οτι πετυχαινα απο αποψη αισθησης στη μια εταιρεια,θα εβρισκα και κατι ιδιο η παρομοιο και στην αλλη.

Ουσιαστικα αν εχει ανωστρωμα η memory foam βυθιζεσαι λιγο αρχικα και μετα συναντας αντισταση ,αναλογη με το ποσο σκληρο ειναι το στρωμα.Το memory foam σε αγκαλιαζει λιιγο καλυτερα σε σχεση με το ανωστρωμα.

Τωρα απο κει και περα αλλαζουν εγγυησεις κτλ.

Κατα πασα πιθανοτητα θα παω για ενα της Greco στα 690 με ανωστρωμα.Βρηκα και αλλα αναλογα με αυτο σε αλλες εταιρειες αλλα κοστιζαν 250+ ευρω εξτρα οποτε δε βλεπω λογο να τα δωσω εφοσον εχει 5 χρονια εγγυηση και στις αλλες εταιρειες δινουν ή 5 ή μεχρι 7 χρονια.

Το μονο θεμα ειναι οτι οι ταβλες που εχει τωρα το κρεβατι 

https://www.ikea.gr/proioda/krevatia/tavles-krevation/luroy-tables/80258784

εχουν αρκετη αποσταση μεταξυ τους και σκεφτομαι ή να παρω και αλλες για να πυκνωσουν ή να βαλω απο πανω ενα κοντρα πλακε οπως εχει προταθει και πιο πισω.Τι λετε;

Α να σημειωσω οτι ολοι ειχαν εκπτωσεις γυρω στο 40-50% μεχρι τελος μηνα.Βεβαια δε ξερω κατα ποσο η αρχικη τιμη ανταποκρινεται και στη τιμη που χρησιμοποιουν τον υπολοιπο καιρο.Γενικα οι τιμες που πηρα ηταν απο 580 μεχρι 1500 με τις αρχικες τιμες να ειναι συνηθως διπλασιες.

Δημοσ.

Η λύση είναι ποιοτικό μεταλλικό τελάρο που θα κρατάει το βάρος σας και δε θα βουλιάζει το στρώμα. 1 στρώση τάβλες 2-3-5-10 θα λυγίσουν και το στρώμα θα κάνει γούβα.

Η καλύτερη λύση είναι κρεβάτια που έχουν μια ενιαία πλάκα σταθερή από κάτω και το στρώμα αναπνέει από τα πλάγια αφού δε το περικλείουν τα τοιχώματα του κλασσικού κρεβατιού.

εγώ έπαθα και έμαθα.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Dantε είπε

Κατα πασα πιθανοτητα θα παω για ενα της Greco στα 690 με ανωστρωμα.

Σε ποιο μοντελο ακριβως της Greco κατεληξες? 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Η λύση είναι ποιοτικό μεταλλικό τελάρο που θα κρατάει το βάρος σας και δε θα βουλιάζει το στρώμα. 1 στρώση τάβλες 2-3-5-10 θα λυγίσουν και το στρώμα θα κάνει γούβα.

Η καλύτερη λύση είναι κρεβάτια που έχουν μια ενιαία πλάκα σταθερή από κάτω και το στρώμα αναπνέει από τα πλάγια αφού δε το περικλείουν τα τοιχώματα του κλασσικού κρεβατιού.

εγώ έπαθα και έμαθα.

Εσυ δε κοιμασαι αφου.

6 λεπτά πριν, KoGi είπε

Σε ποιο μοντελο ακριβως της Greco κατεληξες? 

Δεν εχω προχειρα τα χαρτια των προσφορων για να δω τα μοντελα και ψαχνοντας λιγο τα site τους δεν εβγαλα ακρη, οποτε απογευματακι θα γραψω αναλυτικα ποια μοντελα ειναι για καθε εταιρεια.

Δημοσ.

@Dantε αν βάλεις κόντρα πλακέ πάνω από τις τάβλες, κοίτα να κάνεις τρύπες για να αναπνέει και να αερίζεται/εξαερίζεται το στρώμα.

Δημοσ.

Θελω να παρω νεο στρωμα για την μικρη μου κορη ~9 ετων. Κοιταω greco, candia, κατι στα επιπεδα των 170-200 ευρω. Εχει καποιος εμπειρια να με κατευθυνει προς καποια κατευθυνση?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...