Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές για στρώματα/ανωστρώματα/επιστρώματα

tripialosgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τις εταιρίες αλφα strom και klino strom, δεν τις είχα ακούσει. Αν και φαίνεται να είναι αρκετά χρόνια στο χώρο.

Τις ανακάλυψα μέσα απο τα sleep awards (https://www.sleepawards.gr/) στα οποία και απέσπασαν διάφορα βραβεία.

Εντύπωση μου κάνει ότι στους βραβευμένους δεν βλέπω γνωστά μεγάλα ονόματα όπως: Cocomat, Media strom, Elite, Candia, κ.α.

Γενικότερα αντιλαμβάνομαι ότι το θέμα αίσθησης του στρώματος είναι καθαρά υποκειμενικό. Ωστοσό για ορισμένα στοιχεία όπως: χρήση πρώτων υλών, αντοχή/ποιότητα κατασκευής, τεχνολογία, υποστήριξη πελατών, αξιοπιστία, πιστεύω ότι κάποιος που έχει μια εμπειρία μπορεί να βγάλει κάποιο συμπέρασμα.

π.χ: Στην επίσκεψή μου στην αλφα strom έλαβα την εντύπωση ότι η εταιρία δίνει αξία στο προιόν της, έχει παραδείγματα και μέτρο σύγκρισης με άλλες τεχνολογίες που κυκλοφορούν και με αρκετή επεξήγηση πάνω στις τεχνολογίες των στρωμάτων.

Η ecomat, μου φάνηκε πιο τυποποιημένη στα προιόντα της, χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη σημασία ή καθοδήγηση πάνω σε κάποια ανάγκη σου.

Η media strom, έδωσε σημασία στις προτιμήσεις εξηγώντας και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούν, ωστόσο σαν ποιότητα κατασκευής και χρήση τεχνολογίας μου φάνηκε λίγο ελλειπής ή παρωχημένη, ιδίως για τις τιμές που ζητούν.

Η αίσθηση των προιόντων στις εκθέσεις, τουλάχιστον γι' αυτά που αναφέρω στο προηγούμενο post, ήταν σε όλα καλή με μικρές διαφορές.

Επεξ/σία από SN_S
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, SN_S είπε

Τις εταιρίες αλφα strom και klino strom, δεν τις είχα ακούσει. Αν και φαίνεται να είναι αρκετά χρόνια στο χώρο.

Τις ανακάλυψα μέσα απο τα sleep awards (https://www.sleepawards.gr/) στα οποία και απέσπασαν διάφορα βραβεία.

Εντύπωση μου κάνει ότι στους βραβευμένους δεν βλέπω γνωστά μεγάλα ονόματα όπως: Cocomat, Media strom, Elite, Candia, κ.α.

Γενικότερα αντιλαμβάνομαι ότι το θέμα αίσθησης του στρώματος είναι καθαρά υποκειμενικό. Ωστοσό για ορισμένα στοιχεία όπως: χρήση πρώτων υλών, αντοχή/ποιότητα κατασκευής, τεχνολογία, υποστήριξη πελατών, αξιοπιστία, πιστεύω ότι κάποιος που έχει μια εμπειρία μπορεί να βγάλει κάποιο συμπέρασμα.

π.χ: Στην επίσκεψή μου στην αλφα strom έλαβα την εντύπωση ότι η εταιρία δίνει αξία στο προιόν της, έχει παραδείγματα και μέτρο σύγκρισης με άλλες τεχνολογίες που κυκλοφορούν και με αρκετή επεξήγηση πάνω στις τεχνολογίες των στρωμάτων.

Η ecomat, μου φάνηκε πιο τυποποιημένη στα προιόντα της, χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη σημασία ή καθοδήγηση πάνω σε κάποια ανάγκη σου.

Η media strom, έδωσε σημασία στις προτιμήσεις εξηγώντας και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούν, ωστόσο σαν ποιότητα κατασκευής και χρήση τεχνολογίας μου φάνηκε λίγο ελλειπής ή παρωχημένη, ιδίως για τις τιμές που ζητούν.

Η αίσθηση των προιόντων στις εκθέσεις, τουλάχιστον γι' αυτά που αναφέρω στο προηγούμενο post, ήταν σε όλα καλή με μικρές διαφορές.

Αυτά τα sleepawards είναι ελληνικά βραβεία και κάποιες ελληνικές εταιρίες παίρνουν μέρος όχι όλες, αυτό κατάλαβα, που είναι οι ξένες εταιρίες?? Καλύτερα να ψάξουμε για διεθνή βραβεία, όπου παίρνουν μέρος οι μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη! Ήμουν σε αναζήτηση στρώματος αυτό τον καιρό και τελικά κατέληξα να εκμεταλλευτώ την προσφορά που είχε μέχρι τη Δευτέρα το jysk και πήρα αυτό, αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμη. https://jysk.gr/ypnodomatio/stromata/stromata-elatirion/stroma-elatirion-160x200cm-gold-s60-dreamzone

Όπως έχω καταλάβει, από αυτά που έχουν γραφτεί εδώ, παίζει μεγάλο ρόλο το τι βρίσκεται κάτω από το στρώμα και πώς είναι οι τάβλες. Εγώ το προηγούμενο στρώμα μου το είχα πάνω σε ενιαία επιφάνεια, που αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι κατάλληλη, λόγω συσσώρευσης υγρασίας. Συνεπώς, δεν γλιτώνω την αγορά νέου κρεβατιού-πλαισίου; Ποια είναι η πιο οικονομική και κατάλληλη λύση για ένα τέτοιο στρώμα; 

Ευχαριστώ!

7 λεπτά πριν, demoula92 είπε

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη! Ήμουν σε αναζήτηση στρώματος αυτό τον καιρό και τελικά κατέληξα να εκμεταλλευτώ την προσφορά που είχε μέχρι τη Δευτέρα το jysk και πήρα αυτό, αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμη. https://jysk.gr/ypnodomatio/stromata/stromata-elatirion/stroma-elatirion-160x200cm-gold-s60-dreamzone

Όπως έχω καταλάβει, από αυτά που έχουν γραφτεί εδώ, παίζει μεγάλο ρόλο το τι βρίσκεται κάτω από το στρώμα και πώς είναι οι τάβλες. Εγώ το προηγούμενο στρώμα μου το είχα πάνω σε ενιαία επιφάνεια, που αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι κατάλληλη, λόγω συσσώρευσης υγρασίας. Συνεπώς, δεν γλιτώνω την αγορά νέου κρεβατιού-πλαισίου; Ποια είναι η πιο οικονομική και κατάλληλη λύση για ένα τέτοιο στρώμα; 

Ευχαριστώ!

Να ρωτησω η τιμή του είναι 1000 ευρώ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, messinia3 είπε

Να ρωτησω η τιμή του είναι 1000 ευρώ?

Το jysk βάζει συνέχεια όλα τα στρώματα του σε 50-60-70% απλά περιμένεις πότε θα βάλει σε έκπτωση αυτό που θες.

14 ώρες πριν, demoula92 είπε

Ευχαριστώ!

Και εγώ κρεβάτι ενιαίο με υφασμάτινη επένδυση αγόρασα, αν εμφανιστεί κάτι το τρυπάς από κάτω αλλά δεν νομίζω να χρειαστεί.

Επεξ/σία από valantis123

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Σπίθας Στο Σκοτάδι είπε

Αυτά τα sleepawards είναι ελληνικά βραβεία και κάποιες ελληνικές εταιρίες παίρνουν μέρος όχι όλες, αυτό κατάλαβα, που είναι οι ξένες εταιρίες?? Καλύτερα να ψάξουμε για διεθνή βραβεία, όπου παίρνουν μέρος οι μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως

Στα αποτελέσματα πάντως είχε ξεχωριστά τα Ελληνικής κατασκευής με τα εισαγωγής.

Τωρά για ποιό λόγο δεν παίρνουν όλοι μέρος, δεν ξέρω. Ίσως επειδή είναι νέος διαγωνισμός ακόμα. Αν κάποια εταιρία είναι σίγουρη για το προϊόν της το βάζει και σε διαγωνισμό, αν όχι τότε μπορεί να τη συμφέρει να μην διαγωνιστεί προκειμένου να μην πάρει και βραβείο και να χάσει φήμη.

Ποιός είναι ο διεθνής διαγωνισμός; Μπορείτε να βάλετε ένα link; γιατί σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι γίνεται και απο εκεί...

Επεξ/σία από SN_S

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήγαμε σήμερα και στα τελευταία δύο καταστήματα που είχαμε στη λίστα πριν αποφασίσουμε.

Από klinostrom μας άρεσε αρκετά το hybrid technology στρωμα στα 990 ευρώ.Ειναι με memory foam και μικρά ελατήρια. Σαν δεύτερη επιλογή μας άρεσε το bodyflex visco memory foam στα 820,αλλά το πρώτο ήταν σαφώς πιο κοντά στα θέλω μας.

Στη magniflex το mamorable 10 μας φάνηκε λίγο σκληρό για τα γούστα μας.Το magnicool που μας ικανοποίησε περισσότερο ήταν στα 1.250.

Έχουμε καταλήξει με βάση και τις τιμές σε candia strom phaistos και αυτό που είδαμε σήμερα στην klinostrom.

Πιθανοτατα θα πάω Δευτέρα Τρίτη έαν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο στην τιμή,αφου δε μιλάμε για αλυσίδα με fixed price (έστω δωρο τα 2 μαξιλάρια μου είδαμε στα 100 ευρώ) Μήπως υπάρχει κάποιος που να έχει ψωνίσει από εκεί?Με χαλάει λίγο η μόνο 5ετης εγγύηση που δινουν(αν και υπάρχει και service μετά μου είπε αν χρειαστεί κάτι)

Το συμπέρασμα μου αφού πήγαμε σε σχεδόν 10 εταιρείες ένα αρκετά καλό διπλό στρωμα πλέον ξεκινάει κοντά στα 1.000 ευρώ (100% αύξηση σε σχέση με όταν ψάχναμε προ 12ετιας που πήραμε το υπάρχον)

Επεξ/σία από messinia3

Υπάρχει ανώστρωμα το οποίο κάνει πιο σκληρό το κρεβάτι;

Αγόρασα ένα διπλό zenius από τα praktiker και μας βγήκε μαλακό. Δεν έχει πρόβλημα αλλά και με τους 2 απάνω βαθουλώνει στο κέντρο.

6 ώρες πριν, peragialos είπε

Υπάρχει ανώστρωμα το οποίο κάνει πιο σκληρό το κρεβάτι;

Αγόρασα ένα διπλό zenius από τα praktiker και μας βγήκε μαλακό. Δεν έχει πρόβλημα αλλά και με τους 2 απάνω βαθουλώνει στο κέντρο.

Όχι. Η λογική του ανωστρωματος είναι να μαλακώνει το στρώμα 

Είχαμε πάρει το 2018 ένα στρώμα από την elite strom,που είχε μια στρώση tempur στην πάνω μεριά κι η αλήθεια είναι ότι ήταν φανταστικό.

Και λέω ήταν γιατί εδώ και 2 χρόνια έχει χάσει την ιδιότητα του κι είναι οριακά για πέταμα πια.

Το ίδιο και τα μαξιλάρια που ήταν tempur.Ειναι τελείως διαφορετικά (προς το χειρότερο φυσικά) μετά από 3 χρόνια και δεν έχουν καμία σχέση με το προϊόν που αγοράσαμε.

Έχετε ιδέα αν καλύπτει η εγγύηση κάτι τέτοιο;Υποτίθεται ότι έχει 10 χρόνια... 

2 ώρες πριν, Fronimitis είπε

Είχαμε πάρει το 2018 ένα στρώμα από την elite strom,που είχε μια στρώση tempur στην πάνω μεριά κι η αλήθεια είναι ότι ήταν φανταστικό.

Και λέω ήταν γιατί εδώ και 2 χρόνια έχει χάσει την ιδιότητα του κι είναι οριακά για πέταμα πια.

Το ίδιο και τα μαξιλάρια που ήταν tempur.Ειναι τελείως διαφορετικά (προς το χειρότερο φυσικά) μετά από 3 χρόνια και δεν έχουν καμία σχέση με το προϊόν που αγοράσαμε.

Αν δεν είναι από κακομεταχειριση  (κάτι που μπορούν να καταλάβουν εύκολα. ) τότε καλύπτεται από εγγύηση. Το θέμα είναι ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν βγαίνει πια.

14 ώρες πριν, Fronimitis είπε

Τα μαξιλάρια Tempur έχουν εγγύηση 3 χρόνια, το στρώμα της Elite δεν γνωρίζω

Έχει κανείς άποψη για τα στρώματα της εταιρίας  ypnos; Έχω ήδη παραγγείλει online ένα βασισμένος στις πολύ θετικές κριτικές στο σκρουτζ και το ότι είναι η μόνη σειρά στρωμάτων που βρίσκω να διαφημίζεται ότι προορίζεται για υπέρβαρους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...