Mixalis_t Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα, Θα ήθελα να μάθω πόσο κοστίζει χονδρικά στην αγορά η εγκατάσταση - παραμετροποίηση των open source CMS (wordpress, drupal, joomla), μέσα στο όλο πακέτο του web design/developement. Ρωτάω μέσες άκρες ...φαντάζομαι δεν μπορεί να υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις. Ευχαριστώ!
bikey77 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Εγώ χρεώνω 600-800 για corporate, 900-1200 για e-commerce sites. Template από Themeforest, περιεχόμενο περνάω εγώ (αν πρόκειται για προΪοντα βάζω 50-60 και τα υπόλοιπα ο πελάτης).
pOLoS Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 <p>Εγώ χρεώνω 600-800 για corporate, 900-1200 για e-commerce sites.</p> <p>Template από Themeforest, περιεχόμενο περνάω εγώ (αν πρόκειται για προΪοντα βάζω 50-60 και τα υπόλοιπα ο πελάτης).</p> 600-800 για έτοιμο template χωρίς καμία αλλαγή ? Sent from my Find 5 using Insomnia 1
Angelos V Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Την εγκατάσταση μπορείς να την βρεις και δωρεάν και από εκεί και πέρα να ψάξεις λόγο μόνος σου τη θέλεις να κάνεις γιατί όλα τα συστήματα CMS είναι απλά. Μερικές εταιρίες με δωρεάν εγκατάσταση CMS : http://www.check-domains.gr http://www.sigmaweb.gr https://www.hostdog.gr Η παραμετροποίηση στοιχίζει από 200 € - 10.000 € αναλόγως τι θέλεις να φτιάξεις
Mixalis_t Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 600-800 για έτοιμο template χωρίς καμία αλλαγή ? Sent from my Find 5 using Insomnia Και εμένα πολλά μου φαίνονται!!
ParhsG Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Εξαρτάται τι φτιάχνει. Μπορει να ειναι και λιγα τα 600-800 μπορει και πολλα. Και αν ειναι για corporate δεν ειναι πολλα.Αν στήνει και αλλα πραγματα δηλαδη εκπαίδευση/support.
bikey77 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Και εμένα πολλά μου φαίνονται!! Θα ήθελα να μάθω πως κρίνεις αν ένα ποσό είναι πολύ ή λίγο... χωρίς μάλιστα καν να έχεις ζητήσει διευκρινήσεις για το τι περιλαμβάνει η δουλειά μου.
cyclo Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Εγώ χρεώνω 600-800 για corporate, 900-1200 για e-commerce sites. Template από Themeforest, περιεχόμενο περνάω εγώ (αν πρόκειται για προΪοντα βάζω 50-60 και τα υπόλοιπα ο πελάτης). Τιμολογημένα; Εγώ τόσο χρεώνω για Full Custom cms στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη:Ρ
bikey77 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Τιμολογημένα; Εγώ τόσο χρεώνω για Full Custom cms στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη:Ρ Η τιμή είναι ενδεικτική και είναι προ ΦΠΑ φυσικά. Κι εγώ έχω δικό μου custom CMS to οποίο με εξυπηρετεί περισσότερο σε e-commerce apps όπου θέλουμε μεγάλη παραμετροποίηση. Σε πιο απλές περιπτώσεις χρησιμοποιώ κάποιο από τα γνωστά CMS για ευκολία, ταχύτητα. Ο πελάτης είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση θα πάρει ένα σωστό, πλήρες, καλαίσθητο και πλήρως λειτουργικό site, δεν τον απασχολεί αν από πίσω τρέχει WP, Magento, Drupal ή ότι άλλο.
vacilis Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Ο πελάτης είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση θα πάρει ένα σωστό, πλήρες, καλαίσθητο και πλήρως λειτουργικό site, δεν τον απασχολεί αν από πίσω τρέχει WP, Magento, Drupal ή ότι άλλο. Πράγματι, το πελάτη δεν τον ενδιαφέρει το προγραμματιστικό μέρος.
Mixalis_t Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Θα ήθελα να μάθω πως κρίνεις αν ένα ποσό είναι πολύ ή λίγο... χωρίς μάλιστα καν να έχεις ζητήσει διευκρινήσεις για το τι περιλαμβάνει η δουλειά μου. Όπα χαλάρωσε, μην μου τρελαίνεσαι.. Μίλησες για template based δουλειά γι'αυτό..ή το παρανόησα εγώ μήπως; Σε καθε περίπτωση, από τη μεριά του πελάτη νομίζω μετράνε τα κριτήρια που ανέφερες: καλαισθησία, λειτουργικότητα, εύκολη πλοήγηση και πάει λέγοντας, Φιλικά, έ;
vacilis Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Όπα χαλάρωσε, μην μου τρελαίνεσαι.. Μίλησες για template based δουλειά γι'αυτό..ή το παρανόησα εγώ μήπως; Σε καθε περίπτωση, από τη μεριά του πελάτη νομίζω μετράνε τα κριτήρια που ανέφερες: καλαισθησία, λειτουργικότητα, εύκολη πλοήγηση και πάει λέγοντας, Φιλικά, έ; Εχεις δει κανέναν να φτιαχνει κατι χωρις την χρηση κάποιου template ή κάποιου framework? Ειναι πολυ δυσκολο να συνδιάσεις και design και προγραμματισμό μαζι.
bikey77 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Πρώτα απ όλα είμαι πολύ χαλαρός, δεν ξέρω γιατί υποθέτεις το αντίθετο. Μια διευκρίνηση ζήτησα για να καταλάβω πως κρίνεις το λίγο η το πολύ. Πάμε παρακάτω τώρα... Το ότι χρησιμοποιεί κάποιος ένα template και ένα cms δε λέει κάτι από μόνο του, το θέμα είναι πως το χρησιμοποιεί και πόσο καλά μπορεί να εκμεταλλευτει τις δυνατότητες του cms, των plugins και να παράξει αυτό που χρειάζεται ο πελάτης και οι απαιτήσεις του project. Επιπλέον, κάθε template έχει δικά του shortcodes, css, js που πρέπει να διαβάσεις και να μάθεις ώστε το αποτέλεσμα να είναι καλό. Γιατί Ok, ωραίο φαίνεται με τα demo data όταν το αγοράζεις, πως φαίνεται όμως με το περιεχόμενο του πελάτη; Όσο για το τελευταίο ερώτημα, εγώ έχω γράψει δικό μου e-commerce cms με πάνω από 50 εγκαταστασεις και το design είναι δικό μου. Σίγουρα ένας γραφίστας θα απογειωνε το τελικό αποτέλεσμα αλλά και πάλι είναι όλα τα site αξιοπρεπέστατα από θέμα σχεδιασμού και ui. Sent from my GT-I8260 using Insomnia
XPHSTOS_ Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Σαν γραφίστας ο οποίος στήνει και sites με CMS μπορώ να πω πως το 500άρικο είναι μια χαμηλή τιμή... ειδικά για εταιρικό... 1) Δεν θα δείξεις 1-2 mockup στον πελάτη για να διαλέξει...?2) Γιατί οκ, είναι free το CMS αλλά ποτέ δεν μένει ως έχει... οπότε όλο και κάποια παραμετροποίηση θα έχει...3) Το δημιουργικό (UI) προφανώς και πρέπει να χρεωθεί άσχετα αν γίνεται από επαγγελματία γραφίστα ή από developer...4) Προσωπικά δεν δουλεύω με έτοιμα templates, προτιμώ τα frameworks γιατί μου δίνουν μεγαλύτερη ελευθερία στο εικαστικό κομμάτι... αλλά και το να βρεις το σωστό template θέλει χρόνο και αυτός δεν είναι τζάμπα.. είναι χαμένες εργατοώρες (υπαλληλο-ώρες στην περίπτωση μας )Και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να σπαταλήσω περισσότερο χρόνο στο να το "στρώσω" εικαστικά το κομμάτι... 5) Πολύ σημαντικό κομμάτι είναι το θέμα της υποστήριξης του site, και για πόσο καιρό... ή αν το site θα πρέπει να φτιαχτεί έτσι ώστε ο πελάτης να το διαχειρίζεται πλήρως... εκεί σίγουρα θα ανέβει πάνω από τα 700€ γιατί θα πρέπει να γράψω και Manual και να εκπαιδεύσω τον πελάτη...+ Ότι εξτραδάκι προλάβει και ζητήσει ο πελάτης μέχρι να ολοκληρωθεί το site ή διορθώσεις τύπου... "Ε αυτό λίγο πάνω... εεε όχι τελικά καλά ήταν κάτω..." κτλπ.Οπότε ένα μικρό γραφείο σαν και αυτό που δουλεύω εγώ, με 3 υπολογιστές έχει περίπου λειτουργικά έξοδα 200€ την ημέρα...Δεν θα ασχοληθείς μαζί του 2-3 8ωρα τουλάχιστον? (400€-600€)Επειδή δεν δουλεύει κανείς για την ψυχή της μανούλας του.. να τα και τα υπόλοιπα 100€-200€...Κάθομαι κάνω όλη την ανάλυση αυτή, γιατί με πειράζει πολλές φορές που οι πελάτες σκέφτονται έτσι επιπόλαια...Δεν είμαι νευριασμένος, ήρεμος είμαι... απλά καμιά και οι ίδιοι μειώνουμε την δουλειά μας. Χαλάμε την πιάτσα.Το έχω κάνει και εγώ και μπορεί να το ξανακάνω αλλά με πατάνε στην ανάγκη πολλές φορές...Αλλά αν οι ίδιοι δεν κρατήσουμε κάποια standard... δεν θα αλλάξει αυτό... Έμαθαν όλοι, έχουν ένα φιλαράκι που ξέρει από υπολογιστές και μου είπε ότι θα μου κάνει με 300-400€...Δεν θέλεις φίλε μου 600€, δικαίωμα σου, πάνε στο φιλαράκι σου να στο φτιάξει και αν νομίζεις ότι ο ερασιτέχνης που ξέρει 5 πράματα μπορεί να βγάλει το ίδιο αποτέλεσμα με μας. Κάντο! Μη περιμένεις όμως τις ίδιες τιμές και εμάς!Απλά το γαμώτο είναι ότι δεν μπορούμε να λέμε πάντα όχι! Γιατί κάποτε κόβει η λόρδα και η ρημάδα η ΔΕΗ "ξυρίζει"...Πολλά τα είπα, αλλά τα έβγαλα από μέσα μου... Συγνώμη για το long post. Αρκετά σας κούρασα. 2
vacilis Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Σε ένα e-commerce site βάζετε εσείς τα προϊόντα ή ο πελάτης? Αυτό το κομμάτι δεν το έχω καταλάβει καθόλου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα