Zein Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Μάλλον θα ήταν καλύτερο να σε βοηθήσει κάποιος που ξέρει τι κάνει είτε αυτός είναι φίλος είτε κάποιος που θα αμειφθεί γι αυτό. Αν δεν έχεις κάνει τίποτα από όλα αυτά ποτέ μάλλον θα τα βρεις αρκετά δύσκολα. Δε θα ξέρεις καλά καλά να φτιάξεις μια νέα database, να ορίσεις collation, να πάρεις σωστά το backup, να δηλώσεις νέους dns, cron backups κλπ. (βασικά πράγματα αν θέλεις να λες ότι έχεις πελάτες και αναναλαμβάνεις το site κάποιου αλλά τέσπα... άλλη κουβέντα!) Το προβλημα ξεκιναει με το οτι παρελαβα αυτο το task μισοτελειωμενο και πρεπει να το ολοκληρωσω, δηλαδη να το παραδωσω στον πελατη , και αυτος με τη σειρα του απλα να ανεβασει τα αρχεια στον host του. Δηλαδη δεν χρειαζεται να ανεβασω τιποτα εγω στον server του , μιας και δεν ειναι δικια μου ευθυνη , αλλα απλα να του δωσω σε ενα usb πχ την wordpress σελιδα με τα plugins, users settings, settings και ολα τα μαραφετια να το κανει αυτος ή ο τεχνικος του.(αν εχει). Μονο το domain name του γνωριζω, τιποτα αλλο. Αλλα πρεπει στο κομματι μου να ειμαι καθαρος. Ηθελα να ηξερα παντως, εμενα ο ρολος μου ειναι designer σε αυτη την ιστορια, απο που αρχιζει και που τελειωνει αυτος ο ρολος?
Zein Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Λοιπον, αποφασισα να το παω χειροκινητα τελικα μπας και μαθω κατι παραπανω απο την διαδικασια. Εκανα backup και ολα τα αρχεια wordpress αλλα και την database απο το phpmyadmin. Ο πελατης δε μου δινει προσβαση στον server του (ο τεχνικος του δε του δινει ουτε αυτουνου δηλαδη για λογους ασφαλειας γουατ δε φουκ!) οποτε αμα του παραδωσω: α) ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον φακελο wordpress και β) την database που εκανα backup, αυτουσια οπως ειναι , και του πω πως το κομματι μου τελειωσε, θα μπορεσει να βγαλει ακρη ο τεχνικος του, ή θα γινουμε ρεζιλι? Αυτα τα 2 δεν εμπεριεχουν μεσα Users,settings, Uploads, plugin settings και γενικα τα παντα ωστε η σελιδα να τρεχει φουλ? Παρεπιπτοντως 2 γενικες αποριες περι wordpress: Aμα του δωσω μονο το wp-content θα ειναι το ιδιο με το να του δωσω ολο το τριο φακελων+ολα τα αλλα στο root του wp? (πχ wp-config) ? Εννοω, μπορει να κατεβασει κανει Install το wordpress μονος του, ετσι δεν ειναι? Αμα στην database κανω ενα απλο find/replace για να αλλαξω τα links, αυτο δε θα προκαλεσει προβληματα? ( https://interconnectit.com/products/search-and-replace-for-wordpress-databases/ )
angmar Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Αν του δώσεις τον φάκελο του WordPress & την database, ο τεχνικός του (αφού δε δίνει access σε κανέναν) πρέπει να κόψει το λαιμό του και να το στήσει. Στα @@ σου αν ξέρει πως γίνεται, αυτός θα γίνει ρεζίλι αν δε στηθεί. Εσύ είσαι κύριος, παρέδωσες τη δουλειά στο ακέραιο. Μη κάθεσαι κι ασχολείσαι με τη μαλακία που δέρνει τον καθέναν. 1
geomagas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Λοιπον, αποφασισα να το παω χειροκινητα τελικα μπας και μαθω κατι παραπανω απο την διαδικασια. Εκανα backup και ολα τα αρχεια wordpress αλλα και την database απο το phpmyadmin. Ο πελατης δε μου δινει προσβαση στον server του (ο τεχνικος του δε του δινει ουτε αυτουνου δηλαδη για λογους ασφαλειας γουατ δε φουκ!) οποτε αμα του παραδωσω: α) ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον φακελο wordpress και β) την database που εκανα backup, αυτουσια οπως ειναι , και του πω πως το κομματι μου τελειωσε, θα μπορεσει να βγαλει ακρη ο τεχνικος του, ή θα γινουμε ρεζιλι? Αυτό εξαρτάται από τον τεχνικό. Εσύ γιατί να γίνεις ρεζίλι; Αν δεν είναι και τόσο... τεχνικάρας ο τεχνικός, να μάθει να δίνει πρόσβαση στους σχετικούς. Αυτα τα 2 δεν εμπεριεχουν μεσα Users,settings, Uploads, plugin settings και ολα ? Αυτά τα δύο περιέχουν τα πάντα. Παρεπιπτοντως, γενικη απορια, αμα του δωσω μονο το wp-content θα ειναι το ιδιο με το να του δωσω ολο το τριο φακελων+ολα τα αλλα στο root του wp? (πχ wp-config) ? Αν κάνει εγκατάσταση του wp μόνος του, μπορείς να του δώσεις το wp-config.php, το wp-content/ και το dump της βάσης. Μερικά (σπάνια) plugins βάζουν και πράγματα αλλού, αλλά δεν νομίζω να σου κάτσει τέτοια φάση... 1
Zein Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Λοιπον, πρωτα απο ολα χιλιο'ευχαριστω μεγκιεχ για τις απαντησεις σας, ολους εναν εναν ξεχωριστα! Το project τελειωσε, αλλα επειδη δε θελω να πιαστω παλι αδιαβαστος , ασχετα αν δικαιως δεν ειναι ο τομεας μου αυτος, σε τετοια θεματα, αποφασισα να το σκαλισω λιγο παραπανω το θεμα με wordpress migration. Μετα απο πολλες ωρες και ακομα περισσοτερες αποτυχημενες προσπαθειες και αχρηστευση wp-sites (πειραματικα ολα!) βρηκα εναν τροπο για μεταφορα σελιδας wp στον ιδιο server. Πανω κατω πηρα την λογικη του: α) μεταφερουμε τα files β) μεταφερουμε- database μονο που εντοπισα δυο προβληματα. Το πρωτο ηταν πως εκανα ενα απλο search and replace με τον text editor μου στην database και η νεα σελιδα απλα δεν ανοιγε..! Η λυση ηρθε με αυτο το τρομερο εργαλειο , https://interconnectit.com/products/search-and-replace-for-wordpress-databases/ ! Επειτα συνεβη κατι αλλο περιεργο ομως. Ενω στο νεο του σπιτι, η wp-αρχικη σελιδα φορτωνε κανονικα (users, βιβλιοθηκη,περιεχομενο,plugins κτλ οπως τα ειχα αφησει!) , οταν παταγα σε εσωτερικα λινκς μου εβγαζε 404! Μου πηρε καμποσες ωρες να δω τι παιζει και τελικα η λυση ηταν τελειως κουλη! Επρεπε να παω στα settings -> permalinks ,να μην πειραξω τιποτα τουριστας και εκει απλα να πατησω ενα save changes! και μετα δουλευαν ολα! για δες τι μαθαινει κανεις χεχε
Xvipes Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Η λυση ηρθε με αυτο το τρομερο εργαλειο , https://interconnectit.com/products/search-and-replace-for-wordpress-databases/ ! Μπήκα με σκοπό να σου πω γι αυτό το script που είναι όντως φοβερό.Πάντα με ανησυχούσαν τα absolute links σε κάποιο site αλλά βλέποντας πόσο απλό είναι να τα αλλάξεις μου έδιωξε ένα άγχος όποτε ήταν να κάνω migrate. Επειτα συνεβη κατι αλλο περιεργο ομως. Ενω στο νεο του σπιτι, η wp-αρχικη σελιδα φορτωνε κανονικα (users, βιβλιοθηκη,περιεχομενο,plugins κτλ οπως τα ειχα αφησει!) , οταν παταγα σε εσωτερικα λινκς μου εβγαζε 404! Μου πηρε καμποσες ωρες να δω τι παιζει και τελικα η λυση ηταν τελειως κουλη! Επρεπε να παω στα settings -> permalinks ,να μην πειραξω τιποτα τουριστας και εκει απλα να πατησω ενα save changes! και μετα δουλευαν ολα! για δες τι μαθαινει κανεις χεχε Ναι γιατί πρέπει το wordpress να φτιάξει καινούργιο .htaccess οπότε κάνοντας save δημιουργεί το αρχείο.
bikey77 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 μονο που εντοπισα δυο προβληματα. Το πρωτο ηταν πως εκανα ενα απλο search and replace με τον text editor μου στην database και η νεα σελιδα απλα δεν ανοιγε..! Δεν μπορείς να το ικάνεις αυτό γιατί τα data είναι serialized (όχι, δε σ' έβρισα, απλά αυτός είναι ο όρος!).
killer76 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Εχω την εντυπωση με τα εςωτερικα λινκς που λες οτι σου πετανε 404, οπως μπορει να τυχει π.χ. και με τις εικονες, παιζει ρολο πως εχεις κανει τα λινκ σου. Δηλαδη αν στο footer εχεις βαλει http://www.example1.com/epikoinoniaκαι οχι /epikoinonia θα εχεις προβλημα. Το ιδιο με το αν φορτωνεις εικονα με url http://www.example1.com/logo pali tha exeis problima.
Zein Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Aν και τελειωσε αυτο πια, συνεχιζω ακομα τα πειραματα με wp-ζομπι σελιδες που εχω. Σε τι διαφερει αυτο http://www.example1.com/epikoinonia απο to /επικοινωνια και γιατι το δευτερο υπερτερει? Σχετικα με αυτο με τα links ανακαλυψα κατι αλλο περιεργο που λες. Αμα το η νεα σελιδα ειναι example1.com και το path ειναι wp-content/.../images/logo.png (δες το "/" στην αρχη!) τοτε το λινκ αυτο θα ενωθει σε example1.com/wp-content/.../images/logo.png και θα δουλευει κανονικα. Αμα ομως η νεα σελιδα ειναι example1.com/subfolder με το παραπανω path, τοτε το link για καποιο λογο θα γινει example1.com/wp-content/μπλα μπλα που ειναι λαθος μιας και αυτο το path στην ουσια δεν υπαρχει επειδη πηδαει τον subfloder. οποτε με subfolder δουλευει μονο αμα σβησεις το αρχικο "/" απο το path!
killer76 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Aν και τελειωσε αυτο πια, συνεχιζω ακομα τα πειραματα με wp-ζομπι σελιδες που εχω. Σε τι διαφερει αυτο http://www.example1.com/epikoinonia απο to /επικοινωνια και γιατι το δευτερο υπερτερει? Αν το λινκ σου ειναι ετσι <a title="Epikoinonia" href="http://www.example1.com/epikoinonia/">epikoinonia</a>, τοτε αν το site σου το κανεις example2.com και παταει καποιος το λινκ τοτε θα πηγαινει στο example1.com/epikoinonia. Οποτε ή θα πηγαινει στην παλια σελιδα ή αν εχεις σβησει το παλιο site θα παρεις 404. Αν ομως το λινκ σου ειναι <a title="epikoinonia" href="/epikoinonia/">epikoinonia</a> Kai to site sou to kaneis example2.com και παταει το λινκ, τοτε θα του ανοιγει η σελιδα με το νεο url ακολουθουμενο απο το /epikoinonia. Δηλαδη θα ανοιξει το example2.com/epikoinonia. Για μενα εκει υπερτερει. Αν μεθαυριο το κανεις example45.com και τα εσωτερικα τα λινκ να μην πειραξεις τοτε παλι θα δουλευει. Υ.Γ. Δεν ξερω αν αυτο στοιχιζει κατι σε SEO. Ας μας πει κανενας πιο ειδικος
Zein Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Σωστος σε αυτο που λες, δε το ειχα σκεφτει ετσι!
geomagas Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Υ.Γ. Δεν ξερω αν αυτο στοιχιζει κατι σε SEO. Ας μας πει κανενας πιο ειδικος Δεν είμαι και πολύ ειδικός στο SEO, αλλά ο "Mr yoast" κάτι έχει να πει επ' αυτού... Δεν παίρνω θέση, απλά κάνω το δικηγόρο του διαβόλου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα