The Ace Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Απλό είναι ρε παιδιά: CWM/TWRP -> Factory Restore/Wipe data/Wipe caches/Wipe system και του το δίνεις του επόμενου unbootable Το θέμα με το τι κάνει η εντολή delete/format (σε Windows, Unix, Linux, Dox, το ίδιο κάνει) όπως λέτε είναι γνωστό εδώ και 30 χρόνια, δεν είναι κάτι νέο. Απλώς στα PCs οι περισσότεροι έχουν μάθει και μπορούν να βρουν ένα free wiper/delete προγραμματάκι, ή ακόμα-ακόμα να κάνουν ένα fdisk/low level, σε περίπτωση που θέλουν να τα πουλήσουν. Στα android κινητά που είναι για την μάζα, ούτε γνωρίζουν οι χρήστες, ούτε υπάρχει η ίδια εξοικοίωση, άρα ένα μικροπροβληματάκι υπάρχει.... Λύση βέβαια υπάρχει (κρυπτογράφηση), αλλά ποιος την κάνει...?
pournaras Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Πλάκα κάνουμε μου φαίνεται... Παίρνουμε κάτι αρνητικό που συμβαίνει εδώ και 20 χρόνια στα PC για να δικαιολογήσουμε το κενό ασφαλείας στο Android. Με την ίδια λογική σου αντιστρέφω το επιχείρημα και σου λέω ό,τι λέει και στην τελευταία παράγραφο του άρθρου: Την ίδια προειδοποίηση βγάζει και το iOS αλλά το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό για τους λόγους που λέει το παραπάνω quote. Η Σούλα είναι υποχρεωμένη να ξέρει μόνο από ανταύγειες και πιστολάκι, όχι από low level format. Υποχρέωση του λειτουργικού είναι να προστατέψει τον χρήστη γιατί δεν πουλάει μόνο σε γκουρού από το MIT όπως λες, αλλά ΚΥΡΙΩΣ σε άσχετους. Φυσικά, κενό ασφαλείας δεν είναι όταν Σούλα κάνει επαναφορά το κινητό της. Κενό ασφαλείας ορίζεται κάτι όταν κάποιος μπορεί να έχει πρόσβαση σε δεδομένα μου χωρίς την έγκρισή μου και εν αγνοία μου. Γιατί αν η Σούλα κάνει επαναφορά και κρατήσει το κινητό της, δεν είναι κενό ασφαλείας. Όταν, όμως, κάνει επαναφορά για να το πουλήσει/χαρίσει/whatever, τότε είναι ήσυχη γιατί το μήνυμα το λέει καθαρά: Θα χαθούν όλα τα δεδομένα σου. Δεν λέει: Θα χαθούν όλα τα δεδομένα σου αλλά να ξέρεις ότι αν κάποιος ξέρει, μπορεί να τα ανακτήσει. Αρα δεν ειναι ενα κενο ασφαλειας των android, οπως ανακοινωνει με φανφαρες η avast, ειναι ενα κενο ασφαλειας που υπαρχει πολλα χρονια, αλλα σημερα, για τους δικους της λογους, η avast αποφασισε να το χρεωσει στο android και μονο, ξεχνωντας οτι τοσα χρονια εφτιαχνε antivirus για πισι, τα οποια ειχαν και συνεχιζουν να εχουν το ιδιο προβλημα.
dali13gr Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Άντε καλά, δεν είναι του Android αλλά της καφετιέρας μου... 1
fallen4ngel Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Άντε καλά, δεν είναι του Android αλλά της καφετιέρας μου... Είσαι πολύ μπροστά, καφετιέρα με Android πςςςςς
pournaras Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Άντε καλά, δεν είναι του Android αλλά της καφετιέρας μου... Εγω σου εδειξα οτι κατι που υπαρχει εδω και πολλα χρονια, κανεις (με τις γνωσεις της Σουλας) δεν το ηξερε, και κανεις δε διαμαρτυρηθηκε, θυμηθηκαν τωρα να το φορτωσουν στο android λες και ειναι καθαρα δικο της και μονο συστημα. Τωρα αν εσυ θες να τρολαρεις δικαιωμα σου.
dali13gr Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Κι εγώ σου εδειξα οτι κατι που υπαρχει εδω και πολλα χρονια, κανεις (με τις γνωσεις της Σουλας) δεν το ηξερε, και κανεις δε διαμαρτυρηθηκε,μια εταιρεία το έχει λύσει με το δικό της λειτουργικό... Άρα, και τα Windows ΚΑΙ το Android έχουν ΚΕΝΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ πολλά χρόνια και κανείς δεν φρόντισε να το διορθώσει. Εκτός από την ακατανόμαστη που πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
black adder Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Εμείς είμαστε οι άλλοι. Υποστηρίζει τελικά bluetooth πλέον;Έχασα επεισόδια; Από πότε το λειτουργικό ωφείλει να γράφει 40 φορές το δίσκο,για να μην αναγνωρίζονται τα παλιά αρχεία; Μπράβο στο άγιος,που κάνει την αφαίρεση του κλειδιού κρυπτογράφησης.. Αν φτιάξεις το κλειδί εκ νέου,δεν τα διαβάζεις;Μάλλον αυτό θέλει άλλο πρόγραμμα,και δεν το έχουν στην avast, Η Σούλα,με τόσες ανταύγειες,ούτε επαναφορά εργοστασιακών δε θα πατήσει.Άμα είσαι γίδι,είσαι γίδι. Έξυπνα τηλέφωνα και χαζοί άνθρωποι είναι ασύμβατα,ότι λειτουργικό και να τρέχουν. 1
The Ace Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Εμείς είμαστε οι άλλοι. ......... Άμα είσαι γίδι,είσαι γίδι. Έξυπνα τηλέφωνα και χαζοί άνθρωποι είναι ασύμβατα,ότι λειτουργικό και να τρέχουν. Tru dat !!!
11100s Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Καλά κάνει το IoS και προσφέρει ασφάλεια απο τους χρήστες για τους χρήστες. Καλό θα ήταν να προσθέσει και η google κάποιο αντίστοιχο mod-profile-whatever για να μπορεί κάποιος με λιγότερες γνώσεις αλλά και λιγότερα χρήματα, που έχει android, να χρησιμοποιήσει την συσκευή του με ασφάλεια. Αλήθεια τι γίνεται σε win..
ektor7 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Αα ρε Σούλα!!! O κόσμος όλος,"σφαζεται" για πάρτι σου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα