sonyxp Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Είχα κάνει και παλιά ένα Post σχετικά με τις διαφορές Cloud, VPS και Dedicated Server... Λίγο που ασχολήθηκα κατάλαβα μερικά πράγματα αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα... Αν σας έλεγε κάποιος "φτιάξε μου μια Cloud εφαρμογή", τι θα ερχόταν στο μυαλό σας? Προσωπικά σκέφτομαι: - Client - Access from various devices - Mobile (Android) - Web Page (Maby) - Desktop Application - Server - Web Service - Εκτελέσιμη εφαρμογή Αυτό σημαίνει Cloud? δηλαδή τα πάντα τρέχουν στον Server και απλά το αποτέλεσμα εμφανίζεται στον Client? PS: Το dropbox είναι μια Cloud εφαρμογή, παρέχει λογισμικό για Mobile και Desktop εκτός από τον Browser.
defacer Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Cloud σημαίνει ο,τι θέλει το τμήμα marketing να σημαίνει (παράδειγμα). Μη ψάχνεις για επίσημο ορισμό, θα χάσεις το χρόνο σου. 3
TheELF Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Αυτό σημαίνει Cloud? δηλαδή τα πάντα τρέχουν στον Server και απλά το αποτέλεσμα εμφανίζεται στον Client? Αυτό σημαίνει Cloud COMPUTING PS: Το dropbox είναι μια Cloud εφαρμογή, παρέχει λογισμικό για Mobile και Desktop εκτός από τον Browser. Αυτό είναι Cloud STORAGE ,μόνο αποθήκευση,που είναι υποσύνολο του πρώτου.
παπι Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Αν σας έλεγε κάποιος "φτιάξε μου μια Cloud εφαρμογή", τι θα ερχόταν στο μυαλό σας? Τον Δελαπορτα. 7
mad-proffessor Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Κατανεμημένα συστήματα δηλαδη η εφαρμογη σου θα πρέπει να κάνει scale σε πολλά machines. Για παράδειγμα τα δεδομένα σου θα αποθηκεύονται διάσπαρτα σε mysql clusters, θα έχεις πολλά server/cgi gateways που θα εξυπηρετουν με απώτερο σκοπό τη βέλτιστη κατανομή/διανομή πόρων.
brute-force Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Αν σας έλεγε κάποιος "φτιάξε μου μια Cloud εφαρμογή", τι θα ερχόταν στο μυαλό σας? http://golang.org/
sonyxp Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Κατανεμημένα συστήματα δηλαδη η εφαρμογη σου θα πρέπει να κάνει scale σε πολλά machines. Για παράδειγμα τα δεδομένα σου θα αποθηκεύονται διάσπαρτα σε mysql clusters, θα έχεις πολλά server/cgi gateways που θα εξυπηρετουν με απώτερο σκοπό τη βέλτιστη κατανομή/διανομή πόρων. Ναι αλλά αυτό δεν το βλέπεις γιατί υπάρχει διαφάνεια, θεωρητικά Cloud και Dedicated είναι το ίδιο!!! αυτό με μπερδεύει ... Αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι: - Web Service που θα διαχειρίζεται μια αποθήκη πχ. (ERP Cloud?) - Εφαρμογή για Android & Desktop που θα τραβάει και θα τροποποιεί δεδομένα-πληροφορίες μέσω του Web Service Παράδειγμα 2: - Web Service: Σύστημα κράτησης εισιτηρίων και εξυπηρέτησης (πληροφορίες δρομολογίων) - Εφαρμογή για Android & Desktop, θα μπορεί ο χρήστης μέσω του κινητού του να κλείσει εισιτήρια, να δει πληροφορίες σχετικά με δρομολόγια και διάφορες άλλες πληροφορίες-παροχές (ξενοδοχεία?) θεωρείται αυτό Cloud Εφαρμογή?
TheELF Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Αν είναι για σχολή και έχεις εκφώνηση δώσε την να δούνε οι γνωρίζοντες. Για εμένα για να θεωρηθεί cloud πρέπει να προσφέρει κάτι που δεν μπορεί να το κάνει μόνο του ο κάθε άλλος Η/Υ. (Το να στείλεις query σε μια βάση δεδομένων το κάνεις με κάθε Η/Υ / android. ) Π.χ. όπως στο vlc που μπορείς να το βάλεις να σου μετατρέψει μια hd ταινία σε κάτι που μπορεί να το εμφανίσει ακόμα και ένας αρχαίος Η/Υ και να σου το στείλει και μέσου δικτύου.
sonyxp Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Όχι ακόμα, σκέφτομαι να πάρω πτυχιακή κάτι τέτοιο (μετά από πρόταση, -να ξεφύγουμε λίγο από το κλασικό μοντέλο Client-Server όπου ο Server είναι σε κάποιο συγκεκριμένο μηχάνημα-)... ... το σκέφτομαι...
steliosbal Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Νομιζω ειναι κατι πολυ γενικο και δεν υπαρχει σαφης ορισμος.Με το cloud μπορεις να χρησιμοποιεις λογισμικο ή υπηρεσιες που δεν ειναι αποθηκευμενες στο pc σου αλλα σε servers ανα τον κοσμο μεσω του ιντερνετ.Ενωνοντας αυτες τισ υπηρεσιες μπορεις να χεις μια εφαρμογη cloud.
sonyxp Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 -Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι όταν μιλάμε για Cloud εφαρμογές, μιλάμε για εφαρμογές που μπορούμε να έχουμε πρόσβαση από διάφορες συσκευές, η κύρια λειτουργία γίνεται στον Server και ο χρήστης απλά έχει το UI για να αλληλεπιδράσει- Το να έχεις ένα ERP και όλα τα δεδομένα σου και η επεξεργασία τους να γίνεται σε έναν Server, και εσύ να έχεις απλά το UI στο κινητό σου ή το Tablet ή κάτι άλλο, δεν θεωρείται Cloud;; Π.χ. όπως στο vlc που μπορείς να το βάλεις να σου μετατρέψει μια hd ταινία σε κάτι που μπορεί να το εμφανίσει ακόμα και ένας αρχαίος Η/Υ και να σου το στείλει και μέσου δικτύου. Καλό αυτό... σιγά σιγά ξεκαθαρίζει το θέμα...
nucleus Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 -Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι όταν μιλάμε για Cloud εφαρμογές, μιλάμε για εφαρμογές που μπορούμε να έχουμε πρόσβαση από διάφορες συσκευές, η κύρια λειτουργία γίνεται στον Server και ο χρήστης απλά έχει το UI για να αλληλεπιδράσει Όχι απαραίτητα.Αν η εφαρμογή σου δεν κάνει scale up ανάλογα με τα requests που δέχεται τότε όχι δεν είναι cloud εφαρμογή είναι μια κλασσική server-client εφαρμογή με web UI interface το οποίο προσαρμόζεται ανάλογα με την συσκευή πχ με bootstrap ή foundation ή custom css media queries. http://azure.microsoft.com/en-us/documentation/articles/cloud-services-dotnet-multi-tier-app-using-service-bus-queues/ Διάβασε το τμήμα Scenario overview: inter-role communication και ειδικότερα για το Load leveling και Load balancing. Το να έχεις ένα ERP και όλα τα δεδομένα σου και η επεξεργασία τους να γίνεται σε έναν Server, και εσύ να έχεις απλά το UI στο κινητό σου ή το Tablet ή κάτι άλλο, δεν θεωρείται Cloud;; Και εδώ το ίδιο με πάνω.Το θέμα είναι το scale up τόσο στην αποθήκευση των δεδομένων σου όσο και στην επεξεργασία τους. Βασικά μια cloud εφαρμογή κάνει το παρακάτω:Σε τι περιβάλλον τρέχω Cloud (Microsoft Azure?Amazon web services?) ή on premise (Non cloud) και ανάλογα προσαρμόζεται. Ίσως να ήταν καλή ιδέα να δεις και τις cloud πλατφόρμες που υπάρχουν και την αρχιτεκτονική και τις δυνατότητες που προσφέρουν,οι δύο που ανέφερα πιο πάνω είναι ενδεικτικές. 1
sonyxp Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Κάτι που δεν αναφέραμε... ένα πλεονέκτημα μιας Cloud εφαρμογής είναι ότι δεν απαιτεί "δυνατό" μηχάνημα αφού όλη η δουλειά γίνεται αλλού, επίσης δεν απαιτεί να έχεις στο PC σου 10002 προγράμματα (mysql πχ)... πχ : http://www2.softone.gr/index.php/platform/soft1-cloud-technology
Star_Light Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Τον Δελαπορτα. Xaxaxaxxa θυμαμαι τι τρολαρισμα ανελεητο ειχε ριξει ο δελαπορτας ειχε πάει και σε σεμινάριο και καθοντουσαν απο κατω και τον ακουγανε !!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα