Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ μπαίνω σε αυτούς με teamviewer, δεν είναι δικό μου τοπικό δίκτυο.

Έχουμε και λέμε: δυο PC με XP και ένα μοντεμ-ρούτερ ΟΤΕ αγνώστων λοιπών στοιχείων

Τα PC έχουν κοινόχρηστους φακέλους netbios και έτσι είδαν το πρόβλημα της μη-επικοινωνίας αναμεταξύ τους.

Firewall ανοιχτό και στα δύο PC. Κλείνει αμέσως.

cmd --> ipconfig:

192.168.1.1 το ρούτερ, 192.168.1.2 και .3 τα άλλα δυο. Συνδέονται ασύρματα.

Το πρόβλημα:

ping 192.168.1.2 από τον .3 δεν πιάνει,

ping 192.168.1.3 από τον .2 δεν πιάνει.

Ρίχνω τα firewall, ζητώ να κάνουν μια επανεκκίνηση στο ρούτερ (μπας και κόλλησε αυτό), τίποτα.

"Καρφώνω" την IP στατική στον .2 με arp -s και τη MAC address του .3

arp -s 192.168.1.3 (MAC address)

Πάλι δεν πιάνει το δεύτερο ping.

Επειδή μας έπαιρνε η ώρα, το κλείσαμε και είπαμε να επαναλάβουμε αύριο τέτοια ώρα τα εγχειρήματα.

Οπότε κάτι ιδέες να επέμβω στο ρούτερ αναβλήθηκαν.

Καμιά άλλη ιδέα όμως; Γιατί τόση γρουσουζιά;

Δημοσ.

Ρούτερ δεν έχω κοιτάξει καθόλου, μόνο ένα κλείσιμο-άνοιγμα έγινε. Γιατί να έχει ενεργοποιηθεί κάτι στο ρούτερ που δεν έχει πειράξει κανένας;

Δημοσ.

Δοκίμασε συνδεδεμένοι ενσύρματα με τον router οι 2 υπολογιστές. Αν δουλεύει το Ping, τότε 99% το πρόβλημα είναι αυτό που αναφέρει ο @infin1tyGR.

Στο δικό μου Fritz η επιλογή αναφέρεται ως "WLAN devices displayed may communicate with each other" και αν την απενεργοποιήσω δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των ασύρματων clients.

Δημοσ.

Δοκίμασε συνδεδεμένοι ενσύρματα με τον router οι 2 υπολογιστές. Αν δουλεύει το Ping, τότε 99% το πρόβλημα είναι αυτό που αναφέρει ο @infin1tyGR.

Στο δικό μου Fritz η επιλογή αναφέρεται ως "WLAN devices displayed may communicate with each other" και αν την απενεργοποιήσω δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των ασύρματων clients.

Σίγουρα θα τους έβαζα να συνδεθούν με καλώδιο αν ήμουν εκεί... αλλά απλώς δεν γίνεται...

Από τις απαντήσεις κατάλαβα ότι ο ρούτερ τα φταίει όλα, θα εστιάσω εκεί μόλις επανασυνδεθώ.

Δημοσ.

Δεν με ειδοποίησε τελικά, ούτε έχω επικοινωνήσει ακόμη μαζί του, μάλλον θα το διόρθωσε (...ή θα διορθώθηκε από μόνο του!)

Όπως και να έχει, ευχαριστώ για τις ιδέες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...