Giorgos3924 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Θέλω να κάνω μια μικρή εισαγωγή στη Java Έχω εγκαταστήσει το JDK και θέλω να περάσω το eclipse αλλά δεν ξέρω ποιό πακέτο. https://www.eclipse.org/downloads/ Eclipse Standard 4.4 Eclipse IDE for Java EE Developers Eclipse IDE for Java Developers Τί διαφορές έχουν; Φαντάζομαι για απλά προγράμματα θα κάνουν όλα. Πέρασα το standard να το δοκιμάσω.
zynif Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Νομίζω πάνε ανάλογα με το τι θές να φτιάξεις πχ αν θες νια φτιάξεις java web services θες το EE ,αν θες console και desktop apps θες σκέτη java
Giorgos3924 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 console και desktop apps. αλλά κυρίως με gui θέλω να παίξω.
steve.2810 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Η Java έχει 3 εκδόσεις. Είναι η java se (standard edition), η java ee (enterprise edition) και η java me (mobile edition). Γενικά το eclipse λειτουργεί με πακέτα. Για παράδειγμα μπορείς να γράψεις c/c++ ή ακόμη και python στο eclipse. Οι εκδόσεις που βλέπεις είναι ουσιαστικά κάποια πρότυπα εγκατάστασης τα οποία σου προσφέρουν προεγκατεστημένα πακέτα. Πάντα μπορείς να εγκαταστήσεις κι εσύ τα δικά σου, ανάλογα με τις ανάγκες σου και ανεξάρτητα από την αρχική επιλογή για την έκδοση. Τώρα σχετικά με το ποια να κατεβάσεις αρχικά, θα έλεγα το eclipse for java developers αν τώρα ξεκινάς με java.
Giorgos3924 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Βασικά θέλω να ασχοληθώ με gui, για αρχή σε windows. Έχω κάνει καλή αρχή με την C# απλά λένε με τη java δεν κλείνεσαι μόνο στα windows. και θέλω να δω αν αξίζει να ασχοληθώ. Θέλω να συγκρίνω με τη C#. Έχω εγκαταστήσει το standard πακέτο eclipse Αλλά τώρα ψάχνοντας, είδα, αν κατάλαβα και σωστά, ότι χρειάζομαι το SWT για να δημιουργήσω gui προγράμματα...
Giorgos3924 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δες javafx... As of JDK 7u6 JavaFX is included with the standard JDK and JRE bundles. Please download the JDK or JRE to use JavaFX. Άρα είναι μια δυνατότητα την οποία περιέχει το JDK που ήδη εγκατέστησα
brute-force Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Βασικά θέλω να ασχοληθώ με gui, για αρχή σε windows. Έχω κάνει καλή αρχή με την C# απλά λένε με τη java δεν κλείνεσαι μόνο στα windows. και θέλω να δω αν αξίζει να ασχοληθώ. Θέλω να συγκρίνω με τη C#. Έχω εγκαταστήσει το standard πακέτο eclipse Αλλά τώρα ψάχνοντας, είδα, αν κατάλαβα και σωστά, ότι χρειάζομαι το SWT για να δημιουργήσω gui προγράμματα... Δεν κλείνεσαι στα Windows με τη C#. http://www.mono-project.com/Main_Page
Giorgos3924 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δεν κλείνεσαι στα Windows με τη C#. http://www.mono-project.com/Main_Page Νομίζω πως έβγαλα άκρη Εκ πρώτης όψεως το Visual Studio μου φαίνεται "εργαλείο" μπροστά σ' αυτό το eclipse...
nplatis Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 To Eclipse είναι αρκετά πολύπλοκο γιατί προσπαθεί να είναι (και είναι) πολύ επεκτάσιμο ώστε να καλύπτει διάφορες γλώσσες, ανάγκες κ.λπ. Το Visual Studio κάνει συγκεκριμένα πράγματα και γιαυτό τα κάνει καλά και εύκολα. Για πιο εύκολο (αλλά εξίσου δυνατό) περιβάλλον ανάπτυξης για Java θα πρότεινα και το Netbeans.
migf1 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 +1 για Netbeans κι από μένα (και για C/C++ μια χαρά είναι, αλλά σέρνεται κι αυτό όπως το Eclipse).
Timonkaipumpa Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Πλέον έχουν βγει ides καλύτερα από Eclipse και Netbeans για Java. Βέβαια δεν έχουν τα άλλα παρελκόμενα που έχει το Eclipse (π.χ., git functionalities, remote server file system, community based packets και "store", Papyrus add-on κ.α.) αλλά κάνουν καλύτερη δουλειά με τα νέα build systems.
nplatis Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Πλέον έχουν βγει ides καλύτερα από Eclipse και Netbeans για Java. Βέβαια δεν έχουν τα άλλα παρελκόμενα που έχει το Eclipse (π.χ., git functionalities, remote server file system, community based packets και "store", Papyrus add-on κ.α.) αλλά κάνουν καλύτερη δουλειά με τα νέα build systems. Για πες να μαθαίνουμε και εμείς
defacer Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Γεια σας, λέγομαι IntelliJ IDEA, με φώναξε κανείς; 5
Timonkaipumpa Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Γεια σας, λέγομαι IntelliJ IDEA, με φώναξε κανείς; Exactly! Έχει έκδοση να αγοράσεις και έκδοση community. Υ.Γ. Γνωστό και ως JIDEA
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα