Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να κάνω μια μικρή εισαγωγή στη Java

Έχω εγκαταστήσει το JDK και θέλω να περάσω το eclipse αλλά δεν ξέρω ποιό πακέτο.

https://www.eclipse.org/downloads/

Eclipse Standard 4.4 Eclipse IDE for Java EE Developers Eclipse IDE for Java Developers

Τί διαφορές έχουν; Φαντάζομαι για απλά προγράμματα θα κάνουν όλα. Πέρασα το standard να το δοκιμάσω.

Δημοσ.

Νομίζω πάνε ανάλογα με το τι θές να φτιάξεις πχ  αν θες νια φτιάξεις java web services θες το EE ,αν θες console και desktop apps θες σκέτη java

Δημοσ.

Η Java έχει 3 εκδόσεις. Είναι η java se (standard edition), η java ee (enterprise edition) και η java me (mobile edition).

Γενικά το eclipse λειτουργεί με πακέτα. Για παράδειγμα μπορείς να γράψεις c/c++ ή ακόμη και python στο eclipse. Οι εκδόσεις που βλέπεις είναι ουσιαστικά κάποια πρότυπα εγκατάστασης τα οποία σου προσφέρουν προεγκατεστημένα πακέτα. Πάντα μπορείς να εγκαταστήσεις κι εσύ τα δικά σου, ανάλογα με τις ανάγκες σου και ανεξάρτητα από την αρχική επιλογή για την έκδοση.

Τώρα σχετικά με το ποια να κατεβάσεις αρχικά, θα έλεγα το eclipse for java developers αν τώρα ξεκινάς με java.

Δημοσ.

Βασικά θέλω να ασχοληθώ με gui, για αρχή σε windows.

Έχω κάνει καλή αρχή με την C# απλά λένε με τη java δεν κλείνεσαι μόνο στα windows. και θέλω να δω αν αξίζει να ασχοληθώ.

Θέλω να συγκρίνω με τη C#. Έχω εγκαταστήσει το standard πακέτο eclipse

Αλλά τώρα ψάχνοντας, είδα, αν κατάλαβα και σωστά, ότι χρειάζομαι το SWT για να δημιουργήσω gui προγράμματα...

Δημοσ.

Βασικά θέλω να ασχοληθώ με gui, για αρχή σε windows.

Έχω κάνει καλή αρχή με την C# απλά λένε με τη java δεν κλείνεσαι μόνο στα windows. και θέλω να δω αν αξίζει να ασχοληθώ.

Θέλω να συγκρίνω με τη C#. Έχω εγκαταστήσει το standard πακέτο eclipse

Αλλά τώρα ψάχνοντας, είδα, αν κατάλαβα και σωστά, ότι χρειάζομαι το SWT για να δημιουργήσω gui προγράμματα...

Δεν κλείνεσαι στα Windows με τη C#.

http://www.mono-project.com/Main_Page

Δημοσ.

To Eclipse είναι αρκετά πολύπλοκο γιατί προσπαθεί να είναι (και είναι) πολύ επεκτάσιμο ώστε να καλύπτει διάφορες γλώσσες, ανάγκες κ.λπ. Το Visual Studio κάνει συγκεκριμένα πράγματα και γιαυτό τα κάνει καλά και εύκολα.

Για πιο εύκολο (αλλά εξίσου δυνατό) περιβάλλον ανάπτυξης για Java θα πρότεινα και το Netbeans.

Δημοσ.

Πλέον έχουν βγει ides καλύτερα από Eclipse και Netbeans για Java. Βέβαια δεν έχουν τα άλλα παρελκόμενα που έχει το Eclipse (π.χ., git functionalities, remote server file system, community based packets και "store", Papyrus add-on κ.α.) αλλά κάνουν καλύτερη δουλειά με τα νέα build systems.

Δημοσ.

Πλέον έχουν βγει ides καλύτερα από Eclipse και Netbeans για Java. Βέβαια δεν έχουν τα άλλα παρελκόμενα που έχει το Eclipse (π.χ., git functionalities, remote server file system, community based packets και "store", Papyrus add-on κ.α.) αλλά κάνουν καλύτερη δουλειά με τα νέα build systems.

Για πες να μαθαίνουμε και εμείς :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...