PC_MAGAS Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα σας. Έχω κάνει την εξής εφαρμογή: http://sourceforge.net/projects/guma-efs/ Που είναι μια εκπαιδευτική εφαρμογή γραμμένη σε java (με γραφικό περιβάλλον swing) που κάνει τα εξής: Εμφανίζει τυχαίες αριθμιτικές πράξεις φυσικών αριθμών βάση του πλήθους των πράξεων, του είδους των πράξεων και την μέγιστή τιμή του εκάστοτε όρου κάθε πράξης. Που ο μαθητής καλείτε να βρει το αποτέλεσμα στην εκάστοτε πράξη. Σε περίπτωση που κάνει λάθος 3 φορές την εκάστοτε πράξη του δίνεται η δυνατότητα να του δείξει βήμα βήμα πως γίνεται η πράξη αυτή όπως θα την έκανε στο χαρτί. Ακομη δύνεται η δυνατότητα να αποθηκευει την πρόοδο (trivial) του παιχνιδιού σε .xml και να μπορεί να την ανοίγει και απ' ευθείας ακόμη και αν ανέβηκε στο web. Αλλά θα ήθελα να την εξελίξω και να το κάνω ένα community driven project. Αλλά δεν ξέρω τι εργαλεία θέλει προκεινμένου να συντονιστεί μια ομάδα-community από developer. Προς το παρών χρησιμοποιώ τα εξής εργαλεία-πλατφόρμες: git και github για version contolling (git repo: https://github.com/pc-magas/guma) Launchpad για mailing list και bug tracking (https://launchpad.net/guma) Google+ για επικοινωνία μελών. (https://plus.google.com/communities/104408891782584553540) Αλλά παρόλα αυτά έχω πολλές απορίες για το αν αυτά είναι αρκετά τι άλλα εργαλεία θέλει προκειμένω να συντονίζονται ομαλά και αρμονικά packagers και developers; Ακόμα η ερώτηση είναι η εξης what I do next? Δηλαδή το τι να προσθέσω και τι να κάνω για να το εξελίξω και πως θα το κάνω mentainable, τι documentation χρειάζεται. Έχω σκεφτεέι ήση να κάνω μια core library που από πάνω μπορεί να παίζει οποιοδήποτε είδος UI (είτε web είτε Android/mobile είτε swing/desktop). Αλλά δεν ξέρω τι pattern/framework θα βόλευέ γι αυτό.
brute-force Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Είμαι της άποψης "less is exponentially more" (τάδε έφη Rob Pike) οπότε θα σου πρότεινα να μην ψάχνεις για όσο το δυνατόν περισσότερα εργαλεία αλλά για όσο το δυνατόν λιγότερα. Το Github είναι αρκετό και για bug tracking ενώ δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι δραστήρια η mailing list σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις στην παρούσα φάση όσον αφορά την κατέυθυνση του project σου, θα ήταν πιθανότατα ένα TODO αρχείο στο repo του project, ενώ όλα τα περαιτέρω μπορούν να συζητηθούν όπου μαζεύεστε για επικοινωνία. Τέλος πιστεύω προτιμότερο θα ήταν ένα Site: κανάλι IRC παρά το G+ για επικοινωνία, καθώς το τελευταίο δεν το χρησιμοποιούν πολλοί, χώρια που δεν το θεωρώ κατάλληλο για συζητήσεις ανάμεσα σε developers. Σχετικά με το documentation, απλά μπες στη θέση ενός μαθητή. Τι θα έπρεπε να διαβάσεις ώστε να χρησιμοποιήσεις χωρίς κόπο και να γίνεις πιο οικείος με την εφαρμογή;
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Καλό θα ήταν να φτιάξεις το package... Επίσης όπως είπε ο @brute-force , ένα κανάλι IRC είναι καλύτερο
PC_MAGAS Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Είμαι της άποψης "less is exponentially more" (τάδε έφη Rob Pike) οπότε θα σου πρότεινα να μην ψάχνεις για όσο το δυνατόν περισσότερα εργαλεία αλλά για όσο το δυνατόν λιγότερα. Το Github είναι αρκετό και για bug tracking ενώ δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι δραστήρια η mailing list σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις στην παρούσα φάση όσον αφορά την κατέυθυνση του project σου, θα ήταν πιθανότατα ένα TODO αρχείο στο repo του project, ενώ όλα τα περαιτέρω μπορούν να συζητηθούν όπου μαζεύεστε για επικοινωνία. Τέλος πιστεύω προτιμότερο θα ήταν ένα Site: κανάλι IRC παρά το G+ για επικοινωνία, καθώς το τελευταίο δεν το χρησιμοποιούν πολλοί, χώρια που δεν το θεωρώ κατάλληλο για συζητήσεις ανάμεσα σε developers. Σχετικά με το documentation, απλά μπες στη θέση ενός μαθητή. Τι θα έπρεπε να διαβάσεις ώστε να χρησιμοποιήσεις χωρίς κόπο και να γίνεις πιο οικείος με την εφαρμογή; Αλλα το Launchpad εχει και το καλο οτι μπορει να κανεις και ppa για Ubuntu packages. Ενω η mailing list ειναι καπως ψοφια λογο οτι δεν εχω developers Βασικά είμαι στο χτήσιμο της community έτσι θα ήθελα και ιδέες για να βρω developers. Ακόμα έχω στο νου να κάνω πολλά πράγματα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτά θα είναι αυτά που θα βοηθούν τους τελικούς χρήστες. Όπως το να μπορέσω να κάνω και ένα API για plugins ή να το μεταφέρω και σε tomcat μαζί με την desktop εφαρμογή η να το μεταφέρω στο Android. Αλλά πρώτη φορά θέλω να κάνω κάποιου τέτοιου scale project. Έτσι δεν έχω ιδέα το πως υλοποιούνται και Αν αξίζει να πάει σαν web εφαρμογή μέσω tomcat.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα