Sakel27 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Γεια σας... Έδωσα φέτος πανελλήνιες και έπιασα 16.826 μόρια... Αρχικά ήθελα ηλεκτρολόγος μηχανικός αλλά δεν τα πήγα όσο καλά περίμενα και τώρα οι επιλογές μου είναι ο Βόλος ( είμαι 910 μόρια πάνω) και η Ξάνθη ( σχεδόν 900 μόρια πάνω )... Είμαι από Λάρισα και ο αδερφός μου σπουδάζει οικονομικά στον Πειραιά... Μετά από ψάξιμο είδα και την πληροφορική στο ΟΠΑ, που έχει και κάποια οικονομικά που μου αρέσουν και την Διοικητικής Επιστήμης και τεχνολογίας , στο ΟΠΑ επίσης... Τι πιστεύεται ότι είναι καλύτερα ΗΜΜΥ στην ξάνθη, γιατί τον Βόλο θα τον βάλω σίγουρα, ή στο ΟΠΑ πληροφορική; Θα παρακαλούσα όσοι απαντήσουν να τεκμηριώνουν την άποψή τους μήπως και με βοηθήσουν... Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Dr.Fuzzy Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Στο ένα πας για Ηλ. Μηχ. και Μηχ. Υπ. (Πολυτεχνείο, 5 χρόνια, Μηχανικός δηλαδή) και στο άλλο επιστήμη πληροφορικής (Πανεπιστήμιο, 4 χρόνια)...όπως καταλαβαίνεις υπάρχει μεγάλη διαφορά, επομένως μπες δες τα μαθήματα και αποφάσισε τι θέλεις από τα δύο. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι από σχολή μηχανικών, μπορείς να ακολουθήσεις κατεύθυνση πληροφορικής αν θες, από σχολή πληροφορικής δεν θα γίνεις επίσημα ποτέ μηχανικός. 1
Σκαρπέλης Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 επειδή είμαι τελειόφοιτος Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π., να τονίσω ότι οι πολυτεχνικές σχολές είναι πολύ περισσότερο δύσκολες και απαιτητικές, χωρίς να θέλω να μειώσω τις άλλες σχολές 1
Dr.Fuzzy Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Θα συμφωνήσω (χωρίς επίσης να θέλω να υποτιμήσω τις άλλες). Ναι...ίσως να έχουμε διδάξει ή και να διδάσκουμε σε κάποιες οπότε μια άποψη την έχουμε...
Aztec Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Αν είχατε τελειώσει και τις τρεις σχολές μπορει και να συμφωνούσα και εγώ ... Θα συμφωνήσω (χωρίς επίσης να θέλω να υποτιμήσω τις άλλες). Ναι...ίσως να έχουμε διδάξει ή και να διδάσκουμε σε κάποιες οπότε μια άποψη την έχουμε... Δηλαδη απο τις ξανθης , βολου και της ασοεε τι παίζει ;
Σκαρπέλης Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 ΗΜΜΥ έχει τελειώσει η αδερφή μου, και πίστεψε με, τα μαθηματικά και οι φυσικες που κάνεις στα πρώτα ετη ΕΜΠ κάνουν τις αντίστοιχες ύλες των πανελληνίων να μοιάζουν αστείες. Μη προχωρήσω σε Στατικές, Δυναμικές κλπ. Μετά από το 4ο έτος στη δική μου σχολή επιλέγεις τομέα εξειδίκευσης ενώ στους ΗΜΜΥ επιλέγεις Ροές. Οπωσδήποτε οι Πολυτεχνικές σχολές δίνουν περισσότερες επαγγελματικές διεξόδους αλλά λιγότερη φοιτητική ζωή και περισσότερο διάβασμα από σχολές πληροφορικής, οικονομικών κλπ
Aztec Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 ΗΜΜΥ έχει τελειώσει η αδερφή μου, και πίστεψε με, τα μαθηματικά και οι φυσικες που κάνεις στα πρώτα ετη ΕΜΠ κάνουν τις αντίστοιχες ύλες των πανελληνίων να μοιάζουν αστείες. Μη προχωρήσω σε Στατικές, Δυναμικές κλπ. Μετά από το 4ο έτος στη δική μου σχολή επιλέγεις τομέα εξειδίκευσης ενώ στους ΗΜΜΥ επιλέγεις Ροές. Οπωσδήποτε οι Πολυτεχνικές σχολές δίνουν περισσότερες επαγγελματικές διεξόδους αλλά λιγότερη φοιτητική ζωή και περισσότερο διάβασμα από σχολές πληροφορικής, οικονομικών κλπ Φίλε μου το τοπικ ειναι για ΗΜΜΥ βολου και ξανθης. ΟΧΙ για ΕΜΠ. Ούτε για μαθηματικές ούτε για τίποτα. Θα τοποθετηθώ αργοτερα ποια προτείνω και γιατι όταν σταματήσετε την ελιτίστικη συμπεριφορά που κληρονομήσατε απο την σχολή . 2
Σκαρπέλης Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 καμία ελιτίστικη συμπεριφορά, και εγώ μιλάω για όλες τις πολυτεχνικές γενικότερα, και σε ΟΛΕΣ τις πολυτεχνικές κάνεις μαθηματικά και φυσικές στα πρώτα χρόνια, αλλά μάλλον είσαι ασχετος με το αντικείμενο γιατί δεν μίλησα για μαθηματικες σχολές αλλά για πληροφορικής και ασσοε
Ntinaras Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 δοκιμασε να το γραψεις 2-3 φορες ακομα... βοηθαει... http://www.insomnia.gr/topic/534342-%CE%B7%CE%BC%CE%BC%CF%85-vs-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE/?do=findComment&comment=53310433
Aztec Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 καμία ελιτίστικη συμπεριφορά, και εγώ μιλάω για όλες τις πολυτεχνικές γενικότερα, και σε ΟΛΕΣ τις πολυτεχνικές κάνεις μαθηματικά και φυσικές στα πρώτα χρόνια, αλλά μάλλον είσαι ασχετος με το αντικείμενο γιατί δεν μίλησα για μαθηματικες σχολές αλλά για πληροφορικής και ασσοε ναι ασχετος ειμαι το βρηκες τσακάλι . Μην σας το χαλάσω συνεχίστε .
Sakel27 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Θα προτιμούσα να μην αρχίσετε να μαλωνεται... Γράψτε τι είναι να γράψετε για το θέμα από την όρεξη σας να με βοηθήσετε και μην αρχίσετε τις διαμάχες. ..
Dr.Fuzzy Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Όπως είπα αρχικά, απο τη μια γίνεσαι μηχανικός και μπορεις να ακολουθήσεις αν θες κατεύθυνση πληροφορικής. Απο την άλλη δεν εισαι μηχανικός. Αν δε σε απασχολεί αυτό, δες τα μαθήματα και διάλεξε.
Papakaliati Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Απο αθηνα και θεσσαλονικη Ημμυ,και δεν ξερω για τις αλλες πολεις τελειωνεις με πτυχιο μαστερ .
jimmysnn_17 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τη προσπάθεια που έκανες. Έχοντας τελειώσει Μηχανικός υπολογιστών και τώρα τελειώνω και το master αντικειμενικά σε ένα τμήμα Μηχανικών η γνώση που θα αποκτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερη. Τα πανεπιστήμια έχουν πάνω κάτω γύρο στα 40 μαθήματα ενώ οι πολυτεχνικές σχολές πάνω από 50. Από εργαστήρια δεν το συζητάμε. Η ύλη πάνω κάτω παντού είναι η ίδια, παρόλα αυτά είναι διαφορετικός ο τρόπος που αντιμετωπίζεται και οι απαιτήσεις που υπάρχουν. Βέβαια πάντα παίζει ρόλο και ο καθηγητής. Το κάθε πανεπιστήμιο έχει τα δυνατά του χαρτιά.Από την άλλη πλευρά ένα πανεπιστήμιο στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη έχει πολύ καλύτερες υποδομές από ότι έχουν συνήθως τα περιφερειακά. Επίσης μαζεύονται και πολύ 'μεγάλα' ονόματα καθηγητών. Επίσης στις μεγάλες πόλεις μπορεί να σου δοθεί η ευκαιρία να ξεκινήσεις δουλειά ή να μπεις σε κάποια ερευνητική ομάδα κατά τη περίοδο των σπουδών σου που είναι πολύ καλό για τη μετά πανεπιστημίου σταδιοδρομία σου. Στα μικρότερα πανεπιστήμια δεν θα συναντήσεις κάτι τέτοιο ή θα είναι πιο δύσκολο να μπεις καθώς η χρηματοδότηση είναι μικρή και τα έργα λίγα με αποτέλεσμα οι ομάδες να αποτελούνται μεταξύ καθηγητών και διδακτορικών.Κλείνοντας όσο αφορά το κλάδο της πληροφορικής θα σου πρότεινα να προτιμήσεις μια πολυτεχνική σχολή (παρά το ότι δεν θα δεις φοιτητική ζωή ειδικότερα τα πρώτα έτη αφού θα έχει 6-10 ώρες μάθημα την ημέρα, ή απλά θα σου μείνουν μαθήματα για επι-πτυχίο) και ο λόγος είναι μόνο ο σκέψης που θα αποκτήσεις και η μεθοδολογία για την επίλυση προβλημάτων. Πολύ απλά δεν υπάρχει δεν γίνεται ή δεν μπορώ αλλά μόνο θα βρώ λύση. Πάντος αν προτιμήσεις πανεπιστήμιο αντί για πολυτεχνείο καλές σχολές είναι οι πληροφορική στο Πα.Πει, ψηφιακών συστημάτων στο παπεί, πληροφορική στο οικονομικό πανεπιστήμιο Πειραιά και η πληροφορική στο Ηράκλειο Κρήτης. Για περισσότερες πληροφορίες pm. Σου εύχομαι καλή και εποικοδομητική φοιτητική ζωή και καλή σταδιοδρομία σε ότι και αν ακολουθήσεις!!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα