Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πωωω, Οργουελιανό σκηνικό, αντι για feds θα χτυπάνε την πόρτα του σπιτιού τους geeks της google ντυμένοι σαν ιεχωβάδες. Ακόμα και οι Μορμόνοι στη Γιούτα θα τους κυνηγάνε.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σορρυ για το μεγαλο post...

Αυτο που εγω λεω ειναι οτι το θεμα ειναι πιο πολυπλοκο απο οτι νομιζουμε και προσπαθω να το ξαναπροσεγγισω, λιγο διαφορετικα..

Δειτε εδω το κλασσικο ιντερνετ (μεχρι το 2000):

peering_before1.png

Τα δολλαρια δειχνουν ποιοι πληρώνουν... οι backbones απλα δεν πληρωναν τιποτα για την μεταξυ τους "ισοδυναμη" ανταλλαγη δεδομενων.

Και σήμερα?:

peering_after.png

Το προβλημα (αναλογα οπως το βλεπει κανεις) ειναι :

1. είτε οι μικροι backbone providers (cogent) δεν μπορουν να ανταποκριθουν πια (αν τους παρακαμψουμε ενισχυουμε τα ολιγοπωλια και πιθανον σπαμε το net neutrality)

2. είτε το οτι μεγαλωσαν υπερμετρα καποιοι content providers (netflix) (μπορουμε/πρεπει να κανουμε κατι για αυτο? ελευθερη αγορα!!)

3. είτε οτι καποιοι αλλοι backbone providers γιναν και residential ISP (Verizon-ολιγοπωλιο) (μπορουμε/πρεπει να κανουμε κατι για αυτο? ελευθερη αγορα!!)

Ποιος φταιει που δεν παιζει καλα το youtube/netflix, και ποια ειναι η λύση?

(Τα σχήματα τα πήρα απο εδω)

οι cashing servers αποτελουν ευνοικη μεταχειριση (που ηδη γινεται) καποιων λιγων content providers που μπορουν/πληρώνουν, σε βαρος των πολλων που δεν μπορουν, και εκ των πραγματων ειναι αδικο..............εκτος και αν θεωρουμε/υποστηριζουμε οτι πρεπει ο καθε ενας ελευθερα να μπορει να μπαινει στον backbone provider και να κουμπωνει τον cashing server του....τοτε το συζηταμε

Επεξ/σία από krokos
  • Like 1
Δημοσ.

Θυμίζω ότι οι εταιρίες ζητάνε και 45€ για απλό double play ADSL (βλέπε ΟΤΕ). Άμα δεν έχει αρκετό bandwidth να μου προσφέρει με αυτά τα λεφτά, να αφήσουν την παροχή αυτών των υπηρεσιών και να πάνε να εκτρέφουν σαλιγκάρια που δεν χρειάζονται και bandwidth. Ανάλογα με την χρέωση, θέλω και την ανάλογη μεταχείριση!

(προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν έχω τίποτα με τους σαλιγκαροπαραγωγούς!)

Βασικα, κατα την γνωμη μου, το ιδανικοτερο θα ηταν να υπαρχει αναλογια.. σε πληρωνω 45 ευρω αλλα παρολο αυτα αυξανονται οι πελατες σου(που αυτο σημαινει πεισσοτερα χρηματα στην εταιρια και λιγοτερο bandwidth για τους τωρινους πελατες.. αλλα ας μην το αναλυσουμε..) οποτε πεφτει το bandwidth μου??? περιμενω μειωση της τιμης!!! γιατι εσυ με χειροτερες υπηρεσιες απο πριν περιμενεις να πληρωνω τα ιδια? ειναι απλο.. αλλα βασιζονται στο νομικο "εως" και οταν τους περνεις και τους λες "μα πριν ενα χρονο ειχα διπλασιες ταχυτητες!" σου απαντουν " κυριε το συμβολαιο σας λεει εως 24 Μbps" :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...