paxara Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Εγώ άλλο παράπονο. Θέλω netflix και στην Ελλάδα!!! :/ P
christos_0b Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Επειδη βλεπω πολλα σχολια τα οποια εχουν ελαχιστη σχεση με αυτο που πραγματικα συμβαινει , δειτε αυτο το μικρο βιντεο για να καταλαβετε τι παιζει : Οποιος ενδιαφερεται το ψαχνει και παραπανω. 2
george1807 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Θυμίζω ότι οι εταιρίες ζητάνε και 45€ για απλό double play ADSL (βλέπε ΟΤΕ). Άμα δεν έχει αρκετό bandwidth να μου προσφέρει με αυτά τα λεφτά, να αφήσουν την παροχή αυτών των υπηρεσιών και να πάνε να εκτρέφουν σαλιγκάρια που δεν χρειάζονται και bandwidth. Ανάλογα με την χρέωση, θέλω και την ανάλογη μεταχείριση! (προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν έχω τίποτα με τους σαλιγκαροπαραγωγούς!) Φίλε στη Forthnet με 29,90 τον μήνα έχεις τηλέφωνο (απεριόριστα σταθερά και κλήση σε κινητά σαν να είναι σταθερά)internet μέχρι 24mbps( εγώ έχω 18) και nova
The_Colonel Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Το θεμα παντως ειναι αρκετα πολυπλοκο και σιγουρα οχι ασπρο-μαυρο.... (υποθετικο σεναριο) Εστω για παραδειγμα οτι καποιες ιδιωτικες εταιριες διαχειρίζονταν το οδικο δικτυο και η DHL ηθελε να εξηπηρετουνται ΣΩΣΤΑ τα καινουργια φορτηγακια της που τρεχουν με 400χλμ/ωρα. Δεν ξερω αν θα επρεπε/ηταν υποχρεωμενη η εταιρια διαχειρισης να αλλαξει ολο το οδικο δικτυο με δικα της έξοδα για να εξυπηρετειτε καλυτερα η DHL. Και αν τα φορτηγακια της DHL εβαζαν ταμπελες που ελεγαν, "Αργουμε, γιατι η ταδε εταιρια δεν μας φτιαχνει τους δρομους ετσι οπως μας βολευει" τοτε μάλλον καλως θα τρωγαν μηνύσεις.... Και για να το συνεχισω...η απλη λυση να φτιαχτουν λωριδες ειδικα για την DHL κολλαει σε 2 σημεια.. 1. Δεν θελει η DHL να πληρωσει για αυτες 2. Ο κοσμος θα διαμαρτυρυθει για το φιλτραρισμα/διαχωρισμο των οχηματων (net neutrality) και την προνομοιουχα θεση της DHL αρα? ίσως είχες ένα δίκαιο αν μιλούσαμε για δρόμους εργολάβους και φορτηγάκια ..... στην περίπτωση των WAN δικτύων δεν ισχύει κάτι τέτοιο.. δεν παίζει τόσο ρόλο το που και πως θα μπει το καλώδιο (ναι οκ στον τελικό χρήστη επηρεάζει το τελικό κλείδωμα της <<έως>> ταχύτητας αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το φόρτο του συνολικού δικτύου.. και αυτό γιατί; πχ έχεις 24 Mbps αλλά λόγω καλωδίωσης στην πολυκατοικία σου και επειδή το καλώδιο πάει από βόρειο πόλο για να κουμπώσει στο ψηφιακό κέντρο του ΟΤΕ έχεις 8Mbps αν όμως το δίκτυο έχει φόρτο εσύ ούτε αυτά τα 8 θα δεις ... θα κατεβάζει πχ με 600Kb/s και αυτά για μέσο όρο- αντί για 1MB/s που θα έπρεπε να κατεβάσεις αφού κλειδώνεις στα 8Mbps -) το bandwidth ενός δικτύου εξαρτάται απο τον τύπο καλωδίου (πόσα Gbps σηκώνει για το μήκος του) και τα μηχανήματα... (datacenter/dslam κτλ) δηλαδή αυξάνονται οι χρήστες; αυξάνεται ή απαίτηση σε bandwindth; το πρόβλημα λύνεται μισθώνοντας +1 Gbps γραμμή προς το εξωτερικό... δηλαδή απλά δεν θέλουν να αγοράσουν επιπλέον καλώδια δεν χρειάζεται να επενδύσουν σε υποδομές κτλ) Καλά οκ όταν λέω καλώδια δεν εννοώ τα UTP αλλά το κόστος τους συγκριτικά με τα κεφάλαια και τα έσοδα τέτοιων εταιριών ειναι σαν να χρειαζόμαστε εμείς να πάρουμε 3 UTP καλώδια και ενα switch για να συνδέσουμε 3 PC παραπάνω στο roυter μας και να τσιγκουνευομαστε... 1
paxara Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Φίλε στη Forthnet με 29,90 τον μήνα έχεις τηλέφωνο (απεριόριστα σταθερά και κλήση σε κινητά σαν να είναι σταθερά)internet μέχρι 24mbps( εγώ έχω 18) και novaΈχω ήδη vdsl από τη Forthet μην ανησυχείς
stevenosfp1999 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Το ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τη χαμηλότερη αναλογία υποσχόμενης/πραγματικής ταχύτητας με ποσοστό 44% το ξέρετε; Για αυτό όμως δεν φταίει το bandwidth αλλά οι ISPs.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Καλά κάνουν και κατηγορούν τους παρόχους για το bandwidth. Είναι υποχρέωσή τους από τη στιγμή που παρέχουν υπηρεσίες να τις τηρούν στο ακέραιο. Θυμίζω ότι οι εταιρίες ζητάνε και 45€ για απλό double play ADSL (βλέπε ΟΤΕ). Άμα δεν έχει αρκετό bandwidth να μου προσφέρει με αυτά τα λεφτά, να αφήσουν την παροχή αυτών των υπηρεσιών και να πάνε να εκτρέφουν σαλιγκάρια που δεν χρειάζονται και bandwidth. Ανάλογα με την χρέωση, θέλω και την ανάλογη μεταχείριση! (προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν έχω τίποτα με τους σαλιγκαροπαραγωγούς!) Και για να το τελειωσω...η απλη λυση, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!! ΟΛΟΙ! Όταν όμως ο ISP σου προσφέρει τα 24/30/50 Mbps, είναι υποχρεωμένος να μπορεί να τα διατηρεί σε όλους τους πελάτες του. γιατί νομίζω ότι μπερδεύετε τα μισθωμένα κυκλώματα με τις adsl/vdsl? Το ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τη χαμηλότερη αναλογία υποσχόμενης/πραγματικής ταχύτητας με ποσοστό 44% το ξέρετε; Για αυτό όμως δεν φταίει το bandwidth αλλά οι ISPs. η χαμηλότερη ανάμεσα σε ποιους? κάποιο link για αυτό? τι εννοείς δεν φταίει το bandwidth αλλά οι ISPs?
Millennium Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 γιατί νομίζω ότι μπερδεύετε τα μισθωμένα κυκλώματα με τις adsl/vdsl? This.
KilliK Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 μας δουλευει η Google? αφου και αυτη απο οτι φαινεται ειναι τελικα κατα του Net Neutrality. Mην ξεχναμε πως και η ιδια ειναι ISP. http://recode.net/2014/07/03/wheres-google-in-the-net-neutrality-fight/ επισης δειτε και αυτο, για να καταλαβετε οτι αυτη την στιγμη παιζεται χοντρο παιχνιδι για το μελλον του Δικτυου. 1
bounce2 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Αμερικάνοι και ευρωπαίοι ακόμα το σκέφτονται για το net neutrality. Kαι μέχρι να το αποφασίσουν (και ανάλογα με το lobby που θα επικρατήσει) μπορεί να καταλήψουμε με internet δύο ταχυτήτων....
alex1_kgr Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 πληρωνονται πραγματι οι παροχοι για να καλυπτουν ΚΑΘΕ απαιτηση σε bandwidth? απο οποιονδηποτε το ζητάει? και με οποιοδήποτε κόστος και το οποίο επιβαρυνονται μονο αυτοί? αν πχ αυριο το netflix βγαλει 8Κ υπηρεσια, πρεπει αμεσα και με δικο τους κοστος οι εταιριες παροχης ιντερνετ να αναβαθμησουν ολη την υποδομή τους επειδη εξυπηρετει το netflix? δεν ξερω...πως το βλεπεις? Εννοείται και είναι υποχρεωμένοι... Όταν μου πουλάς 24 και πιάνω 24 (στην περιπτωσή μου ισχύει) έχεις την υποχρέωση να μου καλύπτεις σε όλο το δίκτυο σου 24mbps.Αν δεν μπορείς η νιώθεις ότι γέμισε το δίκτυο σου μην κάνεις άλλες συνδέσεις.Αλλά ξέχασα ο ΟΤΕ είναι ο κακός που είναι ακριβότερος ενώ είναι σχεδόν ο ΜΟΝΟΣ που κάνει επενδύσεις και οι άλλοι τα παίρνουν έτοιμα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Εννοείται και είναι υποχρεωμένοι... Όταν μου πουλάς 24 και πιάνω 24 (στην περιπτωσή μου ισχύει) έχεις την υποχρέωση να μου καλύπτεις σε όλο το δίκτυο σου 24mbps.Αν δεν μπορείς η νιώθεις ότι γέμισε το δίκτυο σου μην κάνεις άλλες συνδέσεις.Αλλά ξέχασα ο ΟΤΕ είναι ο κακός που είναι ακριβότερος ενώ είναι σχεδόν ο ΜΟΝΟΣ που κάνει επενδύσεις και οι άλλοι τα παίρνουν έτοιμα... δεν πληρώνεις για μισθωμένη, πληρώνεις για adsl, η οποία έχει content ratio 1/50 συνήθως
o_kakos_o_lykos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 πληρωνονται πραγματι οι παροχοι για να καλυπτουν ΚΑΘΕ απαιτηση σε bandwidth? απο οποιονδηποτε το ζητάει? και με οποιοδήποτε κόστος και το οποίο επιβαρυνονται μονο αυτοί? αν πχ αυριο το netflix βγαλει 8Κ υπηρεσια, πρεπει αμεσα και με δικο τους κοστος οι εταιριες παροχης ιντερνετ να αναβαθμησουν ολη την υποδομή τους επειδη εξυπηρετει το netflix? δεν ξερω...πως το βλεπεις? Ξαναδιαβασε αυτο που ειπα (και ο Thresh το ιδιο, για να μη νομιζει οτι μπερδευομαστε ) Δε με ενδιαφερει τι streamarei το netflix ή το youtube ή το twitch ή οποιοσδηποτε αλλος. Εγω πληρωνω 24αρα (θεωρητικη) και ειχα πραγματικη 4αρα μεχρι να τους παρω τηλεφωνο, ωστε να μου κανουν αναβαθμιση στο ρουτερ, να μου ξεκλειδωσουν τις πορτες, να..., να..., να.... ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑ. Αν δεν επαιρνα τηλεφωνο ΔΕΝ θα μου αλλαζαν τιποτα. Και επισης, ΧΕΣΤΗΚΑ για το αν ο χαλκος ειναι παλιος και αν το κεντρο ειναι στα 50χλμ απο το σπιτι μου. ΠΛΗΡΩΝΩ 24αρα/50αρα/100αρα και ΘΕΛΩ 24αρα/50αρα/100αρα. Αν δεν μπορεις να μου τη δωσεις πες μου να ψαξω αλλου. (Το οτι γραφει στο συμβολαιο οτι τα 24Mbps ειναι η ανωτατη ταχυτητα και παιζει να ειναι χαμηλοτερη κλπ. κλπ. δεν μου λεει κατι, γιατι αυτοι οι ιδιοι δεν λενε κατι. Το "χαμηλοτερο απο το 24" ξεκιναει απο το 0.01 και φτανει μεχρι το 23.99. ) Θα κλεισω με το ιδιο ακριβως, η λυση ειναι απλη. ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!! ΟΛΟΙ!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Αν δεν στρωθούν οπτικές ίνες παντού δεν πρόκειται να γίνει αυτό που θες. Επίσης το ότι συγχρονιζει στα 24/50/100 η xDsl, δεν σημαίνει ότι έχεις εγγυημένο bandwidth. Για εγγυημένο πρέπει να πληρώσεις για μισθωμένο κύκλωμα το οποίο τιμολογειται σε κάμποσα 1000ρικα το μήνα...
pournaras Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Ξαναδιαβασε αυτο που ειπα (και ο Thresh το ιδιο, για να μη νομιζει οτι μπερδευομαστε ) Δε με ενδιαφερει τι streamarei το netflix ή το youtube ή το twitch ή οποιοσδηποτε αλλος. Εγω πληρωνω 24αρα (θεωρητικη) και ειχα πραγματικη 4αρα μεχρι να τους παρω τηλεφωνο, ωστε να μου κανουν αναβαθμιση στο ρουτερ, να μου ξεκλειδωσουν τις πορτες, να..., να..., να.... ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑ. Αν δεν επαιρνα τηλεφωνο ΔΕΝ θα μου αλλαζαν τιποτα. Και επισης, ΧΕΣΤΗΚΑ για το αν ο χαλκος ειναι παλιος και αν το κεντρο ειναι στα 50χλμ απο το σπιτι μου. ΠΛΗΡΩΝΩ 24αρα/50αρα/100αρα και ΘΕΛΩ 24αρα/50αρα/100αρα. Αν δεν μπορεις να μου τη δωσεις πες μου να ψαξω αλλου. (Το οτι γραφει στο συμβολαιο οτι τα 24Mbps ειναι η ανωτατη ταχυτητα και παιζει να ειναι χαμηλοτερη κλπ. κλπ. δεν μου λεει κατι, γιατι αυτοι οι ιδιοι δεν λενε κατι. Το "χαμηλοτερο απο το 24" ξεκιναει απο το 0.01 και φτανει μεχρι το 23.99. ) Θα κλεισω με το ιδιο ακριβως, η λυση ειναι απλη. ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!! ΟΛΟΙ! Σε οποια εταιρια και να πας, αυτα δεν προκειται να αλλαξουν (μιλωντας παντα για adsl). Η νεα εταιρια που θα πας, παλι τον ιδιο χαλκο θα χρησιμοποιησει, και στο ιδιο κεντρο θα συνδεθει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα