sferatos2 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Καλησπερα, αγορασα μια τηλεοραση συγκεκριμενα την LG 42LB650V και την ρυθμισα με ολα τα καναλια κτλ..Οταν εβαλα να δω το HD της ΝΕΡΙΤ μου εκανε σπασιματα πολυ χοντρα και χαλαγε απιστευτα η εικονα..(αυτο μου το κανει καμια φορα και στα υπολοιπα καναλια star, alpha, mega κτλ αλλα σχεδον καθολου και μονο για 2-3 δευτερολεπτα και μετα δεν το ξανακανει οσο και να δω). 1)Μου ειπαν οτι φταιει το σημα και οτι πιθανον με εναν ενισχυτη σηματος εσωτερικο θα λυθει το προβλημα.. 2)Επισης οτι καλο θα ηταν να εβαζα δικη μου κεραια και οχι να μοιραζομαι της πολυκατοικιας για να λυθει 100% το προβλημα διοτι με τον ενισχυτη ΙΣΩΣ δεν λυθει ή δεν λυθει τελειως. 3)Και ενα ακομα σεναριο που μου ειπαν στο καταστημα με τα ηλεκτρονικα ειναι μηπως φταιει και η πριζα αλλα αυτο δυσκολο γενικα.. Τι λετε οποιος ξερει ας μου δωσει μια γνωμη και αν τελικα χρειαζομαι ενισχυτη σηματος ας μου προτεινει και καποιον καλο για να ξεκινησω απο κει να δω αν διορθωνει το προβλημα αλλιως να παω σε αλλες λυσεις.
TheELF Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 (αυτο μου το κανει καμια φορα και στα υπολοιπα καναλια star, alpha, mega κτλ αλλα σχεδον καθολου και μονο για 2-3 δευτερολεπτα και μετα δεν το ξανακανει οσο και να δω). Αν σου το κάνει μόνο στην αλλαγή καναλιού π.χ. και ποτέ ξανά τότε αποκλείεται να είναι θέμα σήματος αφού θα σου έκαμνε περιοδικά σπασίματα, ενδέχεται κάτι να σου κάνει παρεμβολή,σε κάθε περίπτωση η Tv κάπου στο μενού θα έχει την δυνατότητα να δεις την στάθμη του σήματος για να δεις αν έχεις πρόβλημα ή όχι.
graphist83 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Οχι μπορει να το κανει στην αρχη απο χαμηλό σημα. Στην αλλαγη του καναλιου ο δεκτης δεν εχει προλάβει να κανει, να το πω με απλα λογια buffering. Οι επεξεργασία viterbi που κανουν για την διόρθωση των σφαλμάτων θελει λιγο χρονο μεχρι να λαβει καποια συμπληρωματικά πακέτα και να μπει σε λειτουργιά. Ολα δείχνουν χαμηλο σημα αλλα πολλα σφάλματα. Το εαν θα ειναι πρόβλημα στην καλωδίωση σου, η την κεραια δεν ειναι ευκολο να διαγνωστεί απο εδω. Ειδικα οταν ειναι και κοινόχρηστη η κεραία οπου δεν μπορεις να επεμβεις.. Αρχικα απο πιο κεντρο λαμβάνεις? Ρωτα και κάποιους άλλους κάτοικους εαν εχουν και αυτοι θέματα?
sferatos2 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 στη διαγνωση που εκανα μεσα απο την τηλεοραση μου δειχνει αδυναμο σημα γενικα και η ισχυς του ειναι λιγο πανω απο τη μεση..Να μην δοκιμασω ενισχυτη δηλαδη?
graphist83 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 στη διαγνωση που εκανα μεσα απο την τηλεοραση μου δειχνει αδυναμο σημα γενικα και η ισχυς του ειναι λιγο πανω απο τη μεση..Να μην δοκιμασω ενισχυτη δηλαδη? Αρχικα απο πιο κεντρο λαμβάνεις? Ρωτα και κάποιους άλλους κάτοικους εαν εχουν και αυτοι θέματα?
sferatos2 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Τι εννοεις κέντρο; Δεν ξέρω καλα αυτα τα θέματα. Sent from my iPhone using Insomnia
graphist83 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Μένεις Αττική? Αν ναι που σημαδεύει η κεραία σου? Πάρνηθα, Υμηττό η Αίγινα? Αν γενικα δεν κατανοείς ορολογίες η δεν εχεις επαφή καθόλου με ηλεκτρονικά, καλό ειναι να φωνάξεις κάποιον επαγγελματία να το δει.
graphist83 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 υμηττο σημαδευει...παρακατω... Ωραία, σημαντικό αυτο. Καθώς πολλές φορες μερικοί σημαδεύουν Πάρνηθα και αναρωτιούνται... Εφόσον λοιπόν εισαι στο σωστό κέντρο, το μονο που μπορείς να κανεις ειναι να ρωτήσεις κάποιο γείτονα να δεις εαν εχει και αυτός θέματα. Ετσι θα μάθεις εαν το πρόβλημα περιορίζεται σε εσένα η σε ολη την πολυκατοικία. Μεσοβέζικος τρόπος βεβαια καθώς το σωστο θα ηταν να μετρηθεί το Ber - mer σε ολες τις πρίζες ωστε να φανούν τίποτε ατέλειες της διανομής. Αν το πρόβλημα ειναι μονο σε εσένα και δεν είσαι στο πρώτο όροφο (αρα περισσότερες απώλειες απο ολους), τοτε εχεις κάποιο πρόβλημα στην γραμμη σου. Είτε από κάποια διακλάδωση που σφάλει, ειτε στο ιδιο το καλώδιο που μπορει να εχει φθαρεί σε καποιο σημείο. (το οποιο θα βρίσκεται εκτος τοιχου). Εκει βοηθά ενα όργανο TDR (Reflectometer). Ειτε κάτι πολυ απλό. Απο την ιδια την πριζα που μπορει να εχει φθαρει μέχρι το ιδιο το καλωδιο που φτανει μεχρι την tv. Ολα αυτα απαιτούν ενα πεδιομετρο να μετρήσει το snr απο πανω μέχρι σε εσενα και το ber που εχεις. Γενικα η σωστή λυση θελει σωστό ψάξιμο. Εσυ ξεκινά απο τα απλά. Δες το καλώδιο σου, την πρίζα μην εχει οξειδωθεί. Καποια εξωτερική διακλάδωση στο rack επανω στο δώμα μην εχει φύγει κτλ.
sferatos2 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 ok! θα τα κοιταξω και θα ενημερωσω...ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα