Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για θερμοκρασία cpu με Hyper 212 Evo

Sp1.r0s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους,

Μόλις σήμερα άλλαξα την stock ψύκτρα στο pc μου (i5 3570k) με τη CM 212 Evo και σε 2-3% load οι θερμοκρασίες απο Core Temp και Real Temp  κυμαίνονται 32-38 βαθμούς και ανεβοκατεβαίνουν συνέχεια.Είναι φυσιολογικό? Παίζει να έχω κάνει κάτι λάθος με την πάστα?

post-133128-0-97626800-1404650251_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η θερμοκρασία δωματίου ποια είναι?

Όταν την έβαλα είχα aircondition στους 24 βαθμούς περίπου,αλλά με επιφύλαξη γιατί δεν έχω κάποιο εργαλείο για να το υπολογίσω

και εγω περιπου τετοιες θερμοκρασιες εχω με την ιδια ψυχτρα

Οπότε πιστεύεις είναι φυσιολογικό?

Κατέβασα και δοκίμασα το HeavyLoad σε συνδυασμό με το Hardware Monitor. Δεν το έτρεξα πολύ για 4 λεπτά μόνο με τον φόβο άμα δεν έχω κάνει κάτι καλά να μην ανεβάσει πάρα πολύ θερμοκρασία.

Τι λέτε απο τα αποτελέσματα του τεστ?

post-133128-0-00481700-1404756316_thumb.jpg

τρεξε prime95 για κανα τεταρτο και ποσταρε. Αν δεις οτι ανεβαινεις πανω απο 80 σταματησε το. Αν εισαι στα 70+ εισαι οκ

Έτρεξα και το Blend Test και το large FFT όπως και το small FFT για ένα τέταρτο και το ανώτερω που ακούμπησε είναι 62 βαθμούς.

• Like 1

ποιο κουτι εχεις ? εχεις κανει καμια μετατροπη στο κουτι σου ? ποσους ανεμιστηρες εχει και που ? η παστα ειναι στη σωστη ποσοτητα ή εχει ξεχλισει προς τα εξω ?

Καλησπέρα σε όλους,

Μόλις σήμερα άλλαξα την stock ψύκτρα στο pc μου (i5 3570k) με τη CM 212 Evo και σε 2-3% load οι θερμοκρασίες απο Core Temp και Real Temp  κυμαίνονται 32-38 βαθμούς και ανεβοκατεβαίνουν συνέχεια.Είναι φυσιολογικό? Παίζει να έχω κάνει κάτι λάθος με την πάστα?

Οι θερμοκρασίες σου είναι άριστες. Γιατί ανησυχείς; Οι θερμοκρασίες των πυρήνων ανεβοκατεβαίνουν σε κλάσματα δευτερολέπτου, ανάλογα με την δραστηριότητα. Έχεις και μικρό περιθώριο για oc κιόλας.

• Like 1

ποιο κουτι εχεις ? εχεις κανει καμια μετατροπη στο κουτι σου ? ποσους ανεμιστηρες εχει και που ? η παστα ειναι στη σωστη ποσοτητα ή εχει ξεχλισει προς τα εξω ?

έχω το thermaltake commander ms-i snow edition χωρίς καμία μετατροπή,2 corsair AF 120 Performance Edition ένα να τραβάει απο μπροστά και ένας να βγάζει απο πίσω.Την πρώτη φορά που πήγα να βάλω την ψύκτρα δεν έβαλα σωστή ποσότητα πιστεύω γιατί είδα να χτυπάει στα bios στο πρώτο boot 40 βαθμούς.Την έβγαλα,την καθάρισα και ξαναέβαλα,δεν έχω δει να έχει ξεχειλίσει προς τα έξω είναι η αλήθεια

Οι θερμοκρασίες σου είναι άριστες. Γιατί ανησυχείς; Οι θερμοκρασίες των πυρήνων ανεβοκατεβαίνουν σε κλάσματα δευτερολέπτου, ανάλογα με την δραστηριότητα. Έχεις και μικρό περιθώριο για oc κιόλας.

Αλήθεια?Σκέφτομαι μελλοντικά μήπως κλοκάρω τον cpu λίγο παραπάνω. Ανυσηχώ γιατί περίμενα λίγο καλύτερες θερμοκρασίες με την Hyper Evo

καλες θα ηταν οι θερμοκρασιες εαν εκανε overclock. εγω με την ιδια ψυκτρα και δυο ανεμηστηρες στο κουτι(αυτους που ειχε πανω το 200r) δεν εχω παρατηρησει ποτε πανω απο 53 βαθμους. ή κατι λαθος κανεις με την παστα ή ο ανεμιστήρας δεν δουλευει στις σωστες στροφες. πηγαινε στο bios και ψαξε να δεις αν μπορεις να πειραξεις τις στροφες του ανεμιστήρα. εγω τον εχω οταν ποιανει πανω απο 40-43 βαθμους (δεν θυμαμαι και καλα) να δουλευει 100%

• Like 1

50° max σε κανονική χρήση και 66° max σε stress test είναι καλές θερμοκρασίες νομίζω. Έχει έναν αέρα και για oc. Τώρα, αν με την ίδια ψύκτρα και τον ίδιο επεξεργαστή βγάζεις σε stress test αρκετά χαμηλότερες, δεν ξέρω, ας το κοιτάξει το θέμα της τοποθέτησης.

καλες θα ηταν οι θερμοκρασιες εαν εκανε overclock. εγω με την ιδια ψυκτρα και δυο ανεμηστηρες στο κουτι(αυτους που ειχε πανω το 200r) δεν εχω παρατηρησει ποτε πανω απο 53 βαθμους. ή κατι λαθος κανεις με την παστα ή ο ανεμιστήρας δεν δουλευει στις σωστες στροφες. πηγαινε στο bios και ψαξε να δεις αν μπορεις να πειραξεις τις στροφες του ανεμιστήρα. εγω τον εχω οταν ποιανει πανω απο 40-43 βαθμους (δεν θυμαμαι και καλα) να δουλευει 100%

Ο ανεμιστήρας είναι ρυθμισμένος στο auto νομίζω δουλεύει στις 800-1000 στροφές αλλά πρέπει να το τσεκάρω.Και γω έχω σκεφτεί οτι μπορεί να κάνω κάτι λάθος με την πάστα γιατί με ζόρισε και η εγκατάσταση της ψύκτρας και είχα τυφλά σημεία.

Πέρα απο όλα τα άλλα με νοιάζει οι θερμοκρασίες που βγάζει να είναι σε safe τιμές για καθημερινή χρήση του pc και κανα παιχνίδι

δεν προκειται να σου καει ο επεξεργαστης οσο δεν κανεις overclock. αρα μπορεις να το πεις safe. αλλα φαντασου τον επεξεργαστη σαν εναν κινητηρα αυτοκινητου. εαν δεν εχει καλο ψυγειο και εσυ τον ζορίζεις στο τέρμα τοτε δεν θα σε αφησει στην μεση του δρομου αλλα οσο περναει ο καιρος οι επιδοσεις του κινητηρα θα πεφτουν. δηλαδη θελω να πω οτι εαν σκεφτεσαι να κρατησεις τον επεξεργαστη σου για 8 χρονια και οχι για 3 τοτε πρεπει να εχεις συγουρα καλυτερη ψυξη απο αυτην και συγουρα να μην τον κοκλαρεις. εαν παλι εχεις τρελα με το overclock και θα πηγαινεις και θα αγοραζεις οτι πιο καινουργο βγαινει ε τοτε εισαι οκ απο θερμοκρασιες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...