koutsilas Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Από αλλού ξεκινήσαμε και φτάσαμε να ψάχνουμε γιατί και αν το 4αρι κάνει 200 μτχ. Στα οικονομικά υπάρχει η απλή θεωρία της προσφοράς και ζήτησης. Την τιμή την διαμορφώνουν αυτοί οι δύο παράγοντες. Έτσι στην αγορά μεταχειρισμένων ένα καλό 4αρι κοστίζει από 140-180 ευρώ πλέον. Είναι προφανές ότι αν κάποιος θέλει να αποκτήσει iphone είτε για μόστρα (χαζός;; μαζί σας και εγώ αλλά τα γούστα έτσι είναι) είτε γιατί θέλει να μπει στο ios τότε θα πρέπει βα πληρώσει αυτά τα χρήματα. Η ζήτηση είναι υψηλή, ειδικά τώρα με την κρίση και την αδυναμία πολλών να πληρώςουν το τίμημα για να μπουν στο ios, για μεταχειρισμένο κινητό. Είναι τo νούμερο ένα κινητo στην αγορά μεταχειρισμένων. Επίσης η προσφορά δεν είναι μεγάλη επειδή ακόμα και σήμερα αυτό το τηλέφωνο αν και 4 χρόνων κάνει ικανοποιητικά την δουλειά του με την έκδοση 7 (γιατί απλά το ios η apple το δένει πάνω στο δικό της hardware). Αν έχει κάποιος τσεκάρει την αγορά θα έχει διαπιστώσει ότι από την στιγμή που εμφανίστηκαν πολλά σκρουτζομάγαζα με φτηνές έως και 200 ευρώ κάτω της λιανικής, τα 5αρια και 5s πωλούνται σε πολύ πιο χαμηλές τιμές. Η αγορά καθορίζει την τιμή φίλοι μου! Και κάτι τελευταίο σχετικό με την αρχική δημοσίευση. Είναι, όπως είπε και ένας φίλος παραπάνω, λογικό το λειτουργικό android να προπορεύεται αν σκεφτεί κανείς την πληθώρα συσκευών που το έχουν (το αν υποστηρίζεται σωστά ή παίζει σωστά ή είναι χρηστικό κτλ στην πλειονότητα των συσκευών αυτών είναι άλλο θέμα). Από την άλλη το iOS μπαίνει σε 5 συσκευές εκ των οποίων επίσημα πλέον πωλούνται μόνο οι 4s, 5c, 5s. Δλδ 3 ( στην ουσία ένα μοντέλο τηλ με 3 εκδόσεις). Να μην ξεχνάμε ότι οι στατιστικές που αναφέρονται εδώ συχνά πυκνά δεν αφορούν την Ελλαδίτσα μας (έξω όλα είναι αλλιώς....Αμερική αγοράζεις καινούργιο iphone 5s στα 500. Κάντε τώρα την αναλογία μισθού κτλ και θα καταλάβετε ότι είναι φτηνά, όπως φτηνά είναι και στα συμβόλαια γιατί οι Αμερικάνοι τρώνε πολύ data και ποντάρουν σε άλλες στατιστικές που λένε ότι οι χρήστες iphone καταναλώνουν περισσότερο κτλ κτλ Σας κούρασα, ζητάω συγνώμη! Sent from my iPhone using Insomnia 2
bounce2 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Η κλασσική στρεβλή αγορά των ΗΠΑ. Ακόμα και το OSX έχει σχεδόν διπλάσιο ποσοστό εκεί (10% δηλαδή περίπου, μη φανταστείτε τίποτα φοβερό). Σιγά σιγά και με μερικά χρόνια καθυστέρηση ακολουθεί και αυτή τις εξελίξεις στον υπόλοιπο κόσμο όπου το android έχει πλέον 85%...
Atzamestatos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 ε λογικο με τοσα κινητα android που υπαρχουν,σε λιγο θα τα χαριζουν με 2 πιτσες δωρο ενα android. παντως ειναι πολυ λογικο γιατι το ενα ΟS το βρισκεις με 50 ευρω κ πανω κ το αλλο ΟS το βρισκεις με 500 ευρω κ πανω Μπα, και με 300 παιρνεις iPhone (καινουργιο παντα). Στην Αγγλια τα πουλανε 50 λιρες μεταχειρισμενα. Οποτε, δεν ειναι θεμα τιμης, μη σκιζεσαι Και ουτως η αλλως, συμφωνα με οσα εχουμε διδαχθει στο forum, οι χρηστες iPhone αγοραζουν τα κινητα πιο φτηνα γιατι τα παλια τα πουλανε σε υψηλη τιμη. Οποτε, το android τελικα και ποιο πολλα στοιχιζει, και περισσοτερο κοσμο εχει. Φοβερο ετσι?
michael92 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Με βάση την αρχική του τιμή κι το πιο μοντέλο είναι, ναι. Βέβαια θα μπορούσε να ήταν λιιιγο πιο κάτω, μα η τιμή είναι οκ. Αν πιστεύεις πως κάτι επειδή είναι παλιό πρέπει να είναι κι φθηνό, τότε το κρασί 70 χρονών για το παίρνεις 800 ευρώ, γιατί δεν έχει χάσει την αξία του, έτσι κι αυτό το iPhone, ναι μεν παλιό μα δεν έχει χάσει την αξία του. Δηλαδή, πόσο πιο φθηνό, άντε σου λέω 180 cash, ε πιο κάτω ρε φίλε είναι γυφτιά, ε ... εεε. Μην ξεχνάμε όμως ότι η μπαταρία 4 χρόνια μετά θα κρατάει 4-5 ώρες. Καλό το iPhone, και εγώ iPhone έχω αλλά τεχνολογία μετά από 4 χρόνια είναι παλιατζούρα.
fingolfingr Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Μην ξεχνάμε όμως ότι η μπαταρία 4 χρόνια μετά θα κρατάει 4-5 ώρες. Καλό το iPhone, και εγώ iPhone έχω αλλά τεχνολογία μετά από 4 χρόνια είναι παλιατζούρα. Είσαι σίγουρος για αυτό; Έμενα το phone μου είναι 4αρων χρόνων και με wifi, 3g ομιλία βγάζει μια μέρα (χωρίς games).. Με μόνο ομιλία βγάζει άνετα 2. Κάτι παρόμοιο κάνει και το galaxyS μου. Δεν έχω δει πτώση απόδοσης σε κινητό μου μέχρι τώρα γενικως.
sokinfragoul Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Είσαι σίγουρος για αυτό; Έμενα το phone μου είναι 4αρων χρόνων και με wifi, 3g ομιλία βγάζει μια μέρα (χωρίς games).. Με μόνο ομιλία βγάζει άνετα 2. Κάτι παρόμοιο κάνει και το galaxyS μου. Δεν έχω δει πτώση απόδοσης σε κινητό μου μέχρι τώρα γενικως. Ολες οι μπαταριες ειναι αναλωσιμο ειδος.οταν λεμε οτι σε δυο χρονια θελει αλλαγη εννοουμε οτι λογικα εχει κανει ο χρηστης τον αριθμι φοτισεων ωστε η μπαταρια να εχει χασει την διαρκεια ζωης της.με λιγα λογια εχει να κανει με ποσο το δουλευεις.μπορει να χρειαστει να αλλαξεις σε 10 μηνες γτ το χεισ σκισει μπορει και σε 5 χρονια τωρα αν το χεις 4 χρονια το χεις δουλεψει πολυ τι τηλεφωνο και παρολα αυτα σου οαει 1εως 2 μςρες μαλλον κατι λαθος εχει γινει (προς δικο σου καλο)!!!
gdriver Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 δεν έχω κάτι εναντίον κανενός αλλά όσοι δεν είναι συλλέκτες ρολογιών (πάρα πολύ ακριβό σπόρ) καλλίτερα να μη σχολιάζουν για το τί πληρώνεις σε ένα παλίο ρολόι σε σχέση με ένα καινούργιο. άλλο μία κατηγορία που από την οποία ξεκίνησε ο ορισμός του vintage και άλλο ένα ηλεκτρονικό εξάρτημα. όταν μιλάτε για κινητά τηλέφωνα και άλλα τέτοια ηλεκτρονοειδή η όποια σύγκριση με άλλα προϊόντα είναι εξ ορισμού άκυρη. στην τεχνολογία τα παντα σχεδόν από όλους τιμολογούνται για αυτό που είναι . το αν κάποιοι με νύχια και με δόντια προσπάθούν να αποδώσουν μεταφυσική , υστεροβουλία ,ψυχή και χαρακτήρα σε μία τηλεφωνική συσκευή τότε πηγαίνετε στα παλιατζίδικα και πάρτε ένα παλιό μαρμάρινο τηλέφωνο με 2.000 ευρώ. το iphone έχει συναισθηματική αξία και όχι συλλκετική μόνο για τους οπαδούς της εταιρίας όπως το galaxy από εναν οπαδό της samsung. το θέμα είναι πως δεν είναι παγκοσμίως αποδεκτές ,ούτε θα τα βρείτε σε δημοπρασίες πολυτελείας κινητά τηλέφωνα, παρά μόνο εάν ανήκαν σε κάποιον ηθοποιό ή θρυλικό οδηγό αγώνων. μην μπερδεύετε το συναισθηματική αξία με τη συλλεκτική αξία. ένα κινητό δε μπορεί να έχει συλλεκτική αξία . ίσως σε καμιά 200αριά χρόνια που ενδεχομένως να αντικατασταθεί αυτή η τεχνολογία με κάτι άλλο. αυτά , καλημέρες σε όλους.
dogektor Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Ξανά λέω γιατί εδώ κάποιοι έχουν την μύγα και μυγιάζονται αντιiphonakides και ψάχνουν ψύλλους στα αχυρα είπα 2 τυχαία παραδείγματα που σχολιάστηκε μόνο το δεύτερο γιατί βρήκε τον ψύλλο στα αχυρα, και απλά μόνο και μόνο να ακυρώσει αυτο που είπα, εγω απλά σύγκρινα μόνο και μόνο για το brand και την χρηστικότητα του τηλεφώνου και του λογισμικού του. Με εκτίμηση , τώρα να σε κάλυψα.
chrisxkar Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) Οι οπαδοι της εταιριας.... που το 2005 αν πηγαινες σε καποιον τωρινο "οπαδο της εταιριας" και του ελεγες εχω ΜΑΚ θα σου ελεγε ΜΠΙΓΚ ΜΑΚ η ΜΑΚ ΤΣΙΚΕΝ?... Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2014 από chrisxkar 1
MavroManitari Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Μην ξεχνάμε όμως ότι η μπαταρία 4 χρόνια μετά θα κρατάει 4-5 ώρες. Καλό το iPhone, και εγώ iPhone έχω αλλά τεχνολογία μετά από 4 χρόνια είναι παλιατζούρα. "Μην ξεχνάμε πως εάν δεν έχουμε χρησιμοποιήσει μια συσκυή που ξέρουμε για 4 χρόνια καλό θα ήταν να μην λέμε μπαρούφες..." -Μy iphone 4
slevinkelevra Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 "μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς κατέχει η Apple αλλά το πιο διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα είναι αυτό του Android." Αυτο μου θυμιζει κατι πολιτικα γκαλοπ παλια, που βγαζαν αποτελεσματα οτι καταλληλος για πρωθυπουργος ειναι απο το ενα κομμα, αλλα θελουμε να κυβερνησει το αλλο κομμα. *σας παρακαλω μη πεσετε να με φατε, ενα παλιο nokia εχω ακομα, χωρις καν καμερα. μετα το στρατο θα ψαξω για smartphone*
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα