dim_b Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2003 Έχω κάνει αίτηση στον ΟΤΕ γιά DSL και ψάχνω τι modem να αγοράσω. Η σύνδεση θα μοιράζεται στην αρχή σε 2 PC και ίσως αργότερα σε 3 αν αποφασίσω να στήσω σε ένα παλιό PC, FTP server. Ποιά κατά τη γνώμη σας είναι η καλύτερη λύση; To Zyxel Prestige 650R και ένα ανεξάρτητο switch ή το 650Η που έχει ενσωματωμένο switch 4 θέσεων; Αν προτιμήσω το 650Η, υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσω προβλήματα στην επικοινωνία μεταξύ των PC που είναι συνδεδεμένα επάνω του (δεν είμαι και πολύ σχετικός με δίκτυα); Υπάρχει και η περίπτωση του πολύ φθηνότερου Prestige 630 USB, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είναι συνέχεια ανοικτό το PC πάνω στο οποίο είναι συνδεδεμένο, κάτι που θέλω να αποφύγω τουλάχιστον γιά όσο διάστημα δε θα έχω κάποιο server.
gabrielkrnl Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2003 Οχι δεν θα αντιμετωπίσεις προβλήματα, απλώς να ακολουθήσεις τις οδηγίες που θα έρθει με adls router για τις ρυθμίσεις των ip στους υπολογιστές σου. και η άλλη λύση είναι αυτή που πρότεινεις με τον server και share την σύνδεση σου για όλα τα άλλα pc αλλά μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, να αγοράσεις ένα switch και να βάλεις το adsl modem πάνω στο switch. Κοίτα τις τιμές να δεις τι σε βολευεί.
dim_b Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2003 Βασικά αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ. Αυτό που έχει ενσωματωμένο switch θα είναι σα να είχα ένα απλό DSL Router επάνω σε ένα ανεξάρτητο switch μαζί με τα 3 PC; Το 650R έχει 138€ τελική τιμή ενώ το 650Η έχει 168€. Με 30€ δε νομίζω ότι βρίσκω switch.
SoTiRiS Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2003 42€ (teliki) exei ena switch compex ps2208b,8 port apo to ebay. pantos to 650R min perimeneis oti einai kana router tis prokopis...ego tha eperna to 652R alla otan peira tin grammi den eixe bgei akoma...basika den eixe eisaxthei akoma stin ellada,prin mia bdomada peripou irthe.
Leibniz Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 Gia to firewall kai mono? dim_b telika ti ekanes? Vriskomai sto idio dillhma me sena + oti vrhka ena porwmeno 5porto switch netgear apo plaisio me 30 euro. A kai to 650R ehei pia 121 euro apo th Grammh.
dim_b Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 Τελικά πήρα το Zyxel 630 και 2 ασύρματες κάρτες δικτύου. Το ένα PC βέβαια μένει συνέχεια ανοιχτό, αλλά ούτως ή άλλως αυτό θα συνέβαινε αφού τη DSL δεν την έβαλα γιά να μένει αχρησιμοποίητη. Κάποια στιγμή λέω να πάρω και ένα access point γιά να βάλω στο δίκτυο και ένα παλιό PC που έχω και κάθεται, ώστε να αναλάβει αυτό καθήκοντα server και να αποδεσμεύσω το δικό μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.