giannisher Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Γεια σας. Ειμαι μαθητης της γ λυκειου και μολις εδωσα πανελληνιες και σκεφτομαι να βαλω ως πρωτη επιλογη επιστημης υπολογιστων ηρακλειο και μαλλον την πιανω αφου ειμαι 1500 μορια πανω. Το θεμα ειναι οτι δεν γνωριζω κατα ποσο θα ανταπεξελθω στις απαιτησεις της σχολης η οποια ειναι κυριως προγραμματισμου. Δεν γνωριζω αν θα ειμαι καλος προγραμματιστης, αυτο ειναι το θεμα. Στο αεππ (για οσους το γνωριζουν) δεν ειμουν και πολυ καλος,13 εγραψα πανελλαδικες και σκεφτομαι μηπως αυτο ειναι ενα σημαδι για να επιλεξω κατι αλλο? Μηπως καποιος που δεν τα παει καλα σε μια απλη ψευδογλωσσα δεν τα καταφερει με ποιο συνθετες? Περιμενω γνωμες απο πιο εμπειρους σε αυτο το θεμα.
Papakaliati Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) Κανεις δεν γεννηθηκε καλος στον προγραμματισμο, δεν ειναι το ιδιο με το να εχεις καλη φωνη η μεγαλο κεφαλι, διαβαζεις μαθαινεις εφαρμοζεις μαθαινεις περισσοτερα, κανεις λαθη , τα διορθωνεις και γινεσαι καλυτερος. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2014 από Papakaliati
giannisher Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Κανεις δεν γεννηθηκε καλος στον προγραμματισμο, δεν ειναι το ιδιο με το να εχεις καλη φωνη η μεγαλο παλαμαρι, διαβαζεις μαθαινεις εφαρμοζεις μαθαινεις περισσοτερα, κανεις λαθη , τα διορθωνεις και γινεσαι καλυτερος. Το οτι δεν ειμαι καλος στο αεππ ειναι σημαδι? Δηλαδη αποκλειεται ο προγραμματιστης να απαιτει ενα τροπο σκεψης που δεν τον εχω?
mclein7 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 το 13 μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους... είτε δε διάβαζες όσο έπρεπε, είτε δεν καταλάβαινες. το οτι δεν καταλάβαινες πάλι έχει ερμηνείες... είτε δε σου έδειξαν το σωστό τρόπο, είτε δε βρήκες το σωστό τρόπο.... κλπ κλπ κλπ κλπ.... ΑΝ ΤΟ ΑΓΑΠΑΣ, ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙΣ ΑΣΤΕΡΙ Ή ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ !
geomagas Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Γεια σας. Ειμαι μαθητης της γ λυκειου και μολις εδωσα πανελληνιες και σκεφτομαι να βαλω ως πρωτη επιλογη επιστημης υπολογιστων ηρακλειο και μαλλον την πιανω αφου ειμαι 1500 μορια πανω. Το θεμα ειναι οτι δεν γνωριζω κατα ποσο θα ανταπεξελθω στις απαιτησεις της σχολης η οποια ειναι κυριως προγραμματισμου. Δεν γνωριζω αν θα ειμαι καλος προγραμματιστης, αυτο ειναι το θεμα. Στο αεππ (για οσους το γνωριζουν) δεν ειμουν και πολυ καλος,13 εγραψα πανελλαδικες και σκεφτομαι μηπως αυτο ειναι ενα σημαδι για να επιλεξω κατι αλλο? Μηπως καποιος που δεν τα παει καλα σε μια απλη ψευδογλωσσα δεν τα καταφερει με ποιο συνθετες? Περιμενω γνωμες απο πιο εμπειρους σε αυτο το θεμα. Κάνεις τα εύκολα δύσκολα. Ξέχασέ τα όλα, καθάρισε το μυαλό σου από βάσεις, βαθμολογίες, επιδόσεις και επικεντρώσου σε αυτό που έχει σημασία: Τι πραγματικά θέλεις να κάνεις στη ζωή σου; 4
Star_Light Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Κανεις δεν γεννηθηκε καλος στον προγραμματισμο, δεν ειναι το ιδιο με το να εχεις καλη φωνη η μεγαλο παλαμαρι, διαβαζεις μαθαινεις εφαρμοζεις μαθαινεις περισσοτερα, κανεις λαθη , τα διορθωνεις και γινεσαι καλυτερος. ε? τι λες αγορι μου τρελαθηκες? που νομιζεις οτι βρίσκεσαι :/
Papakaliati Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 ε? τι λες αγορι μου τρελαθηκες? που νομιζεις οτι βρίσκεσαι :/ fixed 1
Star_Light Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Το οτι δεν ειμαι καλος στο αεππ ειναι σημαδι? Δηλαδη αποκλειεται ο προγραμματιστης να απαιτει ενα τροπο σκεψης που δεν τον εχω? Όχι. Δεν ειναι σημαδι αλλα δεν μπορω να καταλαβω κατι αλλο... γιατι ολοι θελετε να γινετε προγραμματιστες? σας ειπε κανεις οτι ειναι καλη δουλεια? ή καλα αμοιβομενη? ή με καλα ωράρια? γιατι θες να γινεις προγραμματιστης? 4
giannisher Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Όχι. Δεν ειναι σημαδι αλλα δεν μπορω να καταλαβω κατι αλλο... γιατι ολοι θελετε να γινετε προγραμματιστες? σας ειπε κανεις οτι ειναι καλη δουλεια? ή καλα αμοιβομενη? ή με καλα ωράρια? γιατι θες να γινεις προγραμματιστης? Δεν θελω να γινω ντε και καλα προγραμματιστης. Ειναι ομως στις επιλογες μου. Οι σχολες που με ενδιαφερουν και βρισκονται στην πολη μου ειναι το φυσικο και η επιστημη υπολογιστων. Αν δεν μπω φυσικο που θα βαλω πρωτο θα μπω επιστημης υπολογιστων οποτε δεν θελω να βαδιζω εντελως στα τυφλα. Επισης η πληροφορικη μου αρεσει. Το γνωριζω οτι υπαρχουν σημαδια κορεσμου,οτι ειναι πολλοι οι αποφοιτοι ομως εγω αφου θα σπουδαζω στον τοπο μου πονταρω σε ενα καλο μεταπτυχιακο διοτι θα εχω την ανεση αφου δεν θα εχω φαει τοσα λεφτα ως φοιτητης. Το μεταπτυχιακο σημερα ειναι που κανει τη διαφορα. Δεν εχω ψαξει να δω καν τι προοπτικες εχει ενας προγραμματιστης απλα η πληροφορικη σαν επιστημη εχει ευρος μεταπτυχιακων. Η δουλεια αυτη τη στιγμη δεν μου περναει απο το μυαλο.Εμενα αυτο που με προβληματιζει ειναι το εξης. Ο τροπος σκεψεις του προγραμματιστη πρεπει να υπαρχει στο ατομο,δηλαδη να το εχει που λεμε ή τον διδασκεται?
Lanike71 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Όχι. Δεν ειναι σημαδι αλλα δεν μπορω να καταλαβω κατι αλλο... γιατι ολοι θελετε να γινετε προγραμματιστες? σας ειπε κανεις οτι ειναι καλη δουλεια? ή καλα αμοιβομενη? ή με καλα ωράρια? γιατι θες να γινεις προγραμματιστης? Πιθανό να σπουδάσει και να βγει εξωτερικό, δεν παίζει και αυτό; Γιατί τον σπρώχνεις στην αντίθετη κατεύθυνση; 1
Moderators Kercyn Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Moderators Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Διδάσκεται, αλλά πρέπει να σ' αρέσει, γιατί αν δεν ασχοληθείς δεν... 1
Star_Light Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Δεν θελω να γινω ντε και καλα προγραμματιστης. Ειναι ομως στις επιλογες μου. Οι σχολες που με ενδιαφερουν και βρισκονται στην πολη μου ειναι το φυσικο και η επιστημη υπολογιστων. Αν δεν μπω φυσικο που θα βαλω πρωτο θα μπω επιστημης υπολογιστων οποτε δεν θελω να βαδιζω εντελως στα τυφλα. Επισης η πληροφορικη μου αρεσει. Το γνωριζω οτι υπαρχουν σημαδια κορεσμου,οτι ειναι πολλοι οι αποφοιτοι ομως εγω αφου θα σπουδαζω στον τοπο μου πονταρω σε ενα καλο μεταπτυχιακο διοτι θα εχω την ανεση αφου δεν θα εχω φαει τοσα λεφτα ως φοιτητης. Το μεταπτυχιακο σημερα ειναι που κανει τη διαφορα. Δεν εχω ψαξει να δω καν τι προοπτικες εχει ενας προγραμματιστης απλα η πληροφορικη σαν επιστημη εχει ευρος μεταπτυχιακων. Η δουλεια αυτη τη στιγμη δεν μου περναει απο το μυαλο.Εμενα αυτο που με προβληματιζει ειναι το εξης. Ο τροπος σκεψεις του προγραμματιστη πρεπει να υπαρχει στο ατομο,δηλαδη να το εχει που λεμε ή τον διδασκεται? Άμα ψαχτεις μονος σου και έχεις καλούς δασκάλους τον διδάσκεσαι.
vacilis Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Σημασία έχει να σου αρέσει ο προγραμματισμός και να θέλεις να ασχοληθείς. Ωστόσο μην περιμένεις να εισαι καλος χωρις να έχεις διαβάσει τιποτα και να μην έχεις φτιάξει ούτε ενα απλό πρόγραμμα Έχεις κάποια άλλη επαφή με προγραμματισμο εκτός από την ψευδογλώσσα της ΑΕΕΠ (και την LOGO του γυμνασίου)?
giannisher Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Ασχοληθηκα λιγο με pascal αλλα πολυ λιγα πραγματα ισα ισα καποιες ασκησεις. Τελοσπαντων μου αρεσει ο προγραμματισμος και γενικα η πληροφορικη οποτε θα την συμπεριλαβωω στις επιλογες μου. Σας ευχαριστω για την βοηθεια.
brute-force Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Όταν έδινα πανελλήνιες πριν 6 χρόνια, έγραψα 8 στον Προγραμματισμό. Σήμερα, 6 χρόνια μετά, έχω απλά να κάνω αίτηση πτυχίου για να τελειώσω ΤΕΙ Πληροφορικής, το οποίο μάλιστα θεωρείται από τα πιο δύσκολα στην Ελλάδα. Η πτυχιακή μου είναι κώδικας στη C και πήρε 10 ενώ ενάμιση μήνα τώρα δουλεύω εξ απόστασης σε μια εταιρεία στην Αμερική, προγραμματίζοντας πάνω στο bitcoin. Moral of the story? Δεν έχει καμία σημασία πόσο έγραψες κάπου, κάποτε, λύνοντας 5 ασκήσεις σε ψευδοκώδικα. Αν έχεις έστω μια υποψία πως σου αρέσει ο προγραμματισμός, κυνήγησε το. Η δουλειά του προγραμματιστή θεωρείται δικαίως από τις καλύτερες αυτή τη στιγμή στον κόσμο και σου το υπογράφω. Απλά να ξέρεις πως αν ακολουθήσεις αυτό τον δρόμο, πρέπει πραγματικά να σου αρέσει και από ένα σημείο και μετά πρέπει να αφιερώσεις πολύ χρόνο σ'αυτό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα