Προς το περιεχόμενο

Η NASA με το πρόγραμμα SOFIA, τοποθετεί ένα τηλεσκόπιο σε ένα Boeing 747 και το στέλνει στη στρατόσφαιρα

mary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ήξερα οτι τα 747 μπορούν να φτάσουν στα 45χιλ πόδια πάντως. Ίσως να είναι κάποια τροποποιημένη έκδοση.

Είναι το 747 SP (Special Performance). Αλλά δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με αυτό αλλά κυρίως με το γεγονός ότι έγιναν modifications στην άτρακτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τηλεσκόπιο στο φεγγάρι προϋποθέτει και μόνιμη βάση εκεί.  προς το παρών (στο μέλλον μπορεί να ανατραπεί αυτό) μόνο μειονεκτήματα έχει.εάν ο κοσμικός ανελκυστήρας υλοποιηθεί ποτέ τότε τα τροχιακά τηλεσκόπια θα πάψουν να έχουν τόσο πολυέξοδη προσέγγιση για επισκευή. μπορεί επίσης να βρούν καλλίτερα λογισμικά που να επιτρέψουν την πλήρη απομόνωση της εικόνας από την ατμόσφαιρα και να εγκαταλειφθεί η ιδέα ενός τροχιακού τηλεσκοπίου.

Με ένα τηλεσκόπιο στο φεγγάρι, λύνεται το πρόβλημα. Για τα υπόλοιπα που δημιουργούνται δε ξέρω.

Το τηλεσκοπιο στο φεγγαρι, μπαινει στην κατηγορια του Humble που περιγραφεται στην πρωτη παραγραφο του αρθρου.

Με ένα τηλεσκόπιο στο φεγγάρι, λύνεται το πρόβλημα. Για τα υπόλοιπα που δημιουργούνται δε ξέρω.

Τηλεσκόπιο στο φεγγάρι θα ήταν εντελώς άχρηστο γιατί η σεληνιακή σκόνη αντανακλά πάρα πολύ την ηλιακή ακτινοβολία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...