Προς το περιεχόμενο

CM 212 EVO vs Corsair H100i

Alithinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παλιότερα που είχα ρήξει μια ματιά είχα δει σε ένα review πως η H100i είναι η πιο καλή από τις έτοιμες λύσεις υγρόψυξης που είχα κοιτάξει,και θυμάμαι που όλοι έλεγαν πως γενικά η υδρόψυξη είναι πιο αποδοτική από την αερόψυξη. Τελευταία όμως παρατηρώ πολλά καλά λόγια για την 212 EVO της Coolermaster,με κάποιους στο internet να αναφέρουν ότι έφτασαν τον 8320 και στα 4.5ghz με αυτή.

Είναι μεγάλη η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο,και δεδομένου ότι τη μια τη βρίσκεις γύρω στα 30 ευρώ και την άλλη κοντά στα 130ε,αξίζει τα περίπου 90-100 ευρώ παραπάνω που κοστίζει η H100i σε σχέση με την 212 EVO ?

Σημείωση 1: Έχω έναν FX8320 με μαμά ψύκτρα,όπου με το turbo απενεργοποιημένο είχα καταφέρει σταθερά 4ghz την Άνοιξη αλλά τώρα ελέω καλοκαιριού έχω ρήξει τη συχνότητα στα 3.8ghz. Αυτό που αποσκοπώ από την αγορά νέας ψύκτρας είναι να καταφέρω να έχω τον επεξεργαστή μονίμως στα 4ghz ακόμα και τα καλοκαίρια.Τώρα αν μπορέσω να τον πάω λίγο παραπάνω π.χ. 4.2 ή 4.3 ευπρόσδεκτο θα ήταν,αλλά αυτό είναι δευτερεύον.

Σημείωση 2: Το κουτί μου είναι το Coolermaster 690. Έχει 2 θέσεις για εως και 140mm fans επάνω, που πιστεύω θα είναι αρκετό για να μπεί η H100i αλλά δεν ξέρω αν η 212 EVO θα χωράει στο κουτί. Οι διαστάσεις που αναφέρει η Coolermaster είναι: (W) 213 x (H) 482 x (D) 525 mm

Να πάρω την 212 EVO και να κρατήσω τα υπόλοιπα χρήματα για μελλοντική αγορά SSD ή να επενδύσω στην H100i ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα

Και βάση φυσικής να το πάρεις το νερό έχει μεγαλύτερη θερμοαγωγιμότητα από τον αέρα. Για την 212 δεν ξέρω να σου πω αλλά για την h100i πριν βάλω την custom υδρόψυξη αυτή είχα και ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος με τον επεξεργαστή να βρίσκεται στα 4,2 μόνιμα και με ρεύμα που φαίνεται στην υπογραφή μου. Το ανώτερο που είδα καλοκαίρι με παιχνίδια ήταν 61 βαθμούς με θερμοκρασία δωματίου γύρω στους 28-29. Γνωμη μου είναι αν έχεις σκοπό κάποια στιγμή να το πας και πάνω από 4 πάρε h100i.

Για 4.3-4.4, δε νομίζω να έχεις κανένα θέμα με την EVO, ειδικά αν σπρώχνεις πολύ αέρα μέσα στο κουτί (δλδ και με ένα από τα πλαϊνά και με το μπροστινό και με τον πίσω και μόνο από πάνω να βγάζεις).

Θα είσαι σχεδόν με stock ρεύμα μέχρι τα 4.2, οπότε δε θα έχεις θέματα.

Αν δεν πας σε extreme καταστάσεις (>4.6GHz, >1.35V), δεν πιστεύω πως υπάρχει λόγος να δώσεις τόσα χρήματα.

Η 100ι είναι καλή, αλλά σίγουρα όχι ότι καλύτερο κυκλοφορεί. Άσε που θα αναγκαστείς να αλλάξεις τους ανεμιστήρες της αφού θα σου παίρνουν τα αυτιά (εκτός κι αν είναι μόνιμα <1500 στροφές, οπότε χάνει πολύ σε απόδοση).

Στο 690, πιθανότατα μπαίνει, με τους ανεμιστήρες σε pull (πάνω από το ψυγείο, δλδ, να τραβάνε αέρα από μέσα και να τον πετάνε έξω, προς τα πάνω).

Σίγουρα με τον SSD θα δεις πολύ καλύτερα πράγματα στο σύστημά σου από ότι με τον επεξεργαστή στα 4.4-4.8 (τα "σιγουράκια" με υδρόψυξη).

• Like 1

Πάρε την Evo για έναν λόγο και μόνο...την Μητρικη σου...δεν θα μπορέσεις να τον πας εύκολα πάνω από 4,4 τα οποία τα πιάνεις και με Evo .μπορει να λέω και πολλά.

Απάντησαν τα παιδιά παραπάνω, αλλά απλά εγκυκλοπαιδικά να πούμε ότι η Η100 έχει χάσει εδώ και καιρό την πρωτοκαθεδρία. Δες εδώ http://www.thelab.gr/heatsinks-coolers-watercooling-reviews/cryorig-r1-ultimate-the-water-coolers-killer-136272.html?garpg=6#content_start

Οι καλύτερες ΑΙΟ αυτή την στιγμή είναι οι Nepton 280L και Seidon 240M.

Για την περίπτωσή σου η EVO θα ήταν μάλλον η καλύτερη λύση, όπως θα ήταν και άλλες αντίστοιχες ψύκτρες στα ίδια περίπου λεφτά. Το κουτί χωράει άνετα όλες τις γνωστές αερόψυκτρες, ακόμα και τα γομάρια. Με 176.7mm clearance δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά.  ^_^

Μάλλον για 212 EVO μου φαίνεται να πηγαίνω. Αν η motherboard δεν τραβάει παραπάνω κλοκαρίσματα άστο καλύτερα λοιπόν.

Κάτι άλλο τώρα,αξίζει να αντικαταστήσω τις βίδες στο PC με rubber grommets ? Θα μειωθεί αισθητά ο θόρυβος ? Έχω 6 fans και τρέχουν συνέχεια και μου παίρνουν τα αυτιά.  :wacko:

γιατι 6 φανς ρε συ? εγω πηρα 4 arctic και τα εβγαλα λογο θορυβου...μαζι με την h100i νομιζαν οι γειτονες οτι προσγειωνεται ελικοπτερο σπιτι μου!

Ε αφού είχε θέσεις ελεύθερες το κουτί είπα να τις γεμίσω.  :)

Μια μπρος,μια πίσω,δύο στο πλάι,και δύο επάνω. Είχα πάρει κάτι Coolermaster ανεμιστήρες 120mm,τους βασικούς χωρίς τα led. Όταν πήρα το κουτί με ένοιαζαν μόνο οι επιδόσεις και δεν σκεφτόμουν / ήξερα το πρόβλημα του θορύβου.

Το τελευταίο καιρό όμως ο θόρυβος έχει αρχίσει να μου αποσπά τη προσοχή.

Σκεφτόμαι λοιπόν με βάση αυτά που διαβάζω να αντικαταστήσω τις βίδες με rubber σε όλα,και όπου χωράν 140mm fans να πάρω και να βάλω τέτοιους γιατί λένε παράγουν παρόμοια ροή αέρα με λιγότερες στροφές και άρα λιγότερο θόρυβο.

Αν και από ότι έχω καταλάβει τον περισσότερο θόρυβο τον παράγει η μαμίσια ψύκτρα του επεξεργαστή,που θα αντικατασταθεί με το 212 evo.

UPDATE !

Τελικά την πήρα και την κούμπωσα. Είμαι ευχαριστημένος. :)

Σε idle με stock ψύκτρα & 3.8ghz η θερμοκρασία κυμαινόταν στα 32 c (thermal margin).

Σε idle με 212 EVO & 4ghz πλέον,η θερμοκρασία είναι 42 c (thermal margin).

Σε 100% load μέσω Overdrive,με stock ψύκτρα και 3.8ghz η θερμοκρασία έφτασε στο 9 c. (thermal margin)

Σε 100% load μέσω Overdrive,με 212 EVO και 4ghz η θερμοκρασία έφτασε το 26 c. (thermal margin)

Παρά τα έξτρα 200mhz,κέρδισα 17 βαθμούς Κελσίου επιπλέον περιθώριο! :D

Και κάτι άλλο που δεν το περίμενα... ΕΦΥΓΕ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ!!!!  :confused:

Καμία σχέση με το βουητό που έκανε η stock ψύκτρα,η μέρα με τη νύχτα. Για να καταλάβετε με έκανε και ανησύχησα,γιατί είχα συνηθίσει το θόρυβο που έκανε ο υπολογιστής όταν πάταγα το κουμπί στο PC case,και με τη 212 EVO νόμιζα ότι ο υπολογιστής μου έπαθε πρόβλημα και δεν έπαιρνε μπρος λόγο της ησυχίας του!  :-D  :-D  :-D

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...