Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες... Πριν μερικές ώρες βρήκα σε έναν συγγενή το ακόλουθο σύστημα:

CAM00150.jpg

Απ' ότι φαίνεται από το όνομά του, πρέπει να πρόκειται για κάτι βασισμένο στο Intel 386 (ταιριάζει και με τον χρόνο αγοράς, αυτός που μου το έδωσε μου είπε πως είναι αγορασμένο κάπου μεταξύ 1989 και 1991). Παρ' όλα αυτά όμως, δεν βρήκα κάποιο chip επάνω με τέτοια ονομασία.

CAM00136.jpg

Στο κέντρο της Motherboard βρίσκονται αυτά (τα dimms στο πάνω μέρος είναι RAM, ξέρει κανείς τον τύπο της?):

CAM00146.jpg

CAM00148.jpg

Πάνω δεξιά υπάρχει μία υποδοχή για κάποιο επεξεργαστή που είναι κενή:

CAM00147.jpg

Υπάρχει ένα μικρό board που είναι επίσης βαλμένο κάθετα στην μητρική (πιθανώς να έιναι εκεί ο επεξεργαστής όπως έμπαιναν σε δικό τους board και οι Pentium 2?):

CAM00149.jpg

Αυτό το board επίσης με το κεντρικό chipset να έχει όνομα trident έχει έξοδο VGA οπότε μάλλον είναι η κάρτα γραφικών:

CAM00137.jpg

Το σύστημα φαίνεται να δουλεύει, πλην όμως δυστηχώς δεν δείχνει τίποτα η οθόνη. Ένα πινάκι του καλωδίου vga ήταν στραβό, ίσως φταίει και αυτό, αλλά δυστηχώς δεν έχω καλώδιο vga για να συνδέσω άλλη οθόνη. Επίσης το κουφό είναι ότι το ρεύμα της οθόνης έχει αρσενικό καλώδιο ρεύματος και η μόνη άκρη που βρήκα ήταν να το συνδέσω σε αντίστοιχη υποδοχή του τροφοδοτικού, όπως φαίνεται στην εικόνα. Όπως προείπα βέβαια η οθόνη παίρνει μεν ρεύμα, αλλά δεν δείχνει τίποτα...

CAM00152.jpg

Επιπρόσθετα δεν έχω πληκτρολόγιο και θέλω τα φώτα σας εδώ... Η υποδοχή αυτή μοιάζει με PS2 αλλά την βλέπω αρκετά μεγάλη. Μπορεί να μου πει κάποιος τι πλητκτρολόγιο συνδέεται εδώ:

CAM00135.jpg

Τέλος δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει πρόβλημα το pc ή η οθόνη. Ενώ φαίνεται να παίρνει ρεύμα κανονικά, δουλεύει μέχρι και η ένδειξη θερμοκρασίας στο μπροστά μέρος του κουτιού. Δεν κάνει κανένα ήχο από το speaker. Αν αυτό υπάρχει, γιατί δεν είναι εμφανές. Τα συστήματα εκείνης της περιόδου έκαναν ήχους αντίστοιχους με τα σημερινά σε περίπτωση βλάβης?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

• Like 1
Δημοσ.

ω ρε να ταν τα νιατα δυο φορες....

λοιπον, αρχικα θελει ειδικό πληκτρολογιο ή ανταπτορα και αντιστοίχως ποντίκι με σειριακή..

επειτα οι οθονες εκιενη την εποχή συνηθιζόταν να παιρνουν ρευμα απο το τροφοδοτικό... για το οτι δε δειχνει μπορεί να φταίνε πολλά... σε άλλο Pc δειχνει κάτι η ιδια οθονη; 

αυτα που εδειξες πανω πανω οντως ειναι ram, δε θυμαμαι όνομα, εχω μία 8αρα (8 ΜΒ) στο μπρελοκ μου!  :X

τα υπολοιπα οπως τα λες (εκεινο που λες για "επεξεργαστη" ειναι απλα υποδοχή για καποιο ολοκληρωμένο που δεν ήταν στανταρ στη μητρική (πολυ απλοικά)  :-D

Δεν ειχα 386 αλλα ο 486 ήταν κανονικά πανω σε σοκετ...

• Like 1
Δημοσ.

ω ρε να ταν τα νιατα δυο φορες....

λοιπον, αρχικα θελει ειδικό πληκτρολογιο ή ανταπτορα και αντιστοίχως ποντίκι με σειριακή..

επειτα οι οθονες εκιενη την εποχή συνηθιζόταν να παιρνουν ρευμα απο το τροφοδοτικό... για το οτι δε δειχνει μπορεί να φταίνε πολλά... σε άλλο Pc δειχνει κάτι η ιδια οθονη; 

αυτα που εδειξες πανω πανω οντως ειναι ram, δε θυμαμαι όνομα, εχω μία 8αρα (8 ΜΒ) στο μπρελοκ μου!  :X

τα υπολοιπα οπως τα λες (εκεινο που λες για "επεξεργαστη" ειναι απλα υποδοχή για καποιο ολοκληρωμένο που δεν ήταν στανταρ στη μητρική (πολυ απλοικά)  :-D

Δεν ειχα 386 αλλα ο 486 ήταν κανονικά πανω σε σοκετ...

Όταν λες ειδικό πληκτρολόγιο τι εννοείς? Θέλω να αγοράσω ένα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω πως να το ψάξω.

Δυστηχώς το desktop της υπογραφής δεν έχει έξοδο VGA οπότε δεν μπορώ να δοκιμάσω την οθόνη. ΕΠίσης το καλώδιο με το στραβωμένο Pin είναι fixed Πάνω στην οθόνη και δεν βγαίνει. Από δευτέρα που θα ανοίξουν τα μαγαζιά θα πάρω καλώδιο vga για να το συνδέσω σε LCD οθόνη. Φαντάζομαι ότι δεν θα έχω πρόβλημα....

Δημοσ.

Μμμ...άρα θες και ένα PS/2 σε DIN ανταπτοράκι για το πληκτρολόγιο.

Παίζει να έχω κάπου εδώ τουλάχιστον ένα να κάθεται :P

Αν είσαι Αθήνα και το χρειαστείς στείλε πμ να στο προωθήσω :D

Δημοσ.

Οπότε μιλάμε για κάτι τέτοιο, σωστά?

http://www.ebay.co.uk/itm/SHORT-15cm-PS2-6-Pin-Mini-FEMALE-to-AT-MALE-5-PIN-DIN-ADAPTER-CABLE-LEAD-0-15m-/330636744031?pt=UK_Computing_Parallel_Serial_PS_2&hash=item4cfb7c555f

Η κάρτα γραφικών είναι αυτής της εταιρίας:
http://en.wikipedia.org/wiki/Trident_Microsystems

Το μοντέλο είναι TVGA89000, δηλαδή ένα από όλα αυτά:

• TVGA8900 series - high-color (65,536) display-mode support, 1MB framebuffer
    • TVGA8900B (up to 1MB)
    • TVGA8900C (up to 1MB, SVGA, ISA)
    • TVGA8900CL (up to 2MB, SVGA, ISA/VLB. Slightly faster than earlier 8900 cards)
    • TVGA8900D (up to 2MB, 8900CL w/ bugs corrected)
    • TVGA8900DR (SVGA, ISA, max 1MB)
Δημοσ.

Ναι αυτό το ανταπτοράκι θες και ένα σειριακό ποντίκι απο κανεναν αρχαιοκάπηλο ξαναθυμίζω...

Για το στραβωμενο πιν μπορείς να παρεις το τελευταίο κομμάτι του καλωδίου (τη φισα) και να το αλλαξεις εαν πιάνουν λιγο τα χερια σου και εισαι σίγουρος οτι κατα τα αλλα η οθονη λειτουργει

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία οπότε την Δευτέρα ψάχνω για όσα είπαμε, thanks και πάλι!

Τελευταία ερώτηση, χωρίς πληκτρολόγιο ανοίγει το pc? Θυμάμαι ο Pentium 2 που είχα σταματούσε στο πρώτο screen του BIOS αν δεν είχες πληκτρολόγιο. Παίζει να μην μου ανοίγει για αυτόν τον λόγο?

Πάντως δεν βγάζει κανένα ήχο από το speaker (εάν έχει γιατί δεν βλέπω κάτι τέτοιο). Εϊναι ανησυχιτικό αυτό έ? :(

Δημοσ.

btw η ένδειξη που έχεις μπροστά δεν είναι θερμοκρασία αλλά χρονισμός του cpu :P

Ναι που το πάταγες και πήγαινε turbo ενα αρχαίο overclocking δηλαδή θα μπορούσες να το πεις :P , αν και για να πω την αλήθεια ποτε δεν ειμουν σίγουρος οτι λειτουργούσε η απλα αλλάζανε τα νούμερα

Δημοσ.

το σύστημα είναι ένα 386 SX με επεξεργαστή της AMD (διακρίνετε στην τρίτη φωτογραφία δεξιά κάτω από τα καλώδια του τροφοδοτικοί).

Η καινή θέση στο motherboard είναι για μαθηματικό συνεπεξεργαστή που τότε δεν ήταν ενσωματωμένος στον επεξεργαστή και κόστιζε μια περιουσία.

Δημοσ.

Ο επεξεγαστής είναι AMD 386SX-40. 

32-bit επεξεργαστης με 16-bit data bus

Ηταν η φτηνόνερη εκδοση των 386DX που ειχαν 32-bit data bus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...