Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Κρατική Δούμα πέρασε ένα νομοσχέδιο που θα αλλάξει το τρόπο που το Διαδίκτυο λειτουργεί στη Ρωσία. Αν αυτό το νομοσχέδιο υπερψηφιστεί τότε οι ιστοσελίδες και οι εφαρμογές θα πρέπει να αποθηκεύουν τα προσωπικά δεδομένα των Ρώσων πολιτών σε servers που θα βρίσκονται στο εσωτερικό της Ομοσπονδίας.Με άλλα λόγια, οι Ρώσοι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Facebook, το Google, το Twitter και άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες μόνο μέσα από τη χώρα, και εφόσον οι εταιρείες που αναφέραμε έχουν αποφασίσει να κατασκευάσουν ή να νοικιάσουν τέτοια υποδομή εντός της χώρα. Εκτός από αυτό, η Ρωσική ιστοσελίδα Lenta, αναφέρει πως αυτές οι εταιρείες δε θα μπορούν ούτε να μεταδώσουν δεδομένα στο υπόλοιπο κόσμο μέσω αυτής της υποδομής χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης.

Ο πραγματικός λόγος για αυτή τη κίνηση παραμένει άγνωστος και εικάζεται πως γίνεται για λόγους εθνικής ασφάλειας ή για ακόμα μια προσπάθεια χειραγώγησης του κοινού στη χρήση του Διαδικτύου. Πριν μερικούς μήνες, η κυβέρνηση ζήτησε από τους bloggers να καταχωρίσουν το όνομά τους, τη διεύθυνση email και τους επεσήμανε να τηρήσουν ένα αυστηρό σύνολο περιορισμών αν τα blog τους ήταν αρκετά δημοφιλή. Ο πρόεδρος Πούτιν τροποποίησε τον αντι-εξτρεμιστικό νόμο προκειμένου να συμπεριλάβει ποινές και για ανθρώπους που εκφράζουν τη γνώμη τους σε blog σχετικά με τη γνώμη της κυβέρνησης για άλλα blog, κοινωνικά δίκτυα και άλλα μέσα επικοινωνίας.

Ενδεχομένως αυτό να είναι και ένας τρόπος ώστε οι κάτοικοι της Ρωσίας να προτιμούν τα δικά τους προϊόντα αντί αυτά των Δυτικών χωρών. Μόλις το περασμένο μήνα, μια Ρωσική εφημερίδα ανέφερε πως κυβερνητικές υπηρεσίες και κρατικές εταιρείες θα σταματήσουν να αγοράζουν υπολογιστές που φέρουν Intel ή AMD επεξεργαστή, αλλά αντ' αυτού θα αγοράζουν υπολογιστές που θα φέρουν τον επεξεργαστή "Baikal", κατασκευασμένο στη Ρωσία.

Ευτυχώς, διαδικτυακές εταιρείες θα έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να προετοιμαστούν καθώς το νομοσχέδιο θα πρέπει να περάσει και από άλλα στάδια προκειμένου να γίνει νόμος. Στη περίπτωση που γίνει αυτό, οποιοσδήποτε επιθυμεί να συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Ρωσία θα πρέπει να ξεκινήσει τη μεταγκατάσταση των δεδομένων πριν ο νόμος εφαρμοστεί το Σεπτέμβριο του 2016.

Link.png Site: Engadget

Δημοσ.

Τελικά δεν είναι μόνο οι Έλληνες που δε μαθαίνουν από τα λάθη τους και συνεχίζουν να έχουν αυτοκαταστροφικές τάσεις και συμπεριφορά.

Τώρα εξηγείται η ιδιαίτερη συμπάθεια που τους έχουμε σαν λαός!:P

• Like 2
Δημοσ.

Αυτοί το κάνουν φανερά τουλάχιστον, οι Αμερικανοί (NSA) το κάνει (περίπου) υπόγεια.

• Like 2
Δημοσ.

πάλι πιασάρικο θέμα ανοίξαμε εμπρός όλοι οι πικραμένοι ενωθείτε 

με την Ελλάδα που είναι Αμέρκαν μπαρ να δω πότε θα ασχοληθεί κανείς από μας 

Δημοσ.

Αυτοί το κάνουν φανερά τουλάχιστον, οι Αμερικανοί (NSA) το κάνει (περίπου) υπόγεια.

Τα εχεις λιγο λαθος! Αυτο που κανει η Ρωσικη κυβερνηση τωρα ειναι να εγκλωβισουν τον πολιτη εντος συνορων, να μην μπορει να λεει ελευθερα την αποψη του για κατι και αμα καταφερει και εχει μεγαλο site να ειναι φακελωμενος μην τυχον και πει κατι. Επισης ζηταει απο τις Αμερικανικες εταιριες να νοικιασουν χωρους για server κτλ για να μην φευγει ουτε ενα δεδομενο εξω απο τα συνορα. Η Nsa αυτο που κανει ειναι να ειναι κατασκοπος οχι να σου παρει την ελευθερια λογου.η να σε κυνηγαει μετα να σε δικασει για το οτιδηποτε...

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδια, δεν χρειαζονται θεωριες συνομωσιες κ αλλα τετοια για να εξηγηθει αυτη η κινηση, ηρεμηστε λιγο:

Αν οι servers ειναι σε ρωσικο εδαφος, ο αντιστοιχος ρωσος εισαγγελεας εχει προσβαση στα δεδομενα οποτε χρειαστει, δεν χρειαζεται ουτε "επισημα αιτηματα προς τριτες χωρες" (οπου πριν δεν ειχε δικαιοδοσια), ουτε "καλη θεληση", κλπ κλπ.

• Like 2
Δημοσ.

Τα εχεις λιγο λαθος! Αυτο που κανει η Ρωσικη κυβερνηση τωρα ειναι να εγκλωβισουν τον πολιτη εντος συνορων, να μην μπορει να λεει ελευθερα την αποψη του για κατι και αμα καταφερει και εχει μεγαλο site να ειναι φακελωμενος μην τυχον και πει κατι. Επισης ζηταει απο τις Αμερικανικες εταιριες να νοικιασουν χωρους για server κτλ για να μην φευγει ουτε ενα δεδομενο εξω απο τα συνορα. Η Nsa αυτο που κανει ειναι να ειναι κατασκοπος οχι να σου παρει την ελευθερια λογου.η να σε κυνηγαει μετα να σε δικασει για το οτιδηποτε...

Εσυ τα εχεις λιγο "λαθος" στο κεφαλι σου μαλλον.

Ελευθερια λογου δεν εχεις στο μεγαλυτερο μερος του κοσμου αυτη την στιγμη, εκτος κ αν νομιζεις οτι ο κοσμος ειναι καποιες δυτικες χωρες μονο.

Κ στην Ελλαδα, εισαι ποινικα υπευθυνος για αυτο που λεει το ιστολογιο σου, ενω τις περισσοτερες φορες δεν χρειαζεται εισαγγελεας για να ανοιξει το ψηφιακο σου απορρητο (διορθωστε με αν κανω λαθος, αλλα τελευταια φορα που κοιταξα, αυτο ελεγε η γνωματευση).

Το "ενα δεδομενο" το αφηνω ασχολιαστο, ξαναδιαβασε την ειδηση. Η NSA κ οι λοιπες υπηρεσιες εχουν δικαιωμα προσωποκρατησης χωρις απαγγελια κατηγοριων, με επικληση του νομου περι τρομοκρατιας.

Εν συντομια, ο κοσμος δεν ειναι ποτε ασπρο-μαυρο κ δεν ειναι οπως στα δεχνουν στις ταινιες η στα λενε στις ειδησεις. Στην Δυση εχεις καποιες ελευθεριες, στην Ρωσια ισως καποιες αλλες, κοκ.

Οσο υπαρχουν συνορα η/και συμφεροντα, λογικο ειναι οι χωρες να παλευουν να κρατουν τετοια δεδομενα υπο την δικαιοδοσια τους. Μην ξεχνας οτι ο Σνοουντεν ειναι φυγας για τους Αμερικανους, κ οι μονοι που τολμησαν κ του εδωσαν ασυλο ηταν οι Ρωσοι.

Δημοσ.

Ελευθερια λογου δεν εχεις στο μεγαλυτερο μερος του κοσμου αυτη την στιγμη, εκτος κ αν νομιζεις οτι ο κοσμος ειναι καποιες δυτικες χωρες μονο. Αστειακι σε μενα ετσι?

Κ στην Ελλαδα, εισαι ποινικα υπευθυνος για αυτο που λεει το ιστολογιο σου, ενω τις περισσοτερες φορες δεν χρειαζεται εισαγγελεας για να ανοιξει το ψηφιακο σου απορρητο και ομως χρειαζεται! απο οσο ξερω! (διορθωστε με αν κανω λαθος, αλλα τελευταια φορα που κοιταξα, αυτο ελεγε η γνωματευση).

Το "ενα δεδομενο" το αφηνω ασχολιαστο, ξαναδιαβασε την ειδηση. Η NSA κ οι λοιπες υπηρεσιες εχουν δικαιωμα προσωποκρατησης χωρις απαγγελια κατηγοριων, με επικληση του νομου περι τρομοκρατιας.

Εν συντομια, ο κοσμος δεν ειναι ποτε ασπρο-μαυρο κ δεν ειναι οπως στα δεχνουν στις ταινιες η στα λενε στις ειδησεις. Στην Δυση εχεις καποιες ελευθεριες, στην Ρωσια ισως καποιες αλλες, κοκ.

Οσο υπαρχουν συνορα η/και συμφεροντα, λογικο ειναι οι χωρες να παλευουν να κρατουν τετοια δεδομενα υπο την δικαιοδοσια τους. Μην ξεχνας οτι ο Σνοουντεν ειναι φυγας για τους Αμερικανους, κ οι μονοι που τολμησαν κ του εδωσαν ασυλο ηταν οι Ρωσοι.

Συμφωνω δεν εχω στο μεγαλυτερο μερος του πλανητη και συμφωνω οτι αν θελω να σου κανω μηνυση μπορω η με τον α τροπο η με τον β να σε βρω.

Μονο αν με απειλεις με εκβιαζεις η με δυσφημίζεις κτλ. 

Η nsa στηριζει ολο αυτο στον patriot act ειναι τελειος διαφορετικο πραγμα απο αυτο που γινεται στην Ρωσια..

Αν εγω ειμαι αμερικανος πολιτης και αρχιζω και βριζω τον Ομπαμα για οποιονδηποτε λογο η ασκω κριτικη ξερεις τι θα γινει?Τιποτα..

Για να δουμε ποσσους θα φυλακισει στην Αμερικη επειδη ειπαν την αποψη τους και για να δουμε στην Ρωσια.

Αν ομως ειμαι Ρωσος και κανω το ιδιο για τον Πουτιν ξερεις τι θα γινει στο λεει η ειδηση...

Στην Ελλαδα τωρα αμα κρινω σαν πολιτης τον Σαμαρα και γραψω την αποψη μου επισης δεν θα γινει τιποτα.

Ελεος με αυτη την ηλιθια συγκριση που κανετε, κανει κατι η Ρωσια "ααα το κανει και η Αμερικη" μην τα μπερδευεται αλλο πραγμα κανει η Αμερικη αλλο η Ρωσια.

Στην Ρωσια σε λιγο καιρο δεν θα μπορεις να πεις την αποψη σου ελευθερα ειναι τελειος διαφορετικο απο το να σε παρακολουθει η nsa και να μην επεμβει ποτε.

Ελεος δηλ.

• Like 3
Δημοσ.

Ελευθερια λογου δεν εχεις στο μεγαλυτερο μερος του κοσμου αυτη την στιγμη, εκτος κ αν νομιζεις οτι ο κοσμος ειναι καποιες δυτικες χωρες μονο.

Κ στην Ελλαδα, εισαι ποινικα υπευθυνος για αυτο που λεει το ιστολογιο σου, ενω τις περισσοτερες φορες δεν χρειαζεται εισαγγελεας για να ανοιξει το ψηφιακο σου απορρητο (διορθωστε με αν κανω λαθος, αλλα τελευταια φορα που κοιταξα, αυτο ελεγε η γνωματευση).

Αλλά τ'αλλων,παπαγάλος!!!

Διάβασε τι λέει το άρθρο και μετά σχολίασε την άποψη του άλλου,περί ελευθεριας λόγου κ.τ.λ!

Με άλλα λόγια, οι Ρώσοι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Facebook, το Google, το Twitter και άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες μόνο μέσα από τη χώρα...

ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ Ή ΤΟ NSA,ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ???
  • Like 1
Δημοσ.

Συμφωνω δεν εχω στο μεγαλυτερο μερος του πλανητη και συμφωνω οτι αν θελω να σου κανω μηνυση μπορω η με τον α τροπο η με τον β να σε βρω.

Μονο αν με απειλεις με εκβιαζεις η με δυσφημίζεις κτλ. 

Η nsa στηριζει ολο αυτο στον patriot act ειναι τελειος διαφορετικο πραγμα απο αυτο που γινεται στην Ρωσια..

Αν εγω ειμαι αμερικανος πολιτης και αρχιζω και βριζω τον Ομπαμα για οποιονδηποτε λογο η ασκω κριτικη ξερεις τι θα γινει?Τιποτα..

Για να δουμε ποσσους θα φυλακισει στην Αμερικη επειδη ειπαν την αποψη τους και για να δουμε στην Ρωσια.

Αν ομως ειμαι Ρωσος και κανω το ιδιο για τον Πουτιν ξερεις τι θα γινει στο λεει η ειδηση...

Στην Ελλαδα τωρα αμα κρινω σαν πολιτης τον Σαμαρα και γραψω την αποψη μου επισης δεν θα γινει τιποτα.

Ελεος με αυτη την ηλιθια συγκριση που κανετε, κανει κατι η Ρωσια "ααα το κανει και η Αμερικη" μην τα μπερδευεται αλλο πραγμα κανει η Αμερικη αλλο η Ρωσια.

Στην Ρωσια σε λιγο καιρο δεν θα μπορεις να πεις την αποψη σου ελευθερα ειναι τελειος διαφορετικο απο το να σε παρακολουθει η nsa και να μην επεμβει ποτε.

Ελεος δηλ.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=60825

http://elawyer.blogspot.gr/2012/09/facebook.html

Κ σου τονιζω, δεν ειμαι ουτε με τους μεν, ουτε με τους δε, τα κακως κειμενα σχολιαζουμε, τα οποια εως ενα βαθμο ισχυουν ηδη κ στην Ελλαδα.

Αλλά τ'αλλων,παπαγάλος!!!

Διάβασε τι λέει το άρθρο και μετά σχολίασε την άποψη του άλλου,περί ελευθεριας λόγου κ.τ.λ!

ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ Ή ΤΟ NSA,ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ???

Η αληθεια ειναι οτι εχεις καταπληκτικα επιχειρηματα, μου ειναι αδυνατο να τα αντικρουσω.

Δημοσ.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=60825

http://elawyer.blogspot.gr/2012/09/facebook.html

Κ σου τονιζω, δεν ειμαι ουτε με τους μεν, ουτε με τους δε, τα κακως κειμενα σχολιαζουμε, τα οποια εως ενα βαθμο ισχυουν ηδη κ στην Ελλαδα.

Η αληθεια ειναι οτι εχεις καταπληκτικα επιχειρηματα, μου ειναι αδυνατο να τα αντικρουσω.

Και τα 2 λινκ που ανεβασες πρωτον ειναι αρκετα παλια ειδικα το πρωτο ειναι 2009 και το δευτερο οκ ολοι ξερουμε πως λειτουργουν καποια πραγματα στην Ελλαδα...

Ουτε εγω ειμαι με τους μεν ουτε με τους δεν απλα αυτο που παει να κανει ειναι η χειροτερη πραξη και ξαναγυρναω στο πρωτο μου ποστ μηπως παει να κανει καινουργιο σοβιετ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...