Dennisbest Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Λοιπόν...όντως το ΤΜΡΙΝ1 στο hwmonitor και το temp 2 που έκανες μετονομασία σε cpu temp είναι του socket . Δηλαδή αυτά που βλέπεις και στο bios. To TMPIN0 και αντίστοιχα nb,cpu,gpu temp είναι η θερμοκρασία της μητρικής . Το 3ο temp που μένει και βλέπεις και στο speccy είναι οι (λανθασμένες λόγω idle) θερμοκρασίες πυρήνων.Σε προηγούμενη φωτό που έδειξες με prime95 ήταν στους 57 max , όσο και το max temp του cpu package δηλαδή , και τώρα σε αυτές είναι σχεδόν ίδια...Οι μικρές αποκλίσεις του ενός βαθμού από το ένα πρόγραμμα στο άλλο είναι και αποτέλεσμα του ρυθμού ανανέωσης των αποτελεσμάτων , δηλαδή άν έπιασε 30 βαθμούς για 10 milisecond το ένα πρόγραμμα μπορεί να πρόλαβε να το ανανεώσει και το άλλο όχι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wazzaa Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Ναι αλλά αν είναι έτσι, εξηγησέ μου αυτή την φωτόΕίναι 5λεπτά μετά αφού έκλεισα το Sniper elite. Το Idle όπως έστειλα είναι 43-45 Άρα δηλαδή έχω 45 idle socket και maximum 48 οι πυρήνες. (In-game μπορώ να βγάλω φωτό, ήμουνα συνεχώς στους 43.....Αν δεν με πιστεύεται να σας στείλω φωτό) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dennisbest Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Δεν κατάλαβα ποια ακριβώς είναι η απορία σου Έχεις 45 idle στο σοκετ , άρα οι πυρήνες είναι σίγουρα κάτω από 40 και επειδή οι αισθητήρες δεν έχουνε την απαραίτητη ακρίβεια σε αυτές τις θερμοκρασίες , τους δείχνει 27.Όπως δείχνει και το temp3 που είναι το ίδιο με τους πυρήνες όπως προείπα. Το max είναι 60 στο σοκετ και 48 στους πυρήνες ( πάλι το ίδιο με το temp 3 κάτι που επιβεβαιώνει πως αυτή η θερμοκρασία είναι των πυρήνων και όχι του σοκετ..). Και εφόσον ξέρουμε πως το σοκετ έχει γύρω στους 10 βαθμούς υψηλότερες θερμοκρασίες από τους πυρήνες δεν βλέπω κάτι περίεργο . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wazzaa Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Καλά έγινα ρεζίλι τώρα Νόμιζα ότι το Socket πρέπει να έχει λιγότερη θερμοκρασία..... Εντάξει, έριξα κοτσάνα, συγνώμη όποιον πέτυχα Γιατί όμως λένε ότι πρέπει να κοιτάζω του πυρήνες και όχι το socket σε full load?? Αφού το Socket ανεβάζει περισσότερη θερμοκρασία κάτι που πρέπει να προσέχω λογικά πάντα περισσότερο. Ο 6300 δεν πρέπει να περνάει τους 70 σε Socket ή Πυρήνες?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashmadia Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Ισχυει οτι ειχε γινει μια σαλατα με τα tmpins, οπως τα λεει ο Dennisbest ειναι. Η τελευταια photo δειχνει 48C max στα 3.5 (για καποιο λογο εφτασε 3.6 η συχνοτητα) @ 1.140V Επισης η θερμοκρασια idle ειναι αχρηστη γενικα γιαυτο εχω επιλεξει να κοιταζω μονο το core-temp πια, ειδικα τωρα που εχω κανει overclock. Αν δειξει 11-13-17C η core-temp, οσο λαθος ενδειξη και αν ειναι, ξερω οτι το CnQ ειναι on και λειτουργει οπως πρεπει. Κατι ακομα που ο φιλος wazza εχει καταλαβει λαθος ειναι το throttling. Throttling δεν ειναι τα σκαμπανεβασματα της τασης, αλλα της συχνοτητας. Υπαρχει περιπτωση η συχνοτητα να μενει σταθερη και να αλλαζει η ταση αναλογα με το φορτιο. Αυτο δεν ειναι throttling, απλως η μητρικη τροφοδοτει διαφορετικα ενα φορτιο σε 2 πυρηνες και διαφορετικα ενα φορτιο σε 6 (παιζει και το LLC ρολο εδω). Εξ'ου και παιζοντας μπορει να δεις maximum μικροτερη ταση απ' οτι αν τρεξεις prime95. Καλά έγινα ρεζίλι τώρα Νόμιζα ότι το Socket πρέπει να έχει λιγότερη θερμοκρασία..... Εντάξει, έριξα κοτσάνα, συγνώμη όποιον πέτυχα Γιατί όμως λένε ότι πρέπει να κοιτάζω του πυρήνες και όχι το socket σε full load?? Αφού το Socket ανεβάζει περισσότερη θερμοκρασία κάτι που πρέπει να προσέχω λογικά πάντα περισσότερο. Ο 6300 δεν πρέπει να περνάει τους 70 σε Socket ή Πυρήνες?? Λοιπον, παρτο λιγο πιο χαλαρα το αθλημα, χωρις ενθουσιασμους αλλα με την σοβαροτητα που αρμοζει στο overclocking, γιατι την τελευταια ερωτηση στην εχουμε απαντησει ηδη 2 ατομα [εγω εμμεσα εδω και αμεσα στο αλλο thread (στους επεξεργαστες/μητρικες)]. Επειδη ομως, ειμαστε γαμω τα παιδια, στους πυρηνες δεν πρεπει να ξεπερνας τους 70C. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userpartali Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Ισχυει οτι ειχε γινει μια σαλατα με τα tmpins, οπως τα λεει ο Dennisbest ειναι. Η τελευταια photo δειχνει 48C max στα 3.5 (για καποιο λογο εφτασε 3.6 η συχνοτητα) @ 1.140V Επισης η θερμοκρασια idle ειναι αχρηστη γενικα γιαυτο εχω επιλεξει να κοιταζω μονο το core-temp πια, ειδικα τωρα που εχω κανει overclock. Αν δειξει 11-13-17C η core-temp, οσο λαθος ενδειξη και αν ειναι, ξερω οτι το CnQ ειναι on και λειτουργει οπως πρεπει. Κατι ακομα που ο φιλος wazza εχει καταλαβει λαθος ειναι το throttling. Throttling δεν ειναι τα σκαμπανεβασματα της τασης, αλλα της συχνοτητας. Υπαρχει περιπτωση η συχνοτητα να μενει σταθερη και να αλλαζει η ταση αναλογα με το φορτιο. Αυτο δεν ειναι throttling, απλως η μητρικη τροφοδοτει διαφορετικα ενα φορτιο σε 2 πυρηνες και διαφορετικα ενα φορτιο σε 6 (παιζει και το LLC ρολο εδω). Εξ'ου και παιζοντας μπορει να δεις maximum μικροτερη ταση απ' οτι αν τρεξεις prime95. Λοιπον, παρτο λιγο πιο χαλαρα το αθλημα, χωρις ενθουσιασμους αλλα με την σοβαροτητα που αρμοζει στο overclocking, γιατι την τελευταια ερωτηση στην εχουμε απαντησει ηδη 2 ατομα [εγω εμμεσα εδω και αμεσα στο αλλο thread (στους επεξεργαστες/μητρικες)]. Επειδη ομως, ειμαστε γαμω τα παιδια, στους πυρηνες δεν πρεπει να ξεπερνας τους 70C. Αν δεν κανω λάθος για τoυς vishera 6 πυρινους έχω διαβάσει σε ξένα forum ότι ειναι 70 στο socket και 62 στους πύρινες το ανώτατο όριο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wazzaa Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Όπως και να έχει, τρέχω το Prime τώρα για ένα τελευταίο τεστ μιας που είμαι πλήρως ικανοποιημένος πια για τις θερμοκρασίες μου.52 βαθμοί cores60 socket1.18v στα 3.5 . Δεν ξέρω αν είναι τόσο καλά αυτή η βαθμοί αλλά τουλάχιστον εμένα δεν με ενοχλούνε.Θα αφήσω να τελειώσει και το 14k και τέλος προς το παρόν με τα test. Αρκετά κουράστηκε ο επεξεργαστής.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rowain Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Η επίσημη απάντηση της amd σε ένα mail που είχε στείλει κάποιος παλιά και είχε δημοσιευτεί σχετικά με τα max temps των FX-Vishera 8cores, ήταν στα 62 στους πυρήνες και 70 στο socket-cpu. Τώρα ξαφνικά κάποιοι λένε ότι επιτρέπεται μέχρι 70 στους πυρήνες, αλλά αν δεν δω σε αξιόπιστο site να ισχυρίζονται κάτι τέτοιο μετά από απάντηση-σύσταση της AMD και να είναι γενικά αποδεκτό ως σωστό από όλους, τότε λίγο δύσκολο να το πιστέψω. Μετά είναι και το ότι ο FX-6300 είναι 6core και όχι 8core και μπορεί να έχει περιθώριο μέχρι τους 70 όπως ο FX-6100 που είχα παλιά, αλλά δεν το έχω ψάξει καθόλου αυτό, οπότε δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο σε κάποιον φέροντας την ανάλογη ευθύνη των πράξεών του. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dennisbest Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Για να δείτε ακριβώς το max του κάθε επεξεργαστή , δείτε τη θερμοκρασία που δείχνει το hwmonitor/hwinfo κλπ και παράλληλα τσεκάρετε το thermal margin από το amd overdrive.Αν τα πρσθέσετε έχετε το μέγιστο όριο.. Ή γενικά μη κοιτάτε άλλα προγράμματα πέρα από το overdrive , στο οποίο απλά ελέγχετε απλώς το thermal margin. Οι 62 βαθμοί που είπανε είναι μια προτεινόμενη τιμή για διαρκή χρήση...Αν φτάσει 70 θα αρχίσει το throttling , οπότε θεωρητικά εφόσον οι πυρήνες μένουν κάτω από τους 65 δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashmadia Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Αν δεν κανω λάθος για τoυς vishera 6 πυρινους έχω διαβάσει σε ξένα forum ότι ειναι 70 στο socket και 62 στους πύρινες το ανώτατο όριο Δεν "στεκει". Καθε μητρικη διαβαζει διαφορετικα τις θερμοκρασιες socket. Στην ud3 με 12C διαφορα ειναι αδυνατο να ισχυει αυτο γιατι αν φτασεις το οριο στους πυρηνες θα εχεις ξεπερασει το οριο στο socket. Απο αυτα που εχω διαβασει το οριο στους πυρηνες ειναι το επισημο οριο κατι που φαινεται και στον υπολογισμο του thermal margin στο overdrive. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wazzaa Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Είμαι εντάξει τώρα.... Μου φέρανε την πάστα και την άλλαξα....(πρώτη μου φορά, ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ) Για πρώτη φορά τα πήγα μια χαρά.... Αν εξαιρέσης ότι την πρώτη φορά δεν έβαλα καλά την ψύκτρα και έδειχνε κάτι 50άρια στο socket Anyway. Τέλος καλό, όλα καλά. 40 Idle στο socket σε σύγκρισή με το 44-45 και άνω που είχα....Δεν έχω κανένα παράπονο, μιας που απότι διάβασα, η συγκεκριμένη πάστα θέλει 200 ώρες λειτουργίας για να πιάσει την αποδοσή που πρέπει.... Άρα εγώ, προς το παρόν, την στρώνω και ελπίζω να πέσουνε και άλλο οι θερμοκρασίες Όπως και να έχει, μια μια πρώτη ματιά, έχω 4 βαθμούς λιγότερους (το λιγότερο). Άρα δεν με πείραξε καθόλου.Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια, όταν σκεφτώ να κάνω κάποιο άλλο πείραμα, θα σας τα ξανακάνω τσουρέκια.Μέχρι τότε, θα αφήσω τον υπολογιστή να ηρεμήσει και το ίδιο και εσάς.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userpartali Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Ρε gays ποια ρύθμιση ειναι να ρίχνει την τάση του επεξεργαστή όταν πέφτουν σε idle τα hz έχω γιατί ενώ πέφτουν τα hz όταν δεν κανω τπτ η τάση παραμένει στο τέρμα όπως ειναι foul load Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
8elwADSL Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Ρε gays ποια ρύθμιση ειναι να ρίχνει την τάση του επεξεργαστή όταν πέφτουν σε idle τα hz έχω γιατί ενώ πέφτουν τα hz όταν δεν κανω τπτ η τάση παραμένει στο τέρμα όπως ειναι foul load Οχι κ έτσι 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wazzaa Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Ρε gays ποια ρύθμιση ειναι να ρίχνει την τάση του επεξεργαστή όταν πέφτουν σε idle τα hz έχω γιατί ενώ πέφτουν τα hz όταν δεν κανω τπτ η τάση παραμένει στο τέρμα όπως ειναι foul load Πρώτα στα bios και πατάς disable το Cool & Quiet (τρίτη φωτογραφία, πρώτη σελίδα, πρώτο post) και μετά από τις ρυθμίσεις του υπολογιστή (το έχω στα αγγλικά) πηγαίνεις Computer/(δεξί κλικ) properties/ Performance information and tools/ adjust power settings και βάλτο στο Power saver. Κοίταξε αν έτσι θα αλλάξει και μας λες. Επίσης καλό θα ήτανε να μας έλεγες και πια μητρική έχεις και πιο επεξεργαστή. Αλλά φαντάζομαι για να μπήκες εδώ, θα έχεις τον 6300 και καμία 970 ή 990 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userpartali Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Πρώτα στα bios και πατάς disable το Cool & Quiet (τρίτη φωτογραφία, πρώτη σελίδα, πρώτο post) και μετά από τις ρυθμίσεις του υπολογιστή (το έχω στα αγγλικά) πηγαίνεις Computer/(δεξί κλικ) properties/ Performance information and tools/ adjust power settings και βάλτο στο Power saver. Κοίταξε αν έτσι θα αλλάξει και μας λες. Επίσης καλό θα ήτανε να μας έλεγες και πια μητρική έχεις και πιο επεξεργαστή. Αλλά φαντάζομαι για να μπήκες εδώ, θα έχεις τον 6300 και καμία 970 ή 990 Τον 6300 έχω φιλε μου με την asus sabertooth 990fx r2.0 επίσης εαν κανω disable το c & q μετά δεν θα πέφτουν ούτε τα hz θα δουλεύουν όλα τέρμα ; Επίσης να αναφέρω ότι τρέχει στα 4765 με fsb 250 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα