rowain Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Δεν χρειάζεται να κλείσεις το AMD cool&quiet για να κάνεις oc ούτε να απενεργοποιήσεις τα c states. Και το LLC μπορείς να το βάλεις ένα κλικ κάτω από το extreme, γιατί αυτά τα board έχουν μεγαλη ποικιλία σε βαθμίδες στο LLC. 1
Xristaras12 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 θα τα δοκιμασουμε ολα παιδια,χρονο να βρω θελω μονο. Επειδη εχω να φυγω για σ/κ σταματαω το τεστ εδω και γυρναω τα ρολογια κανονικα(μηπως και το χρησιμοποιησει κανεις αλλο το πισι-ειναι σε κοινοχρηστο χωρο μαμω) και απο δευτερα-τριτη που θα ειμαι πισω συνεχιζουμε τα τεστ. Ευχαριστω για την βοηθεια,καταλαβα ηδη καλυτερα το συστημα μου.
Cloud_7 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Καλύτερα από τα windows το idle, παρά με το C&Q. Εμένα μου προξενούσε throttling οπότε δεν μπορούσα να κάνω και σωστά test στο prime.
rowain Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Καλύτερα από τα windows το idle, παρά με το C&Q. Εμένα μου προξενούσε throttling οπότε δεν μπορούσα να κάνω και σωστά test στο prime. Τα windows power saving σε εμένα δεν λειτουργούν σωστά, με την έννοια ότι αν απενεργοποιήσω το C&Q δεν μπορώ να κάνω καμμιά ρύθμιση για να είμαι σε idle όταν δεν χρειάζομαι επεξεργαστική ισχύ και το pc τρέχει σε full load 100% όλη την ώρα. Throttling μου προκαλούσε το APM και επηρρέαζε και το voltage λίγο αφού έριχνε τις συχνότητες. Το C&Q είναι νορμάλ σε εμένα. Επίσης το LLC κάποιες φορές όταν το βάζουμε σε manual δίνει περισσότερη τάση από ότι χρειάζεται, ενώ κάποιες άλλες πετυχαίνει αυτό που θέλουμε. Γενικά θέλει πολλές δοκιμές στα settings από τον TS, γιατί το κάθε σύστημα συμπεριφέρεται διαφορετικά.
Mitsos_The_Great Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Όσοι έχετε μητρική gigabyte, δικιμάστε να βάλετε ένα fan πίσω στο socket να χτυπάει την μητρική ώστε να μην έχετε throtting. Με τον FX 8320 που έχει 8 πυρήνες τον έχω στα 4.2 με undervolt (max vcore 1.31). Παίξε λίγο ακόμα με τις ρυθμίσεις, λίγο χλωμό να έχεις πέσει σε κακό κομμάτι αλλά όχι και απιθανο.
Eirhnaios Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Εχω τον fx 6300 και τον εχω 4,5 GHz με Μαμα ψυκτρα!!!!! και θερμοκρασια κατω απο 65 !!!! Εχω το corsair 800D και μητρικη Gigabyte 990...!!
Xristaras12 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 πες μου λιγο το ρυθμισεις εχεις και απο δευτερα-τριτη που θα γυρισω θα το δοκιμασω. μου φαινεται κ μενα παραξενο παντως σε τετοια βολτ να μην ειναι σταθερο το συστημα,αλλοι κανουν undervolt για αυτα τα ρολογια.
Eirhnaios Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Ειμαι διακοπες τωρα μωλις γυρισω θα σου τις πω! Εχουμε και ιδια μητρικη οποτε...!!!Εσυ μπορεις να το ανεβασεις κι αλο γιατι εχω το εφτασα πειραματικα μεχρι 4,7 αλλα ειχα σε idle πολυ θερμοκρασια και δεν εκανα ουτε τεστ!! Αλλα λιγο που το δουλεψα σταθερο μου φανηκε! Σε 4,5 δεν εχω κανενα θεμα παντος λιγο θερμοκρασια μονο γιατι ειμαι με μαμα ψυκτρα αλλα ειναι σταθεροτατος.!!!
Xristaras12 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Λοιπόν,μυστήρια πράγματα συμβαίνουν. Μιας και γύρισα σήμερα(τελικά)έχω βάλει εδω και 1 ωρα και παραπάνω και τρέχω prime95 Large FFTs με LLC Extreme,και γνωστα κλειστα και τάση στο +0,000V μεχρι στιγμης ΔΕΝ εχει βγαλει error και τρέχει απο τις 2 το μεσημέρι με θερμοκρασία 55°C μέγιστη Πόση ώρα να το αφήσω; επειδή το έχω ανάγκη το σύστημα,2-3 ώρες είναι αρκετές; χρειάζεται να τρέξω κάτι άλλο μετά; (linpack,linx,occt ; ) ξέχασα να πω η τάση παει 1,35-1,368 με την περισσότερη ώρα να ειναι στο 1,368.
Cloud_7 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Είναι φυσιολογικό να ανεβοκατεβαίνει μια βαθμίδα η τάση, αρκεί να μην πηγαίνει π.χ στο 1.28 και ξανανεβαίνει φουλ γιατί τότε έχεις throttiling. Αν το χρειάζεσαι το σύστημα προσπάθησε να το αφήσεις για ένα βράδυ τουλάχιστον όταν κοιμάσαι. Για τον cpu κάνε το πρώτο test, νομίζω είναι το small ffts. Θα έχεις λίγο πιο αυξημένες θερμοκρασίες.
rowain Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Δεν χρειάζονται πολλές ώρες stress testing. Ξεσκίζεις τον cpu χωρίς λόγο. 3-5 ώρες μια χαρά είναι και πολύ σου βάζω.
Xristaras12 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 ειμαι ηδη απο τις 2 το μεσημερι και τρεχω large ffts(αυτο που λεει max heat,power comsumption,some ram tested) Να το σταματησω και να παω σε small; Η θερμοκρασια στιγμιαια χτυπησε 63 στιγμιαια αλλα ειναι στους 57-60 πλεον(εχει ζεστανει πλεον για τα καλα το δωματιο απ τον ηλιο ειμαι χωρις κλιματιστικο) Η τάση οχι δεν βουταει χαμηλα,παιζει μονο στις τιμες που ανεφερα,εχω κατσει και το παρακολουθω. Ρε παιδια ομως,χτες γιατι μαμιοταν ετσι; μηπως το κομματι μου δεν γουσταρει τα 4,3 η δεν μπορει να παει παραπανω;
rowain Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Πιο καλά είναι τα small ffts για τον cpu καθώς και το blend για να ζοριστεί και η ram μαζί.
Xristaras12 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 μηπως να δοκιμασω να κατεβασω και την ταση; βλεπω ατομα(πχ εσενα)με 1,31 πιανεις παραπανω ταχυτητα με κατεβασμενη ταση. επειδη το απογευμα χρειαζομαι τον υπολογιστη-gaming γαρ,θα βγαλω το oc και θα το περασω αυριο πρωι πρωι να το αφησω ολη μερα με small ffts και βλεπω. Απορω με το κουραγιο σας παντως(σε οσους κλοκαρουν δηλαδη)να περιμενεις να δεις αν το συτημα ειναι σταθερο κ αν δεν ειναι αντε παλι απ την αρχη!!!
rowain Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Εμένα είναι στα 1.31 αλλά έχω ανέβει μόνο 300mhz. Εσύ τον έχεις ανεβάσει πολύ παραπάνω από το stock speed. Έχει διαφορά αυτό. Από εκεί και πέρα, εγώ τεστάρω για κανα 30λεπτο μέχρι να δω αν πετάει error στην κάθε ρύθμιση που κάνω και μετά προχωράω μέχρι να φτάσω σε ένα σημείο που με ικανοποιεί το oc και εκεί είναι που το ζορίζω περισσότερο με stress testing για να δω αν είναι απόλυτα σταθερό. Αν δεν είναι τότε αυτό σημαίνει ότι φταίει το ότι δεν τον ζόρισα πολύ πιο πριν και έτσι κατεβάζω τάση ή ταχύτητα και δοκιμάζω ξανά να βρω την χρυσή τομή. Δεν πρόκειται να φάω 2 ώρες σε κάθε ρύθμιση για να δω αν είναι σταθερός κτλ. Για κανένα λόγο. Γιατί έτσι τον ζορίζω περισσότερο από όσο χρειάζεται χωρίς να υπάρχει λόγος. Μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις το LLC στο auto και να δεις πως κυμαίνεται το voltage σου και αν σηκώνει το oc που έχεις κάνει. Αν όχι δοκίμασε να ανεβάσεις λίγο voltage και κοίταξε αν υπάρχει μεγάλη διαφορά με την διακύμανση που προκαλείται όταν έχεις το llc στο auto και όταν το έχεις στο extreme. Αν είναι καλύτερα με llc σε manual τότε το αφήνεις manual, διαφορετικά αν υπάρχουν λιγότερες διακυμάνσεις με llc στο auto και λίγο ανεβασμένη τάση vcore, τότε το αφήνεις εκεί αρκεί φυσικά σε κάθε περίπτωση να σηκώνει το oc το voltage. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα