Προς το περιεχόμενο

FX-6300 Overclock-Έφτασε η ώρα

Xristaras12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

<p>Για να μην ανοίγω άλλο ένα θέμα για το oc του 6300 ρωτάω εδώ. Με την gigabyte 970 A-DS3P μπορώ να τον κλοκάρω στα 4 με 4,2 Ghz; Επίσης υπάρχει κάποιος οδηγός εδώ μέσα με οδηγίες βήμα-βήμα (ποια προγράμματα χρειαζόμαστε, από που ξεκινάμε τις αλλαγές ρυθμίσεων κλπ) μιας και δεν έχω ξανακάνει ποτέ oc.</p>

Μέχρι 4,2 τον πας άνετα, έχω τον έχω στα 4,4 με την ίδια μητρική, αλλα έχω βάλει και ένα έξτρα ανεμιστήρα πίσω από το Σόκετ γιατί κάνει throttling από 4,2 και πάνω.

Sent from my iPhone using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 225
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Να κανω και εγω την ερωτηση μου.Σε μητρικη gigabyte 970a ud3p rev.1 ψυκτρα deepcool lucifer θερμοκρασιες αψογες ολα τα power saving options off εκτος απο hpc multi 22.5 x 200  ρευμα 1.41 με ρυθμιση στο offset llc medium.Περναει ολα τα τεστ μια χαρα κτλ κτλ εχω το εξης θεμα.Οταν κλεισω το μηχανημα για πολλες ωρες ενω εχω δοκιμασει πριν να το κλεισω και να το ανοιξω αρκετες φορες δεν μπουταρει σωστα δεν μπορω να μπω bios και βαραει λουπες.Το μυαλο μου παει στα vrm και την  τροφοδοσια οτι εχει θεματα.Να τσιμπησω λιγο το ρευμα η οχι?

Το λυσα μονος μου τελικα το θεμα οποιος εχει αυτη την μητρικη αμα δεν βαλει το llc=xtreme το ξεχναει το καλο oc.

Το LLC πάντως πρέπει να 'ναι έτσι κι αλλιώς στο extreme ακόμα κι αν δε θέλεις OC, αφού μόνο έτσι κατανέμεται σωστά η τάση. Απλά πρέπει να βρεις το σωστό offset αναλόγως τη συχνότητα που θα θέσεις.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρίξε μια ματιά και σε αυτό το ποστ σε περίπτωση που δεν έχεις διαβάσει όλο το thread. Εσύ έχεις και τη rev1 βέβαια που αν θυμάμαι σωστά δεν έχει την επιλογή HPC (μόλις φτάσεις εκεί) αλλά το APM το οποίο στην ουσία λειτουργεί αντίστροφα και πρέπει να το απενεργοποιήσεις αν είναι στο on. Ίσως εκεί οφείλονται τα drops.

edited: άκυρο, τώρα είδα ότι έχεις την ud3P, οπότε φαντάζομαι ότι οι επιλογές παραμένουν ίδιες με την απλή ud3.

Επεξ/σία από Cloud_7

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Tα volts από που τα αλλάζουμε και τι τιμές τα βάζουμε; Διάβασα για 1.35 με 1.37 αλλά που μπαίνει αυτή η τιμή. Στο vcore voltage γραφει +/- 0.250,0.275 κλπ... :huh:

Βλέπεις στο BIOS σου τι τιμή έχει και ανάλογα προσθέτεις εκεί που είδες το +/- 0,250 κλπ. για να φτάσεις το επιθυμητό.

Στο vcore βέβαια πρέπει να ανέβει η τιμή, το dram voltage είναι το ρεύμα των μνημών και δεν το πειράζεις όταν κλοκάρεις αποκλειστικά τον επεξεργαστή μέσω multiplier.

νομίζω τα 1.416 είναι πολύ τάση για 4.5 όταν είμαι στα 4.2 με 1.36

βέβαια απο chip σε chip διαφέρει η τάση που θα χρειαστεί για να ανέβει παραπάνω.

Μπράβο ρε σεις,να τελειώσει η εξεταστική να τον ανεβάσω κ άλλο με βάλατε σε σκέψεις πάλι :P :P :P :P

το Dram μην το πειράζεις

• Like 1

Δεν είναι απόλυτο αυτό,αλλά όπως σωστά είπες διαφέρει από τσιπ σε τσιπ.

Για παράδειγμα,εγώ με 1.35V τον είχα 4.3Ghz 24/7.Απο κει και πέρα δεν πήγαινε αναλογικά,δηλαδή για 4.5 ήθελα 1.41V.

Καταρχάς ζητάω συγνώμη για την κατάχρηση του αρχικού ποστ.Πρώτο μου ποστ και πρώτη μου προσπάθεια για oc του amd fx 6300 σε μητρική GA 78lmt-usb3(rev5).Ο επεξεργαστής έφτασε τα 4.2 ghz με τις ρυθμίσεις όπως φαίνοται παρακάτω Untitled.pngWP_20150601_14_00_05_Pro.jpgWP_20150601_14_00_29_Pro.jpgΑυτό που με προβληματίζει είναι το χαμηλό core voltage.Πως τα βλέπετε τα πράγματα εσείς ως πιο έμπειροι; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...