Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από πολλά καντήλια που έχω ρίξει τον τελευταίο καιρό (βλέπε CS:GO) θέλω να κάνω μια συζήτηση με όσους χρησιμοποιούν cheat/hacks, σε ποια παιχνίδια, και γιατί.

Δε μπορώ να πω ότι δεν το έχω κάνει ποτέ. Όλοι μας κάποια στιγμή το κάναμε (ή παίρναμε τα περιοδικά για να δούμε κανά weapon cheat στο GTA).

Θέλω να μιλήσουμε όμως όχι για τα παιχνίδια που παίζετε single player που η χρήση των cheat/hacks επηρεάζουν μόνο εσάς, θέλω να μιλήσουμε για τα multiplayer παιχνίδια που επηρεάζετε και άλλους. Γιατί το κάνετε, και ποιο είναι το νόημα;

Προσωπικά εγώ έχω χρησιμοποιήσει hack (σιγά τα αυγά αλλά τες πα) μόνο σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσες να το πεις ότι είναι multiplayer, στο φοβερό και τρομερό Marvel Avengers Alliance που είναι και το μοναδικό facebook/browser game που έκατσα να παίξω. Ο λόγος; Ποτέ δε μπορούσα να αντιμετωπίσω όλους όσους είχαν και αυτοί hack ('ντάξει ένα απλό cheatengine ήταν δεν ήταν και τίποτα το τρομερό) ή όσους κατά την άποψή μου cheatαραν με το να σκάνε real money για in game items/powers.

Αποτέλεσμα; Μετά από κανά μήνα-δύο το παράτησα γιατί το βαρέθηκα, σιχάθηκα τον εαυτό μου κυρίως γιατί έπαιζα facebook game (έλεος i know) και δευτερευόντως γιατί το παιχνίδι έχασε το ενδιαφέρον του και σιχάθηκα που έκανα αυτό που έλεγα ότι δεν θα έκανα ποτέ, cheatαρα.

Βέβαια αυτό το παιχνιδάκι, είχε ελάχιστη επίπτωση σε άλλους παίχτες οπότε το θεωρώ πιο light φάση, αλλά παράβαση δεοντολογίας nonetheless.

Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση είναι πως όσο πιο player-to-player interactive παιχνίδια βγαίνουν και όσο περισσότερο γίνεται focus στο multiplayer κομμάτι τόσο αυξάνονται οι χρήστες των cheat/hack.

Παράδειγμα; Dark Souls 2, έχει 2 μέρες που βγήκε σε PC, με κάνει κάποιος invade, τον σκοτώνω και παίρνω reward που τον σκότωσα 560Κ souls (κάτι σαν xp) την στιγμή που στις 25-30 ώρες που είχα παίξει είχα μαζέψει συνολικά 420Κ (νομίζω). Οπότε αυτός ο τύπος, εκτός του ότι έσκασε invade και σκότωνε κόσμο με illegitimate τρόπους, και τους χαλούσε το παιχνίδι, όσοι καημένοι τον κατάφερναν να τον σκοτώσουν, τους κατέστρεφε το παιχνίδι με ένα τεράστιο (για το lvl μου τότε) reward από souls. Αποτέλεσμα; Έφτιαξα καινούριο χαρακτήρα...

Και ερωτώ, τι βρίσκετε/βρίσκουν στο να παίζεις με hack και να "νικάς" αντίπαλους παίχτες όταν ξέρεις ότι δεν το αξίζεις και δεν παίζεις για κάποιο έπαθλο (λεφτά/δόξα/whatever), αλλά απλά κερδίζεις κάποιον ο οποίος όχι δεν σε σέβεται που τον κέρδισες, αλλά ίσα ίσα, γίνεσαι και ρεζίλι σε όσους αντιμετωπίζεις και όλοι σε θεωρούν noob και θλιβερό τυπάκι. Την ευχαρίστηση ότι κέρδισες κάποιον; Αφού έτσι και αλλιώς ρίχνεις τόσες ώρες gameplay για το παιχνίδι που cheatάρεις, αν παίζεις μαθαίνεις και όταν νικάς με legit τρόπους είναι πολύ καλύτερο.

Απλά, δεν το καταλαβαίνω, είμαι 15+ χρόνια gamer, ξέρω τους απλούς λόγους γιατί το κάνουν (γρήγορη νίκη χωρίς κόπο, ανώριμα 10χρονα κλπ) η ερώτησή μου όμως είναι γιατί να το κάνει κάποιος που έχει χρόνια gaming στην πλάτη του 5-6+, είναι 21+ και έχει φάει όλο αυτό τον καρκίνο καιρό τώρα, γιατί να το κάνει και ο ίδιος;

Δεν θα κρίνω κάποιον αν βγει και το πει, απλά θέλω να καταλάβω την ψυχολογία ενός gamer που useάρει hacks και είναι σε ηλικία 21+

• Like 1
Δημοσ.

Δεν διάβασα καν το κείμενο,μόνο ο τίτλος αρκεί.

Ένα θα πω πριν κλειδωθεί!(θα γίνει ένα θέμα που ο καθένας θα λέει πόσα χρόνια είναι gamer..έρχεται)

L2P σε όλα τα ''παιδάκια'',ότι ηλικία και αν έχουν,άσχετα με το πόσο καιρό είναι gamer 5 χρόνια,20,40 60 χρόνια gamer..!Όποιος χρεισημοποιεί hacks σε MP είναι μεγάλος noob!Ο ορισμός!

(έτσι τρελένομαι με τους hackers και έχω κυρίξει πόλεμο στον σερβερ μου στο dayz,αμετάκλιτα bans σε τέτοια περιπτώσεις και κοινωποίηση του GUID στα dayz forums)

• Like 2
Δημοσ.

σε android games το εχω σκισει το cheat ειδικα αυτα που θελουν ενεργειες κ λεφτα να δωσεις για να προχωρησεις αξιοπρεπως,με λιγες γνωσεις hex ειναι ευκολο.σε multi μονο στο cod4 ειχα βαλει πιο πολυ για δοκιμη πολυ παλια ομως κ οταν επαιζα l2.σε single κανα gta

Δημοσ.

Το μονο παιχνίδι που έβαλα cheats και του έδωσα και κατάλαβε ηταν το San Andreas. Απο εκεί και έπειτα δεν ξανά έβαλα πουθενά! :)

• Like 1
Δημοσ.

ΣΤΟ ΜΟΝΟ παιχνιδι που εβαλα cheat ηταν στο Real Racing 3 που πρεπει να το παιξεις 1000 ωρες για να βγαλεις οτι εχει να βγαλεις. μετα τις πρωτες 100, αλλαξα κινητο, περασα τα save στην νεα συσκευη, τζιφος, δεν αναγνωριζε τιποτα.

cheat ισα ισα να αποκτησω επιτελους την Aventador, επαιξα 1 ωρα και το εσβησα. (αν και δεν ειναι ακριβως multiplayer εχει online χρονους αν και δεν εκμεταλλευτηικα την προσβαση μου σε ολα τα αμαξια, απλως ηθελα να τα δω)

αυτη ηταν η μονη και τελευταια φορα που χρησιμοποιησα cheat σε ενα παιχνιδι (αμιγως) online. σε καθαρο online δεν εχω χρησιμοποιησει ποτέ και γενικα η περιοδος που εβαζα cheat ηταν οταν κυριαρχουσανε τα super nintendo και mega drive (και αφου τερματιζα κανονικα ενα παιχνιδι)

αν θες να δεις cheat, ριξε μια ματια στο PSN, στους χρηστες με τα περισσοτερα trophy..

οταν για ενα Platinum πρεπει να λιωσεις ενα παιχνιδι για 200 ωρες, ειναι λιγο παραξενο καποιοι να εχουν 700 platinum (μα... απο καθε παιχνιδι κιολας!) παρολο που κανει διαχωρισμο σε cheaters και μη-cheaters, θεωρω πως ολα αυτα ειναι με cheat.

http://psnprofiles.com/leaderboard

Δημοσ.

Cheat έχω χρησιμοποιήσει στο San Andreas και στο Football Manager 10 που ήταν το πρώτο Fm που είχα παίξει και έκανα save loads για εμένα είναι σαν cheat. Multi μόνο μια φορά που παίζαμε lan στο cod 4 ή 2 και είχα βάλει την εντολή God και άφηνα να με πυροβολεί ένας φίλος μου. Αλλά σε online με αγνώστους ποτέ γιατί χαλάω το game

Δημοσ.

Εγω πρωτη φορα π χρησιμοποιησα cheat ηταν σε κονσολα με σπαατηρι που έμπαινε στο πισω μερος του psx, κσι τελευταία στο half life 1 για ολα τ οπλα :P

• Like 1
Δημοσ.

Σε online game ποτέ δεν έβαλα cheats και πάντα μου την έδιναν αυτοί που βάζαν. Παίζεις ένα παιχνίδι για να διασκεδάσεις όχι για να κοροιδεύεις τον κόσμο και να το παίζεις μάγκας. Στα single player αφού τερματιστεί το παιχνίδι ίσως μπουν κάποια, κυρίως σε GTA.

Δημοσ.

Σε single παιχνιδια οπως gta τα cheat επιβαλλονται για γινει πιο διασκεδαστικο το παιχνιδι. Επωφελησε μονο εσυ οποτε κανεις οτι θες. 

Θα πω και την δικη μου εμπειρια. 

Καλοκαιρι 2010. Ηταν η εποχη που παιζαμε call of duty modern warfare 2 και καπου εκεινη την περιοδο ειχαν βγει καποια εργαλεια που μπορουσες να βαλεις δικα σου mod παιχνιδιων στο multiplayer και να παιξεις. Καποιοι το εκαναν κανονικα στο mutliplayer με τον κινδυνο να φανε ban. Ηταν δυσκολο ομως γιατι χρησιμοποιουσαν και ενα αλλο εργαλειο που δεν σε επιανε το vac (δεν θυμαμαι ακριβως, ας το αφησω ετσι). Εμεις το καναμε σε private παιχνιδια γιατι γινοταν χαβαλες και κανεις δεν θα ετρωγε ban. Στα μεταξυ μας παιχνιδια εκτος απο αλλα εξωτερικα mod βαζαμε και εντολες τυπου απειρες σφαιρες, 1000 μετρα jump, τρεξιμο τυπου flash και αλλα τετοια αστεια πραγματα. 

Η κατασταση εκεινο το καλοκαιρι αρχησε να ξεφευγει με τους cheaters στα κανονικα Multi παιχνιδια. Ηταν 4 μηνες πριν βγει το Black ops και οι cheaters ειχαν παρει φωτια. Οι περισσοτεροι χρησιμοποιουσαν το εργαλειο που δεν τους επιανε το vac και χρησιμοποιουσαν aimbot και wallhack. Δεν υπηρχε ουτε ενα παιχνιδι που να ηταν νορμαλ και χωρις cheaters. Τα report φευγανε αερα αλλα τιποτα δεν γινοταν. Μετα απο αρκετα νευρα κλπ το εβαζα και εγω μονο σε παιχνιδια ομως που ειχαν ηδη καποιον τετοιο και σκοτωνα μονο αυτον. Υπηρχαν και καποιες απωλειες αλλα αυτος ηταν ο κυριος στοχος μου. Ημουν κατι σαν Cheater Avenger. Εβαζα την ταξη σε αυτα τα παιχνιδια. Το αποτελεσμα ηταν να φαω ban καποιο καιρο μετα οπως και καποιοι αλλοι που εκαναν το ιδιο πραγμα παρολο που ειχαμε σταματησει να το χρησιμοποιουμε κοντα στον ενα μηνα. Επισης σε μερικα τετοια παιχνιδια μπορουσες να ανεβεις level με ενα Kill, να σου ξεκλειδωσει ο server ολα τα challenges κλπ. 

Το αποτελεσμα ηταν οτι ποτε δεν ξανα εβαλα cheat γιατι με χαλασε το 40ευρω που πληρωσα δις για το παιχνιδι. (Φυσικα και το ξανα πηρα). 

Η ειρωνεια ειναι οτι μετα απο τοσες ωρες και χρονια, με επιασε η νοσταλγια και το κατεβασα παλι. Τον τελευταιο καιρο παιζω και μπηκα τυχαια σε εναν τετοιο server ο οποιος μου ξεκλειδωσε ολα τα challenges... Εκνευριστικα τοσο πολυ γιατι ηταν καθαρο το profil μου μετα απο ολα αυτα και τοσα χρονια μετα και ηρθε εναν μακακας και μου το χαλασε. Εχω κανει αρκετα report γιατι υπαρχουν ακομα τυποι σαν και αυτον. 

• Like 2
Δημοσ.

"I like my Witches extra crispy" :D

Μονο στο GTA και αυτά πάλι ήταν τον developers που τα ενεργοποιούσες με πάτημα κουμπιών στο gamepad.

Τώρα σοβαρά Zeniath δεν πιστεύω να περιμένεις κάποιον να το παραδεχτεί έτσι?! "Yes hi! I have a small dingy!" :D

Δημοσ.

Ρε παιδιά άλλο τα cheats στο gta και άλλο τα cheats σε cod και bf. Στην πρώτη περίπτωση τα cheats κάνουν το παιχνίδι πιο διασκεδαστικό και γι' αυτό η ίδια η rockstar τα έχει ενσωματώσει στα παιχνίδια. Στην δεύτερη περίπτωση τα cheats χαλάνε το παιχνίδι τόσο αυτού που τα χρησιμοποιεί, όσο και των παιχτών που παίζουν στον ίδιο server με αυτόν. Όποιος χρησιμοποιεί cheats όπως aimbot και wallhack είναι ο ορισμός του αποτυχημένου μικροτσούτσουνου σκατονουμπά και είναι προφανές ότι χωρίς αυτά δεν μπορεί να στραυρώσει kill.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...