Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοίγω αυτό το τοπικ ώστε όποιος ψάχνει να αγοράσει έναν ssd δίσκο(Όπως εγώ) να του προτείνουν μάρκες που είναι αξιόπιστες και value for money και από προσωπικές εμπειρίες του καθενός.

 

Επίσης αν πουλάει κάποιος ssd δίσκο ή έχει βρει σε κάποιον μαγαζί κανέναν σε πολύ καλή τιμή ας τον αναφέρει εδώ.

 

Καλό είναι αν κάποιος ξέρει με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και όχι με ότι του έχουν πει να μας πει τα συν και πλην του κάθε μοντέλου ssd δίσκου που ξέρει.

 

 

Και επειδή κι εγώ είμαι στο ψάξιμο για ssd δίσκο θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις στους "έμπειρους" αυτού του νέου εξαρτήματος για υπολογιστές.

 

01. Τι ακριβώς είναι το trim και πλέον όλοι οι δίσκοι το υποστηρίζουν γιατί παλιότερα μοντέλα ssd δίσκων δεν το υποστήριζαν αλλά νομίζω με ένα firmware update το υποστήριξαν.

02. Αν κάνω αναβάθμιση λογισμικού(firmware) σε κάποιον ssd που έχει πάνω τα windows ή οτιδήποτε άλλα αρχεία τα χάνω ή όχι?

03. Ακόμα και τον ποιο άθλιο/σάπιο ssd δίσκο(Ποια μάρκα είναι κατά τη γνώμη σας) να αγοράσεις θα είναι σαφώς ποιο γρήγορος ακόμα και από τον γρηγορότερο scsi 10000rpm δίσκο σωστά?

04. Τι πρέπει να προσέξει κάποιος στην αγορά ssd δίσκου? Κάτι είχα διαβάσει για τις μνήμες και τα controller κάποιον ssd δίσκων.

 

 

Αν προκύψουν και άλλα ερωτήματα θα τα προσθέσω εδώ.

  • Like 3
Δημοσ.

προσθεσε και , ή κατι τετοιο

γιατι τοση μεγαλη διαφορα μεταξυ 2,5΄ ssd και  SSD PCI-Express (εκτος της τιμης) και ποια κατηγορια ssd ειναι πιο αξιοπιστη σε βαθος χρονου

Δημοσ.

Δεν προσθεσα κατι τετοιο για τον πολυ απλο λογο οτι sata θηρες εχουν οι υπολογιστες ακομα και 10ετιας ενω pci-express δεν εχουν τοσο παλιοι υπολογιστες οποτε δεν μπορεις να και να βαλεις τετοιου ειδους δισκους σε πολυ παλιους υπολογιστες και ψαχνω κατι που να μπορει να μπει και σε αρχαιο υπολογιστη οχι μονο στον δικο μου που μια χαρα εχει τα παντα.

Δημοσ.

01. Τι είναι trim: http://en.wikipedia.org/wiki/Trim_(computing) Ουσιαστικά μια λειτουργία του δίσκου που τον κρατά σε όσο καλύτερη κατάσταση όσο αφορά την ταχύτητά του.

 

02. Ανάλογα τη μάρκα και το μοντέλο του δίσκου. Σε Samsung που έχω κάνει firmware update δεν πειράχτηκε τίποτα στον δίσκο. Σε άλλη μάρκα (νομίζω Kingston) που προειδοποίησε το πρόγραμμα πρώτα οτι ο δίσκος θα γίνει wipe.

 

03. SCSI? Ποιος χρησιμοποιεί πλέον SCSI? Ούτε στους servers μας πλέον δεν έχουμε SCSI controllers. Τεσπά, ναι οποιοσδήποτε SSD είναι σαφώς ανώτερος απο κάποιον μηχανικό δίσκο.

 

04. Προσωπικά εδώ δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό. Έχω βάλει ένα σκασμό SSD σε αρκετά μηχανήματα (ακόμα και πολύ παλιά) και κανένα θέμα δεν αντιμετώπισα.

 

Τώρα για αγορά δίσκου, προσανατολίζεσαι σε γνωστές μάρκες, διαβάζεις τα χαρακτηριστικά τους και την τιμή τους και ανάλογα προχωράς. Δεν χρειάζεται τόση πολύ ανάλυση.

Δημοσ.

01. Στα ελληνικα τι ακριβως ή στο περιπου κανει το trim και το εχουν μονο οι νεοι ssd δισκοι ή και οι παλιοι με ενα firmware update?

 

03. Αναφερα τους scsi γιατι ειχα ξεχασει οτι υπαρχουν και οι raptor μηχανικοι δισκοι που κι αυτοι ειναι στις 10.000 στροφες ανα λεπτο.

 

 

Για τον 9-10ετιας dekstop που θελω να τον βαλω λογικα οποιονδηποτε 64gb και να βαλω μια χαρα θα κανει τη δουλεια του αλλα σε ενα λαπτοπ που θελω εναν 250gb και ανω ποιον θα προτεινατε εκτος των samsung που ξερω οτι ειναι οι καλυτερη value for money και γιατι ετσι για να εχω και καμια εναλλακτικη μαρκα απο τους samsung ssd.

Δημοσ.

Η εγγυηση των ssd δισκων τι ακριβως καλυπτει και συνηθως ειναι 3ετη ή 5ετη?

ο δικος μου στα 3,5 χρονια εσκασε, ocz vertex 2

Δημοσ.

Μηπως περασε παραπανω ρευμα απο το τροφοδοτικο του υπολογιστη σου?

 

Γιατι στα ξαφνικα να καηκε μου φαινετε πολυ περιεργο ειδικα μετα απο 3μιση χρονια λειτουργιας.

Δημοσ.

Και εγω ειχα τον Vertex 4 και μου καηκε πανω στα 2,5 χρονια χρησης. Καθως και 2 φιλων μου ακομα που ειχαν vector τους καηκε στο 4μηνο χωρις λογο. Ετσι αλλαξα στον 840 pro 256.. Σαν ταχυτητες σε σχεση με τον 840 pro o vertex 4 μου φαινοταν πολυ καλυτερος και θα αγοραζα ξανα OCZ παρα το προβλημα που μου εβγαλε. Πιστευω να την βελτιωσει η toshiba.

Δημοσ.

Δηλαδη δεν θα μου προτεινατε να αγορασω μαρκα ocz σωστα?

 

Μια μαρκα εκτος της samsung εννοειτε μιας και δεν εχει 64gb δισκο ssd θα μου προτεινατε και γιατι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...