Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, χρειάζομαι τη βοήθεια σας.Να σημειωσω οτι ψαχνοντας παω με την access. Δυστυχως δεν εχω ιδεα απο Vb

Εχω φτιάξει μια βάση δεδομένων όπου έχω εναν πινακα που καταχωρω Ονόματα και έναν πίνακα που καταχωρώ Δραστηριότητες.

¨εχω φτιάξει τις σχέσεις μεταξύ πινάκων, όπου στον πίνακα δραστηριοτητες εχω μια στήλη με την ονομασια "ονοματα" και χρησιμοποίησα τον οδηγό αναζήτησης για να τη συσχετίσω με τον πινακα ονοματα.

Οι σχέσεις είναι: ενεργοποίηση ακεραιότητας, διαδοχική ενημέρωση, διαδοχική διαγραφή.

Στον πινακα Δραστηριοτητες, εχω τις εξης στηλες

αναγνωριστικο / δραστηριοτητες / ημερομηνια / ωρες πρακτικης / ωρες θεωριας / ονομα

Τωρα. στα ερωτηματα μετα απο ψάξιμο βρηκα οτι για να γινει αθροισμα δυο στηλων , στη δικη μου περιπτωση ωρες θεωριας και πρακτικης χρησιμοποιω τη εντολη total . Ολα καλα.

>>Το προβλημα ειναι το εξης, οτι στην ιδια ημερομηνια το ιδιο ατομο μπορει να εχει και αλλη δραστηριοτητα. Πως κανω την Access , να αρθροιζει απο την ιδια ημερομηνια τις ωρες ,ενος ατομου απο διαφορες δραστηριοτητες ;

Γιατι μια λυση που σκεφτηκα, αλλα παει μεσω αλασκας, να επαναλαβω στον πινακα δραστηριοτητες τη στηλη ημερομηνια και τις ωρες 4 με 5 φορες.

>>Και ενα αλλο. Η access κανει οριζοντιο αθροισμα? Δηλ στη φωτο αν δειτε βγαζει 4/72014 πρωτη καταχωρηση συνολο 3, δευτερη 7. Πως θετω ερωτημα να μου βγαλει π.χ το συνολο ενος μηνα σε μια στηλη, εναν αριθμο. ?

Επειδη δεν εχω και πολλη γνωση στο θεμα, ισως σας μπερεψα. Αν καταλαβατε τι ζηταω και εχετε κατι να μου προτινετε. ...

Ευχαριστω

post-161847-0-41684800-1404488507_thumb.jpgpost-161847-0-53766500-1404488540_thumb.jpgpost-161847-0-07243900-1404488566_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...