Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο ειναι σοβαρο προβλημα. Δεν υπαρχει καποια λυση;

Ποιό ακριβώς είναι το σοβαρό πρόβλημα;

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να βλέπει ο άλλος τον κώδικα σου,ίσως;; ;)

Και αυτό είναι πρόβλημα επειδή...?

By the way, από τη στιγμή που το πρόγραμμα τρέχει στον υπολογιστή μου μπορώ να δω τον κώδικά σου ο,τι κι αν κάνεις, σε όποια γλώσσα κι αν το έχεις γράψει. Το μόνο που αλλάζει είναι ο βαθμός δυσκολίας.

Δημοσ.

By the way, από τη στιγμή που το πρόγραμμα τρέχει στον υπολογιστή μου μπορώ να δω τον κώδικά σου ο,τι κι αν κάνεις, σε όποια γλώσσα κι αν το έχεις γράψει. Το μόνο που αλλάζει είναι ο βαθμός δυσκολίας.

Σίγουρο αυτό;;Εγώ νόμιζα μόνο με τις .NET γλώσσες συνέβαινε αυτό.

Δημοσ.

Σίγουρο αυτό;;Εγώ νόμιζα μόνο με τις .NET γλώσσες συνέβαινε αυτό.

Αν συνέβαινε μόνο με τις .NET τότε τόσα χρόνια αυτοί που γράφουν cracks π.χ. για τα games πώς τα γράφουν;  :)

Απλά κάποιος .ΝΕΤ decompiler (και Java, και αρκετές άλλες γλώσσες) σου δίνει στο πιάτο κάτι που μοιάζει πολύ περισσότερο με το αρχικό source απ' ότι αν ήταν ας πούμε native κώδικας (ξερωγώ C/C++).

Αλλά το βασικό μου point είναι ότι στη γενική περίπτωση το να δει ο άλλος τον κώδικά σου δεν είναι πρόβλημα.

• Like 2
Δημοσ.

Μάλιστα...κάτι άλλο.Οι εφαρμογές για WP σε C# δεν γράφονται;;Είναι πιο εύκολο από Android & Java;;Επίσης η Unity (game engine) έχει export για Windows Phone;;

Δημοσ.

Μάλιστα...κάτι άλλο.Οι εφαρμογές για WP σε C# δεν γράφονται;;Είναι πιο εύκολο από Android & Java;;Επίσης η Unity (game engine) έχει export για Windows Phone;;

Ναι πολλες εφαρμογές ειναι σε C# αν και υπάρχουν και μερικές σε VB.net. Η unity εχει export για Windows Phone.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι πολλες εφαρμογές ειναι σε C# αν και υπάρχουν και μερικές σε VB.net. Η unity εχει export για Windows Phone.

Ωραία!Για να βάλω μια εφαρμογή στο Marketplace πρέπει να πληρώσω ένα ποσό πρώτα;;

Δημοσ.

Ωραία!Για να βάλω μια εφαρμογή στο Marketplace πρέπει να πληρώσω ένα ποσό πρώτα;;

Γιατι χωρις να εχεις καν ασχοληθει με την γλωσσα σε απασχολει κατι τετοιο? Αμα κανεις κατι αξιολογο μετα το ψαχνεις. Αλλωστε αμα ξεκινας να μαθαινεις προγραμματιζεις για να βγαλεις φραγκα απο δικες σου εφαρμογες τοτε ξεκινας λαθος...

• Like 1
Δημοσ.

Γιατι χωρις να εχεις καν ασχοληθει με την γλωσσα σε απασχολει κατι τετοιο? Αμα κανεις κατι αξιολογο μετα το ψαχνεις. Αλλωστε αμα ξεκινας να μαθαινεις προγραμματιζεις για να βγαλεις φραγκα απο δικες σου εφαρμογες τοτε ξεκινας λαθος...

Καθαρά για χόμπι θέλω να το κάνω και ίσως και επαγγελματικά στο μέλλον.Δεν θέλω να βγάλω λεφτά από τις εφαρμογές,γιατί πολύ απλά θα τις βάζω δωρεάν! ;)

Δημοσ.

Αλλά το βασικό μου point είναι ότι στη γενική περίπτωση το να δει ο άλλος τον κώδικά σου δεν είναι πρόβλημα.

defacer στειλε μου σε παρακαλω ολο τον πηγαιο κωδικα που εχεις γραψει ως τωρα.

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρα δουλευει το obfuscation.

Παιρνει το μη public ονομα μεταβλητής, κλάσης, συναρτησης .. κλπ και το κανει╟╚╫.

Η μετατροπη δεν ειναι 1 προς 1 ωστε να βρεις απο που προηρθαν τα συμβολα

Δημοσ.

defacer στειλε μου σε παρακαλω ολο τον πηγαιο κωδικα που εχεις γραψει ως τωρα.

Δε μπορώ να το κάνω αυτό γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του δεν είναι ιδιοκτησία μου για να το στείλω.

Δεν έχω κανένα θεωρητικό πρόβλημα να σου στείλω όλο τον κώδικα που έχω γράψει εκτός εργασίας. Θα μου κάνει καλό και όχι κακό να χρησιμοποιεί περισσότερος κόσμος τον κώδικά μου.

Ακόμα θα μπορούσα να σου τον στείλω παρέχοντάς σου μια άδεια χρήσης που δε σου επιτρέπει να τον χρησιμοποιήσεις για οτιδήποτε (ακριβώς όπως θα συνέβαινε αν τον είχες πάρει μόνος σου -- γι' αυτό συζητάμε εξάλλου) και αν παρόλα αυτά εσύ το κάνεις να φουντάρω το project που θα κάνεις με τον κώδικά μου είτε αυτό είναι open source είτε εμπορικό.

Νομίζω ότι καταλαβαίνεις που το πάω. Εσύ που θέλεις να καταλήξεις;

• Like 2
Δημοσ.

... και πως συνεχίζει μετά το παραμύθι? γιατί αυτά που λες μόνο σε παραμύθια συμβαίνουν (φιλικά και καθόλου προσωπικό) ...

Λοιπόν, συμφωνώ στο ότι είναι σε .ΝΕΤ/Java (και μερικές άλλες που δεν γνωρίζω γιατί δεν έχω ασχοληθεί) ο κώδικάς σου είναι αρκετά ευάλωτος και διαφωνώ στο ότι το Obfuscation δεν κάνει δουλειά.

Διαφωνώ κάθετα για προγράμματα που είναι σε C/C++/ASM

Να σε ρωτήσω κάτι, Μήπως εννοείς τον κώδικα Assembly? που ναι! είναι φόρα παρτίδα ακόμα και σε προγράμματα C/C++/ASM.

Αν εννοείς αυτό τότε δεν χρειάζεται να το συζητάμε γιατί δεν έχει βρεθεί ακόμα το μυαλό που μπορεί να μετατρέψει κώδικα Assembly σε κατανοητό κώδικα για τον άνθρωπο, και ότι τυχών εργαλεία υπάρχουν που "προβλέπουν" τον κώδικα είναι του κώλου και δεν πλησιάζουν ούτε στο ελάχιστο το πρόγραμμα!.

Όσον αφορά τα Cracks, απλά επεμβαίνεις στον Assembly κώδικα... ε! με το να παρακάμπτεις μερικά JUMPS δεν έγινε και κάτι... δεν έβγαλες τον πηγαίο κώδικα (να τον μάθει μια ανταγωνιστική εταιρεία)

PS: Μη με παρεξηγήσεις!, αυτή επιθετικότητα δεν είναι προς εσένα! απλά έχω προσωπικό πρόβλημα που ισοπεδώνονται όλα (τουλάχιστον αυτό νομίζουν), ο κώδικάς σου μπορεί να προστατευτεί μια χαρά! το ότι μπορεί να υπάρχει DeObfuscation για κάποιο -αποτυχημένο- Obfuscation Tool δεν λέει πολλά!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...