DaDiRa Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Θέλω να μεταφέρω για λίγο το router σε ένα δωμάτιο αρκετά μέτρα μακρυά από την πρίζα που βρίσκεται συνδεδεμένο το router και το καλώδιο που έχει ήδη δεν φτάνει. Μπορώ να βάλω την άκρη του καλωδίου σε έναν splitter ή σε φίλτρο και από την άλλη άλλο ένα καλώδιο DSL για να το χρησιμοποιήσω σαν επέκταση; Δεν με ενδιαφέρουν τυχόν απώλειες, απλώς θέλω για την ώρα να μεταφέρω το router.
DaDiRa Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Απλα πάρε ενα μεγαλύτερο καλώδιο τηλεφώνου Το θέλω για ένα μισάωρο, δεν είναι και πολύ λογικό να αγοράζω 20 μέτρα καλώδιο για μια δουλίτσα της ώρας. Εκτός αν δανειστώ από κάποιον, αλλά και πάλι, φασαρία χωρίς λόγο, αν δουλεύει αυτό με τον splitter.
paylidis Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 πραγματικά δεν εχω καταλαβει τι λες... και εχω πολύ φαντασία...
DaDiRa Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) Για να μην έχεις καταλάβει, μάλλον πρόκειται για κάτι χαζό που έβγαλα μόνος μου μόλις τώρα και όχι για κάτι που μπορεί να δουλέψει. Ας το πω πιο αναλαυτικά:Το καλώδιο DSL (phone cord, όπως το βρήκα στο google) που μπαίνει στην πρίζα του τηλεφώνου, δεν φτάνει μέχρι το δωμάτιο που θέλω να μεταφέρω το router για να κάνω κάτι (το τι κάτι είναι αυτό, είναι άλλη ιστορία. Αν έχω πρόβλημα και εκεί, ίσως να το δεις σε άλλο post στο forum ). Αυτό που ρωτάω, είναι αν γίνεται να συνδέσω το phone cord με έναν splitter ή με ένα φίλτρο και από στην έξοδο του να βάλω ακόμα ένα phone cord, ώστε να φτάνει μέχρι εκεί που θέλω (δηλαδή θα είναι πρίζα-καλώδιο-splitter-καλώδιο-router). Εν ολίγοις, ρωτάω αν μπορεί ο splitter να λειτουργήσει ως σύνδεσμος δύο καλωδίων. Edit: Επειδή ψιλοβιάζομαι, αποφάσισα όσο περιμένω μια απάντηση να το δοκιμάσω μόνος μου. Για μελλοντικές αναφορές να πω πως λειτουργεί κανονικά. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο επηρεάζει κάτι τέτοιο την ταχύτητα (αν λάβω υπόψη της κατ' επανάληψη αναφορές των τεχνικών διάφορων εταιριών που μου τόνιζαν πως αν το καλώδιο ξεπερνά τα 2 μέτρα μειώνεται η ταχύτητα), αλλά όταν τελειώσω πιθανότατα θα κάνω και ένα speedtest και θα γράψω τα αποτελέσματα. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2014 από DaDiRa
poulinos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 το πιο ευκολο θα ηταν μια μουφα rj11.απο εκει και περα ναι αν ειναι να βαλεις μεγαλο καλωδιο προτιμας ειτε να βαλεις μικρο τηλεφωνικο και μεγαλο ethernet ή αν δεν γινεται αλλιως να βαλεις Utp αντι για τηλεφωνικο και απλα θα χρησιμοποιησεις το ενα ζευγαρι απο ολα.ετσι θα εχεις ενα ποιοτικο τηλεφωνικο που δεν θα εχει απωλειες.ναι τα τηλεφωνικα δεν ειναι οτι καλυτερο για πολλους λογους για να τραβηξεις κουλουρα.δεν ειναι twisted,ειναι πολυκλωνα ,ειναι λεπτα,χαλανε ευκολα κτλ. αλλα ναι αν θυμαμαι καλα για τις αναγκες του πειραματος σου αν βαλεις splitter και βαλεις το line να συνδεεται με το υπαρχον καλωδιο που παει στην πριζα και το dsl προς το ρουτερ θα παιξει.με φιλτρο δεν παιζει διοτι το φιλτρο κοβει τις συχνοτητες του adsl.και λογικα δεν θα πρεπει να χασεις σε ταχυτητα εκτος αν εχεις ριξει 50 μετρα καλωδιο΄ή εχει διαλυθει το καλωδιο.απλα δεν προτεινεται για μονιμη χρηση.εχω δει και 20 μετρα τηλεφωνικο να μην χανει καθολου αλλα επειδη ειναι ευαισθητο μπορει να χαλασει ευκολα και να ψαχνεις μετα να δεις τι φταιει.αν θες μεγαλο εκει Utp και απλα πρεσαρε 2 rj 11 κλιπακια σε ενα ζευγαρι πχ ασπρο μπλε μπλε και εισαι οκ.απλα το καλυτερο ειναι παντα να ριχνεις μεγαλο ethernetκαι μικρο τηλεφωνικο Θέλω να μεταφέρω για λίγο το router σε ένα δωμάτιο αρκετά μέτρα μακρυά από την πρίζα που βρίσκεται συνδεδεμένο το router και το καλώδιο που έχει ήδη δεν φτάνει. Μπορώ να βάλω την άκρη του καλωδίου σε έναν splitter ή σε φίλτρο και από την άλλη άλλο ένα καλώδιο DSL για να το χρησιμοποιήσω σαν επέκταση; Δεν με ενδιαφέρουν τυχόν απώλειες, απλώς θέλω για την ώρα να μεταφέρω το router. διορθωση αλλο ενα καλωδιο τηλεφωνικο.δεν υπαρχει καλωδιο dsl.
orck Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Σε ενα spliter μπορεις, οι υποδοχες Line και adsl ειναι συνδεδεμενες μεταξυ τους, σαν μια απλη μουφα (συνδεσμος καλωδιου). Το φιλτρο οχι, εχει κυκλωμα που κοβει τις συχνοτητες που θελει το ρουτερ σου για να συγχρονισει, το ιδιο ισχυει και στην εξοδο phone στο spliter.
poulinos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 επισης δεν χρειαζεται να κανεις speedtest γιατι δεν ειναι αξιοπιστο.βλεπεις τον συγχρονισμο μεσα στο ρουτερ πριν και μετα.αν βαλεις splitter για isdn εκει ναι παιζει να εχεις κανα θεμα αν η γραμμη σου ειναι pstn και το αναποδο.επισης αφου μπορουσες να το δοκιμασεις τοση ωρα τι μας ρωτας xaxa
poulinos Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Σε ενα spliter μπορεις, οι υποδοχες Line και adsl ειναι συνδεδεμενες μεταξυ τους, σαν μια απλη μουφα (συνδεσμος καλωδιου). Το φιλτρο οχι, εχει κυκλωμα που κοβει τις συχνοτητες που θελει το ρουτερ σου για να συγχρονισει, το ιδιο ισχυει και στην εξοδο phone στο spliter. καποιοι λενε χωρις να ξερω αν ισχυει οτι μερικα splitter κανουν ενα μικρο ας το πω καθαρισμα στην dsl υποδοχη ενω αλλοι λενε οτι το splitter κανει και ενα μικρο Protection σε περιπτωση κεραυνου.οτι δηλαδη δεν ειναι απλα bypass.δεν το εχω ψαξει παραπανω.παντως αφου ειναι για προσωρινη λυση μπορει να το κανει αλλα για μονιμη ειναι απαραδεκτο ενα splitter στην μεση και επισης τοσα μετρα καλωδιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα