azuli Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Καλησπερα,θελω να μεταφερω τα windows 8 32bit απο τον σκληρο σε ssd χωρις να σεταρω παλι τα windows,ο λογος ειναι οτι εχω απειρα προγραμματα και η διαδικασια θα μου επαιρνε βδομαδα τουλαχιστον. Ειναι εφικτο?Και αν ναι με ποιο προγραμμα?Επισης θα ηθελα να μαθω αν ειναι 100% ασφαλης η διαδικασια και αν υπαρχουν τιποτα ''παρενεργειες''. Επισης αν υπαρχουν καποια tips για την διαδικασια θα ηθελα φυσικα να τα ακουσω! Ευχαριστω
soik85 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Ουσιαστικά κλώνο θέλεις να κάνεις... Εγω συστήνω αρχική εγκατάσταση και να αποφύγεις τέτοια "πειράματα" Εδώ ένας οδηγός στα Αγγλικά Site: Μεταφορά Windows 7 σε ssd 100% δεν υπάρχει πουθενά ασφάλεια. Η προτιμότερη διαδικασία είναι αυτή που ανέφερα. Εγώ κάνω format κάθε 6 μήνες για λόγους καλής λειτουργίας. Κάνε Back up
azuli Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 οπως εγραψα το να κανω format ειναι η ευκολη λυση η οποια ομως θα μου παρει τοσο χρονο που δεν προκειται να το κανω καν,εξου και ο λογος για το post!Tα προγραμματα που χρησιμοποιω ειναι πολλα και τα plugins αυτων ειναι απλα εκατονταδες με ξεχωριστο setup το καθενα και αλλα πολυπλοκα.Το pc ειναι για studio μουσικης οποτε δεν ειναι ενα απλο format μισης ωρας και κανα 2 ακομα ωρες για τα υπολοιπα.
JimxxZe Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Περυσυ που πήρα τον 1ο μου ssd, έναν samsung 840 120gb, έκανα κλώνο τα windows 7 που είχα και τα πέρασα στον ssd. Ένα χρόνο τώρα όλα λειτουργούν άψογα χωρίς κανένα πρόβλημα, με τρομερές ταχύτητες! Οπότε προχώρα δεν χάνεις τίποτα 1
soik85 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Ενας φίλος μου έκανε back up τα settings από registry. στην συνέχεια έκανε καθαρό install Windows και προγραμμάτων και ξαναπέρασε τα custom settings στο Registry 1
azuli Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Περυσυ που πήρα τον 1ο μου ssd, έναν samsung 840 120gb, έκανα κλώνο τα windows 7 που είχα και τα πέρασα στον ssd. Ένα χρόνο τώρα όλα λειτουργούν άψογα χωρίς κανένα πρόβλημα, με τρομερές ταχύτητες! Οπότε προχώρα δεν χάνεις τίποτα τι προγραμμα χρησιμοποιησες?Η διαδικασια ειναι απλη η πρεπει να προσεξω κατι?Τα boot αρχεια μεταφερονται αυτοματα?
soik85 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 τι προγραμμα χρησιμοποιησες?Η διαδικασια ειναι απλη η πρεπει να προσεξω κατι?Τα boot αρχεια μεταφερονται αυτοματα? Δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά... Δεν το έκανα εγώ ο ίδιος. Ο φίλος είναι προγραμματιστής και προφανώς ήξερε τι έκανε και πιο registry αρχειο έκανε back up. Δεν την θεωρώ εύκολη λύση και αρκετά χρονοβόρα την πρώτη φορά... Από κει και πέρα φαντάζομαι θα κρατά οργανωμένο back up μόνο με αυτά. Δεν είναι ο τομέας μου όμως και στο αναφέρω ως ιδέα να το ψάξεις με κάποιον που ξέρει και απλά δεν το χε κατά νου
demosdem Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Το έχω κάνει μερικές φορές με το REDO backup http://redobackup.org/. Κατέβασα το πρόγραμμα, έφτιαξα ένα bootable cd και ξεκινώντας απο το cd έκανα backup ολο τον δισκο που είχε τα windows σε άλλον δισκο. Ξεσυνδεσα τον παλιό δίσκο, έβαλα τον ssd , και έκανα restore. Εμένα μου δούλεψε μια χαρά σε windows 7 και 8. 1
JimxxZe Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Αν θυμάμαι καλά το έκανα με το software που συνόδευε τον ssd, το samsung data migration http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/samsungssd/downloads/Samsung_SSD_Data_Migration_User_Manual_ENG_v27.pdf Λογικά αν κάνεις αναζήτηση θα υπάρχουν κάποια άλλα παρεμφερή softwares που κανουν αυτη τη δουλεια 1
EddieObscurant Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 paragon hard disk manager χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια, απλώς αν εχεις και linux εγκατασταση μαζί με τα windows θα πρεπει να φτιάξεις εσύ μετα ξανα το grub. Εννοειται οτι τη διαδικασια θα την κανεις απο recovery environment (bootable usb/cd) και οχι μεσα απο τα windows, ακομα και αν σου δίνει τη δυνατοτητα με restart παλιοτερα χρησιμοποιούσα και το acronis true image αλλα εχω χρονια να το χρησιμοποιήσω Για δωρεαν προγραμματα δεν έχω ασχοληθεί. Αφου μετακομισεις στον ssd φροντισε να απενεργοποιήσει defrag κλπ που θα ειναι απο πριν ενεργοποιημένα 1
azuli Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Αφου μετακομισεις στον ssd φροντισε να απενεργοποιήσει defrag κλπ που θα ειναι απο πριν ενεργοποιημένα σωστος με το defrag!Τιποτα αλλο σχετικο χρειαζεται απενεργοποιηση/αλλαγη?πχ index?
EddieObscurant Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 σωστος με το defrag!Τιποτα αλλο σχετικο χρειαζεται απενεργοποιηση/αλλαγη?πχ index? ναι και γενικα ό,τι κάνεις με τον καθε ssd, που υπο άλλες συνθήκες θα στα έκανε μόνο το τα windows οταν θα τα εγκαταστουσες . Τα παιδια εδώ http://www.insomnia.gr/topic/337668-ssd-tips-tweaks-trim-support/ εχουν γραψει καποια πράγματα. έχε υποψη σου ότι αναλογα με το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσεις για τη διαδικασια, ίσως να μην σου κάνει το σωστο alignment στον ssd. Mπορεις να το ελεγξεις μετα τρεχοντας το as ssd benchmark., και θα σου γραφει bad ή ok.. To paragon παντως στη τελευταια εκδοση του θα στο κανει μονο του λογικα καθώς έχει την επιλογη migrate os to ssd, αν και δεν το χω χρησιμοποιήσει. 1
actorgr Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 AOMEI Backupper Standard Edition 2.0 δωρεαν κανεις clone τον os hd στον ssd
discoboyminimal Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 ξεθαβω ενα θεμα λιγακι... λοιπον θελω να κανω clone τον hdd (sata 2- ide mode) σε εναν crusial (sata 3 - ahci mode) ποια ειναι τα βηματα? θα χρειαστω ενα live cd? μπορω να βαλω και τους 2δισκους σε ενα 3ο μηχανημα και να κανω clone μεσα απο τα windows? η αλλαγη στο bios του αρχικου μηχανηματος (IDE -> AHCI) θα επιρεασει την λειτουργικοτητα των windows μετα το clone? πρεπει να κοιταξω κατι αλλο?? δωστε βοηθεια γιατι καιγομαι (νομιζω οτι βρισκω απαντησεις..αλλα πειτε μου κ εσεις..ετσι για διασταυρωση αποψεων..)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα