kormos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα σας, Θα ήθελα τη βοήθεια σας, Έχω φτιάξει ένα αρχείο .bat για να "τραβάω" backup ένα αρχείο .mdb σε ένα usb flash drive και προσπαθώ να το τροποποιήσω ώστε να δημιουργεί αυτόματα φάκελο για κάθε ημέρα του μήνα ξεχωριστά. Υπάρχει τέτοια εκδοχή; Επίσης μπορώ να "τραβάω" backup σε personal server? Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
StathisG Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Σχετικά με την ημερομηνία, ρίξε μια ματιά εδώ. 1
TheELF Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Μπορείς να κάνεις φάκελο αμέσως από το date που δίνει το dos mkdir %date:~4,2%_%date:~7,2%_%date:~12,2%% Μπορείς να κάνεις και cd και ότι άλλο θες σε αυτόν τον φάκελο με τον ίδιο τρόπο π.χ. cd %date:~4,2%_%date:~7,2%_%date:~12,2%% Προφανώς καταρχάς αλλάζεις διαδρομή όστε να βλέπει το usb 1
kormos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, Επανέρχομαι…. Σε νέο αρχείο έδωσα το παρακάτω αλλά…δεν παίρνω αποτέλεσμα, τι κάνω λάθος; @echo off cd D:\BackUp\v1.1 set folder=%date:~10,4%%date:~4,2%%date:~7,2% mkdir %folder% cd D:\BackUp\v1.1\%folder% mkdir 2014 xcopy /s/e C:\BackUp\v1.1 D:\BackUp\v1.1\%folder%\2014 Ευχαριστώ και πάλι...
TheELF Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δεν σου βγάζει τίποτα γιατί με τα νούμερα που έβαλες σου βγάζει αυτό 201404%date:~7,2?% που έχει ειδικούς χαρακτήρες οπότε δεν μπορεί να γίνει φάκελος,σβήσε το @echo off για να βλέπεις που έχεις κολλήματα και όταν θα τρέχει σωστά το ξανά βάζεις αν θες. 1
kormos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δεν σου βγάζει τίποτα γιατί με τα νούμερα που έβαλες σου βγάζει αυτό 201404%date:~7,2?% που έχει ειδικούς χαρακτήρες οπότε δεν μπορεί να γίνει φάκελος,σβήσε το @echo off για να βλέπεις που έχεις κολλήματα και όταν θα τρέχει σωστά το ξανά βάζεις αν θες. Οι πληροφορίες σου χρήσιμες (και για την περασμένη ώρα!) @echo off cd D:\BackUp\v1.1 set folder=%date:~12,2%_%date:~7,2%_%date:~4,2%% mkdir %folder% cd D:\BackUp\v1.1\%folder% xcopy /s/e C:\BackUp\v1.1 D:\BackUp\v1.1\%folder% Αυτή τη στιμή είμαι σε αυτή τη μορφή και καλύπτω τη διαδικασία που θέλω στο μεγαλύτερο ποσοστό! Μήπως μπορείς να μου πεις τι κάνω λάθος και τους φακέλους που δημιουργεί στο UFD τους δημιουργεί και στο Desktop? Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου...
TheELF Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Μήπως μπορείς να μου πεις τι κάνω λάθος και τους φακέλους που δημιουργεί στο UFD τους δημιουργεί και στο Desktop? Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου... Το τρέχεις από το desktop μήπως το bat;;; Μάλλον επειδή δεν ορίζεις καρφωτά κάποια διαδρομή δίσκου στο mkdir,αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν φταίει όντως αυτό ή κάτι άλλο. (Ελπίζω να εννοείς USB )
kormos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Το τρέχεις από το desktop μήπως το bat;;; Μάλλον επειδή δεν ορίζεις καρφωτά κάποια διαδρομή δίσκου στο mkdir,αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν φταίει όντως αυτό ή κάτι άλλο. (Ελπίζω να εννοείς USB ) Ναι απο Desktop το τρέχω το .bat και το UFD (usb flash drive) = USB Θα το δω πάλι... ~~~ Επιλύθηκε το "πρόβλημα" στο 90%!!! Σ ευχαριστώ για τις οδηγίες και το χρόνο σου! Τελικά το θέμα ήταν στο "mkdir" Τελευταία απορία-ερώτηση! Μπορώ να παίρνω backup και σε δικό Web Server μήπως; (ήταν η δεύτερη ερώτησή μου...) Ευχαριστώ εκ τον προτέρων και πάλι
TheELF Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Web server ή και ftp είναι πολύ δύσκολα,μπορείς να φτιάξεις ένα σύννεφο (google drive dropbox) που φτιάχνουν έναν φάκελο στον δίσκο σου οπότε απλά αντιγράφεις εκεί ότι θες μέσου bat και τα έχεις αυτόματα και στο νετ.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Η σύνδεση σε FTP server μέσω batch είναι πολύ εύκολη(ftp command)! ftp -n -s:ftpthings.txt localhostκαι στο ftpthings.txt γράψε αυτά user Admin oNePasWord == Εδώ κάνεις ότι θες, αρκεί ο ftp server να σου έχει δώσει permission == cd Noob mkdir Loveee quit (και εδώ επιστρέφεις στο batch file) Αν θες τώρα να τρέξεις εξ αποστάσεως ένα script, πρέπει να χρησιμοποιήσεις Telnet/SSH
kormos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Web server ή και ftp είναι πολύ δύσκολα,μπορείς να φτιάξεις ένα σύννεφο (google drive dropbox) που φτιάχνουν έναν φάκελο στον δίσκο σου οπότε απλά αντιγράφεις εκεί ότι θες μέσου bat και τα έχεις αυτόματα και στο νετ. Η σύνδεση σε FTP server μέσω batch είναι πολύ εύκολη(ftp command)! ftp -n -s:ftpthings.txt localhostκαι στο ftpthings.txt γράψε αυτά user Admin oNePasWord == Εδώ κάνεις ότι θες, αρκεί ο ftp server να σου έχει δώσει permission == cd Noob mkdir Loveee quit (και εδώ επιστρέφεις στο batch file) Αν θες τώρα να τρέξεις εξ αποστάσεως ένα script, πρέπει να χρησιμοποιήσεις Telnet/SSH Σας ευχαριστώ και πάλι, τα δοκιμάζω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα