Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πώς μπορείς με βατραχοπέδιλα βρε; Επί σχεδόν μια δεκαετία κάνω κολύμβηση (χρυσό στο ελεύθερο 100μ εφήβων) και τα βατραχοπέδιλα μια φορά τα φόρεσα και δεν τα άντεχα καθόλου! :P

Αδύνατο είναι. Πήγαινε βαθιά στη θάλασσα και απλά ξάπλωσε χωρίς να κάνεις τίποτα. Εάν βυθιστείς από μόνος σου στον πάτο της θάλασσα, έλα να μου τρυπήσεις τη μύτη. :P

Κάνω ποδήλατο από μικρός, μπορεί αυτό να μετράει :P... Πάντως όχι δεν κουράζομαι καθόλου και είναι μεγάλα, μην σου πω ποιο εύκολα κουράζομαι χωρίς.!

Απλή τρύπα ή stretch? :P :P :P

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αδύνατο είναι. Πήγαινε βαθιά στη θάλασσα και απλά ξάπλωσε χωρίς να κάνεις τίποτα. Εάν βυθιστείς από μόνος σου στον πάτο της θάλασσα, έλα να μου τρυπήσεις τη μύτη. :P

Καλα αυτο ειναι μυθος. Το σωμα στην θαλασσα επιπλεει απο μονο του... αφου πνιγεις!

Ετσι στα καλα καθουμενα χωρις να κανεις τιποτα (δηλαδη να κοιμασαι κυριολεκτικα) πανω στο νερο, δεν γινεται να μεινεις. Καποτε θα βυθιστεις!

Αλλα.. το θεμα ειναι οτι ναι μεν δεν θα φτασεις στον πατο, αλλα το 90-95% του σωματος σου θα βρισκεται  μεσα στο νερο, και αυτο ισως επειδη περιεχουν και αερα τα πνευμονια.

Πιστευω σε βαθος στη θαλασσα πχ 4 μετρα το σωμα ανετα βυθιζεται.Αλλα ακομα και βαθια στη θαλασσα, ισως να μην φτασει στο πατο, να ειναι σε ενα ενδιαμεσο οριο αναμεσα στον πατο και την επιφανεια, το οποιο θα πλησιαζει πιο πολυ την επιφανεια εξαιτιας της ανωσης και το υλικο του σωματος μας.

Το να ξαπλωσεις στην επιφανεια της θαλασσας γινεται, αλλα πρεπει να να κανεις και διαφορες κινησεις. Δεν εχω πετυχει ποτε να μεινω ακινητος τελειως. Επισης τα κυματα που σου φερνουν νερο στην μυτη, και το βγαζεις απο το στομα ειναι σπαστικο. 

Δεν ξερω ομως απ την αλλη τι ισχυει για τους υπερβαρους ανθρωπους και αν καταφερνουν οντως να το πετυχουν αυτο.

Και για να το παω και ενα επιπεδο πιο μπροστα... Ο λεοναρντο ντικαμπριο στον τιτανικο, γιατι δεν επιπλευσε μαζι τους παγους, μετα τον αποχωρισμο..; :P

Δημοσ.

Καλα αυτο ειναι μυθος. Το σωμα στην θαλασσα επιπλεει απο μονο του... αφου πνιγεις!

Ετσι στα καλα καθουμενα χωρις να κανεις τιποτα (δηλαδη να κοιμασαι κυριολεκτικα) πανω στο νερο, δεν γινεται να μεινεις. Καποτε θα βυθιστεις!

Αλλα.. το θεμα ειναι οτι ναι μεν δεν θα φτασεις στον πατο, αλλα το 90-95% του σωματος σου θα βρισκεται  μεσα στο νερο, και αυτο ισως επειδη περιεχουν και αερα τα πνευμονια.

Και για να το παω και ενα επιπεδο πιο μπροστα... Ο λεοναρντο ντικαμπριο στον τιτανικο, γιατι δεν επιπλευσε μαζι τους παγους, μετα τον αποχωρισμο..; :P

οσο παιρνεις αναπνοη δεν βυθιζεσαι! καλυτερη ανοδο εχεις οσο περισσοτερο λιπος εχεις..

αυτα ειναι απλα πραματα που τα μαθαινεις με φυσικη δημοτικου...

τα νεκρα σωματα γεματα με νερο δεν επιπλεουν(δηλαδη οι πνιγμενοι).. τα ξεβραζει το κυμα αν ειναι κοντα στην ακτη.. οι μη πνιγμενοι επιπλεουν διοτι το σωμα απελευθερωνει αερια και μερικα φυλακιζονται μεσα!

Δημοσ.

Θεωρώ τα βατραχοπέδιλα μεγάλη "τροχοπέδη" στο να μάθει κανείς κολύμπι (από προσωπική εμπειρία).

Κάτι σαν τις βοηθητικές στο ποδήλατο που αν δεν τις βγάλεις δεν θα μάθεις ΠΟΤΕ

Δημοσ.

Πανε σε πισίνα κανονικη για να μαθεις, αμα εχεις κανενα φιλο κολυμβητή βαλτον να σε μαθει! Αφου βιάζεσαι μαθε στις ιδιες ακριβώς συνθήκες με τις ημέρας των εξετάσεων. Η πισινα εχει ηρεμο και γλυκο νερο, η θάλασσα κυματακια και αλμυρο, διαφορετικες οι συνθηκες.

Δημοσ.

Πιστευω σε βαθος στη θαλασσα πχ 4 μετρα το σωμα ανετα βυθιζεται.Αλλα ακομα και βαθια στη θαλασσα, ισως να μην φτασει στο πατο, να ειναι σε ενα ενδιαμεσο οριο αναμεσα στον πατο και την επιφανεια, το οποιο θα πλησιαζει πιο πολυ την επιφανεια εξαιτιας της ανωσης και το υλικο του σωματος μας.

Το να ξαπλωσεις στην επιφανεια της θαλασσας γινεται, αλλα πρεπει να να κανεις και διαφορες κινησεις. Δεν εχω πετυχει ποτε να μεινω ακινητος τελειως. Επισης τα κυματα που σου φερνουν νερο στην μυτη, και το βγαζεις απο το στομα ειναι σπαστικο. 

Δεν ξερω ομως απ την αλλη τι ισχυει για τους υπερβαρους ανθρωπους και αν καταφερνουν οντως να το πετυχουν αυτο.

Εντάξει, το να είναι τα πόδια και η μισή κοιλιά μέσα στο νερό, δεν θεωρείται βύθισμα! Όσο το κεφάλι είναι έξω, τότε επιπλέεις μια χαρά.

Και για να το πάω σε ένα επίπεδο παραπέρα, στο Hornblower γιατί είδαν από το πλοίο τα άτομα που είχαν λιποθυμήσει να επιπλέουν αναίσθητα στο νερό; :P

Κάνω ποδήλατο από μικρός, μπορεί αυτό να μετράει :P... Πάντως όχι δεν κουράζομαι καθόλου και είναι μεγάλα, μην σου πω ποιο εύκολα κουράζομαι χωρίς.!

Απλή τρύπα ή stretch? :P :P :P

Γενικά, αυτό που παρατήρησα είναι ότι τα βατραχοπέδιλα σου δίνουν ταχύτητα και σε βοηθάνε στις καταδύσεις. Πέραν τούτου, για απλό κολύμπι είναι ολίγον τι άβολα. :P

Απλή τρυπούλα, μην το παρατραβήξουμε! :P

Δημοσ.

Φαντάζομαι το πιο δύσκολο πράγμα στο να μάθει κάποιος να κολυμπά ειναι η τρομάρα και ο πανικός του γεγονότος οτι θα πνίγει.

Αν ήμουν στη θέση σου θα πήγαινα μια εβδομάδα να γράφω σε ενα κολυμβητήριο. Δε θα σου επέμεναν πανω απο 30€

Θα εισαι σίγουρος οτι κολυμπας σωστά :)

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Ξαπλωτός όχι, αλλά σε κάθετη θέση βυθίζεσαι σε σημείο που πνίγεσαι... Ντάξει, δε μιλάμε για πάτο.

οσο παιρνεις αναπνοη δεν βυθιζεσαι! καλυτερη ανοδο εχεις οσο περισσοτερο λιπος εχεις..

αυτα ειναι απλα πραματα που τα μαθαινεις με φυσικη δημοτικου...

Αν είσαι σε όρθια θέση και τελείως ακίνητος, βυθίζεσαι σε τέτοιο βαθμό που δε μπορείς πλέον να αναπνεύσεις καθώς η μύτη σου βρίσκεται κάτω απο τη στάθμη της θάλασσας... Αν επίσης εκπνεύσεις όλο τον αέρα από τα πνευμόνια σου μπαίνεις στην ουσία όλος μέσα. Το πολύ να ξεπροβάλλει το μέτωπο σου, αλλά τι να το κάνεις...

Δημοσ.

<p>Θεωρώ τα βατραχοπέδιλα μεγάλη "τροχοπέδη" στο να μάθει κανείς κολύμπι (από προσωπική εμπειρία).</p> <p>Κάτι σαν τις βοηθητικές στο ποδήλατο που αν δεν τις βγάλεις δεν θα μάθεις ΠΟΤΕ</p>

Πράγματι αρκεί η ελάχιστη κίνηση του πέλματος για να σε φέρει έξω απο το νερό.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Επειδή γράφονται διάφορα, να παρατηρήσω ότι αν πέσεις σε κρύο νερό, δεν μπορείς να επιζήσεις πάνω από μερικές ώρες ίσως και μερικά λεπτά να μιλάμε για ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Δημοσ.

Επειδή γράφονται διάφορα, να παρατηρήσω ότι αν πέσεις σε κρύο νερό, δεν μπορείς να επιζήσεις πάνω από μερικές ώρες ίσως και μερικά λεπτά να μιλάμε για ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Εντάξει δε νομίζω να τον ρίξουν στο βόρειο πόλο να κολυμπήσει 30 μέτρα :P  :D

• Like 2
  • 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Μια που αναστήθηκε το θέμα.

Στις 4/7/2014 στις 1:13 ΠΜ, evoracing είπε

Αυτό που με βοήθησε πάρα πολύ εμένα, είναι η σανίδα από φελιζόλ που πουλάνε παντού και βατραχοπέδιλα. Βασικά και τα βατραχοπέδιλα μόνα τους βοηθάνε πολύ αλλά καλό είναι να πάρεις και μια σανίδα.

Στα 16 έμαθα εγώ, αλλά με αυτό τον τρόπο δεν έχει και μεγάλη διαφορά. Φοράς τα βατραχοπέδιλα (αφού μπεις και να πηγαίνεις με την πλάτη προς τα μέσα :P) παίρνεις και την σανίδα, βάζεις το στήθος πάνω, κουνάς τα πόδια και σιγά σιγά πας και ποιο μπροστά την σανίδα μέχρι να καταλήξεις να κρατάς την σανίδα μόνο με τα χέρια και στο τέλος να την αφήσεις. Κάνε αυτό και μετά κάνε με ένα βατραχοπέδιλο και μετά με κανένα.

Με τον ίδιο τρόπο έμαθα κι εγώ, σε μία ημέρα (βασικά σε λιγότερο από δύο ώρες) και πριν δεν ήξερα τίποτα. Βοηθάνε γιατί σε κρατάνε πολύ εύκολα στην επιφάνεια με ελάχιστη κίνηση ποδιών και αποβάλλεις το άγχος.

Απλώς τα βατραχοπέδιλα - όπως σωστά γράφτηκε - λειτουργούν όπως οι βοηθητικές στο ποδήλατο. Καλό είναι να τα ξεφορτωθείς όσο πιο γρήγορα μπορείς (μια εβδομάδα, ένα μήνα, θα το δεις εσύ, πότε θα νιώθεις κάπως άνετα και χωρίς αυτά).

Πάντοτε κάποιος που ξέρει από δίπλα και «όχι στα βαθιά παιδί μου».

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...