ivas11 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να μαθω κολυμπι τωρα που ειμαι 21 ετων...τοσα χρονια δεν εχω μαθει διοτι εμενα σε περιοχη που δεν ειχε κοντα θαλλασα αλλα πλεον εκτος οτι μενω κοντα σε παραλια μου ειναι απαραιτητο να μαθω να κολυμπαω 30 μετρα για μια δοκιμασια
mathsrule Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Ναι μπορείς. Γενικά, είναι κάτι πάρα πολύ απλό που για κάποιον άγνωστο λόγο, πολλοί το κάνουν τεράστιο θέμα. Πήγαινε μέσα στη θάλασσα όπου θα πατάς και θα σου έρχεται το νερό περίπου μέχρι το στήθος (λίγο πιο κάτω, αλλά σίγουρα πιο πάνω από τη μέση) ώστε να νιώθεις ασφαλής, και απλά "κάτσε" στο νερό ώστε να μην πατάς και κούνα χέρια πόδια. Θα δεις πως έτσι επιπλέεις. Με τον καιρό που θα το συνηθίσεις, θα δοκιμάσεις σιγά-σιγά και να τα κουνάς έτσι τα χέρια/πόδια ώστε να "προχωρήσεις" (κολυμπήσεις) μέσα στο νερό. Απλά να θυμάσαι πάντα, πως είναι από τη φύση αδύνατο να βυθιστείς μέσα στο νερό. Υ.Γ. Μην το δοκιμάσεις μόνος σου. Έχε και έναν φίλο σου εκεί δίπλα για καλό και για κακό.
redhotstef Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 ελπιζω αυτη η δοκιμασια να μην ειναι σε κανενα διαγωνισμο για ναυαγοσωστες, η για το λιμενικο.. Εγω δεν εχω μαθει ακομα να κολυμπαω κανονικα, οπου τα χερια φερονται σαν πηδαλιο. Κολυμπαω υψωνοντας(οριζοντιως) τα χερια, και οπως τα κλεινω (σαν να πεταω οριζοντιως) μετακινουμαι μεσα στο νερο μια χαρα. Μπορω να βγαλω 30 μετρα, αλλα για να βγαλω αλλα 30 (για την επιστροφη), απαιτω ξεκουραση, καθως δεν μπορω να ισοροπησω μεσα στο νερο σε απατο σημειο. Εκτος και αν "ξαπλωσω" και κοιταω τον ουρανο, το νερο καλυπτει ολο μου το σωμα και τα αφτια, αλλα η μυτη και το προσωπο ειναι στην επιφανεια και αναπνεω κανονικα. Εκτος και αν ειχει κυμα..
ivas11 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Σας ευχαριστω για τις απαντησεις πρωτα απο'λα.Η δοκιμασια ειναι επειδη ξανα εδωσα πανελλαδικες εξετασεις μετα απο 3 χρονια και μπορω να μπω ΑΕΝ αλλα θελει 30 μετρα κολυμβηση σε πισινα
mathsrule Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 δεν μπορω να ισοροπησω μεσα στο νερο σε απατο σημειο. Απλά κούνα με δύναμη τα πόδια (και τα χέρια για ισορροπία) καθώς είσαι "όρθιος" μέσα στο νερό και θα είσαι μια χαρά. ΑΕΝ Μην το κάνεις. Απλά μην. Σε όλα τα πλοία κάνουν ναυαγοσωστικές ασκήσεις, και εκτός αυτού να δω τι θα κάνεις στο μάθημα της ιστιοπλοΐας εάν πέσεις μέσα στο νερό στα βαθιά. Δεν θέλω να σου κόψω τα φτερά ή κάτι τέτοιο, απλά επειδή έχω πολύ στενούς συγγενείς και φίλους Ναυτικούς, η θάλασσα θα πρέπει να είναι η δεύτερη φύση σου (μην σου πω και η πρώτη). Κατά τ'άλλα, προσπάθησε για αρχή να ισορροπήσεις μέσα στο νερό, και πήγαινε σε κολυμβητήριο να σου μάθουν επαγγελματίες. Σε τέτοια επαγγέλματα πρέπει το κολύμπι να σου είναι πιο εύκολο από το περπάτημα. (Εκτός, φυσικά, εάν σκοπεύεις να καταλήξεις σε κανένα ναυτιλιακό γραφείο ή σε καμία ναυλαγορά).
redhotstef Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 αεν μηχανικο να πας.. ζωαρα! Βασικα εγω στο κολυμπι μονο τα χερια κουναω, τα ποδια δεν παιζουν ρολο/τα κουναω οπως να ναι, αλλα αυτο ειναι λαθος, αλλα ετσι εμαθα, και δεν μου χρειαζεται κιολας το κολυμπι και επισης αντε να παω θαλασσα δεκα μερες το χρονο. Ποντους μετρων στην κολυμβηση θα σου προσφερει και η φορα που θα παρεις.
mathsrule Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 αεν μηχανικο να πας.. ζωαρα! Βασικα εγω στο κολυμπι μονο τα χερια κουναω, τα ποδια δεν παιζουν ρολο/τα κουναω οπως να ναι, αλλα αυτο ειναι λαθος, αλλα ετσι εμαθα, και δεν μου χρειαζεται κιολας το κολυμπι και επισης αντε να παω θαλασσα δεκα μερες το χρονο. Ποντους μετρων στην κολυμβηση θα σου προσφερει και η φορα που θα παρεις. Ζωάρα μόνο όταν θα είσαι Α' Μηχανικός. Μέχρι τότε, η λέξη πήξιμο δεν λέει τίποτα. Η φόρα δεν σε πολυνοιάζει, επειδή δεν έχει χρονικό όριο απ' όσο γνωρίζω.
ivas11 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 redhotstef: εισαι ΑΕΝ;τα μαθηματα τι λενε;απο οτι καταλαβα αν παρω την αποφαση να το δηλωσω το κολυμπι μπορω να το μαθω μεσα στο καλοκαιρι
zio10 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Άνετα μπορείς να το μάθεις μέσα στο καλοκαίρι. Πρόσεχε όμως, να κάνεις προπόνηση και σε πισίνα γιατί στη θάλασσα κολυμπάς πιο εύκολα (επιπλέεις πιο εύκολα βασικά) 1
nicoc89 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 μπορείς να μάθεις ευκολα. Εδώ έμαθε μια φίλη μου σε λίγες μέρες. Απλά να έχεις κάποιον μαζι σουκαι προσοχή ε. 5
Star_Light Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 30 μέτρα κολυμπι? ειναι πολυ ευκολο. Πηγαινε σε μια 25αρα πισινα να δεις οτι ειναι απλα να πας απο την μια ακρη στην άλλη. Εχει και χρονικο οριο? Αν δεν εχει μεσα σε 1 μηνα μαθαινεις άνετα. Και πολυ λέω.
itsgosu Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 λοιπον φιλε μου ακουσε με καλα γιατι δεν μπορω να ακκουω πιπες... μαθε το στιλ προσθιο.. πως κουνας χερια και ποδια... το αγωνιστικο στιλ βαζεις το κεφαλι μεσα. εσυ δεν χρειαζετε να το βαλεις. πατα τυτοριαλ στον δικο σου σωληνα και θα βρεις. η πες καποιον να σου δειξει... πολι ευκολο απλα πηγαινεις χωρις να βουλιαζεις και χωρις να κουραζεσαι.. οπως κολυμπανε τα βατραχια.
evoracing Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δεν διάβασα τα παραπάνω ποστ, αλλά θα σου πω την δικιά μου εμπειρία... Αυτό που με βοήθησε πάρα πολύ εμένα, είναι η σανίδα από φελιζόλ που πουλάνε παντού και βατραχοπέδιλα. Βασικά και τα βατραχοπέδιλα μόνα τους βοηθάνε πολύ αλλά καλό είναι να πάρεις και μια σανίδα. Στα 16 έμαθα εγώ, αλλά με αυτό τον τρόπο δεν έχει και μεγάλη διαφορά. Φοράς τα βατραχοπέδιλα (αφού μπεις και να πηγαίνεις με την πλάτη προς τα μέσα ) παίρνεις και την σανίδα, βάζεις το στήθος πάνω, κουνάς τα πόδια και σιγά σιγά πας και ποιο μπροστά την σανίδα μέχρι να καταλήξεις να κρατάς την σανίδα μόνο με τα χέρια και στο τέλος να την αφήσεις. Κάνε αυτό και μετά κάνε με ένα βατραχοπέδιλο και μετά με κανένα.
V for Vagelis Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Απλά να θυμάσαι πάντα, πως είναι από τη φύση αδύνατο να βυθιστείς μέσα στο νερό. Τι είναι;! και προσοχή ε. :ph34r: TS, αν θες να μάθεις να κολυμπάς και όχι απλά να επιπλέεις, τότε αν μπορείς πήγαινε σε καναν όμιλο, αλλιώς πες να σε μάθει κάποιος που ξέρει κολύμπι επειδή έχει ασχοληθεί.
mathsrule Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δεν διάβασα τα παραπάνω ποστ, αλλά θα σου πω την δικιά μου εμπειρία... Αυτό που με βοήθησε πάρα πολύ εμένα, είναι η σανίδα από φελιζόλ που πουλάνε παντού και βατραχοπέδιλα. Βασικά και τα βατραχοπέδιλα μόνα τους βοηθάνε πολύ αλλά καλό είναι να πάρεις και μια σανίδα. Στα 16 έμαθα εγώ, αλλά με αυτό τον τρόπο δεν έχει και μεγάλη διαφορά. Φοράς τα βατραχοπέδιλα (αφού μπεις και να πηγαίνεις με την πλάτη προς τα μέσα ) παίρνεις και την σανίδα, βάζεις το στήθος πάνω, κουνάς τα πόδια και σιγά σιγά πας και ποιο μπροστά την σανίδα μέχρι να καταλήξεις να κρατάς την σανίδα μόνο με τα χέρια και στο τέλος να την αφήσεις. Κάνε αυτό και μετά κάνε με ένα βατραχοπέδιλο και μετά με κανένα. Πώς μπορείς με βατραχοπέδιλα βρε; Επί σχεδόν μια δεκαετία κάνω κολύμβηση (χρυσό στο ελεύθερο 100μ εφήβων) και τα βατραχοπέδιλα μια φορά τα φόρεσα και δεν τα άντεχα καθόλου! Τι είναι;! Αδύνατο είναι. Πήγαινε βαθιά στη θάλασσα και απλά ξάπλωσε χωρίς να κάνεις τίποτα. Εάν βυθιστείς από μόνος σου στον πάτο της θάλασσα, έλα να μου τρυπήσεις τη μύτη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα