Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν η Panasonic πέταξε τη λευκή πετσέτα στο καναβάτσο πέρυσι, αποχωρώντας από την αγορά των τηλεοράσεων Plasma, το βάρος κατά μεγάλο μέρος έπεσε στη Samsung, και στη σειρά F8500.Οι διθυραμβικές ενίοτε κριτικές για την συγκεκριμένη σειρά τηλεοράσεων από ότι φαίνεται δεν ήταν αρκετές για να κρατήσουν ζωντανή τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων.

Έτσι, η εταιρεία ανακοίνωσε πως τον ερχόμενο Νοέμβριο πρόκειται να διακόψει οριστικά την παραγωγή τέτοιων τηλεοράσεων επικαλούμενη τις αλλαγές των απαιτήσεων της αγοράς αλλά και το γεγονός ότι θέλει πλέον να εστιάσει στην τεχνολογία 4Κ αλλά και στις κυρτές τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας. Η δυσκολία κατασκευής τηλεοράσεων ultra high-definition 4K τεχνολογίας Plasma σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος κατασκευής -σε σχέση με τις LED LCDs- ήταν αναμφισβήτητα οι δύο βασικότεροι λόγοι για τον αφανισμό της τεχνολογίας Plasma. Παρά την υπεροχή στο τομέα της ποιότητας εικόνας, οι πελάτες ψηφίζουν όλο και περισσότερο με βάση το πορτοφόλι τους υποστηρίζοντας έμπρακτα περισσότερο τη φθηνότερη τεχνολογία LCD -που ευτυχώς γίνεται ολοένα καλύτερη.

Παλαιότερα, και οι Visio και Sony εγκατέλειψαν τη τεχνολογία. Η LG εξακολουθεί να κατασκευάζει τηλεοράσεις τεχνολογίας Plasma όμως με βάση τον τρόπο που κινείται ο ανταγωνισμός θεωρείται πολύ πιθανό να ακολουθήσει και να διακόψει επίσης τη παραγωγή τους στο κοντινό μέλλον.

Link.png Site: The Verge

Δημοσ.

Αν ήθελε κάποιος να έχει ποιότητα στην εικόνα οι plasma ήταν μονόδρομος και δυστυχώς έχουν παγώσει και οι εξελίξεις γύρω από τις oled. 

Οι 8500 πάντως είναι απίστευτο panel που καμία 4k led δεν μπορεί να συναγωνιστεί. Εύχομαι να πέσει η τιμής τους και να τις βρίσκει κάποιος σε ευκαιρία για να μπορέσουμε να χτυπήσουμε καμία.

• Like 6
Δημοσ.

Αφού οι ίδιες οι εταιρείες έκαναν πλύση εγκεφάλου για τις (O)LED στο καταναλωτικό κοινό, με βάση εννοείται το δικό τους πορτοφόλι και όχι το δικό μας, τώρα μας λένε ιστορίες για πράσινα άλογα του τύπου θέλω 4K σε 30'' οθόνη...

ευτυχώς πρόλαβα και πήρα μία Samsung PLASMA, δυστυχώς στο μέλλον ΑΝ αλλάξω θα πρέπει να συμβιβαστώ με τα ξεβαμμένα χρώματα των (O)LED

και δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος, άλλα με τέτοιες πολιτικές βλέπω σε λίγο αντίστοιχη είδηση "κόβουμε την xIPS τεχνολογία σε pc panel, στο εξής μόνο ΤΝ"

Δημοσ.

μονο πλασμα ρε,κρατηστε το αστειο uniformity - μαυρο και backlight bleeding  για παρτη σας

παω να αγορασω καμια τριαδα να εχω αποθεμα

• Like 9
Δημοσ.

η φθηνότερη Plasma μπορούσε να συναγωνιστεί high end led σε ποιότητα εικόνας

κρίμα...

ελπίζω όταν χρειαστώ νέα τηλεόραση να έχουν αλλάξει τα πράγματα :)

• Like 4
Δημοσ.

η μόνη οθόνη που έφτανε και ξεπερνούσε σε ποιότητα το plasma "ήταν" η oled. αλλά και για αυτά τα πάνελ έχει μείνει τώρα πια, μόνο η lg .η sony τα έσπασε με την panasonic στην κοινοπραξία για τις oled , η samsung σήκωσε χειρόφρενο και έτσι έμεινε μόνο η lg. έχει ακόμα ψωμί μέχρι να γίνουν mainstream ,εάν ποτέ γίνουν. θυμηθείτε το crystal led της sony. οι led lcd ,και γενικώς όλες οι lcd έχουν πολύ καιρό ακόμα να φτάσουν σε ποιότητα τις παραπάνω. αλλά μάλλον και αυτη η τεχνολογία έχει φτάσει ταβάνι και προσπαθούν με διαφορα τρικ να αναβιώσουν το ενδιαφέρον. λέγε με 3d , αργότερα smart και 3d και τώρα 4k smart 3d.

• Like 1
Δημοσ.

Λέτε τωρα να πέσει καθόλου η τιμη;

Ψηνομουν να παρω την 8500 μετα το καλοκαίρι.

Αλλα μετα σέρβις,ανταλλακτικά,εγγυηση κοκ;

Sent from my iPhone using Insomnia

• Super Moderators
Δημοσ.

Αφού οι ίδιες οι εταιρείες έκαναν πλύση εγκεφάλου για τις (O)LED στο καταναλωτικό κοινό, με βάση εννοείται το δικό τους πορτοφόλι και όχι το δικό μας, τώρα μας λένε ιστορίες για πράσινα άλογα του τύπου θέλω 4K σε 30'' οθόνη...

ευτυχώς πρόλαβα και πήρα μία Samsung PLASMA, δυστυχώς στο μέλλον ΑΝ αλλάξω θα πρέπει να συμβιβαστώ με τα ξεβαμμένα χρώματα των (O)LED

και δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος, άλλα με τέτοιες πολιτικές βλέπω σε λίγο αντίστοιχη είδηση "κόβουμε την xIPS τεχνολογία σε pc panel, στο εξής μόνο ΤΝ"

γιατί μου φαίνεται ότι μπερδεύεις τις LCD Led Backlit με τις OLED?

• Like 1
Δημοσ.

Αυτα ειναι κακα νεα δυστυχως!

Ευτυχως μεχρι να δουμε μεγαλες οθονες OLED , εχω προλαβει και εχω αγορασει μια plasma panasonic για το σαλονι και ειμαι αρχηγος

Δημοσ.

Προφανώς δεν έχουν πλεον μεγάλο κέρδος οι plasma για τις εταιρίες. Αλλιώς να πουλάς κορυφαία plasma 700 ευρώ και αλλιώς oled 2000 ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...