Προς το περιεχόμενο

Ο Torrent Client ενεργοποιεί την nVidia κάρτα

Prof_Chaos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδιά εμένα μου κάνει το εξής περίεργο σε mavericks σίγουρα και ίσως και στα προηγούμενα OS (δεν το έχω συγκρατήσει δυστχώς) και δεν βρίσκω λύση..

Σε όλους τους torrent client που έχω δοκιμάσει μου ανοίγει εντελώς αχρείαστα την nvidia κάρτα γραφικών αντι για την intel με αποτέλεσμα να ανεβάζει +5 βαθμούς C χωρίς λόγο 

υπάρχει torrent client που να λειτουργεί σωστά και να μην το προκαλεί αυτό;

macbook pro mid 2010.

Επεξ/σία από Prof_Chaos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators

Χμμμ, δεν το ειχα ελεγξει για να το πιστοποιησω 100%, αλλα δια της ατοπου θα υποθεσω πως δεν ειχα αντιστοιχο προβλημα με το utorrent απο τη στιγμη που δεν παρατηρησα αυξηση της θερμοκρασιας οταν το χρησιμοποιουσα (10.9.3).

Ειναι γενικο το φαινομενο ή το χεις συναντησει μονο εσυ? Δυστυχως δεν μπορω και να το ελεγξω ιδιοις ομμασι πια, μια και το mbp mid 2010 που ειχα το εδωσα πριν 4-5 μερες.

εχω την αίσθηση οτι είναι γενικότερο το φαινόμενο. Συμβαίνει σε καθαρή εγκατάσταση.

https://forum.transmissionbt.com/viewtopic.php?f=4&t=12667

http://forum.notebookreview.com/apple-mac-os-x/481533-applications-trigger-discrete-graphics-2010-mbp.html

Μπορεί να το ελέγξει κανείς με istat menu / gfx graphic card status (αν θυμαμαι καλά)  και άλλα προγραμματάκια .

παιδιά εμένα μου κάνει το εξής περίεργο σε όλα τα OS έως τώρα και δεν βρίσκω λύση..

Σε όλους τους torrent client που έχω δοκιμάσει μου ανοίγει εντελώς αχρείαστα την nvidia κάρτα γραφικών αντι για την intel με αποτέλεσμα να ανεβάζει +5 βαθμούς C χωρίς λόγο 

υπάρχει torrent client που να λειτουργεί σωστά και να μην το προκαλεί αυτό;

macbook pro mid 2010.

Ακομη και σε Transmission στο κανει? :o

Στη θέση σου θα δοκίμαζα με δεξί κλικ->Get Info να ξετικαρω το "Prevent App Nap" που μπορει να δημιουργει κανα Bug αν το προγραμμα (torrent client) δεν εχει φτιαχτει σωστα..

Με το gfxCardStatus δε σου γυρνάει σε Integrated Graphics χειροκίνητα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακομη και σε Transmission στο κανει? :o=>  Ναι utorrent και transmission

Στη θέση σου θα δοκίμαζα με δεξί κλικ->Get Info να ξετικαρω το "Prevent App Nap" που μπορει να δημιουργει κανα Bug αν το προγραμμα (torrent client) δεν εχει φτιαχτει σωστα.. => Δεν κάνει δυστηχώς τίποτα

Με το gfxCardStatus δε σου γυρνάει σε Integrated Graphics χειροκίνητα? => Δεν γυρνάει σου γράφει οτι η κάρτα χρησιμοποιείται.

εχω δοκιμάσει και vuze αν θυμάμαι καλά και τίποτα.

Η πλάκα είναι οτι γινόταν και με προγράμματα όπως ο chrome αλλα αυτο είναι γνωστό και η λύση είναι να γυρίσεις σε Safari ή και mozilla για δεύτερο.

μέχρις στιγμής οι τορεντ client που δοκίμασα είναι οι παρακάτω.

Utorrent 

transmission

Vuze

Επεξ/σία από Prof_Chaos

Tωρα το δοκιμασα σε ενα δικο μου (Mid 2010 15'' με ML) και δεν ενεργοποιει την Nvidia…. (τσεκαρισμενο με gfxCardStatus)

Εφαγε κανα κολλημα μηπως, uninstall-install εκανες ?

υ.γ  Για Utorrent μιλαω.

• Like 1

με ML ε ; mavericks είμαι εγώ και το κάνει και σε καθαρή εγκατάσταση.

Ισως να μην το κάνει σε ML και να μην το θυμάμαι εγώ.

Αν έχει κάποιος mavericks ας το δεί έτσι.

Τελικά δεν το χεις μόνο έσυ το πρόβλημα.. ρώτησα τον φίλο μου και μου πε κι αυτός τα ίδια, πως σε ML δεν είχε θέμα ενώ σε Mavericks έχει το ίδιο με σενα χωρις βέβαια να του ιδρώνει το αυτί.. :P

Οπότε φαντάζομαι θα λυθεί όταν αναβαθμίσει το πρόγραμμα ο Developer? Στειλτου καλού-κακού το θέμα σου να δεις τι θα σου πει.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά δεν το χεις μόνο έσυ το πρόβλημα.. ρώτησα τον φίλο μου και μου πε κι αυτός τα ίδια, πως σε ML δεν είχε θέμα ενώ σε Mavericks έχει το ίδιο με σενα χωρις βέβαια να του ιδρώνει το αυτί.. :P

Οπότε φαντάζομαι θα λυθεί όταν αναβαθμίσει το πρόγραμμα ο Developer? Στειλτου καλού-κακού το θέμα σου να δεις τι θα σου πει.

Ε ναι δεν γινόταν !

Και σε transition και σε utorrent.

Πως τους ξέφυγε τέτοιο λάθος;

Το κακό είναι οτι μόλις ανοίγει η nvidia είναι +5 βαθμούς τουλάχιστον.. Γιατι να το επιβαρύνεις έστω και λίγο και ειδικά χωρίς λόγο..Φυσικά και η εξοικονόμηση ενέργειας.

Θα ανοίξω θέμα στο support της Apple κ θα στείλω και στους "τορενταδες"

το άνοιξα στο support και βλέπουμε; https://discussions.apple.com/message/26247651#26247651

Επεξ/σία από Prof_Chaos
  • Like 2

Ε ναι δεν γινόταν !

Και σε transition και σε utorrent.

Πως τους ξέφυγε τέτοιο λάθος;

Το κακό είναι οτι μόλις ανοίγει η nvidia είναι +5 βαθμούς τουλάχιστον.. Γιατι να το επιβαρύνεις έστω και λίγο και ειδικά χωρίς λόγο..Φυσικά και η εξοικονόμηση ενέργειας.

Θα ανοίξω θέμα στο support της Apple κ θα στείλω και στους "τορενταδες"

Δε θα το χουν πάρει πρέφα γιατί το συγκεκριμένο Bug υφίσταται μόνο στο τσιπάκι nVidia 330 που φοραει το δικο σου..

Και να ανοίξεις Case στην Apple δεν έχει να λέει κάτι, στον Developer του gfxStatus να στειλεις μπας και φιλοτιμηθεί και μπορέσει και βρεί τι φταίει στον κώδικα του προγράμματος του.. :)

• Like 1

Δε θα το χουν πάρει πρέφα γιατί το συγκεκριμένο Bug υφίσταται μόνο στο τσιπάκι nVidia 330 που φοραει το δικο σου..

Και να ανοίξεις Case στην Apple δεν έχει να λέει κάτι, στον Developer του gfxStatus να στειλεις μπας και φιλοτιμηθεί και μπορέσει και βρεί τι φταίει στον κώδικα του προγράμματος του.. :)

Κάτσε το gfxStatus τι σχέση εχει ; είναι 3ρντ πάρτυ πρόγραμμα ή κάνω λάθος; 

Στα mavericks το κάνει μόνο οπότε είναι θέμα του λογισμικού . Απο την apple πρέπει να δώσουν το update 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλα ο κώδικας μπορεί να ήταν ήδη σε λανθάνουσα μορφή, και απλώς να μπαγκαρει με Μαβερικς.

Τώρα κατά την άποψη μου, και όπως λέει και ο φίλος μας @darklordvader77, είναι  λίγο άτοπο να ζητήσεις από την Αππλ να κάνει αναβάθμιση του λογισμικού, για εφαρμογή τρίτων, και ειδικά για τορρεντ. 

Σαν να της λες δλδ της Αππλ φτιάξε μου τον κωδικα για να κατεβάζω σπασμένα! 

Δεν ξέρω, ίσως και να το βλέπω λάθος το θέμα, αλλά βάση λογικής αυτό μου βγαίνει. 

Περισσότερο θα ενοχλούσα λοιπόν και εγώ τον dev της εφαρμογής, (τορενταδες) παρα την Αππλ. 

Παίζει βεβαια να σου πει ότι το έχει ήδη επισημάνει αυτός στην Αππλ, και δεν έχει πάρει καμια απάντηση ακόμα. (..γιατι άραγε);

Επεξ/σία από iLuxus

Κάτσε το gfxStatus τι σχέση εχει ; είναι 3ρντ πάρτυ πρόγραμμα ή κάνω λάθος; 

Στα mavericks το κάνει μόνο οπότε είναι θέμα του λογισμικού . Απο την apple πρέπει να δώσουν το update 

Καθόλου λάθος δεν κανεις.. απλά σου ειπα πως δεν πρόκειται να κάτσουν να το ψαξουν γιατί προκαλείται αυτό το Bug στο λειτουργικό, αν φταινε οι Updated Drivers της nVidia, κ.ο.κ. ;)  Πιο πολλές πιθανότητες υπάρχουν δυστηχώς να ασχοληθεί ο Developer του προγράμματος παρά η ίδια η Apple.. θα ασχολιόταν αν κράζαν κι άλλοι στα Forum της, εκει ναι.

Άσχετο, έχεις βάλει καθόλου Yosemite πειραματικά σε κανά External/άλλο Partition (που έχει Updated Drivers) να δεις αν σου κάνει το ίδιο?? Γιατί αν δε στο κάνει εε λίγοι μήνες μείνανε.. :P

Τέλος, μακάρι να συνεχίσει η αναπτυξη του προγράμματος γιατί είναι απαραίτητο στα Macbooks με Dual Graphics.. όπως κάποτε είχαμε το Coolbook (Undervolting στη CPU) αλλα δυστηχώς σταμάτησε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...