dop Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2003 Για internet εφαρμογές JSP, Java και JavaServlets... Αν είσαι κολλημένος με Microsoft ASP.NET και γενικά .NET framework (όπως ο προλαλήσας αναφέρει root)... Η php είναι καλή, αλλά ΔΕΝ είναι γλώσσα για internet εφαρμογές... Η Java ταιριάζει καλύτερα.. Δεν ξέρω php, οπότε δεν συνεχίζω περισσότερο... Όσον αφορά την "ευκολία" (που είναι απολύτως υποκειμενικό), η σωστή και ολόκληρη C (δηλαδή, pointer arithmetic, function pointers κλπ κλπ) είναι πολύ πιο δύσκολη από την Java (ξέρω και από τις δύο - προτιμώ την C)... Η java απλώς είναι αχανής... Το API είναι τεράστιο και μεγαλώνει μέρα με την μέρα με διάφορα (JavaMAIL, JavaCom, JavaUSB κλπ κλπ κλπ)... Από όσο έχω δει οι αρχάριοι βολεύονται περισσότερο με Java αν θέλουν κάποια δυνατή γλώσσα που να μην είναι RAD (Rapid Application Development), ειδάλλως η Delphi είναι πάρα πολύ καλή για να ξεκινήσει κάποιος (δεν μου πολυαρέσει η VB)... Τα πάντα βέβαια είναι συνάρτηση του χρόνου που διαθέτει κάποιος και το πόσο μπορεί να περιμένει για να κάνει κάτι να δουλεύει..
javanidhs Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2003 δεν το συζηταμε οτι το reference manipulation και reference logic ειμαι μακραν πιο κατανοητο και ευκολο απο το pointer manipulation! συνεχιζω να πιστευω οτι η Java ειναι η πιο ευκολη γλωσσα προγραμματιισμου αν αναλογιστεις την δυναμη που σου προσφερει! το ιδιο ισχυει τωρα τελευταια με την C# . php? και εγω ενας φανατικος εχθρος! συγνωμη ρε παιδια αλλα το σκεφτηκαν πολυ να πουν το εξης; για να κανεις String manipulation χρησιμοποιησε την τελεια '.' . και αλλα λοιπα κουλα! συμφωνω οτι αν εισαι καλος στην C τοτε θα μεταβεις πολυ ευκολα στην php αλλα θα παλεψεις μαζι της για να πετυχεις λυση συνθετων προβληματων και εφαρμογων. Αν ξερεις Java τοτε σου δινεται η ευκαιρια να χρησιμοποιησεις ενα εργαλειο εξαιρετικα δυνατο...και εξαιρετικα μεγαλο που θα σε δυσκολεψει (πιο πολυ τεχνικα) να λυσεις να απλο προβλημα (αν και δεν την πιστευω πολυ ατην την αποψη) αλλα θα σου λυσει τα χερια σε συνθετες υλοποιησεις! και φυσικα να μην ξεχνιομαστε On the 7th Day GOD CREATED JAVA χαχααχχααχ
TheBus Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2003 Kata tin diki moy apopsi, einai kalo na asxolitheis me ti C gia toyw eksis logoys: 1. Diadedomeni 2. Sosti programmatistika glossa 3. Meta pas se java, C++, kai den ksero ti allo tha theleis eykola giati polles glosses moiazoyn me ti domi kai ti filosofia tis C. Fysika milao gia geniko programmatismo kai oxi eksidikeymeno. Gia eidikes periptoseis yparxoyn alles glosses eksidikeymenes. SHMEIOSH: Xreiazesai ena kalo ellhniko biblio (metaglotismeno). Oso diskoli kai na fainetai i C me ena kalo biblio sta xeria gia arxarioys den tha exeis idiaitero problima. Apo tin alli xoris elliniko biblio sta xeria soy den tha bgaleis eykola akri...
mkst Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2003 php? και εγω ενας φανατικος εχθρος! Και γιατί παρακαλώ; Είμαι σχετικά νέος και στις δύο γλώσσες, αλλά αυτό που με σιγουριά μπορώ να πω είναι ότι δεν πρέπει να τίθεται θέμα σύγκρισης. Η php είναι μια πολύ εύκολη γλώσσα και μπορείς χωρίς κόπο να κάνεις πράγματα που με την java γίνονται δυσκολότερα. Όλοι βλέπουμε καθημερινά τις δυνατότητες της php (αυτό το forum για παράγειγμα). Σκεφτείτε πόσο διαφορετικό θα ήταν το δίκτιο αν δεν υπηρχε η php. Εφαρμγές από news sites(php nuke,post nuke),webgalleries,forums,dating sites και ένα σωρό άλλες τρέχουν με php. Από την άλλη η java μπορεί να σου κάνει απλά ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Πάει και τελείωσε. Ότι με την php είναι δύσκολο ή αδύνατο να γίνει, η java το κάνει. Αλλά πρέπει να ματωσεις για να την εκμεταλευτείες τις δυνατότητές της. Όλα έχουν να κάνουν με το τι ζητάς και πόσα είσαι διατεθημένος να δώσεις. Συγκρίσεις όπως η τάδε γλώσσα είναι καλύτερη από την άλλη είναι γενικότητες.
javanidhs Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2003 Κοιτα συμφωνω γενικα με την λογικη σου...και ενταξει ειμαι ιδιατερα ελαστικος! παρολα αυτα διαφωνω οσο αναφορα το σχολιο της γενικοτητας! οταν 2 εργαλεια καλουντε να δωσουν λυσεις στο ιδιο πεδιο..τοτε υπαρχει χωρος και ευκαιρια για συγκριση...το προβλημα μετα αναγεται...σε ποιους τομεις θα τα συγκρινουμε! αν δηλαδη θα κατσουμε να αναλυσουμε τα τεχνικα τους χαρακτηριστικα,,τον βαθμο ευκολια τους, της βοηθειες στον προγραμματιστη..και αν θα συμπεριλάβουμε μεσα και την προσωπικη επιλογή δηλαδη..εγω γουσταρω Java εσυ θες php!
random Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2003 Όσο για την php το site στο οποίο αυτή τη στιγμή φιλοξενούμαστε είναι φτιαγμένο με αυτή την super-υπέροχη γλώσσα Ναι, αλλα το engine του φορουμ, το πηρε έτοιμο ο hal και απλα το παραμετροποίησε. Αυτό δεν ειναι προγραμματισμός, αλλα site administration. Αρα τα εύσημα πανε στην ομαδα του phpBB. Κάτσε να φτιάξεις το σύστημα απο το μηδέν, να δούμε. H pascal δεν είναι νεκρή όσο υπάρχει delphi. Για να δούμε οταν βγεί το delphi 8 (octane), που θα φτιάχνει και .NET εφαρμογές με το για το framework της ms, και native exe (που δεν φτιάγνει η VB.NET.
mkst Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2003 ..και αν θα συμπεριλάβουμε μεσα και την προσωπικη επιλογή δηλαδη..εγω γουσταρω Java εσυ θες php! Οκ οκ...απλά εννοώ ότι όταν καλούμαστε να αξιολογήσουμε/συγκρίνουμε δυο πράγματα καλό θα είναι 1. Να τα συγκρίνουμε σε κοινή βάση (κατά την γνώμη μου το αχανές πεδίο των ιντερνετικών εφαρμογών δεν είναι η ζητούμενη κοινή βάση) και 2. Να παραμερίζουμε τις προσωπικές μας προτιμήσεις.
as223 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2003 Νομιζω οτι ο MKST επιασε καλυτερα το νοημα... <<<2. Να παραμερίζουμε τις προσωπικές μας προτιμήσεις.>>> Κι εμενα το Linux μου αρεσει πολυ περισσοτερο απο τα windows (ασχετα αν δεν το χρησιμοποιω) αλλα δεν καθομαι να προτεινω στον καθενα να αρχισει να ασχολειται μαζι του!!! Με τα οσα διαβασα ειμαι αναμεσα σε C και Java, και η ζυγαρια κλεινει μαλλον προς την C... Το ζητημα ειναι: Απο πλευρας βιβλιογραφικης καλυψης τι γινεται? Δοκιμασα να βρω κανενα e-book στο kazaa, και οντως βρηκα, αλλα ειναι ολα στα αγγλικα οποτε θα τα κρατησω μονο για να μην τα σβυσω (τζαμπα κατεβαζα τοση ωρα???) Οποτε πλεον μεταφερουμε τη συζητηση σε αλλη βαση: Τι βιβλια προτεινετε? Γραψτε κατ'αρχας ποιο βιβλιο ειχατε εσεις και σας βοηθησε... Γραψτε και για C και για Java και βλεπουμε... Φανταζομαι πως η λεξη βιβλιο θα πρεπει να αντικατασταθει απο τη λεξη τομος γιατι αυτα τα βιβλια συνηθως εχουν κατι παραπανω απο 700 σελιδες ε?
trad Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2003 Εγώ θα συμφωνήσω 100% (τελικά) με το "περι ορέξεως...". Για C για αρχή: Βήμα προς Βήμα η C Για JAVA: Thinking In JAVA (Αγγλικό) αλλά πολύ καλό να σε βάλει στο νόημα (αυτό μου είχε προτείνει ο καθηγητής μου όταν τον ρώτησα και τον ευγνωμωνώ ακόμα. Πολύ καλό). Αν και πάνω σ' αυτό το θέμα (βιβλίο JAVA) νομίζω ότι o javanidhs κάτι θα ξέρει παραπάνω και περιμένω κι εγώ την πρότασή του.
dominant Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2003 Spania 8a vreis kalo documentation h book sta ellhnika.
javanidhs Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2003 Βιβλια εμενα μου αρεσε και αρεσει παρα πολυ το Java 2 how to program Deitel& Deitel. δεν υπαρχει μεταφραση. οσο αναφορα ελληνικα δεν εχβω αποψη οτι και να πω θα ειμαι ψεμα...μιας και δεν εχω διαβασει/χρησιμοποιησει κανενα ελληνικο βιβλιο! αν και δεν θελω να πασαρω τα λινκ..σε αλλα forum θα το κανω στην συγκεκριμενη περιτπωση μιας και τα εχουμε μεταφερει εκει! 1-2 θα τα ανεβασω σημερα -αυριο! http://javahellug.org/tutorials/
mkst Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2003 C++ How to program (nomizw kikloforei kai sta ellinika apo papasotiriou) http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0130895717/qid=1064840533/sr=2-3/103-3934926-9544653?v=glance&s=books Thinking In JAVA (2nd edition) Java Servlet Programming (O'Reilly) Java Servlet Specification (ver.2.3) Ta java ta exw se pdf (sinolo ~10mb). An esi 'h kapios 'allos ta 8elei pm me!
javanidhs Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2003 http://mindview.net/Books/TIJ/DownloadSites
wizard Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2003 Νεκρή γλώσσα -> Pascal... Συμφωνώ απολύτως, αλλά είναι και η πλέον κατάληλη για διδασκαλία σε αρχάριους, αφού όταν γράφεις πρόγραμμα είναι σχεδ΄΄ον σα να γράφεις έθεση και αυτό την καθιστά πολύ εύκολη. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα ανώτερα ιδρύματα ξεκινάνε στο 1ο εξάμηνο με Pascal ή με Fortran μια εξίσου νεκρή γλώσσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.